WC - rozmowy o wszystkim

snowflake

#7252735 Napisano: 09.04.2025 13:59:26
as32572 napisał(a):

Ja kojarzę jakiś wpis odnośnie agencji S..... ,że czepiali się kogoś że numer telefonu w innym konkursie był zgłoszony na kogoś innego a teraz jest na tą osobę, więc różnie to bywa.
Ale jak zmieniasz swój e-mail na nowy to nie widzę problemu, oczywiście nie w ramach tej samej loterii/konkursu.

Tego nie wiedziałam, ale w sumie, to jest na plus emotka  Tym bardziej, że od chyba 2016 numery są rejestrowane na daną osobę. Ale tu jest inna sytuacja, więc wg mnie nie będzie problemu.
0 0

radziosny

#7252738 Napisano: 09.04.2025 14:03:46
elemelex napisał(a):

notta napisał(a):

elemelex napisał(a):

Chcę zmienić maila konkursowego i mam lekką paranoję, czy jeśli w danej loterii będę podawać teraz inny mail to będzie dla agencji podejrzane? emotka

kto ma czas na tego typu dochodzenia.. agencje mają dużo roboty z weryfikacjami, wysyłkami i odpisywaniem na maile, że jeszcze by tego by im brakowało. By analizować kto w jakim konkursie z jakiego maila czy telefonu się zgłaszał..

no oby, bo często jest taki zapis, że jedna osoba nie może zgłaszać się z różnych maili, a ja teraz chcę z nowego i tyle, chodzi mi o te gdzie już dawałam zgłoszenia ze starego maila

Ja sam zmieniałem maila i w większości przypadków później wygrywałem emotka  (oprócz agencji Amooco, gdzie może raz w życiu coś wygrałem)
1 elemelex 0

notta

#7252740 Napisano: 09.04.2025 14:09:05
snowflake napisał(a):

elemelex napisał(a):

notta napisał(a):

elemelex napisał(a):

Chcę zmienić maila konkursowego i mam lekką paranoję, czy jeśli w danej loterii będę podawać teraz inny mail to będzie dla agencji podejrzane? emotka

kto ma czas na tego typu dochodzenia.. agencje mają dużo roboty z weryfikacjami, wysyłkami i odpisywaniem na maile, że jeszcze by tego by im brakowało. By analizować kto w jakim konkursie z jakiego maila czy telefonu się zgłaszał..

no oby, bo często jest taki zapis, że jedna osoba nie może zgłaszać się z różnych maili, a ja teraz chcę z nowego i tyle, chodzi mi o te gdzie już dawałam zgłoszenia ze starego maila

Nie wydaje mi się, żeby dana agencja sprawdzała czy w innym konkursie ktoś podał innego maila. Ten zapis obowiązuje w danym konkursie

o to mi chodziło właśnie..

InkaR

#7252950 Napisano: 10.04.2025 11:17:22
czy po wygranej w Kinder przychodzi mail z potwierdzeniem wygranej?
0 0

rufus

#7252951 Napisano: 10.04.2025 11:21:59
InkaR napisał(a):

Nie
1 InkaR 0

InkaR

#7252952 Napisano: 10.04.2025 11:23:47
rufus napisał(a):

InkaR napisał(a):

Nie

dziękuję emotka a potem jakoś wysyłają ten bon?
0 0

wiolka252

#7252954 Napisano: 10.04.2025 11:27:51
Śledzi ktoś zaginięcie Pani Beaty Klimek ,co sądzicie o tym wszystkim.Mi to nie daje spokoju jakoś
0 0

zezowaty_kot

#7252958 Napisano: 10.04.2025 11:32:53
InkaR napisał(a):

rufus napisał(a):

InkaR napisał(a):

Nie

dziękuję emotka a potem jakoś wysyłają ten bon?

Dostaniesz na maila i sms, do 10 dni emotka
1 InkaR 0

stokrotka238

#7253004 Napisano: 10.04.2025 12:46:24
wiolka252 napisał(a):

Śledzi ktoś zaginięcie Pani Beaty Klimek ,co sądzicie o tym wszystkim.Mi to nie daje spokoju jakoś

Myślę, że jej mąż maczal w tym łapy, tylko nie mają na niego nic, ale prawda kiedyś wyjdzie na jaw...
0 0

wiolka252

#7253032 Napisano: 10.04.2025 13:49:04
stokrotka238 napisał(a):

wiolka252 napisał(a):

Myślę, że jej mąż maczal w tym łapy, tylko nie mają na niego nic, ale prawda kiedyś wyjdzie na jaw...

To i u mnie takie samo myślenie właśnie .Kurcze ,tak mi szkoda tej kobiet ,że to szok
0 0

gregory04

#7253129 Napisano: 10.04.2025 18:54:42
Chcę sprzedać voucher elektroniczny do biura podróży o znacznej wartości. Kupujący mieszka na drugim końcu Polski wiec spotkanie nie wchodzi w grę. Wiecie może jak przeprowadzić tą transakcje aby bezpieczny był zarówno kupujący jak i sprzedający?
0 0

wiolka252

#7253170 Napisano: 10.04.2025 21:43:14
gregory04 napisał(a):

Chcę sprzedać voucher elektroniczny do biura podróży o znacznej wartości. Kupujący mieszka na drugim końcu Polski wiec spotkanie nie wchodzi w grę. Wiecie może jak przeprowadzić tą transakcje aby bezpieczny był zarówno kupujący jak i sprzedający?

Przez olx sprzedawałam (ugadałam się ze sprzedającym )
0 0

jagodzianka09

#7253218 Napisano: 11.04.2025 10:44:10
Hej, przywitam się, bo jestem nowa. Po przeczytaniu wątku o wygranych jestem w szoku ile Wy wygrywacie emotka  

Ciekawa jestem w ilu konkursach dziennie bierzecie udział?
0 0

xooxoo

#7253234 Napisano: 11.04.2025 11:00:00
wiolka252 napisał(a):

gregory04 napisał(a):

Też celowałabym w OLX. Pamiętając, że wszystko ma przejść przez portal a nie jakieś wysyłanie linków itp. To chyba najbezpieczniejsza opcja. Ewentualnie wpłata na konto i wysyłka kurierem ale wtedy Ty masz większą pewność, a kupujący płaci wcześniej więc pytanie czy będzie chciał "zaryzykować".
1 kumulacja 0

wiolka252

#7253267 Napisano: 11.04.2025 12:09:13
xooxoo napisał(a):

wiolka252 napisał(a):

gregory04 napisał(a):

Też celowałabym w OLX. Pamiętając, że wszystko ma przejść przez portal a nie jakieś wysyłanie linków itp. To chyba najbezpieczniejsza opcja. Ewentualnie wpłata na konto i wysyłka kurierem ale wtedy Ty masz większą pewność, a kupujący płaci wcześniej więc pytanie czy będzie chciał "zaryzykować".

Nie wiem czemu ale nie umie odp.na wiadomość .Dogadalam się z kupującym ,że po odebraniu przesyłki wysyłam mu linka z voucherem (ogłoszenie na voucher a w przesyłce sam zaproponowal widokówkę z mojego miasta)
0 0

atlantydek

#7253270 Napisano: 11.04.2025 12:16:42
wiolka252 napisał(a):

xooxoo napisał(a):

wiolka252 napisał(a):

gregory04 napisał(a):

Nie wiem czemu ale nie umie odp.na wiadomość .Dogadalam się z kupującym ,że po odebraniu przesyłki wysyłam mu linka z voucherem (ogłoszenie na voucher a w przesyłce sam zaproponowal widokówkę z mojego miasta)

Nie radzę opcji z wysyłką przez olx. Bywa, że ktoś potem zgłasza, że nie dostał rzeczy w przesyłce, a Ty musisz udowodnić, że nie jesteś wielbłądem.   Może on też zakwestionować ten voucher z linka. Takie rzeczy najlepiej na spotkaniu lub przez allegro, gdzie kasę masz z góry i to kupujący musi się martwić.

kiwiwi

#7253689 Napisano: 13.04.2025 12:39:07
Widzę, że ostatnimi czasy coraz częściej w dyskusjach na różne tematy pojawiają się jako argumenty na poparcie jakiejś tezy treść wygenerowane przez ChatGPT. Nie idźcie tą drogą emotka ChatGPT to jest model językowy, nie baza wiedzy. On generuje tekst na zadany temat, fakty go trochę mniej interesują. Oczywiście jego teksty nie muszą być zawsze nieprawdziwe, ale mogą też mocno mijać się z prawdą. Nie bez powodu pod oknem dialogowym chatu jest taka formułka: "ChatGPT może popełniać błędy. Sprawdź ważne informacje".

snowflake

#7253690 Napisano: 13.04.2025 12:45:29
kiwiwi napisał(a):

Widzę, że ostatnimi czasy coraz częściej w dyskusjach na różne tematy pojawiają się jako argumenty na poparcie jakiejś tezy treść wygenerowane przez ChatGPT. Nie idźcie tą drogą emotka ChatGPT to jest model językowy, nie baza wiedzy. On generuje tekst na zadany temat, fakty go trochę mniej interesują. Oczywiście jego teksty nie muszą być zawsze nieprawdziwe, ale mogą też mocno mijać się z prawdą. Nie bez powodu pod oknem dialogowym chatu jest taka formułka: "ChatGPT może popełniać błędy. Sprawdź ważne informacje".

To taka interaktywna Wikipedia XXI wieku mająca chyba jeszcze większą tendencję do fantazjowania 😁
0 0

kiwiwi

#7253694 Napisano: 13.04.2025 12:56:11
snowflake napisał(a):

kiwiwi napisał(a):

To taka interaktywna Wikipedia XXI wieku mająca chyba jeszcze większą tendencję do fantazjowania 😁

Wikipedia przy Chacie to wzór wiarygodności emotka
1 snowflake 0

sasaaabp

#7253712 Napisano: 13.04.2025 15:51:47
zdarza się Wam, że w starych mailach odkrywacie, że wygraliście jakieś bony/karty podarunkowe, która jak się okazuje w momencie przypomnienia utraciły już ważność? Czy warto napisać maila z prośbą o przedłużenie choćby na jakiś krótki okres? Czy z doświadczenia wiecie, że firmy przedłużają mimo, że regulamin wprost mówi, że niby nie jest to możliwe? emotka
0 0