Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
Gość: nniewidzialnaa
Gość: nineczka17
gratulacje największej wygranej życia!!!
Gość: bubulina
grazia1981
Postów 615
Data rejestracji 01.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
gratulacje
grazia1981
Postów 615
Data rejestracji 01.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
mojego synka też trzymał tata całą mszę,ale mały był ciężki
Gość: quaqua
U nas przez mszę trzymał córę ten u kogo akurat była cicho
monika1985monik
Postów 1415
Data rejestracji 08.04.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Agusia u nas do chrztu trzyma że tak powiem kto chce
Gość: rachel
pisałaś że rodzilaś w wodzie a powiedz mi bo na szkole rodzenia nam prezentowali tą wannę i możliwośc porodu , ale zapomniałam spyytac. czy w niej też się siedzi w koszuli do porodu?? bp jakoś nie umiem sobie tego wyobrazić
fryteczka
Postów 4260
Data rejestracji 13.06.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane 6
przegogluj
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Gratulacje! Michalinka śliczne imię
PS> moje mega nacięcie się zagoiło
Zrobię zakupy w: Top Market, Rossman, Tesco, Real, Auchan, Carrefour, Lidl, Biedronka, Żabka
agusia147
Postów 4520
Data rejestracji 01.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Nago. Ja korzystałam z wanny w trakcie i wierz mi że nagość to nie jest podczas porodu sprawa o której się myśli. Ból sprawia, że wszystko ci jedno czy na sobie masz jakąś ścierkę czy wszyscy (położna, lekarz, mąż) widzą twoje cycki czy tyłek. Tobie to zwisa. Mnie też zwisało. Tak samo podczas parcia jak zrobisz COŚ też nikt nie zwróci na to uwagi, dla nich to fizjologia.
Gość: dianek
katrin - cześć Ci i chwała za podpowiedź z pozycją spod pachy - młody wszystko wczoraj ściągnął, tak się przyssał, że nie mogłam go od cyca odkleić! brodawkę mi tak wyciągnął, że chyba się skończył problem wklęsłej brodawki
rachel - sam poród miałam poza wanną - na krzesełku, natomiast we wcześniejszej fazie z wanny mogłam korzystać prawie do woli
i w wannie przez pierwsze 5 min siedziałam w podwiniętej koszuli, ale szybko ją zdjęłam bo mi przeszkadzała - wolałam siedzieć bez niczego, a że na sali byłam tylko ja i mąż, położna wpadała tylko co jakiś czas, to mi nagość nie przeszkadzała, szczególnie, że zgasiliśmy sobie światło i zrobiliśmy intymny, kameralny półmrok
a mąż polewał plecy i brzuch, więc wygodniej nam było bez
a u nas dzisiaj była położna
no i uspokoiła, że mogę mieć niewielkie stany podgorączkowe i że jeśli w ciągu 3-4 dni nie przejdą, to dopiero wtedy się nimi mogę martwić
Gość: katrin22
Boże dziewczyny właśnie do mnie dotarło ze ja nastęna.....
monika1985monik
Postów 1415
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja też marzę o porodzie w wodzie
Gość: quaqua
Hehe, tutaj to wirtualnie dziewczyny rodzą, a jak leżałam z córą na patologii to, co chwilę któraś z sali szła rodzić
benasia
Postów 9176
Data rejestracji 08.11.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ja też byłam pod KTG mimo że poród rodzinny i nie mogłam sobie poskakać na piłkach itp
Zrobię zakupy na konkursy w: ABC, Tesco HM, Intermarche, Kaufland, Polomarket, Dino, Eko, Biedronka i innych - pw
Gość: dianek
monika1985monik
Postów 1415
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Czas zdecydowanie leci za szybko, tym bardziej jak się odlicza na koleżnakach z forum. Jak się dowiedziałam, że jestem w ciązy był sierpień a teraz już mamy połowe marca a ja nie czuję się jakoś lepiej przygotowana ( tak jak piszą w ksiązkach, prasie necie, ze te 9 miesiecy to okres przygotowan) Dla mnie powinno byc co najmniej 2 lata:P
Ja bym bardzo chciała rodzić w wannie, ale tak jak piszecie dzieczyny o tym KTG, ze wtedy nie mozna tak u nasw szpitalu wystarczy ze lekarz sie nie zgodzi, albo sala zajęta, albo jeszcze cos innego. Dlatego jak ostatnio mój lekarz chciał mi spisac plan porodu to podziekowałam. Dla mnie to strata czasu, bo skad niby mam wiedziec jak to bedzie przebiegac i czy np nie bede chciala zamiast pozycji w wodzie miec lezącą czy inna...
quaqua ja tez bym wolała rodzic z zaskoczenia, ale niestety od kilu tygodni mój lekarz mi mówi ze w kazdej chwili, ze juz ...i to jest chyba najgorsze z mozliwych opcji bo człowiek nie jest wyluzowany. Cały czas mysle ze tego nie mam , tamto nie zrobione, albo jeszcze nie chce, jeszcze za wczesnie itd. Od tych mysli idzie zwariowac...no i w sumie to chyba niewiele mi brakuje do tego:P