Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
joan
Postów 18751
Data rejestracji 02.09.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane 9
Niekoniecznie, wykradane są całe bazy danych, tutaj artykuł na ten temat:
http://www.egospo...latnosci,1,20,2.html
A tu coś szokującego:
http://www.alert2...nal_reklamacji_.html
PS: evika0, dzięki za wczorajszą rozmowę, tak się nakręciłam i mi ciśnienie skoczyło, że pół nocy nie spałam, na szczęście mi to wk* zostało po przebudzeniu, ubiorę je w słowa i około południa gnam do banku
Gość: sarsaparilla
Poza tym ustaw sobie powiadomienia mailem lub smsem o dokonanych transakcjach, u mnie od razu przychodzi powiadomienie na maila, a że nie rozstaję się z moim telefonem nawet na sekundę ze względów zawodowych, mam pewność, że gdyby coś sie działo, będę od razu o tym wiedzieć.
Resztę napisali już inni.
Bardzo ci współczuję, 4000 to niemało. Mam nadzieję, że uda ci się załatwić to pozytywnie. Uderzaj do tylu instytucji ile się da, napisz do gazety, FB (tak nielubianym przez niektórych:)), trzymam kciuki.
Gdzieś, dawno temu, czytałam artykuł o tym, żeby nie dawać kart kelnerom w restauracjach lub być przy dokonywaniu transakcji. Zdarzało się, że zawyżali rachunki albo kradli dane. Chyba zacznę to stosować:).
joan
Postów 18751
Punkty karne 0
Konkursy dodane 9
joan
Postów 18751
Punkty karne 0
Konkursy dodane 9
masza
Postów 7696
Data rejestracji 11.11.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Nie wiem, czy to ma związek, ale kiedyś jak był wirus na E-konkach, ktoś pisał, zeby szybko pozmieniać hasła na stronach, na które się w tym dniu wchodziło....bo ponoć on był nastawiony na wykradanie haseł i pinów
Obcując z kotem, człowiek ryzykuje jedynie to, że stanie się wewnętrznie bogatszy.
Colette
anta
Postów 271
Data rejestracji 03.03.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
nie ma za co...
ja wiem co to znaczy, bo sama to przeżyłam i chętnie poradzę innym - aby takich porad było mało.
Jak cos załatwisz - napisz.
będzie dobrze - pozdrawiam
Fakt, jak kliknie to już po ptokach ale jak zrobi kilka transakcji to jest szansa, że uda się uratować część pieniędzy przez blokowanie karty.
Ja z kolei czytam to co ty napisałaś, to okropne, że kasy, jak mówisz, raczej nie da się odzyskać. Nie mam kredytówki, zastanawiałam czy czy sobie takiej na wszelki wypadek nie sprawić ale już mi przeszło. Szkoda, że po twojej wpadce.
Jest jakaś szansa, że dowiesz się, gdzie ktoś kupił towar za pieniądze z twojej karty?
joan
Postów 18751
Punkty karne 0
Konkursy dodane 9
anta
Postów 271
Punkty karne 0
Konkursy dodane
joan - i tak trzymaj
Gość: nocti
Trzymam kciuki!!!
Gość: jolcia12
To jest to! też miałam tego wirusa
Znajomy komputerowiec powiedział mi ze ten wirus ustawił mi wszystkie przeglądarki tak aby łączyły się zawsze przez jakiś serwer proxy. Dzięki temu ktoś miał podgląd na wszystkie moje operacje komputerowe. Całe szczęście w tym czasie nie kupowałam wtedy nic za pomocą karty kredytowej, bo mam na niej spory limit i bym się nieźle wkurzyła gdyby ktoś z tego teraz skorzystał
joan
Postów 18751
Punkty karne 0
Konkursy dodane 9
anta
Postów 271
Punkty karne 0
Konkursy dodane
tak jak pisałam, miałam podobny przypadek - nikt mi nie dawał żadnej nadziei na odzyskanie pieniędzy ,/wszyscy się śmieli ,ze staram się je odzyskać/ a
jednak udało się ...
joan - opowiadałam Ci jak i co ....
merynosek
Postów 1784
Data rejestracji 13.09.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Nie mogę się otrząsnąć od śmierci Tatusia i z każdym dniem jest mi co raz gorzej...
notta
Postów 8884
Data rejestracji 20.02.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane 7
teraz wiem co czują dzieci przy ząbkowaniu
Szczęśliwych paragonów życzę
|
renatak0
Postów 3106
Data rejestracji 09.09.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
mój tato zmarł już 8 lat temu a tez na niektóre sprawy nadal patrze przez pryzmat jego smierci, nie ma pocieszenia w takich sprawach
agamaty
Postów 2876
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
joan, ja właśnie niedawno przerabiałam skopiowanie danych z karty. Z tym, że u mnie nieuprawiona wypłata nastąpiła przez internet. Konto mam w Multibanku, najpierw kasa z konta mi znikła, złożyłam reklamację, podpisalam formularze, w których oświadczyłam, że nie ja dokonałam reklamowanych transakcji i po trzech tygodniach kasiorkę mi oddali. Reklamacja została rozpatrzona pozytywnie. Reklamowana transakcja miała miejsce w Rosji, dwa dni po moim powrocie stamtąd. Upewnij się, że bank przyjął reklamację i czekaj na ich dalsze kroki. Moim zdaniem kasa do ciebie wróci. Acha - moja sytuacja to był Multibank. A co do bezpieczeństwa transakcji przez net za pomocą karty kredytowej - ja mam limit na takie transakcje ustawiony na 0zł i tylko jak robię jakąś rezerwację to go zmieniam - jednorazowo. Po czym ponownie blokuję.
Trzymam kciuki, wiem jakie to nerwy...
onlyrybka
Postów 1387
Data rejestracji 20.09.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
agamaty
Postów 2876
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ale jestem zakręcona - nieuprawniona wypłata NIE nastąpiła przez internet. Kasę wypłacili z bankomatu w Rosji.