WC - rozmowy o wszystkim

ludzka_istota

#7073109 Napisano: 08.01.2023 10:31:44
Zapraszam na urodzinową imprezę - kończę dziś osiemnaście forumowych lat!!! Balujemy!!!emotka emotka emotka emotka

psotka

#7073125 Napisano: 08.01.2023 13:32:21
Może ktoś zna się na elektronice? Kupiłam już trzeci dekoder i próbuję go podłączyć. Mam telewizor, antenę wewnętrzną, kabel hdmi, dekoder. Nie wyszukuje mi ani 1 stacji. Co mam podłączyć z czym?

Kabel hdmi - telewizor i dekoder, a antena do tv  - nie działa
kabel hdmi - telewizor i dekoder, a antena do dekodera - nie działa

bez anteny? niby prosta rzecz, a nie wiem, gdzie tkwi problem. zawsze miałam problem z anteną, bo słabo ściągała. może ktoś doradzi? 
0 0

nanajka81

#7073135 Napisano: 08.01.2023 14:25:19
psotka napisał(a):

Może ktoś zna się na elektronice? Kupiłam już trzeci dekoder i próbuję go podłączyć. Mam telewizor, antenę wewnętrzną, kabel hdmi, dekoder. Nie wyszukuje mi ani 1 stacji. Co mam podłączyć z czym?

bez anteny? niby prosta rzecz, a nie wiem, gdzie tkwi problem. zawsze miałam problem z anteną, bo słabo ściągała. może ktoś doradzi? 

jaką masz antenę? bo powinno się podłączyć antena do dekodera a dekoder do tv. Główne pytanie: kupiłaś dekoder bo masz stary telewizor?

psotka

#7073149 Napisano: 08.01.2023 17:01:21
nanajka81 napisał(a):

psotka napisał(a):

jaką masz antenę? bo powinno się podłączyć antena do dekodera a dekoder do tv. Główne pytanie: kupiłaś dekoder bo masz stary telewizor?

Antena wewnetrzna. Telewizor nowy plaski. Podlaczone tak: antena do dekodera, a dekoder do tv kablem hdmi. Nic nie znalazlo
0 0

synk

#7073153 Napisano: 08.01.2023 17:42:50
psotka napisał(a):

Nigdy nie miałem dekodera, ale to może w dekoderze należy wyszukać kanały a nie w TV?

cb656

#7073154 Napisano: 08.01.2023 17:46:23
psotka napisał(a):

Antena wewnetrzna. Telewizor nowy plaski. Podlaczone tak: antena do dekodera, a dekoder do tv kablem hdmi. Nic nie znalazlo

Zasadnicze pytanie... wybacz wścibstwo, ale tyle razy już to robiłem u sąsiadów, bo popełniali ten sam błąd   emotka
Czy w telewizorze wybrałaś jako źródło sygnału właściwe wejście HDMI? Z reguły jest ich kilka, a przecież dekoder jest podpięty tylko do jednego...

Mówiąc inaczej - czy telewizor "widzi" dekoder? Co się pojawia na ekranie?
No i khy, khy...  emotka Czy dekoder jest włączony? Baterie w pilocie są włożone prawidłowo? Dekoder jakoś reaguje na pilota? Pojawia się na ekranie menu strojenia?
Wspomniałaś wcześniej, że sygnał z anteny był słaby, hm... Zakładam, że nie masz zwarcia w kablu antenowym?

edit: jak pisze synk powyżej - to jest oczywista oczywistość, zakładam psotko, że to wiesz?
Programów musisz szukać w dekoderze, nie w telewizorze. Dekoder jest po to dodany, by zamieniał nowszy sygnał (nieczytelny dla starego TV) na obraz o dźwięk, który posyłasz na ekran przez HDMI.
To po prostu dekoder pełni rolę telewizora, a TV jest tylko ekranem, monitorem do wyświetlania tego obrazu.

nanajka81

#7073161 Napisano: 08.01.2023 20:00:00
psotka napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

psotka napisał(a):

Ale jak masz nowy telewizor to po co ci dekoder? Przecież w nowych telewizorach jest on wbudowany...
1 alexmusic 0

agusiac87

#7073416 Napisano: 09.01.2023 21:57:27
Drodzy Forumowicze

Możecie mi podpowiedzieć  w jakiej sieci wyjdzie najtaniej utrzymanie numeru?
Zależy mi na tym, bym mogla doładować w razie potrzeby, a nie specjalnie po to, żeby utrzymać ważność konta, jeśli takie coś wogóle jeszcze dzisiaj istnieje...
0 0

dany-duszek

#7073432 Napisano: 09.01.2023 23:18:03
agusiac87 napisał(a):

Drodzy Forumowicze

Zależy mi na tym, bym mogla doładować w razie potrzeby, a nie specjalnie po to, żeby utrzymać ważność konta, jeśli takie coś wogóle jeszcze dzisiaj istnieje...

na dzień dzisiejszy lajt i nju mobile. W lajt mobile wystarczy raz na pół roku doładować za 1zł. A w nju mobile trzeba odpisywać na sms aby numer utrzymać.
0 0

slomkab

#7073478 Napisano: 10.01.2023 10:10:14
A ja tak z innej beczki czy jest ktoś kto
mial może usuwana narośl kostną z nogi? Mam kilka pytań 
0 0

agusiac87

#7073563 Napisano: 10.01.2023 14:25:47
dany-duszek napisał(a):

agusiac87 napisał(a):

Drodzy Forumowicze

na dzień dzisiejszy lajt i nju mobile. W lajt mobile wystarczy raz na pół roku doładować za 1zł. A w nju mobile trzeba odpisywać na sms aby numer utrzymać.

Dziękuję za odpowiedź.

a czy u tych operatorow sms od organizatorów konkursów przychodzą bez problemu?
0 0

tereniagno

#7074044 Napisano: 12.01.2023 15:40:05
Czy długo czeka się na maila o wygranej z Violife?
0 0

adamo86

#7074045 Napisano: 12.01.2023 15:41:15
tereniagno napisał(a):

Komuś chyba odpisywali, że do 3 dni wysyłają
0 0

tereniagno

#7074049 Napisano: 12.01.2023 15:59:27
adamo86 napisał(a):

tereniagno napisał(a):

Komuś chyba odpisywali, że do 3 dni wysyłają

Dzięki emotka
0 0

dany-duszek

#7074104 Napisano: 12.01.2023 17:32:51
agusiac87 napisał(a):

dany-duszek napisał(a):

agusiac87 napisał(a):

Drodzy Forumowicze

Dziękuję za odpowiedź.

a czy u tych operatorow sms od organizatorów konkursów przychodzą bez problemu?

jeśli chodzi o lajt mobile działa na zasięgu plusa i smsy zwrotne po wysłaniu smsa przychodzą, a czy wszystkie smsy przychodzą tego na 100% nie mogę potwierdzić bo skąd mam wiedzieć czy był sms czy nie, nigdy nikt nie dzwonił ze danych nie odesłałem więc prawdopodobnie nie wygrywam. A nju mobile działa na zasięgu orange, więc powinno działa tak samo jak w orange, ale ten starter polecam jedynie dla osób które mają cały czas w telefonie starter i czytają smsy regularnie nie, bo trzeba im odpisywać na sms-a aby wiedzieli ze numer jest aktywny, chyba co pół roku przychodzi taki sms który trzeba odpisać w ciągu max.kilku dni .  

ps. w nju kolejne smsy przychodzą co 93 dni i masz najpierw 24h na wysłanie sms-a, a jak nie odpowiesz to po 3 dniach wyłączą numer lub jak wyśle tego sms-a w ciągu 3 dni konto zostanie przedłużone o 93 dni.

Tylko za pierwszym razem trzeba doładować konto za min.5zł, aby usługa była aktywna, a za min.10zł aby smsy premium były aktywne.
1 agusiac87 0

cb656

#7074109 Napisano: 12.01.2023 17:39:00
agusiac87 napisał(a):

W jakiej sieci wyjdzie najtaniej utrzymanie numeru? Zależy mi na tym, bym mogla doładować w razie potrzeby, a nie specjalnie po to, żeby utrzymać ważność konta, jeśli takie coś w ogóle jeszcze dzisiaj istnieje...

Ze swej strony polecam Orange. Głównie dlatego, że nie ma wymogu wykonywania jakiejś aktywności co miesiąc, jak to na przykład jest w Plusie - totalny bezsens, pobierają dwa zeta za to, że nie dzwonisz i nie esemesujesz. emotka emotka emotka
W Orange są poza tym często jakieś bonusy. Dają na przykład gigabajty za darmo z przeróżnych okazji. Ważność numeru (a właściwie możliwość wykonywania połączeń) zależy od kwoty doładowania, ale można też "wykupić" sobie przedłużenie. https://www.doladowania.orange.pl/taryfy

W sieci LAJT ostatnio pojawiła się ciekawa promocja - https://www.instagram.com/p/CmbXxZbj6K_/
W sieci NJU natomiast masz KONTO WAŻNE PO WIEKI. Tylko co jakiś czas pytają, czy chcesz nadal utrzymać numer, wystarczy potwierdzić i spoko.
1 agusiac87 0

picola1

#7074128 Napisano: 12.01.2023 18:02:25
cb656 napisał(a):

agusiac87 napisał(a):

W jakiej sieci wyjdzie najtaniej utrzymanie numeru? Zależy mi na tym, bym mogla doładować w razie potrzeby, a nie specjalnie po to, żeby utrzymać ważność konta, jeśli takie coś w ogóle jeszcze dzisiaj istnieje...

Ze swej strony polecam Orange. Głównie dlatego, że nie ma wymogu wykonywania jakiejś aktywności co miesiąc, jak to na przykład jest w Plusie - totalny bezsens, pobierają dwa zeta za to, że nie dzwonisz i nie esemesujesz. emotka emotka emotka
W Orange są poza tym często jakieś bonusy. Dają na przykład gigabajty za darmo z przeróżnych okazji. Ważność numeru (a właściwie możliwość wykonywania połączeń) zależy od kwoty doładowania, ale można też "wykupić" sobie przedłużenie. https://www.doladowania.orange.pl/taryfy

W sieci LAJT ostatnio pojawiła się ciekawa promocja - https://www.instagram.com/p/CmbXxZbj6K_/
W sieci NJU natomiast masz KONTO WAŻNE PO WIEKI. Tylko co jakiś czas pytają, czy chcesz nadal utrzymać numer, wystarczy potwierdzić i spoko.

Przecież w Orange też jest wymagana aktywność w ciągu miesiąca:
https://www.orang...ew/utrzymanie-numeru

cb656

#7074131 Napisano: 12.01.2023 18:04:43
picola1 napisał(a):

Szok! emotka I ja o tym nie wiedziałem?! emotka
Info ostrzegające przychodzi do mnie tylko na numer zapasowy, z PLUSa właśnie, Orange jest numerem głównym, coś tam jednak robię... Qrka wodna, niedouczony jakiś jestem emotka
0 0

nanajka81

#7074132 Napisano: 12.01.2023 18:12:52
cb656 napisał(a):

picola1 napisał(a):

Info ostrzegające przychodzi do mnie tylko na numer zapasowy, z PLUSa właśnie, Orange jest numerem głównym, coś tam jednak robię... Qrka wodna, niedouczony jakiś jestem emotka

Z powodu info ostrzegającego w Plusie wyniosłam się na numerze zapasowym do Virgin - rok ważności konta za 5 zł...

dany-duszek

#7074138 Napisano: 12.01.2023 18:31:37
nanajka81 napisał(a):

cb656 napisał(a):

picola1 napisał(a):

Z powodu info ostrzegającego w Plusie wyniosłam się na numerze zapasowym do Virgin - rok ważności konta za 5 zł...

tylko ze kiedyś, nie wiem czy nadal virgin nie ma podpisanych umów z firmami które przyjmują smsy premium i na nie które numer premium nie można była wysłać takiego smsa, nie wiem czy nadal tak jest. A jeśli chodzi o ważność konta, to rok ważności można przedłużyć za 3zł aktywując pakiet mini 3.
0 0