Wkurza mnie...

anialistopad

#5120128 Napisano: 03.04.2012 04:27:49
bethan napisał(a):

kaki76 napisał(a):

Wkurza mnie firma kurierska 7, albedo nadalo do mnie bon z palette 28 marca a 29 niby ja odebralam ale kurier nie pamieta czy to ja czy jakis pan odbieral ale kurw.....nikt nie odbieral podpisał za mnie i zgarnal bon sobie co robic

O, widzę, że w 7 to stała praktyka. U mnie kiedyś sam podpisał, towaru nie dał i jeszcze list przewozowy z podpisem odesłali do Agencji. Dzwonię do Agencji, że nagrody nie ma i nie ma, oni na to, że jak to, przecież mają potw. odb. i mój podpis emotka Tak się wkurzyłam na kuriera, Agencja też, że na drugi dzień piorunem dostarczył przesyłkę. Ciekawe, co miał zamiar z nią zrobić emotka

tak a teraz nie odbiera telefonu nawet kurna no napiszę skargę jak nic tylko nie wiem jak się za to zabrać 100 zł drogą nie chodzi a musiałam się wysilic aby wygrac ten bon nie daruje mu emotka
0 0

Gość: wsciekly

#5120167 Napisano: 03.04.2012 04:46:09
czarna2318 napisał(a):

asiabuczkowska napisał(a):

jola29k napisał(a):

tereniagno napisał(a):

Wkurza mnie wszystko emotka Wysyłam na konkursy i nic nie mogę wygrać!Co rozwiązanie konkursów-u mnie cisza w telefonie emotka emotka

u mnie to samo tyle konkursów i nic zero zero emotka emotka emotka

witaj w klubie emotka

U mnie też.Kiedyś było łatwiej w konkursach.Jak zaczynałam grać ciągle coś wpadało.Potem miałam dwa lata przerwy teraz wróciłam i co?I nic.Jestem rozczarowana,bo człowiek w tylu konkursach bierze udział,stara się i nic nie wychodzi.

bo w konkursach nie można mieć przerwy emotka

to jak jedzenie czy oddychanie emotka emotka emotka

w nawale roboty obstawiam 2 - 3 w miesiącu, ale zawsze jestem w temacie i nie wypadam z obiegu emotka
0 0

#5120176 Napisano: 03.04.2012 04:51:03
kaki76 napisał(a):

bethan napisał(a):

kaki76 napisał(a):

Wkurza mnie firma kurierska 7, albedo nadalo do mnie bon z palette 28 marca a 29 niby ja odebralam ale kurier nie pamieta czy to ja czy jakis pan odbieral ale kurw.....nikt nie odbieral podpisał za mnie i zgarnal bon sobie co robic

O, widzę, że w 7 to stała praktyka. U mnie kiedyś sam podpisał, towaru nie dał i jeszcze list przewozowy z podpisem odesłali do Agencji. Dzwonię do Agencji, że nagrody nie ma i nie ma, oni na to, że jak to, przecież mają potw. odb. i mój podpis emotka Tak się wkurzyłam na kuriera, Agencja też, że na drugi dzień piorunem dostarczył przesyłkę. Ciekawe, co miał zamiar z nią zrobić emotka

tak a teraz nie odbiera telefonu nawet kurna no napiszę skargę jak nic tylko nie wiem jak się za to zabrać 100 zł drogą nie chodzi a musiałam się wysilic aby wygrac ten bon nie daruje mu emotka

masz prawo sprawdzić podpis na liście - dzwonisz do szefostwa w danym oddziale lub w samej centrali i prosisz o nadesłanie ksero lub skanu z Twoim niby-podpisem w celu wystąpienia na drogę prawną

to zawsze skutkuje, bo podrobienie podpisu jest karalne

zwłaszcza jeśli jest połączone z konkretną szkodą finansową
0 0

Gość: anavaX

#5120187 Napisano: 03.04.2012 04:54:12
wsciekly napisał(a):

kaki76 napisał(a):

bethan napisał(a):

kaki76 napisał(a):

masz prawo sprawdzić podpis na liście - dzwonisz do szefostwa w danym oddziale lub w samej centrali i prosisz o nadesłanie ksero lub skanu z Twoim niby-podpisem w celu wystąpienia na drogę prawną

a moim zdaniem wszędzie pracują ludzi i nie zawsze oznacza to winę firmy kurierskiej...
kiedyś DHL dał mojej mamie dwa listy do podpisania i zostawił jedną nagrodę (akurat mnie przy odbiorze nie było) i do dziś nie doczekałam się na paczkę, skargi nic nie dały...
0 0

Gość: anavaX

#5120199 Napisano: 03.04.2012 04:58:38
avatea napisał(a):

joan napisał(a):

wsciekly napisał(a):

avatea napisał(a):

Wpadłam sie wyżyć na brak weny, deszcz i inne takie...

Deszcz rozumiem, ale brak weny u tak wytrawnej konkursowiczki emotka emotka emotka

Ściemnia, żeby osłabić naszą czujność emotka

joan emotka czasem i u mnie zmęczenie materiału następuje - ale dziś się wybieram do kosmetyczki na analizę kolorystyczną- może zacznę widzieć wszystko w bardziej optymistycznych barwach;)

mnie tez wiele rzeczy wkurza...
cisza konkursowa
pogoda
brak czasu
mąż
emotka
0 0

zaczytana-pola

#5120202 Napisano: 03.04.2012 04:59:17
anava napisał(a):

wsciekly napisał(a):

kaki76 napisał(a):

bethan napisał(a):

kaki76 napisał(a):

a moim zdaniem wszędzie pracują ludzi i nie zawsze oznacza to winę firmy kurierskiej...
kiedyś DHL dał mojej mamie dwa listy do podpisania i zostawił jedną nagrodę (akurat mnie przy odbiorze nie było) i do dziś nie doczekałam się na paczkę, skargi nic nie dały...

Jeśli chodzi o 7 to też miałam z nimi przejścia. Chodziło o zamówienie z allegro. Kurier przesyłki nie dostarczył twierdząc, że 2 razy nikogo nie zastał w domu, chociaż takiej możliwości nie było. Na szczęście skarga przyniosła efekty emotka
0 0

#5120203 Napisano: 03.04.2012 04:59:52
anava, na chłopów najlepiej wszystko zwalić emotka
0 0

anialistopad

#5120205 Napisano: 03.04.2012 05:01:16
ilonar2301 napisał(a):

anava napisał(a):

wsciekly napisał(a):

kaki76 napisał(a):

bethan napisał(a):

kaki76 napisał(a):

Jeśli chodzi o 7 to też miałam z nimi przejścia. Chodziło o zamówienie z allegro. Kurier przesyłki nie dostarczył twierdząc, że 2 razy nikogo nie zastał w domu, chociaż takiej możliwości nie było. Na szczęście skarga przyniosła efekty emotka

mam skan już i podpis nie jest moim podpisem napisałam skargę czekam na odzew z ich strony kurier twierdzi nadal , że dostarczył i koniec ale ja wiem , że nie miał takiej mozliwościwięc ściemnia guzik mnie obchodzi co zrobił z tym bonem ma do mnie wrócić
0 0

#5120215 Napisano: 03.04.2012 05:04:01
kaki76, święta za pasem, a Ty się dziwisz emotka
0 0

anialistopad

#5120260 Napisano: 03.04.2012 05:28:03
wsciekly napisał(a):

kaki76, święta za pasem, a Ty się dziwisz emotka

rozumiem ale dlaczego moim kosztem ? z nieba mi nie spadło niech szuka tej koperty bo mu nie odpuszczę emotka emotka
0 0

sonata

#5121075 Napisano: 04.04.2012 07:28:25
Państwo prawa mnie wkurza:
http://www.tvn24....jania,wiadomosc.html
0 0

isiulka

#5121097 Napisano: 04.04.2012 07:39:05
sonata napisał(a):

Państwo prawa mnie wkurza:
http://www.tvn24....jania,wiadomosc.html

emotka emotka musiałby chyba zgwałcić i zabić dziecko kogoś ważnego w państwie to wtedy może ktoś by się tym przejął, a dzieci szaraczków mają zwyczajnie gdzieś.
0 0

Gość: nocti

#5121111 Napisano: 04.04.2012 07:46:27
Wkurza mnie kurier (jeszcze nie wiem jaka firma). Nie wiem jakie oni mają tam zasady, ale sugerowanie, żeby przesyłkę podpisał ktoś z rodziny kiedy ma wyraźnie wylegitymować z dowodu osobistego i do moich rąk przekazać paczkę? Problemy z umówieniem się na godzinę bo on musi wracać na firmę, problem z podjechaniem do mnie do pracy z dokumentami bo jemu za kilometry nie płacą? (a ma po drodze!!) Gdzie my jesteśmy?! I jeszcze mówi, żebym wyszła z pracy i podjechała do domu - jaja jakieś. Mi za rozmowy z nim też nie płacą, a tym bardziej za wychodzenie do domu w środku dnia. Podobno kurier powinien być lepszy od poczty bo nie zostawia awiza itp... Ostatecznie przywiezie mi TV do pracy i będę się z nim tłukła do domu.
Jak tylko odbiorę paczkę to chyba wysmaruję im pismo o traktowaniu Klienta i braku jakiejkolwiek współpracy. emotka emotka emotka
0 0

joan

#5121127 Napisano: 04.04.2012 07:53:13
nocti - tak na 99% rację ma kurier, bo dostarcza przesyłkę wg wytycznych z listu przewozowego. Przekierowanie przesyłki na inny adres, dostawa po godzinie 17, telefoniczne awizowanie przed dostawą, doręczenie w sobotę itp. to opcje dodatkowo płatne i jeśli nadawca tego nie zamówił, kurier nie jest zobowiązany do realizacji jakichkolwiek usług poza tymi, które zostały w list przewozowy wpisane.
0 0

Gość: pola731

#5121136 Napisano: 04.04.2012 07:57:16
joan napisał(a):

nocti - tak na 99% rację ma kurier, bo dostarcza przesyłkę wg wytycznych z listu przewozowego. Przekierowanie przesyłki na inny adres, dostawa po godzinie 17, telefoniczne awizowanie przed dostawą, doręczenie w sobotę itp. to opcje dodatkowo płatne i jeśli nadawca tego nie zamówił, kurier nie jest zobowiązany do realizacji jakichkolwiek usług poza tymi, które zostały w list przewozowy wpisane.

zgadzam się - za każdą z tych rzeczy musisz zapłacić jeżeli oczekujesz szczególnych warunków dostawy , kurier z reguły ma formę gpsa , który rysuje trasę ,jaką przebywa i wiem ,że są firmy ,gdzie kurier może z przesyłkami poruszać się tylko po swoim rejonie...
0 0

#5121142 Napisano: 04.04.2012 07:59:49
joan napisał(a):

Widzisz... tylko wszystko dałoby się załatwić gdyby przyjechał na wskazany adres o godzinie 15 skoro przesyłki dostarczają do 17. Nie byłoby żadnej dyskusji, ale z tym robi problem, a na żadne inne rozwiązania się nie zgadza...
0 0

#5121156 Napisano: 04.04.2012 08:04:30
pola731 napisał(a):

zgadzam się - za każdą z tych rzeczy musisz zapłacić jeżeli oczekujesz szczególnych warunków dostawy , kurier z reguły ma formę gpsa , który rysuje trasę ,jaką przebywa i wiem ,że są firmy ,gdzie kurier może z przesyłkami poruszać się tylko po swoim rejonie...

Ale ostatecznie dostarcza mi przesyłkę na inny adres niż wskazany na paczce bo jedzie do mnie do biura. Swoją drogą nadal uważam, że nie ma prawa sugerować, żeby ktoś z rodziny podał mu mój numer dowodu i podpisywał się za mnie na protokołach i oświadczeniach.
0 0

joan

#5121159 Napisano: 04.04.2012 08:06:28
nocti napisał(a):

Widzisz... tylko wszystko dałoby się załatwić gdyby przyjechał na wskazany adres o godzinie 15 skoro przesyłki dostarczają do 17. Nie byłoby żadnej dyskusji, ale z tym robi problem, a na żadne inne rozwiązania się nie zgadza...

Usługa standardowa nie przewiduje tego, że kurier zgłasza się o określonej godzinie w jakimś miejscu; on działa, jak listonosz, ma mnóstwo punktów dostawy i ustaloną wcześniej trasę - ewentualnie możesz spróbować umówić się na jutro, może godzina będzie bardziej korzystna, ale kurier i tak nie ma obowiązku się zgodzić.
0 0

isiulka

#5121160 Napisano: 04.04.2012 08:06:39
ale to czemu ktoś z rodziny nie może odebrać przesyłki, u mnie zawsze podpisuje siostra a ja tylko telefonicznie podaje dane z dowodu i wszyscy są happy.
0 0

joan

#5121188 Napisano: 04.04.2012 08:21:19
isiulka napisał(a):

ale to czemu ktoś z rodziny nie może odebrać przesyłki, u mnie zawsze podpisuje siostra a ja tylko telefonicznie podaje dane z dowodu i wszyscy są happy.

Może nocti chce im zrobić niespodziankę na Wielkanoc? emotka
U mnie również zawsze wszystkie papiery wypełnia ten, co akurat w domu siedzi, ALE to są jednak mugole i jest ryzyko, że: tu nie zauważają, że coś uszkodzone, tam nie widzą, że opakowanie rozerwane, nie słyszą, że się szkło w kartonie telepie itp. emotka
0 0