Wkurza mnie...

notta

#4960886 Napisano: 18.01.2012 08:53:06
nocti napisał(a):

jkkp napisał(a):

nocti napisał(a):

jkkp napisał(a):

e tam dziewczyny, ja oststni miałam akcję jeszcze lepszą emotka miałam wygrany zestaw z E za 200 i chciałam podarować go szwagrowi i jego żonie, bo to młode małżeństwo emotka
Gdy dotarła do nich paczka, otrzemałam telefon uwaga:
Przyjedź i zabieraj to i nie życzymy sobie żemyś na nas grała emotka ot i miałam podziękowanie za dobroć emotka

Bo to różnie bywa... Gdyby to była pralka to pewnie by się tak nie obrazili, ale proszek to wiesz - zaraz gadanie w rodzinie, że jałmużnę dostali. emotka
U mnie na szczęście siostra się ucieszyła z każdej pierdółki. Kiedyś skakała z radości jak przyszły do niej 2 wielkie ręczniki kąpielowe, albo te kupony z FB na batoniki KitKat - z synem pojechali rodzinnie wybierać nagrodę. Jeden potrafi być wdzięczny, a inny nie. emotka

Dobre z tego wszystkiego jest to, że ten zestaw trafił do rodziny na Święta, która powiedziała, że to cudowny prezent i nie wiedzą jak się moga odwdzięczyć i że to dla nich wiele znaczy, że ktoś im dał coś takiego za darmo, za zwykłe dziękuję emotka Więc tylko młodym podziękować za focha, bo przez to znalazłam ludzi, którzy tego bardziej potrzebowali emotka

Jakby na to nie patrzeć to w tych czasach prezenty praktyczne to są bardzo, bardzo dobre. Kosztów przybywa, a pieniędzy raczej nie bardzo. Jak były karty RMF z dnia dziecka to rodzicom nakupiliśmy właśnie chemii gospodarczej i się cieszyli - w końcu proszek każdy kupuje, a tak ma zapas.
A młodzi pewnie tego focha nazwali by dumą. Ja nie rozumiem, Ty nie rozumiesz, ale dla nich to widocznie punkt honoru
emotka

aż mi się lżej zrobiło że nie jestem sama emotka . że daje tutaj znak jaki ze mnie snob i samolub xD.
0 0

lucynka20

#4960891 Napisano: 18.01.2012 08:56:26
ilonar2301 napisał(a):

iva napisał(a):

też to często słyszę ale cóź zrobić taki los.. najgorsze w tym wszystkim jest to że chciałabym zachować to w tajemnicy <ale się da>.. bo to zaraz ktoś coś pacnie, temy wypapla i dalej idzie wiązanka a później do mnie pielgrzymki przychodzą.. co masz a co dasz? no podziel się tyle masz tego.. oni wszyscy widzą zysk i to w ten sposób $$$.. nikt się nie pyta ile ty czasu i kasy wydajesz tylko wszyscy widzą że dostajesz za darmo, więc kumpli szukają.. ah jak mnie to drażni.. każdy chciałby zawsze coś uszczypnąć dla siebie.. Taka skąpa też nie jestem bo się podzielę czasami ale jak się przyzwyczai ludzi do czegoś to co tydzień będą wpadać z torbami jak na zakupy tyle że za darmoo.
Myślałam że jedynym rozwiązaniem będzie :sama se wygraj to mi pokaż jak.. no ludzie przecież ja nie mam czasu na prowadzenie za rączkę..mi nikt nie pokazywał. więc teraz cicho sza chyba w domu umowy lojalnościowe spiszemy
emotka

Gorsze jest, gdy mówisz: Chodź, pokażę Ci jak grać. A ktoś odpowiada: Eeee, nie chce mi się.

oo dokładnie popieram albo nie umie , nie mam czasu znam to emotka
0 0

kalisto1986

#4960901 Napisano: 18.01.2012 09:04:06
Ja nauczyłam się już, że czasem nie warto być dobrym.
Teraz każdy wie,że nic nie rozdaje ot tak emotka
KIedyś tak robiłam i miałam tak jak wy, teraz oczywiście od czasu do czasu dam jakieś kosmetyki, płyny, herbaty itp, ale w większość nadmiar sprzedaję, mam rodzinę i mam na co pieniądze wydawać, więc zamiast rozdawać wole sprzedać i mieć na zabawkę dla dziecka czy nawet jedzenie.
Teraz to rodzinka pomaga mi w sprzedaży i tak np teściowa sprzedaje co się da w pracy, tak samo kuzynki.
Każdy wie, że za pomoc odwdzięczam się, ale nic nie oczekują, robią to dla czystej pomocy i ja tak samo robie z prezentami np kuzynka sprzedawała mi bardzo dużo kosmetyków i bizuterii, więc dałam jej w podziękowaniu ekspres o którym marzyła. Ktoś użyczy danych i też zawsze jakiś drobiazg dostanie.

Dzięki temu nikt nic nie oczekuje, rodzina traktuje moje granie jako prace, a nawet ci co początkowo patrzyli na to z ironicznym uśmieszkiem pomagają mi.
Pamiętam jak szwagier kiedyś mówił, że mogłabym się zająć czymś pożytecznym a nie grać, a teraz jak zobaczył jak mi idzie potrafi wieść mi paragony z delegacji emotka

DLatego oduczcie się rozdawania, a jak każdy dostanie coś tylko od czasu do czasu to może to uszanuje.
Ale się rozpisałam, a w temacie nic dzisiaj jeszcze mnie nie wkurzyło, wręcz zapowiada się świetny dzień
0 0

aga67

#4960906 Napisano: 18.01.2012 09:05:40
Moja rodzina wreszcie zaczyna rozumieć,że aby wygrać to trzeba się zaangażować, bo inaczej to d..a. Wcześniej marudzili,ze za dużo czasu spędzam przy kompie. 2011 przyniósł sporo dobrych nagród i przełom w ich mysleniu.Teraz jak np.czytam książkę to czasem usłyszęmama,czemu nie grasz? Nie robię tajemnicy z wygranych, tłumaczę,że mam takie hobby i każdy może spróbować.Z reguły ludzie mówią,że nie mają czasu, szczęścia czy talentu.Jednak mam ogólnie wrażenie,że grajacych jest teraz więcej niż ze 3 lata temu.Ciekawe, jaki bedzie ten rok dla konkursowiczów. Czy przez kryzys firmy zrezygnuja z konkursów promocyjnych czy wręcz odwrotnie. Jak myslicie?
0 0

joan

#4960913 Napisano: 18.01.2012 09:08:04
aga67 napisał(a):

Czy przez kryzys firmy zrezygnuja z konkursów promocyjnych czy wręcz odwrotnie. Jak myslicie?

Kryzys -> mniejsza sprzedaż; żeby pobudzić sprzedaż, firmy powinny nam jeszcze więcej konków promocyjnych podsuwać emotka
0 0

notta

#4960914 Napisano: 18.01.2012 09:10:02
aga67 napisał(a):

Moja rodzina wreszcie zaczyna rozumieć,że aby wygrać to trzeba się zaangażować, bo inaczej to d..a. Wcześniej marudzili,ze za dużo czasu spędzam przy kompie. 2011 przyniósł sporo dobrych nagród i przełom w ich mysleniu.Teraz jak np.czytam książkę to czasem usłyszęmama,czemu nie grasz? Nie robię tajemnicy z wygranych, tłumaczę,że mam takie hobby i każdy może spróbować.Z reguły ludzie mówią,że nie mają czasu, szczęścia czy talentu.Jednak mam ogólnie wrażenie,że grajacych jest teraz więcej niż ze 3 lata temu.Ciekawe, jaki bedzie ten rok dla konkursowiczów. Czy przez kryzys firmy zrezygnuja z konkursów promocyjnych czy wręcz odwrotnie. Jak myslicie?

gdzieś trzeba ciąć koszty, a bardzo dużo kosztów przynosi marketing. Kompletnie nie zrezygnują z konkursów co najwyżej mogą poucinać budżety emotka
0 0

Gość: kasiaj110

#4960916 Napisano: 18.01.2012 09:10:18
przyłączę się do rozmowy- choć moje wygrane to raczej same pierdółki - choć znalazło się parę grubszych - znajomi sami zachęcają mnie- mam konto na face zagraj i na mnie. Już nie mówię o próbkach rozdzielonych po rodzinie, jakiś tam innych gadżetach.
0 0

Gość: pola731

#4960917 Napisano: 18.01.2012 09:10:39
joan napisał(a):

aga67 napisał(a):

Czy przez kryzys firmy zrezygnuja z konkursów promocyjnych czy wręcz odwrotnie. Jak myslicie?

Kryzys -> mniejsza sprzedaż; żeby pobudzić sprzedaż, firmy powinny nam jeszcze więcej konków promocyjnych podsuwać emotka

Disneyowi się ruszy sprzedaż szejków warzywnych w PiP ...calutka jedna konsola na całą Polskę a konkurs chyba trwa ponad miesiąc ... rozpieści nas Disney emotka emotka emotka
0 0

Gość: katrin22

#4960919 Napisano: 18.01.2012 09:12:17
morela napisał(a):

katrin22 my w ubiegłym roku walczyliśmy z paskudami, ale o tyle lepiej mieliśmy że w szafie z ciuchami w przedpokoju się rozgościły. Początkowo jak zaczęły być widoczne, szukając gniazda, myślałam ze ciuchy mamy podziurawione ale okazało się że zamieszkały w mojej torbie, której od kilku miesięcy nie używałam, a miałam w niej rozsypany suchy pokarm dla kotów (na spacerach podrzucam małym kociakom w paru miejscach) i zapomniałam o tym, a one sobie metę na orgietki urządziły. Ciuchy wypraliśmy, szafa była umyta domestosem a te cholery jeszcze jakiś czas wyfruwały nie wiadomo skąd, ale raid w sprayu i skórki z cytrusów nam pomogły. Gorzej właśnie w kuchni, sprawdź jeszcze za szafkami (jak da radę) bo lubią się tam przyczepiać i gzić emotka A, i ponoć bardzo skuteczne są plastry z feromonami, myślałam ze to żart ale babka w sklepie pokazywała nam, samce wyłapane i finito

A co do wkurzania to podobnie, z tym że u mnie teść przejął rolę zastraszacza, niedowierzacza i wujka dobrej rady - dziecko już nie wygrywaj, bo za darmo to nic nie ma, w końcu cię dopadną i obciążą, podpisujesz te wszystkie odbiory to już się nie wykręcisz emotka

morelo, mam już plastry od tygodnia, a one znów fruwają...mam nadzieję, że je wyłapię, wszystko już mam w słoikach, bo plastikowe pojemniki byly nie szczelne.
0 0

joan

#4960928 Napisano: 18.01.2012 09:18:34
pola731 napisał(a):

Disneyowi się ruszy sprzedaż szejków warzywnych w PiP ...calutka jedna konsola na całą Polskę a konkurs chyba trwa ponad miesiąc ... rozpieści nas Disney emotka emotka emotka

Właśnie, że nie ruszy emotka To taki test, nie bierzmy udziału! emotka Wtedy będą musieli skusić klientów bardziej wypaśną opcją emotka
0 0

dzasmina

#4960940 Napisano: 18.01.2012 09:23:00
joan napisał(a):

pola731 napisał(a):

Właśnie, że nie ruszy emotka To taki test, nie bierzmy udziału! emotka Wtedy będą musieli skusić klientów bardziej wypaśną opcją emotka

bardziej wypaśnięta opcja jest w tesco emotka nagroda też tylko jedna, ale za to jakby fajniejsza emotka chętnych nie zabraknie
0 0

Gość: pantiktak

#4960949 Napisano: 18.01.2012 09:25:56
A mnie wkurza chonor, zajmóje i wieść... emotka emotka emotka
0 0

dzasmina

#4960958 Napisano: 18.01.2012 09:30:41
pantiktak napisał(a):

a już myślałam, że 'wypaśnięta' emotka
0 0

Gość: jkkp

#4960973 Napisano: 18.01.2012 09:34:04
pantiktak napisał(a):

poprawiłam to, ale mi nie edytowało, przepraszam, jestem dyslektyczką, pisze a potem poprawiam, ale nie wiem dlaczego mi tego teraz nie zrobiło emotka
0 0

Monika11

#4960980 Napisano: 18.01.2012 09:37:59
jkkp napisał(a):

pantiktak napisał(a):

poprawiłam to, ale mi nie edytowało, przepraszam, jestem dyslektyczką, pisze a potem poprawiam, ale nie wiem dlaczego mi tego teraz nie zrobiło emotka

Prawda to edytownie jest do bani często człowiek nie zdąży poprawić emotka
0 0

Gość: jkkp

#4960986 Napisano: 18.01.2012 09:39:22
Monika11 napisał(a):

jkkp napisał(a):

pantiktak napisał(a):

Prawda to edytownie jest do bani często człowiek nie zdąży poprawić emotka

dzięki emotka że ktoś rozumie
0 0

Gość: nocti

#4960993 Napisano: 18.01.2012 09:41:09
joan napisał(a):

aga67 napisał(a):

Konkursy będą. Teraz chwilowo cisza bo pewnie planują budżet itp. Konkursy bardzo napędzają sprzedaż w co sama też dałam się przecież wkręcić. Nie lubię słodyczy Wedla, ale... kupowałam na konkurs zamiast innych słodkości.
0 0

Gość: slonko365

#4960998 Napisano: 18.01.2012 09:41:51
kalisto1986 napisał(a):

DLatego oduczcie się rozdawania, a jak każdy dostanie coś tylko od czasu do czasu to może to uszanuje.

No ja się właśnie oduczam emotka Jakieś kosmetyki, słodycze czy coś, co rzeczywiście jest komuś bardzo potrzebne, a nie ma pieniędzy żeby sobie samemu kupić - to jeszcze ok, przy takim rozdawnictwie póki co pozostanę, jako formie finansowego wspierania rodziny, ale mam noworoczne postanowienie, żeby nie robić już rodzinie prezentów z rzeczy, które dla mnie mają wartość - bo mogę je sprzedać i mieć z tego pieniadze, a kogoś innego będą tylko gadżetem, który potem będzie leżał w szufladzie, albo za podarowanie którego się jeszcze nasłucham, że coś tylko miejsce zajmuje i prąd żre niepotrzebnie emotka
no a poza tym też mnie denerwują takie teksty, że ja to wszystko mam za darmo (no bo oczywiście nic konkursy nie koszują) i jeszcze uwagi że co ja tak znowu przy tym komputerze siedzę (no bo przecież samo sie wygra bez żadnego angażowania czasu) emotka
no to sobie ponarzekałam przy Nowym Roku, ale lawina wygranych tak mnie jakoś nastraja emotka
ale tak miło poczytać sobie Wasze komentarze, przynajmniej wiem, że nie tylko ja mam takie problemy...
0 0

joan

#4961016 Napisano: 18.01.2012 09:47:22
Hehe, najlepsze sa te teksty o siedzeniu przy komputerze, grrr. Aż człowieka skręca emotka Mnie się dzień, który spędzałabym pod palmą z notesikiem w ręce, jawi przecudnie - wystarczy mnie tam zabrać emotka
0 0

assal

#4961021 Napisano: 18.01.2012 09:48:32
Konkursów będzie na pewno w tym roku mniej, a przynajmniej mniej będzie tych z dobrymi nagrodami.
Dużo zwolnień, w wielu firmach oszczędne budżety - są duże cięcia, jeśli chodzi o pieniądze na promocję i reklamę emotka
0 0