Wkurza mnie...

kalisto1986

#5153987 Napisano: 21.04.2012 02:22:18
joan napisał(a):

mia - mam token o zmiennym haśle, w necie płaciłam wiele razy, kartę mam od wielu X miesięcy, nie da się w ten sposób dojść, kto zwinął kasę emotka

A nie zostawiłaś gdzies karty, tak, że ktos mógł odczytać jej numer ?
Żeby zapłacić w necie za zakupy nie trzeba żadnych haseł itp tylko nr karty i ten 3 cyfrowy nr ( nie pamiętam jak się nazywa) przy podpisie zazwyczaj jest

Ja bym na twoim miejscu zgłosiła na policję, jesli ktoś płacił przez neta, da się dojśc za co i na jaki adres to wziął.Jeśli karta została zeskanowana, to może wypłacał w bankomacie kolo którego są kamery.
Aż zapomniałam na co się wkurzałam emotka
0 0

joan

#5154001 Napisano: 21.04.2012 02:30:02
Dziewczyny, dzięki za dobre chęci, ale ja już kiedyś opisywałam tu na forum przypadek mojego kolegi, któremu skradziono kasę z karty, poszedł na policję, a funkcjonariusze nie wiedzieli, czego on w ogóle od nich oczekuje, musiał im opisać, co mogliby w tej sytuacji zrobić, ale mieli go w d* i nawet mu powiedzieli wprost, że nie ma się tym kto zająć, bo u nich nikt nie mówi w języku angielskim (pieniądze ukradziono w EURO) emotka

Chyba czeka mnie weekendowa zabawa w detektywa, a na policję pójdę i tak, jeśli kasa rzeczywiście zniknie na amen, bo teraz jeszcze kradzież nie zaistniała, przecież nie rozksięgowali przelewów, a że konto puste, to już nikogo nie obchodzi.
0 0

kalisto1986

#5154007 Napisano: 21.04.2012 02:31:55
joan napisał(a):

Dziewczyny, dzięki za dobre chęci, ale ja już kiedyś opisywałam tu na forum przypadek mojego kolegi, któremu skradziono kasę z karty, poszedł na policję, a funkcjonariusze nie wiedzieli, czego on w ogóle od nich oczekuje, musiał im opisać, co mogliby w tej sytuacji zrobić, ale mieli go w d* i nawet mu powiedzieli wprost, że nie ma się tym kto zająć, bo u nich nikt nie mówi w języku angielskim (pieniądze ukradziono w EURO) emotka

Chyba czeka mnie weekendowa zabawa w detektywa, a na policję pójdę i tak, jeśli kasa rzeczywiście zniknie na amen, bo teraz jeszcze kradzież nie zaistniała, przecież nie rozksięgowali przelewów, a że konto puste, to już nikogo nie obchodzi.

emotka Ale nie poszedł w takim razie do wojewódzkiej emotka
Masakra jakaś
0 0

Gość: wsciekly

#5154008 Napisano: 21.04.2012 02:33:58
jeszcze może wchodzić w grę błąd systemu bankowego, który transakcje dubluje i w ten sposób czyści konto
0 0

joan

#5154028 Napisano: 21.04.2012 02:51:58
wsciekly napisał(a):

jeszcze może wchodzić w grę błąd systemu bankowego, który transakcje dubluje i w ten sposób czyści konto

Nie, to nie są zdublowane transakcje, to 100% kradzież. Idę się położyć, źle mi.
0 0

Gość: zeida

#5154443 Napisano: 21.04.2012 07:37:31
Ja chyba powinnam założyć nowy wątek - wierny czy niewierny - zdradza, czy nie zdradza, na podstawie dziwnych zachowań męża.
0 0

#5154466 Napisano: 21.04.2012 07:47:46
zeida napisał(a):

Ja chyba powinnam założyć nowy wątek - wierny czy niewierny - zdradza, czy nie zdradza, na podstawie dziwnych zachowań męża.

...no bo byliśmy w lokalu w parę osób na spotkaniu klasowym, ale tam nie idzie pogadać ( byli tam 5 godzin), więc koleżanka, która ma chatę, zaprasza na następne spotkanie klasowe za miesiąc w jej chacie - no i co? Niesmak jakiś mi się zrobił, wrogość jakaś, no nie wiem...
0 0

zabcia0410

#5154476 Napisano: 21.04.2012 07:54:29
wkurza mnie,że ciągle te same osoby szukają paragonów,co oznacza dla mnie tyle,że oszukują,grają nie spełniając zapisów regulaminów,rozumiem ,że losowo może coś się zdarzyć ,no ale tak ciągle-to chyba przesada emotka
0 0

monia24

#5154478 Napisano: 21.04.2012 07:55:25
zeida napisał(a):

zeida napisał(a):

...no bo byliśmy w lokalu w parę osób na spotkaniu klasowym, ale tam nie idzie pogadać ( byli tam 5 godzin), więc koleżanka, która ma chatę, zaprasza na następne spotkanie klasowe za miesiąc w jej chacie - no i co? Niesmak jakiś mi się zrobił, wrogość jakaś, no nie wiem...

Zeida zdrada to temat-rzeka. Ale zastanów się - czy masz powody do zazdrości?
0 0

Gość: hittmanka

#5154482 Napisano: 21.04.2012 07:57:50
zeida napisał(a):

zeida napisał(a):

nie bądź zazdrosna o kobietę o której mówi ale o tą o której nie mówi...
0 0

Gość: nocti

#5154493 Napisano: 21.04.2012 08:02:39
joan napisał(a):

wsciekly napisał(a):

Nie, to nie są zdublowane transakcje, to 100% kradzież. Idę się położyć, źle mi.

Najgorsza jest jakaś taka bezsilność. Konieczność oczekiwania do poniedziałku na wstępne wyjaśnienie sprawy zamiast natychmiastowe działanie emotka Nie wiem jak to jest w takiej sytuacji, ale czy nie da się ten transakcji anulować / wycofać? Skoro kasa jest na razie zablokowana, a nie wyszła z rachunku to chyba bank może ją jeszcze wycofać emotka np. jak robi się zakupy w sklepie to kwota z konta zostaje zablokowana, ale dopóki bank nie otrzyma potwierdzenia transakcji to pieniądze nie wychodzą z konta.
Joan - bardzo, bardzo mocno trzymam kciuki, żeby sprawa zakończyła się dla Was pozytywnie i żeby jak najszybciej pieniądze wróciły na konto.
0 0

joan

#5154494 Napisano: 21.04.2012 08:02:53
zeida napisał(a):

Faceci czasem coś palną, ale to przecież nie oznaka zdrady emotka Jeśli facet zdradza, to raczej chyba oficjalnie nie zapowiada, z kim i gdzie emotka A koleżanka z dawnych lat może być pasztetem, jakich marielu zjada na śniadanie, mieszkać z mężem i siódemką dzieci...

W temacie: właśnie wróciłam z komendy. Po godzinnym drążeniu rany z policjantem, mam ochotę złodziejowi ukręcić łeb gołymi rekami i wypruć flaki brudnym widelcem. I jeszcze tej panience, co dzwoniła do mnie, jak topiłam smutek w wannie i spytała, czy mi wyrobić nową kartę emotka Ogólnie, do d* weekend emotka
0 0

joan

#5154503 Napisano: 21.04.2012 08:06:50
nocti - trzymaj mocno proszę, bo dosłownie nie będę miała na chleb ani herbatę emotka

Pracownica banku powiedziała, że transakcja nie została zakończona i zaksięgowana, ale nie mogą jej wstrzymać, bo przecież wszystkie dane zostały wpisane poprawnie i nie ma podstaw. Zatem płątności pójdą i koniec kropka. Ale mogę złożyć reklamację, nic nie stoi na przeszkodzie. Łatwo jej mówić, nie jej pieniądze...
0 0

anialistopad

#5154507 Napisano: 21.04.2012 08:07:43
zabcia0410 napisał(a):

wkurza mnie, e ci gle te same osoby szukaj paragon w,co oznacza dla mnie tyle, e oszukuj ,graj nie spe niaj c zapis w regulamin w,rozumiem , e losowo mo e co si zdarzy ,no ale tak ci gle-to chyba przesada emotka

A ja ci napisze tak jak sie gra na iles telefonow i ma 1 paragon a wpada wiecej wygranych to trzeba odkupic i wtedy sie szuka ja to wiem bo sama gram na kilka numerow i czesto brakuje mi paragonow bo szkoda inwestowac jak sie nie ma gwarancji wygranej tylko ja mam zawsze 1 paragon a inni graja bez wolny rynek po to jest watek paragony kto chce sie tam wpisuje i tyle nie chcesz nie sprzedawaj twoja wola a wkurza mnie dzis maz faceci sa z marsa normalnie
0 0

#5154515 Napisano: 21.04.2012 08:13:06
zeida napisał(a):

zeida napisał(a):

kurde, zacytowałam mężą, ja siedziałam w domu, oczywiście, ale najdziwniejsze jest to - za miesiąc spotykają sie na chacie u znajomej - to jest dla mnie dziwne, niezrozumiałe, itp. o czym oni chcą jeszcze gadać?
0 0

#5154519 Napisano: 21.04.2012 08:15:08
zeida - zazdrości ciężko się pozbyć, w mniejszym lub w większym stopniu chyba każdego dotyka. Nie pozwól jednak, żeby bez wyraźnych powodów nad Tobą zapanowała bo zaczniesz widzieć rzeczy,których nie ma.
Jest coś takiego jak intuicja i sama się o tym przekonałam, ale niestety łatwo ją pomylić z wkręcaniem sobie i szukaniem na siłę.
Podejdź do tego na spokojnie, a może akurat COŚ niechcący wyskoczy Wam w dzień spotkania? emotka I od razu będzie po nerwach.
0 0

mia

#5154525 Napisano: 21.04.2012 08:17:53
kaki76 napisał(a):

zabcia0410 napisał(a):

wkurza mnie, e ci gle te same osoby szukaj paragon w,co oznacza dla mnie tyle, e oszukuj ,graj nie spe niaj c zapis w regulamin w,rozumiem , e losowo mo e co si zdarzy ,no ale tak ci gle-to chyba przesada emotka

A ja ci napisze tak jak sie gra na iles telefonow i ma 1 paragon a wpada wiecej wygranych to trzeba odkupic i wtedy sie szuka ja to wiem bo sama gram na kilka numerow i czesto brakuje mi paragonow bo szkoda inwestowac jak sie nie ma gwarancji wygranej tylko ja mam zawsze 1 paragon

Kaki, Ty se jaja robisz, czy naprawdę uważasz to za normę? emotka

No to mnie to akurat wkurza właśnie! emotka
0 0

#5154526 Napisano: 21.04.2012 08:18:27
joan napisał(a):

nocti - trzymaj mocno proszę, bo dosłownie nie będę miała na chleb ani herbatę emotka

Pracownica banku powiedziała, że transakcja nie została zakończona i zaksięgowana, ale nie mogą jej wstrzymać, bo przecież wszystkie dane zostały wpisane poprawnie i nie ma podstaw. Zatem płątności pójdą i koniec kropka. Ale mogę złożyć reklamację, nic nie stoi na przeszkodzie. Łatwo jej mówić, nie jej pieniądze...

Kurde nie rozumiem instytucji... jak nie ma podstaw?? Podstawą jest to, że jako właścicielka karty oświadczasz, że nie wykonałaś tej transakcji i żądasz jej wycofania.
A jak zdarzały się w historii pomyłki w przelewach i nagle na czyjeś konto lądowało kilkaset tysięcy to za moment nagle znikało - jakoś wtedy się dało cofnąć operacje... Ludzie nic nie rozumieją dopóki ich to nie dotyczy. emotka
0 0

#5154529 Napisano: 21.04.2012 08:20:08
anialistopad przykro mi, ale się nie zgodzę. Nie ma konkursu, który gwarantuje wygraną więc idąc Twoim tokiem myślenia w ogóle nie ma sensu inwestować. Po co paragony, zakupy czy smsy, które też kosztują. W ogóle po co grać??

I dlaczego odmawiasz prawa innym użytkownikom do wkurzania się na osoby, które notorycznie grają bez paragonów i non stop kupują je od innych? Przecież od tego jest ten wątek, żeby się wkurzać emotka
0 0

joan

#5154532 Napisano: 21.04.2012 08:23:12
zabcia0410 napisał(a):

wkurza mnie,że ciągle te same osoby szukają paragonów,co oznacza dla mnie tyle,że oszukują,grają nie spełniając zapisów regulaminów,rozumiem ,że losowo może coś się zdarzyć ,no ale tak ciągle-to chyba przesada emotka

Chcę Ci tylko napisać, że Cię rozumiem, żebyś przypadkiem nie czuła się samotna w swoich poglądach emotka Jak ktoś jest chciwy i przed oczami ma tylko mamonę, to nigdy, ale to przenigdy nie zrozumie, o co Ci w ogóle chodzi. Choć jestem chętna do pomocy (wiem, że różnie bywa, czasem zły los, czasem ktoś uległ pokusie), to w większości przypadków jednak zwyczajnie na horyzoncie nie ma nikogo, kogo warto by wesprzeć. Szkoda.

nocti - no mówię Ci, totalna olewka, widać skoro nie jestem córką prezydenta, to sobie mogę wypłakać morze łez, a potem napisać reklamację, ale z tego, co czytam w necie, to klapa emotka Jestem dziś kłębkiem nerwów, pewnie znowu posiwiałam, taka młoda, a siwków pełno. Dzięki za dobre słowo, idę do łóżka, to będzie ciężka noc.
0 0