Wkurza mnie...

mia

#5154534 Napisano: 21.04.2012 08:23:28
joan napisał(a):

Pracownica banku powiedziała, że transakcja nie została zakończona i zaksięgowana, ale nie mogą jej wstrzymać, bo przecież wszystkie dane zostały wpisane poprawnie i nie ma podstaw. Zatem płątności pójdą i koniec kropka. Ale mogę złożyć reklamację, nic nie stoi na przeszkodzie. Łatwo jej mówić, nie jej pieniądze...

No widzisz, a ja właśnie inteligentnie doszłam do wniosku, ze przecież mogą wstrzymać... emotka
Przecież jeśli właściciel konta składa reklamację, to chyba się powinno? Rozumiem, ze nie mogą (nie powinni ) pieniędzy wrócić na Twoje konto tak ot, ale chyba można by je zablokować w banku do czasu wyjaśnienia sprawy?
Widocznie głupiam i naiwnam...
Też trzymam mocno! I Ty się trzymaj! emotka
0 0

joan

#5154535 Napisano: 21.04.2012 08:25:02
mia - dzięki emotka
0 0

olunka

#5154538 Napisano: 21.04.2012 08:28:56
joan czytam ten wątek i dumam (a trochę mam praktyki zawodowej w tym kierunku) nie wiem czy dobrze rozumiem,że z karty kredytowej ci zeszły pieniądze a nie z r-ku osobistego,tak?
0 0

masza

#5154554 Napisano: 21.04.2012 08:35:38
Trzymam kciuki joan , zeby się wszystko pozytywnie wyjaśniło emotka
0 0

Gość: pola731

#5154556 Napisano: 21.04.2012 08:40:56
masza napisał(a):

Trzymam kciuki joan , zeby się wszystko pozytywnie wyjaśniło emotka

ja też trzymam kciuki za Ciebie emotka
0 0

Gość: wsciekly

#5154560 Napisano: 21.04.2012 08:42:55
kaki76, nie będę owijal w bawełnę. - w każdym konkursie szukasz paragonu/ów emotka

powinnaś więc zastanowić się nad zmianą strategii

najwidoczniej 1 paragon to za mało

zastanów się nad systemem geometrycznym - 4 telefony obdarzasz 2-ma paragonami, od 6 do 9 telefonów 3-ma paragonami

nie zawsze się wygrywa, ale warto grać fair bo to dodatkowy zestaw biżuterii czy kolejny bon mniej wart od czystego sumienia
0 0

#5154576 Napisano: 21.04.2012 08:49:25
mia napisał(a):

kaki76 napisał(a):

zabcia0410 napisał(a):

wkurza mnie, e ci gle te same osoby szukaj paragon w,co oznacza dla mnie tyle, e oszukuj ,graj nie spe niaj c zapis w regulamin w,rozumiem , e losowo mo e co si zdarzy ,no ale tak ci gle-to chyba przesada emotka

A ja ci napisze tak jak sie gra na iles telefonow i ma 1 paragon a wpada wiecej wygranych to trzeba odkupic i wtedy sie szuka ja to wiem bo sama gram na kilka numerow i czesto brakuje mi paragonow bo szkoda inwestowac jak sie nie ma gwarancji wygranej tylko ja mam zawsze 1 paragon

Kaki, Ty se jaja robisz, czy naprawdę uważasz to za normę? emotka

No to mnie to akurat wkurza właśnie! emotka

i dlatego właśnie nie sprzedaję paragonów - potrzebującemu oddam za darmo , notorycznie poszukującym i grającym bez paragonu - wolę kurpiowskie wycinanki ćwiczyć;
strasznie mnie wkurza taka strategia emotka
0 0

zaczytana-pola

#5154689 Napisano: 21.04.2012 10:43:53
mia napisał(a):

joan napisał(a):

Pracownica banku powiedziała, że transakcja nie została zakończona i zaksięgowana, ale nie mogą jej wstrzymać, bo przecież wszystkie dane zostały wpisane poprawnie i nie ma podstaw. Zatem płątności pójdą i koniec kropka. Ale mogę złożyć reklamację, nic nie stoi na przeszkodzie. Łatwo jej mówić, nie jej pieniądze...

No widzisz, a ja właśnie inteligentnie doszłam do wniosku, ze przecież mogą wstrzymać... emotka
Przecież jeśli właściciel konta składa reklamację, to chyba się powinno? Rozumiem, ze nie mogą (nie powinni ) pieniędzy wrócić na Twoje konto tak ot, ale chyba można by je zablokować w banku do czasu wyjaśnienia sprawy?

Wydaje mi się, że jednak jest inaczej. Fakt faktem, to konto joan, ale... bank nie może wierzyć na słowo, bo w Polsce nie brakuje osób, które próbują na wszelkie sposoby zrobić kogoś w bambuko. Skoro ktoś kupił towar, czy usługę i płatność została przyjęta do realizacji, to prawda jest taka, że to bank byłby stratny w tym momencie, gdyby taką transakcję zablokował. Mają też czas na rozpatrzenie reklamacji, którą trzeba złożyć. A od wyjaśnienia sprawy jest też policja, więc to trochę błędne koło. Niby wiesz, że ktoś Cię okradł, ale na załatwienie wszystkiego potrzeba czasu...
0 0

anialistopad

#5154719 Napisano: 22.04.2012 06:34:16
wsciekly napisał(a):

kaki76, nie będę owijal w bawełnę. - w każdym konkursie szukasz paragonu/ów emotka

powinnaś więc zastanowić się nad zmianą strategii

najwidoczniej 1 paragon to za mało

zastanów się nad systemem geometrycznym - 4 telefony obdarzasz 2-ma paragonami, od 6 do 9 telefonów 3-ma paragonami

nie zawsze się wygrywa, ale warto grać fair bo to dodatkowy zestaw biżuterii czy kolejny bon mniej wart od czystego sumienia

mam 5 telefonów i wiele razy było tak , że miałam paragony na wszystkie numery i guzik wygrywałam a paragonami mogłam sobie napalić w piecu więc teraz kupuje na 1 konkurs 1 paragon chyba , że wiem jak mam zagrać aby wygrać to wtedy kupię i na 10 paragonów a często szukam paragonu nie dla siebie a dla kogoś ze znajomych teraz będę szukała tylko dla siebie więc będą mi potrzebne rzadko bo zawsze 1 sztukę mam a na dodatkowej nagrodzie nie zależy mi wolę ją komuś odstąpić
mia napisał(a):

joan napisał(a):

mogą wstrzymać pieniądze , ale to chyba zależy od banku.Ja mam w alior bank i kiedyś żle zrealizowałam przelew na znaczną sumkę bank wswzystko przyjął dane się zgadzały tylko w numerze konta cyfry przestawiłam.z miesiąc ta transakcja wisiała jako niezrealizowana ale w końcu ją anulowali .A tak się zastanawiam jak mogli ci z tej karty kasę zawinąć jak masz ją przy sobie ? Może płaciłaś gdzieś w jakiejś restauracji czy gdzieś i kartę ci skopiowali ? a mozesz napisać w jakim banku masz kartę?moją kartą np, nie zrobi się zakupów w internecie bo nie mam na niej tych 3 dziwnych cyferek potrzebnych do wykonania transakcji .wkurza mnie dziś ta pogoda
0 0

#5154722 Napisano: 22.04.2012 06:37:49
kaki76 napisał(a):

[mam 5 telefonów i wiele razy było tak , że miałam paragony na wszystkie numery i guzik wygrywałam a paragonami mogłam sobie napalić w piecu więc teraz kupuje na 1 konkurs 1 paragon chyba , że wiem jak mam zagrać aby wygrać to wtedy kupię i na 10 paragonów a często szukam paragonu nie dla siebie a dla kogoś ze znajomych teraz będę szukała tylko dla siebie więc będą mi potrzebne rzadko bo zawsze 1 sztukę mam a na dodatkowej nagrodzie nie zależy mi wolę ją komuś odstąpić

ale GWARANCJI wygranej nie ma nigdy - każdy z nas jakąś częścią paragonów w piecu pali ;
0 0

Gość: vilemo

#5154736 Napisano: 22.04.2012 07:08:48
wkurza mnie, że na Świętokrzyskiej nie ma już Topmarketu, a na stronie wciąż figuruje, że jest emotka
0 0

mia

#5154755 Napisano: 22.04.2012 07:40:48
kaki76 napisał(a):

A tak się zastanawiam jak mogli ci z tej karty kasę zawinąć jak masz ją przy sobie ?

Tu chodzi o kartę kredytową... emotka
0 0

anialistopad

#5154761 Napisano: 22.04.2012 07:48:45
mia napisał(a):

kaki76 napisał(a):

A tak się zastanawiam jak mogli ci z tej karty kasę zawinąć jak masz ją przy sobie ?

to już tym bardziej nic z tego nie rozumiem może mnie ktoś oświecić jak to możliwe?
0 0

Gość: nocti

#5154765 Napisano: 22.04.2012 07:51:18
Ja nie mam karty kredytowej, ale przy tej sytuacji zaczęłam się zastanawiać jak często ktoś nieuprawniony ma okazję spisać dane. Najczęściej w restauracji gdy podaje się komuś kartę, a on(a) wraca z rachunkiem. Jedyna forma zabezpieczenia to zamazać te cyfry z tyłu karty i mieć je zapamiętane lub zapisane gdzie indziej emotka

Karty PayPas też są niebezpieczne bo podobno błyskawicznie powstały transmitery, które łączą się z kartą. Stoi taki ktoś w kolejce za Tobą i jak ma szczęście to połączy się z kartą znajdującą się w torebce czy w kieszeni.

Na bankomatach stosują nakładki czytające PIN, wkłady kopiujące karty.

Ludzie... HORROR. emotka
0 0

mia

#5154812 Napisano: 22.04.2012 08:42:04
kaki76 napisał(a):

mia napisał(a):

kaki76 napisał(a):

to już tym bardziej nic z tego nie rozumiem może mnie ktoś oświecić jak to możliwe?

Ja też nie mam karty kredytowej, więc taka super obeznana to nie jestem, ale wiem, że można nią płacić w internecie np. i tu tkwi niebezpieczeństwo.
Poczytaj tu:
http://www.vipkredyt.pl/najlepsze-karty-kredytowe/jak-placic-karta-kredytowa-w-internecie/
0 0

anialistopad

#5154818 Napisano: 22.04.2012 08:46:04
mia napisał(a):

kaki76 napisał(a):

mia napisał(a):

kaki76 napisał(a):

Ja też nie mam karty kredytowej, więc taka super obeznana to nie jestem, ale wiem, że można nią płacić w internecie np. i tu tkwi niebezpieczeństwo.
Poczytaj tu:
http://www.vipkredyt.pl/najlepsze-karty-kredytowe/jak-placic-karta-kredytowa-w-internecie/

ja mam kartę debetowa to chyba inny rodzaj niż kredytowa nie? juz się wkurzyłam teraz , że kur....... takie przekręty robią normalnioe strach kartę mieć lepiej płacić gotówką emotka emotka
0 0

mia

#5154842 Napisano: 22.04.2012 09:05:25
kaki76 napisał(a):

ja mam kartę debetowa to chyba inny rodzaj niż kredytowa nie? juz się wkurzyłam teraz , że kur....... takie przekręty robią normalnioe strach kartę mieć lepiej płacić gotówką emotka emotka

Tak, co innego. Ja też mam tylko debetową.

W temacie wkurza mnie, że zaraz muszę iść do pracy, a tak mi się nie chce... emotka
0 0

asantesana

#5155073 Napisano: 22.04.2012 11:40:45
mia napisał(a):

kaki76 napisał(a):

mia napisał(a):

kaki76 napisał(a):

Poczytaj tu:

Joan, nie chce Cie martwić, ale znam dwa przypadki podobnego zniknięcia pieniędzy - jeden zrobił ponoć zakupy w Egipcie (chociaż nie ruszał się z domu), a drugi dwie transakcje w Peru i gdzieś tam. Do tej pory nie udało się wyjaśnić sprawy, oni maja jakieś kosmiczne sposoby. Jeśli to w porę zauważyłaś, ja bym próbowała walczyć z bakiem bo jutro pieniądze wyjdą z banku i będzie po ptakach. Dzwoń gdzie się da, choćby to miał być prezes banku.
0 0

cc_investigator

#5155096 Napisano: 22.04.2012 11:56:47
asante napisał(a):

mia napisał(a):

kaki76 napisał(a):

mia napisał(a):

kaki76 napisał(a):

Poczytaj tu:

Joan, nie chce Cie martwić, ale znam dwa przypadki podobnego zniknięcia pieniędzy - jeden zrobił ponoć zakupy w Egipcie (chociaż nie ruszał się z domu), a drugi dwie transakcje w Peru i gdzieś tam. Do tej pory nie udało się wyjaśnić sprawy, oni maja jakieś kosmiczne sposoby. Jeśli to w porę zauważyłaś, ja bym próbowała walczyć z bakiem bo jutro pieniądze wyjdą z banku i będzie po ptakach. Dzwoń gdzie się da, choćby to miał być prezes banku.

Też mi się wydaje, że jedyna szansa to bank. A śmieszne jest to, że im się palcem nie chce kiwnąć, mimo, że szansa uratowania tych pieniędzy jest. To, co przychodzi mi do głowy to zrobienie maksymalnego szumu wokół sprawy (telewizja, prasa), banki zwykle nie lubią takiej reklamy i wtedy mają troszkę większą motywację do kiwnięcia paluszkiem. No i jako osoba bardzo zwracająca uwagę na kulturę osobistą, uważam, że w takiej sytuacji, trzeba ją niestety schować do kieszeni.
0 0

ignam

#5155104 Napisano: 22.04.2012 12:01:42
cc_investigator napisał(a):

asante napisał(a):

mia napisał(a):

kaki76 napisał(a):

mia napisał(a):

kaki76 napisał(a):

Poczytaj tu:

Też mi się wydaje, że jedyna szansa to bank. A śmieszne jest to, że im się palcem nie chce kiwnąć, mimo, że szansa uratowania tych pieniędzy jest. To, co przychodzi mi do głowy to zrobienie maksymalnego szumu wokół sprawy (telewizja, prasa), banki zwykle nie lubią takiej reklamy i wtedy mają troszkę większą motywację do kiwnięcia paluszkiem. No i jako osoba bardzo zwracająca uwagę na kulturę osobistą, uważam, że w takiej sytuacji, trzeba ją niestety schować do kieszeni.

Może to ci sami.
http://krakow.gaz...ydaja_w_Ameryce.html
0 0