Konkursowiczki w ciąży

Gość: nniewidzialnaa

#5082756 Napisano: 19.03.2012 09:15:17
grusia 25 gratulacje!! emotka )
0 0

Gość: nineczka17

#5082776 Napisano: 19.03.2012 09:23:46
grusia25 napisał(a):

Kobietki pragnę Was poinformować,że 15 marca o godz. 23.25 przyszła na świat moja córeczka Michalinka waga 3560 i 54 cm - zdrowiutka śliczność emotka emotka emotka emotka

Poród siłami natury pierwsza faza 12 godz, druga 25 min ( ogólnie poród bardzo bolący ale zakończenie superowe emotka nie nacinali mnie nie pękłam ani nawet nie szyli- więcej szczegółów jutro. Dzisiaj jesteśmy pierwszy dzień w domku!

gratulacje największej wygranej życia!!!

emotka emotka emotka emotka
0 0

Gość: bubulina

#5082805 Napisano: 19.03.2012 09:40:25
Dziewczyny,mam pytanie czy któraś z was ma wózek Tako Laret 3w1? Bardzo mi się podoba,ale nie wiem jak się nim jeździ i w ogóle jak się sprawuje.Jeśli któraś go użytkuje to byłabym wdzięczna za opinie.Pozdrawiam:-)
0 0

grazia1981

#5082813 Napisano: 19.03.2012 09:42:22
grusia25 napisał(a):

Kobietki pragnę Was poinformować,że 15 marca o godz. 23.25 przyszła na świat moja córeczka Michalinka waga 3560 i 54 cm - zdrowiutka śliczność emotka emotka emotka emotka

Poród siłami natury pierwsza faza 12 godz, druga 25 min ( ogólnie poród bardzo bolący ale zakończenie superowe emotka nie nacinali mnie nie pękłam ani nawet nie szyli- więcej szczegółów jutro. Dzisiaj jesteśmy pierwszy dzień w domku!

gratulacje
emotka emotka
0 0

grazia1981

#5082829 Napisano: 19.03.2012 09:49:14
benasia napisał(a):

agusia147 napisał(a):

Jest ok jak dziecko lekkie, a mój już 5,5 kilo waży emotka Ciężko go trzymać a co dopiero.

Dziewczyny? Kto trzyma dziecko do chrztu?

tata u nas i u rodziny też zawsze tatusiowie trzymał. raczej dla mamy bobas za cięzki przez dluższy czas, a chrzestna ma za zadanie nałożyć krzyżmo, no a chrzestny trzyma świecę a potem ją zapala.

mojego synka też trzymał tata całą mszę,ale mały był ciężki emotka
0 0

Gość: quaqua

#5082891 Napisano: 19.03.2012 10:10:05
grazia1981 napisał(a):

benasia napisał(a):

agusia147 napisał(a):

Jest ok jak dziecko lekkie, a mój już 5,5 kilo waży emotka Ciężko go trzymać a co dopiero.

Dziewczyny? Kto trzyma dziecko do chrztu?

tata u nas i u rodziny też zawsze tatusiowie trzymał. raczej dla mamy bobas za cięzki przez dluższy czas, a chrzestna ma za zadanie nałożyć krzyżmo, no a chrzestny trzyma świecę a potem ją zapala.

mojego synka też trzymał tata całą mszę,ale mały był ciężki emotka

U nas przez mszę trzymał córę ten u kogo akurat była cicho emotka Do samego chrztu trzymałam ją ja, chrzestna położyła w odpowiednim momencie szatkę, a chrzestny zapalił świecę. A potem wróciliśmy do z ręki do ręki, z ręki do ręki, bonanza!.
0 0

monika1985monik

#5082918 Napisano: 19.03.2012 10:20:17
Grusia wielkie gratulacje emotka emotka emotka

Agusia u nas do chrztu trzyma że tak powiem kto chce emotka nie ma u nas wymogu że np musi być to mama
0 0

Gość: rachel

#5083327 Napisano: 19.03.2012 12:52:22
mam pytanie do Dianek

pisałaś że rodzilaś w wodzie a powiedz mi bo na szkole rodzenia nam prezentowali tą wannę i możliwośc porodu , ale zapomniałam spyytac. czy w niej też się siedzi w koszuli do porodu?? bp jakoś nie umiem sobie tego wyobrazić
0 0

fryteczka

#5083338 Napisano: 19.03.2012 12:54:58
rachel napisał(a):

mam pytanie do Dianek

pisałaś że rodzilaś w wodzie a powiedz mi bo na szkole rodzenia nam prezentowali tą wannę i możliwośc porodu , ale zapomniałam spyytac. czy w niej też się siedzi w koszuli do porodu?? bp jakoś nie umiem sobie tego wyobrazić

przegogluj emotka w necie widac,ze babeczki maja koszulki - krótkie , staniki,..
0 0

agusia147

#5083503 Napisano: 19.03.2012 01:31:43
grusia25 napisał(a):

Gratulacje! Michalinka śliczne imię emotka Musisz pokazać nam swoją piękność emotka

PS> moje mega nacięcie się zagoiło emotka a było aż 3cm i bolało jak diabli emotka
0 0

agusia147

#5083540 Napisano: 19.03.2012 01:37:10
rachel napisał(a):

mam pytanie do Dianek

Nago. Ja korzystałam z wanny w trakcie i wierz mi że nagość to nie jest podczas porodu sprawa o której się myśli. Ból sprawia, że wszystko ci jedno czy na sobie masz jakąś ścierkę czy wszyscy (położna, lekarz, mąż) widzą twoje cycki czy tyłek. Tobie to zwisa. Mnie też zwisało. Tak samo podczas parcia jak zrobisz COŚ też nikt nie zwróci na to uwagi, dla nich to fizjologia.
0 0

Gość: dianek

#5083577 Napisano: 19.03.2012 01:48:32
grusia - gratulacje! emotka wreszcie rozpakowana emotka

katrin - cześć Ci i chwała za podpowiedź z pozycją spod pachy - młody wszystko wczoraj ściągnął, tak się przyssał, że nie mogłam go od cyca odkleić! brodawkę mi tak wyciągnął, że chyba się skończył problem wklęsłej brodawki emotka dzisiaj już normalnie tego cyca łapie w innych pozycjach

rachel - sam poród miałam poza wanną - na krzesełku, natomiast we wcześniejszej fazie z wanny mogłam korzystać prawie do woli
i w wannie przez pierwsze 5 min siedziałam w podwiniętej koszuli, ale szybko ją zdjęłam bo mi przeszkadzała - wolałam siedzieć bez niczego, a że na sali byłam tylko ja i mąż, położna wpadała tylko co jakiś czas, to mi nagość nie przeszkadzała, szczególnie, że zgasiliśmy sobie światło i zrobiliśmy intymny, kameralny półmrok emotka

a mąż polewał plecy i brzuch, więc wygodniej nam było bez emotka

a u nas dzisiaj była położna emotka mąż o 10 był zarejestrował młodego w przychodzi, o 12 zadzwoniła położna, że dostała informacje o przydziale dziecka no i po 30 minutach była u nas w mieszkanku emotka starsza, fajna babka, wykąpała Bernarda, wyczyściła pępek (trochę jest nietypowy i mamy małe komplikacje z czyszczeniem) i poopowiadała mi co mogę jeść a co nie bardzo i zostawiła pliczek broszurek informacyjnych emotka
no i uspokoiła, że mogę mieć niewielkie stany podgorączkowe i że jeśli w ciągu 3-4 dni nie przejdą, to dopiero wtedy się nimi mogę martwić

0 0

Gość: katrin22

#5083610 Napisano: 19.03.2012 01:57:51
dianek fajnie, że się udało emotka
0 0

#5083738 Napisano: 19.03.2012 02:47:00
dianek i agusia147 dzięki za odpowiedź. nagość pewnie nie przeszkadza ale zapomniałam spytac i jakoś nie mogłam sobie tego wyobrazić. Wiem że u nas w szpitalu wszystkie fazy porodu odbywają się w wodzie, w sensie można wyjśc na krzesło ale można rodzić do wody. Słyszałam ze wodne porody są super i w sumie tez bym chyba taki chciała. Mam nadzieje ze wanna bedzie wolna.

Boże dziewczyny właśnie do mnie dotarło ze ja nastęna..... emotka emotka emotka
0 0

monika1985monik

#5083784 Napisano: 19.03.2012 03:03:12
rachel napisał(a):

dianek i agusia147 dzięki za odpowiedź. nagość pewnie nie przeszkadza ale zapomniałam spytac i jakoś nie mogłam sobie tego wyobrazić. Wiem że u nas w szpitalu wszystkie fazy porodu odbywają się w wodzie, w sensie można wyjśc na krzesło ale można rodzić do wody. Słyszałam ze wodne porody są super i w sumie tez bym chyba taki chciała. Mam nadzieje ze wanna bedzie wolna.

Ja też marzę o porodzie w wodzie
emotka i mam nadzieję że się uda emotka Rachel ja jak tu zaglądam i widzę że Ta urodziła zaraz następna to też mnie przeraża że już wkrótce moja kolej będzie a dopiero co dowiedziałam się że w ciąży jestem ale ten czas leci
0 0

Gość: quaqua

#5083797 Napisano: 19.03.2012 03:08:38
monika1985monik napisał(a):

rachel napisał(a):

emotka i mam nadzieję że się uda emotka Rachel ja jak tu zaglądam i widzę że Ta urodziła zaraz następna to też mnie przeraża że już wkrótce moja kolej będzie a dopiero co dowiedziałam się że w ciąży jestem ale ten czas leci

Hehe, tutaj to wirtualnie dziewczyny rodzą, a jak leżałam z córą na patologii to, co chwilę któraś z sali szła rodzić emotka To dopiero było przerażenie, widząc kilkanaście rozpoczynających się akcji i czekać na swoją kolej. Dacie radę. Ja też chciałam rodzić w wodzie, ale u mnie ciąża zagrożona była, pod KTG cały poród, więc do wanny by nie wpuścili, nawet gdyby była emotka
0 0

benasia

#5083815 Napisano: 19.03.2012 03:12:59
quaqua napisał(a):

rachel napisał(a):

Hehe, tutaj to wirtualnie dziewczyny rodzą, a jak leżałam z córą na patologii to, co chwilę któraś z sali szła rodzić emotka To dopiero było przerażenie, widząc kilkanaście rozpoczynających się akcji i czekać na swoją kolej. Dacie radę. Ja też chciałam rodzić w wodzie, ale u mnie ciąża zagrożona była, pod KTG cały poród, więc do wanny by nie wpuścili, nawet gdyby była emotka

ja też byłam pod KTG mimo że poród rodzinny i nie mogłam sobie poskakać na piłkach itp emotka
0 0

Gość: dianek

#5083835 Napisano: 19.03.2012 03:18:18
a ja byłam pod ktg i byłam w wannie, skakałam na piłce etc emotka bardzo fajny bezprzewodowy sprzęcik mieli emotka
0 0

monika1985monik

#5083926 Napisano: 19.03.2012 03:51:05
Na piłce też skakałam super wynalazek bo po godzinie skakania wreszcie wody odeszły i potem już z górki było emotka
0 0

#5083953 Napisano: 19.03.2012 03:58:43

rachel napisał(a):

Czas zdecydowanie leci za szybko, tym bardziej jak się odlicza na koleżnakach z forum. Jak się dowiedziałam, że jestem w ciązy był sierpień a teraz już mamy połowe marca a ja nie czuję się jakoś lepiej przygotowana ( tak jak piszą w ksiązkach, prasie necie, ze te 9 miesiecy to okres przygotowan) Dla mnie powinno byc co najmniej 2 lata:P

Ja bym bardzo chciała rodzić w wannie, ale tak jak piszecie dzieczyny o tym KTG, ze wtedy nie mozna tak u nasw szpitalu wystarczy ze lekarz sie nie zgodzi, albo sala zajęta, albo jeszcze cos innego. Dlatego jak ostatnio mój lekarz chciał mi spisac plan porodu to podziekowałam. Dla mnie to strata czasu, bo skad niby mam wiedziec jak to bedzie przebiegac i czy np nie bede chciala zamiast pozycji w wodzie miec lezącą czy inna...

quaqua ja tez bym wolała rodzic z zaskoczenia, ale niestety od kilu tygodni mój lekarz mi mówi ze w kazdej chwili, ze juz ...i to jest chyba najgorsze z mozliwych opcji bo człowiek nie jest wyluzowany. Cały czas mysle ze tego nie mam , tamto nie zrobione, albo jeszcze nie chce, jeszcze za wczesnie itd. Od tych mysli idzie zwariowac...no i w sumie to chyba niewiele mi brakuje do tego:P
0 0