Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
mia
Postów 17592
Data rejestracji 04.05.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane 39
Delfinka ma święta rację!
Po tym jak przechodziłam ospę w wieku 28 lat w 8 miesiącu ciąży (sic!), absolutnie nie chroniłam moich dzieci przed zarażonymi rówieśnikami.
Kurde, ta zwykła ospa, to była jedna z najcięższych chorób w moim życiu - gorączka ponad 39 stopni, wyspana byłam dosłownie wszędzie, i jeszcze stres, że coś się maleństwu stanie...
A wszystko dzięki temu, że troskliwi rodzice, chronili mnie w dzieciństwie
Opowiedz Panu Bogu o swoich planach na przyszłość, a rozbawisz Go do rozpuku...
mia
Postów 17592
Data rejestracji 04.05.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane 39
O to ostanie akurat było trudno, drapiąc się non stop...
Gość: nineczka17
ryzyko jest 50/50 alba zachorują albo w ogóle nie tym razem
ale jedno jest pewne im wcześniej dzieci przechodzą tym łagodniej im starsze gorzej
ma przeszliśmy w lata 2010 pół wakacji bo cała trójka jedno po drugim i najłagodniej najszybciej przeszedł najmłodszy wtedy 4 lata
my mieliśmy ospę taką co strasznie sypała dzieci były okropnie zsypane a znajomej z córy klas w lato w tamtym roku nie chorował ,klasy ich prawie cała,
ale teraz złapał w wrześniu inny wirus ospy to miał pięć kropek na krzyż a moje dzieci rok wcześniej miejsca wolnego nie było krostka przy krostce
Gość: pola731
dzieci przechodzą lżej (na ogół) - moja trójca już miała - najmłodsza właśnie w grudniu przechorowała i choć była mocno zsypana to cieszę się ,że choróbsko za nami
delfinka101
Postów 5761
Data rejestracji 08.06.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Tak czytam i zastanawiam się czy to,ze mój mały nie chce załapać ospy nie jest wynikiem tego,ze moze ja go na nią szczepiłam??Cholerka miał jakies dodatkowe szczepionki ze względu na swoją chorobę więc moze to ospa była tez?/
Gość: gosia16
Nie dziwię się że można zejść śmiertelnie ,ja miałam 27 lat jak miałam ospę i myślałam że się uduszę bo nie mogłam oddychać.Jakby mi ktoś siadł na płucach
Gość: gosia16
ona nie załapała ,po prostu była osłabiona ,zestresowana i wirus sie uaktywnił w postaci półpaśca
dzasmina
Postów 2372
Data rejestracji 10.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zdradliwa wena, raz jest raz jej nie ma...
Gość: kolastynka
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Tak mi tlumaczyla lekarka i dlatego zdecydowalam sie zaszczepic synka.
Siostrzeniec byl szczepiony i przechodzil ospe, ale na prawde lagodnie, moj jeszcze nie zalapal, ale mam nadzieje, ze zalapie - bo nie chce, zeby meczyl sie jako dorosly
Wkurza mnie, ze dzien jest taki krotki, mase roboty, a ja juz nie mam sily
aneta411
Postów 886
Data rejestracji 15.06.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ponoć teraz, aby szczepionka chroniła przed zachorowaniem trzeba przyjąć dwie dawki (druga chyba po 2 latach). Gdy ja córeczkę szczepiłam - dawali tylko jedną, o drugiej nie wspominali.
Pól roku temu córka zachorowała na ospę (po właśnie 1 dawce szczepionki) i miała JEDENAŚCIE krostek, w tym tylko 4 się rozwinęły. Chorowała 5 dni, a dzieci brata bez szczepionki były zsypane dosłownie wszędzie + gorączka, dlatego polecam szczepionkę, choć do najtańszych nie należy. Ale dla dzieci Karolkas to chyba za późno na szczepienie....
Gość: pola731
ja nie szczepiłam żadnego z dzieciaków - ilość krostek zależy chyba od tego jaki szczep wirusa w danym roku panuje , bo Młody miał tylko kilka krostek i chorował tydzień a Młoda była zsypana mocno - chorowała 2 tygodnie - gorączka 1 dzień
karolkas
Postów 1248
Data rejestracji 24.07.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Siedzę w kuchni i na szybkiego coś teraz gotuję, nie powiem że musiałam masę zakupów zrobić dziś, co trochę wkurzające i nie należało do przyjemnosci.
-------------------
-------------------
koper
Postów 2237
Data rejestracji 20.03.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Jak najbardziej mąż może się zaszczepić, jak jeszcze nie chorował to nawet powinien.
http://mediweb.pl...wietl_vad.php?id=451
Najlepiej jest porozmawiać ze swoim lekarzem rodzinnym
Gość: swibek
wsciekly
Gość: andziakadula
bartula
Postów 1447
Data rejestracji 13.12.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
może nie,teraz panuje taka wirusówka, u nas wszyscy naokoło to mieli albo mają. Po paru dniach samo przechodzi...na ogół...czego Ci życzę
edith
Postów 2563
Data rejestracji 10.04.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
agamaty
Postów 2876
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
jeśli biegunka to laremid/stoperan + probiotyk, na gorączkę paracetamol. Do picia woda, zimna w niewielkich ilościach ale często. Współczuję... też przeszłam jelitówkę przedszkolną...
edith
Postów 2563
Data rejestracji 10.04.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dzieki w domu nic nie mogę zrobic kuchnia czeka na mnie a ja co wyjdę z łóżka to mnie telepota...i na dodatek te zapachy...ale drażnią..