Wkurza mnie...

monia24

#5102928 Napisano: 27.03.2012 02:49:57
nocti napisał(a):

joan napisał(a):

anielka napisał(a):

No tak, ja napisze maila że zapłaciłam tyle za przesyłki przyszły 2 portfele w jednej kopercie a inni płacili inaczej a ona napisze w komentarzu że nie dość że nie płaciłam za portfel to jeszcze narzekam itd...

Sprzedadzą w ten sposób 100 portfeli i mają 8 zł x 100 = 800 zł emotka

Ale im ktoś za te portfele coś zapłacił. To są kody citeam więc powiedzmy, że rzucili promocje portfel za 20zł i alegro kupiło te kody. Zarobek jakiś mają zwłaszcza, że portfel wart jakieś 40 zł...

Koleżanka z zawieszkami sobie poradziła tak:
-zamówiła jedną, wykorzystała kod, wybrała wysyłkę za 19zł i puściła przelew PayU.
-zamówiła drugą, wpisała kod i wybrała inny sposób dostawy wpisując koszty 0 zł, a w wiadomości do sprzedawcy napisała przesyłka opłacona przy zamówieniu... numer karty płatności...

I obie wysłane jedną przesyłką (dostała dziś mail, że wysyłają).

Z portfelami trzeba tak samo i niech nie wmawiają ludziom, że trzeba 16 zł zapłacić za wysyłkę
emotka emotka emotka

ja tak zapłaciłam i napisał że mam dopłacić.
emotka
0 0

ziolko

#5102952 Napisano: 27.03.2012 02:57:31
wiecie co.. to już parodia

może napiszecie o tym procederze na profilu allegro??

że płaciliście za 2 przesyłki a dostaliście wszystko w jednej, więc dlaczego macie być stratni?

sprzedawcy powinni zwrócić różnicę!!

istnieje możliwość dogadania się ze sprzedawcą, co do kosztów przesyłki, nawet allegro tak napisało na swoim profilu w komentarzach pod konkursem
0 0

Gość: anielka

#5102976 Napisano: 27.03.2012 03:09:02
Ciekawe tylko czy znajdzie się chętna osoba, i tak sprzedający nie zwróci różnicy w przesyłce, ja na razie dostałam 2 z 4 zamówionych portfeli za jeden zapłaciłam 9 zł a drugi 8 za przesyłkę a przyszły w jednej kopercie zobaczę jak przyjdą pozostałe 2 pewnie tak samo ...
0 0

fryteczka

#5103012 Napisano: 27.03.2012 03:22:35
Wiec tak, zajmuje sie zamowieniem portfeli dla znajomej - ogolnie wyszly 4.
Wysłałysmy za 1 przesylkę , napisalam,ze wszystko ma byc w 1 paczce datego place raz.
Oni na to,ze 1 rzecz 1 koszt przesylki , 4portfee 4*trzeba zaplacic.

Napisalam dzis do allegro,ze na konkursowym forum mielismy link,duzo ludzi wygralo , czesc zaplacila za 1 przesylke dostajac kilka sztuk itd a oni mi na to : a o jakie forum konkursowe dokladnie chodzi wiecie co, porazka. Napisalam,ze z mojej wiadomosci to jest najmniej wazna informacja i czekamy na odzew
0 0

bethan

#5103227 Napisano: 27.03.2012 04:59:36
Z tymi kodami i wartością przedmiotów na aukcjach tez jakaś dziwna sprawa, bo ani płyty, ani portfele tyle nie kosztują - no ale ok, sprzedawca ma prawo dać cenę, jaka mu się podoba. Ale już dziwne jest, jak na wszystkich aukcjach (które widziałam) wzrastała ilość dostępnych przedmiotów, np. na początku było dostępnych 40 portfeli, ale cudem jakoś za chwilę zrobiło się ich 50 (cały czas ta sama aukcja), to samo z płytami. I płacenie kosztów przesyłki za każdy przedmiot też jest pewnie celowe (jak w tym przykładzie 8zł x 100 sztuk).
0 0

Gość: awi

#5103255 Napisano: 27.03.2012 05:11:59
Wkurza mnie, że kupiłam dwa płyny ajax na konkurs w Carrefourze i wczoraj nie zdążyłam wysłać hasła. Wiem, wiem, że się przydadzą (albo przeterminują)
0 0

Gość: maro

#5103309 Napisano: 27.03.2012 05:33:53
Kto Wam każe kupować emotka jak się wystawia aucje na kilka sztuk towaru to jest taka opcja na podanie ceny wysyłki za jedną sztukę.Jak maja okazje to zarabiają emotka
0 0

aurorcia

#5103316 Napisano: 27.03.2012 05:36:18
maro napisał(a):

Kto Wam każe kupować emotka jak się wystawia aucje na kilka sztuk towaru to jest taka opcja na podanie ceny wysyłki za jedną sztukę.Jak maja okazje to zarabiają emotka

Masz rację co do dobrowolności zakupów,ale chyba skoro płaci się za wysyłkę każdej rzeczy osobno to można też wymagać osobnej wysyłki,bo takie mam prawo! emotka
0 0

Gość: iwonciaaa

#5103690 Napisano: 27.03.2012 07:57:58
Wkurzają mnie psy !
Od dziecka się ich boję;/
A ludzie samowolka... psy biegają po ulicy, a ja boję się drogą przejść.
Zawsze w weekendy, kiedy jadę na Uczelnie (wychodzę o 5) wylatują na mnie bydlaki ( pewnie spuszczają je na noc, a o 5 rano jeszcze śpią).
Najgorszy jest pies z nowego domu i jego bezczelny właściciel. Furtka non stop otwarta pies lata jak wściekły. Może nic by mi nie zrobił, ale to nie zmienia faktu... że się boję. Ile razy mu gadałam, ile razy ostrzegałam- nic. Kiedyś pies wleciał do mnie, rozrył ogródek i na moje argumenty i krzyk, że pies biega sam bez kagańca- koleś się na mnie wydarł, że to ja mam bramę otwartą.
Interweniowałam już wyżej... ale to nic nie daje.
Aż się tu musiałabym wygadać;/ chciałabym normalnie chodzić ulicą.A nie z przerażeniem i łzami w oczach nadrabiać dodatkowymi ulicami;/
0 0

Gość: wsciekly

#5103720 Napisano: 27.03.2012 08:10:00
Iwonciaaa, moja znajoma, która pogryzł bezpanski pies i musiała pobrać serie bolesnych zastrzyków, nosi przy sobie specjalny odstraszacz

urządzenie na baterie lub akumulatorek po włączeniu lub naciśnięciu przycisku emituje fale dźwiękowe odstraszające psy

człowiek nie reaguje na te fale

u nas sporo jest juz różnych takich urządzeń - różne ceny i możliwości

Kiedys podawałem linka do sklepów, ale znajdziesz w Google

Lepsze to, niż ciągły strach
0 0

joan

#5103740 Napisano: 27.03.2012 08:21:06
Co do psów, to nie wiem, czy pisałam na forum, ale w marcu byłam w hotelu na kompletnym zad*. SPA, zarybione stawy, ostoja żubra, takie tam sraty taty. A wystarczyło na krótki spacer pójść i od razu trafiliśmy na świeżo zbezczeszczone truchło, zostało tylko trochę piór i krwi. Wieczorem zobaczyliśmy na jednym z drzew a'la ogłoszenie sołtysa sprzed kilku tygodni. Info, że w okolicy grasują agresywne psy i zagryzają zwierzęta i że nie wiadomo, kto jest ich właścicielem, ale jak się sołtys dowie, to ta osoba poniesie konsekwencje. Grrr! emotka

iwonciaaa - ja też się boję psów, a dzikich na wsiach to szczególnie. Ale ostatnio przeczytałam artykuł o babce, która boi się kaczek i w ogóle drobiu! To dla mnie taki nonsens, że może pomoże mi opanować własne lęki emotka
0 0

#5103751 Napisano: 27.03.2012 08:28:42
joan napisał(a):

Co do psów, to nie wiem, czy pisałam na forum, ale w marcu byłam w hotelu na kompletnym zad*. SPA, zarybione stawy, ostoja żubra, takie tam sraty taty. A wystarczyło na krótki spacer pójść i od razu trafiliśmy na świeżo zbezczeszczone truchło, zostało tylko trochę piór i krwi. Wieczorem zobaczyliśmy na jednym z drzew a'la ogłoszenie sołtysa sprzed kilku tygodni. Info, że w okolicy grasują agresywne psy i zagryzają zwierzęta i że nie wiadomo, kto jest ich właścicielem, ale jak się sołtys dowie, to ta osoba poniesie konsekwencje. Grrr! emotka

iwonciaaa - ja też się boję psów, a dzikich na wsiach to szczególnie. Ale ostatnio przeczytałam artykuł o babce, która boi się kaczek i w ogóle drobiu! To dla mnie taki nonsens, że może pomoże mi opanować własne lęki emotka

to wszystko jeszcze potęguje chamstwo właścicieli tych wszystkich psów. Jak byłam mała, też wszyscy mówili ,,on nie gryzie, nic nie zrobi'' i jakoś zrobił, gryząc mnie. Nigdy nie zapomnę tego dnia.
0 0

Gość: nocti

#5103857 Napisano: 27.03.2012 09:26:05
joan napisał(a):

nocti - nie wiem, czy się dobrze zrozumiałyśmy emotka
Chodziło mi o to, że jeśli wezmą od stu ludzi 8 zeta na przesyłkę kolejnego przedmiotu, a wyślą wszystko razem, to zarobią nieuczciwie 100 x 8 zł = 800 zł. Nie ma co odpuszczać, niech zwrócą kasę emotka Jak ja wysyłałam paczki i np. zostało mi 2 zeta nadpłaty, to jeszcze tę monetę wciskałam do środka, eh emotka

Mój błąd przy cytowaniu. Z tym, że ktoś coś za te portfele płacił to chciałam nawiązać do posta anielki - że jej odpiszą, że nie płaciła nic za portfel i jeszcze narzeka.

monia24 napisał(a):

emotka

Na razie koleżanka dostała maile z potwierdzeniem wysyłki. Zobaczymy czy dostanie dwie zawieszki...
0 0

dolly

#5103910 Napisano: 27.03.2012 10:29:52
Iwonciaaa, rozumiem CIę, bo ja też pewnie bym nadrabiała drogi i jak widzę bezpańskiego psa to patrzę gdzie skęcic. A już wkurzaja mnie teksty, że nic pies nie zrobi, ze jest lagodny- zazwyczaj wtedy pytam, a jak się jednak rzuci to powie Pan/i , ze dziecko sprowokowało czy źle pachniało???
no szału można dostać. Ostatnio zdążyłam dziecko na ręce wziąć, jak pies juz leciał do Niego- co prawda chyba chciał się przywitac, ale skąd mam to wiedziec. Facet podbiegl przerażony i mówi przepraszam, on nigdy sie tak nie zachowywał
no masakra
te odstraszacze ultradźwiękowe są ponoc dobre i rzeczywiscie odstraszaja psy
0 0

kalisto1986

#5103914 Napisano: 27.03.2012 10:45:27
Kiedyś jak synek był mały do wózka podbiegł z impetem młody wilczur, nie ugryzł małego, ale uderzył pyskiem, tak, że mały zaczął płakać.
Wściekła zwróciłam babie uwagę,a ta na mnie z ryjem, że pies jest młody i chciał się bawić . emotka Powiedziałam jej żeby wzieła go na smycz,bo ja swojemu psu nie ufam, a co mówić o obcym, a ta zaczeła drzeć się, że nie ma takiego obowiązku - więc wściekła zadzwoniłam na policję emotka
Wyobraźnie sobie, że głupie babsko nawet z policjantem kłóciło się, że pies nie jest agresywny, więc nie musi go trzymać na smyczy emotka
A jednak przepisy mówią wyraźnie, jeśli pies nie należy do groźnej rasy może biegać luzem, ale tylko w kagańcu ! na smyczy może chodzić bez kagańca.

Sami mamy groźnego psa i jest on puszczany bez kagańca,ale tylko po zmroku i na terenie zamkniętym,gdzie o tej godzinie chodzi tylko portier
0 0

Gość: postscript

#5104048 Napisano: 28.03.2012 07:01:30
Wkurza mnie, ze w naszym kraju nawet tak wyspecjalizowane sklepy jak duze Empiki nie maja takich plyt, jak ja chce. Gdzie bym nie zapytal, sprzedawcy robia wielkie oczy. Wychodzi na to, ze muzyke, ktora naprawde lubie, musze najczesciej sciagac zza granicy. A takie zakupy kosztuja emotka
0 0

monia24

#5104064 Napisano: 28.03.2012 07:11:27
nocti napisał(a):

monia24 napisał(a):

emotka

Na razie koleżanka dostała maile z potwierdzeniem wysyłki. Zobaczymy czy dostanie dwie zawieszki...

ja pisałam o portfelu, że zapłaciłam 1 wysyłkę, i napisał że mam dopłacić.
0 0

#5104075 Napisano: 28.03.2012 07:16:57
postscript napisał(a):

Wkurza mnie, ze w naszym kraju nawet tak wyspecjalizowane sklepy jak duze Empiki nie maja takich plyt, jak ja chce. Gdzie bym nie zapytal, sprzedawcy robia wielkie oczy. Wychodzi na to, ze muzyke, ktora naprawde lubie, musze najczesciej sciagac zza granicy. A takie zakupy kosztuja emotka

mnie w empiku w katowicach pytali czy David Gilmour jest pisarzem emotka
0 0

Gość: helatkoX

#5104084 Napisano: 28.03.2012 07:21:39
tak odnośnie psów, to właśnie żadnemu ale żadnemu nie wolno ufać nawet małemu kundelkowi.Mojemu siostrzeńcowi właśnie taki spokojny wygryzł kawałek policzka.Smycz albo łańcuch i koniec.
a w temacie wkurza mnie, że nie ogarniam się
0 0

ziolko

#5104085 Napisano: 28.03.2012 07:21:47
monia24 napisał(a):

nocti napisał(a):

monia24 napisał(a):

emotka

ja pisałam o portfelu, że zapłaciłam 1 wysyłkę, i napisał że mam dopłacić.

hehe... a na profilu allegro samo allegro pisze, że można dogadać się ze sprzedawcą w kwestii wysyłki

więc może to jest sprawa tego, czy napisze się PRZED płaceniem czy po
bo mnie osobiście wkurzyłoby, gdyby osoba kupująca sama sobie ustalała koszty przesyłki

ale tu jest jednak trochę inna sytuacja, więc skoro jednym wysyłają jedną przesyłkę a mają kasę na 2, więc nie powinni się odzywać
0 0