Wkurza mnie...

Gość: pola731

#4889294 Napisano: 09.12.2011 11:59:38
pola731 napisał(a):

wkurza mnie ,że część osób z tego forum nie pamięta (tak to nazwijmy) o przysługach - nie jestem dobra w czasówkach , ale parę razy zdarzyło mi sie na początku konkursu coś trafić - odpowiadałam na pw , podawałam wskazówki - bez oczekiwania na płacenie - a ostatnio dostałam kilka pw z propozycjami wygrania za kasę od osób, którym pomogłam czy podpowiedziałam (dla wyjaśnienia - chodziło o drobiazgi typu czuczu czy ciufcia a nie o grube nagrody)

fajnie się wygrywa jak ktoś podpowie - ale jak samemu podpowiedzieć to trzeba skasować;

dobrze ,że są osóbki , które pomogą czy podpowiedzą za dziękuję czy klik emotka

0 0

Gość: magma6

#4889313 Napisano: 09.12.2011 12:05:09
pola731 napisał(a):

wkurza mnie ,że część osób z tego forum nie pamięta (tak to nazwijmy) o przysługach - nie jestem dobra w czasówkach , ale parę razy zdarzyło mi sie na początku konkursu coś trafić - odpowiadałam na pw , podawałam wskazówki - bez oczekiwania na płacenie - a ostatnio dostałam kilka pw z propozycjami wygrania za kasę od osób, którym pomogłam czy podpowiedziałam

fajnie się wygrywa jak ktoś podpowie - ale jak samemu podpowiedzieć to trzeba skasować;

dobrze ,że są osóbki , które pomogą czy podpowiedzą za dziękuję czy klik emotka

podpisuje sie pod tym emotka
0 0

Gość: amif

#4889319 Napisano: 09.12.2011 12:06:48
emotka emotka wsłałam dwa faxy na nutelle było wygrane a na liście drugiej osoby nie ma .
0 0

Gość: wsciekly

#4889342 Napisano: 09.12.2011 12:12:42
a mnie wkurzyło zgoła co innego

jak zapewne kojarzycie, rozsyłam po ludziach kalosze i kosmetyki z forum, od znajomych, własne

wszystkie przesyłki adresowane są na konkretne osoby, którym z różnych względów warto pomóc (niepełnosprawność, bezrobocie, ubóstwo...)

a tu nagle zgłasza się Stowarzyszenie, które przyjmie... każdą ilość obuwia, odzieży, wszystkiego

ale gdy prosimy o konkretne namiary na ludzi, którym pomagają, cisza w eterze emotka emotka emotka

jedyny adres na panią... prezes

czyżby nikt więcej w tym stowarzyszeniu nie potrzebował kaloszy emotka emotka emotka
0 0

Gość: amif

#4889356 Napisano: 09.12.2011 12:16:10
wsciekly napisał(a):

jak zapewne kojarzycie, rozsyłam po ludziach kalosze i kosmetyki z forum, od znajomych, własne

wszystkie przesyłki adresowane są na konkretne osoby, którym z różnych względów warto pomóc (niepełnosprawność, bezrobocie, ubóstwo...)

a tu nagle zgłasza się Stowarzyszenie, które przyjmie... każdą ilość obuwia, odzieży, wszystkiego

ale gdy prosimy o konkretne namiary na ludzi, którym pomagają, cisza w eterze emotka emotka emotka

czyżby nikt więcej w tym stowarzyszeniu nie potrzebował kaloszy emotka emotka emotka

Pewnie dla siebie i swoich psiapsiułek
emotka
0 0

#4889370 Napisano: 09.12.2011 12:19:38
amif napisał(a):

wsciekly napisał(a):

Pewnie dla siebie i swoich psiapsiułek
emotka

też tak pomyślałem a szefowa z wolontariatu od ręki anulowała takie zgłoszenie

szkoda jednak, że ludzie w niektórych organizacjach nadużywają swoich stanowisk emotka
0 0

Gość: magma6

#4889385 Napisano: 09.12.2011 12:23:30
wsciekly napisał(a):

pani prezes niech sobie sama kupi
emotka jak sie pomoaga konkretnym osobom lub za posrednictwem zaufanych osób to tym większa radość emotka
0 0

Gość: kubatbg

#4889392 Napisano: 09.12.2011 12:25:46
dla tego nie wierze w ŻADNE organizacje które mają pomagać ludziom od Państwowych po prywatne ...

nie zapomnę jak ... kiedyś pracując u pewnego znanego radnego (znanego także z pomocy dla ubogich i potrzebujących)...wpadłem zobaczyć jak idzie robota chłopakom.....

Okazało się ze radny (kasiasty koleś ) chłopakom z dobroci swojego jeb.. serca dać postawić coś do jedzonka.... okazało sie ze kupił im po bułce i dał po konserwie na której był etykieta banku żywności..

normlanie masakra, koles który przytula co miesiac ok 10 koła , rozdaje za prywatną robota jedzenie które powinno być dla ludzi którzy nie maja co do garnka wsadzić ...

tak samo jak te pojemniki koło kosza na śmieci .... bardzo niewiele osob wrzucających tam ciuszki wie ze tylko od 5 do 15 % ciuchów idzie faktycznie do PCK-a a reszta do prywatnej firmy która prowadzi ciuchlandy ...
0 0

kalisto1986

#4889397 Napisano: 09.12.2011 12:29:05
amif napisał(a):

emotka emotka wsłałam dwa faxy na nutelle było wygrane a na liście drugiej osoby nie ma .

oni cos w tym etapie pokrecili. Moj fax tez niby dotarl,ale ze zlym nr paragonu - byl na bank dobry.
Przez co musialam jeszcze raz odsylac i jak dzwonili na samym poczatku na ten nr, tak na liscie jest na koncu emotka
0 0

#4889414 Napisano: 09.12.2011 12:32:29
kalisto1986 napisał(a):

amif napisał(a):

oni cos w tym etapie pokrecili. Moj fax tez niby dotarl,ale ze zlym nr paragonu - byl na bank dobry.
Przez co musialam jeszcze raz odsylac i jak dzwonili na samym poczatku na ten nr, tak na liscie jest na koncu emotka

halo - na nutelli podaje sie numer paragonu ?
to pięknie emotka wysyłałam sms i na bank nie pisałam numeru
0 0

ludzka_istota

#4889419 Napisano: 09.12.2011 12:35:38
Wkurza mnie, że jest tak ciemno. Od rana do wieczora ciemno, a wieczorem zapada zmrok i dopiero wtedy jest ciemno... Ja chcę słońcaaaaaa!
0 0

#4889441 Napisano: 09.12.2011 12:43:10
magma6 napisał(a):

wsciekly napisał(a):

pani prezes niech sobie sama kupi
emotka jak sie pomoaga konkretnym osobom lub za posrednictwem zaufanych osób to tym większa radość emotka

tym bardziej jest głupio, że namiary na owo Stowarzyszenie mam od pewnej osoby z forum emotka

wolę więc już dil z forumowiczami - ktoś błaga o paragon, ja nimi nie handluję, ale za paczkę dla potrzebujących mogę uratować czyjeś wygrane kaloszki
0 0

#4889456 Napisano: 09.12.2011 12:48:31
kubatbg napisał(a):

dla tego nie wierze w ŻADNE organizacje które mają pomagać ludziom od Państwowych po prywatne ...

nie zapomnę jak ... kiedyś pracując u pewnego znanego radnego (znanego także z pomocy dla ubogich i potrzebujących)...wpadłem zobaczyć jak idzie robota chłopakom.....

Okazało się ze radny (kasiasty koleś ) chłopakom z dobroci swojego jeb.. serca dać postawić coś do jedzonka.... okazało sie ze kupił im po bułce i dał po konserwie na której był etykieta banku żywności..

normlanie masakra, koles który przytula co miesiac ok 10 koła , rozdaje za prywatną robota jedzenie które powinno być dla ludzi którzy nie maja co do garnka wsadzić ...

tak samo jak te pojemniki koło kosza na śmieci .... bardzo niewiele osob wrzucających tam ciuszki wie ze tylko od 5 do 15 % ciuchów idzie faktycznie do PCK-a a reszta do prywatnej firmy która prowadzi ciuchlandy ...

jak widać najpierw pomagają... sobie emotka

dla biednych resztki starczą emotka
0 0

Gość: kotek11

#4889481 Napisano: 09.12.2011 12:57:15
kubabtg - juz nic z tych pojemnikow nie idzie do PCK - zauwaz ze nawet naklejek PCK na nich nie ma.. bylo o tym glosno swego czasu w tv.
0 0

#4889486 Napisano: 09.12.2011 12:59:44
wsciekly napisał(a):

kubatbg napisał(a):

teraz moja sytuacja nie pozwala na pomaganie (ani finansowe ani materialne) ale w lepszych czasach pomagałam troszkę ludziom ,o których wiedziałam ,że sami też coś robią ,żeby zmienić swój los

teraz działam dość aktywnie w Radzie Rodziców w szkole dzieciaków - w sumie już 10 lat- i widzę niestety ,że duża grupa korzystających z pomocy szkoły/mops powinna za te oszustwa , kręcenie, udawanie biednych zwyczajnie kiedyś odpowiedzieć
0 0

grandprix

#4889490 Napisano: 09.12.2011 12:59:48
wsciekly napisał(a):

kubatbg napisał(a):

Proponuję wystawić na aukcjach Wośp na allegro. Kto bywa w szpitalach czy przychodniach to wie, ile sprzętu ufundowali. Ja im wierzę i w miarę możliwości wspieram.
0 0

Gość: moniaainom

#4889503 Napisano: 09.12.2011 01:03:24
wsciekly napisał(a):

Może być tak jak mówicie- wielka ściema, ale też jest inna możliwość- nie mogą podawać danych konkretnych osób. Nawet w szlachetnej paczce nie ma danych, a imiona są zmieniane dla utrudnienia identyfikacji. Pewnie zwykła ochrona danych osobowych.
0 0

#4889511 Napisano: 09.12.2011 01:05:06
pola731 napisał(a):

wsciekly napisał(a):

teraz moja sytuacja nie pozwala na pomaganie (ani finansowe ani materialne) ale w lepszych czasach pomagałam troszkę ludziom ,o których wiedziałam ,że sami też coś robią ,żeby zmienić swój los

teraz działam dość aktywnie w Radzie Rodziców w szkole dzieciaków - w sumie już 10 lat- i widzę niestety ,że duża grupa korzystających z pomocy szkoły/mops powinna za te oszustwa , kręcenie, udawanie biednych zwyczajnie kiedyś odpowiedzieć

i tylko jedną refleksję dopiszę - Ci , którzy są naprawdę biedni , niezaradni życiowo - ale nie patologicznie- nawet nie szukają pomocy bo nie wiedzą jak się do tego zabrać
0 0

delfinka101

#4889520 Napisano: 09.12.2011 01:07:36
wsciekly -
Podaj co to za Stowarzyszenie...Moze sie okazac ze całkiem prawdziwe.Tylko moze byc tak,zę niemogą podawac danych osob potrzebujuacych.
0 0

Gość: iskierka

#4889546 Napisano: 09.12.2011 01:19:52
Wkurzają mnie ludzie którzy nie mają w ogóle sumienia.
Dzisiaj w Fakcie artykuł o kradzieży 46 prezentów dla przedszkolaków które miały być wręczone przez Mikołaja emotka dotyczy to małej wiejskiej szkółki w Warszawiakach woj.lubelskie. Łapska powinni tym złodziejom przy samym tyłku uciąć
emotka
0 0