Wkurza mnie...

anialistopad

#5219299 Napisano: 04.06.2012 07:43:20
kalisto1986 napisał(a):

Wkurza mnie, że ostatnio sama nie wiem gdzie mam głowe. Zagrałam o jedną, jedyną krowe milki i oczywiście paragon tak skutecznie schowałam, że nie wiem gdzie jest. Tyskie abc, męczyłam moją siostre nie skorą do zakupów konkursowych,żeby jednak skoczyła mi do sklepu, gdy miałam juz paragon ciągle zapominałam zagrać, a dzisiaj gdy chciałam to zrobić ..... nie wiem gdzie schowałam paragon emotka
Znajdzie sie ja ostatnio wsadzilam do ksiazki miedzy kartki a ile sie go naszukalam a znalazlam jak odkupilam na forum .juz po czasie wesylki
emotka

0 0

Gość: pola731

#5219301 Napisano: 04.06.2012 07:43:45
cb656 napisał(a):

jestem w stanie zrozumieć, bo nie każdy samodzielnie potrafi ściągnąć i zainstalować sobie darmową przecież wtyczkę Adobe emotka

mam wtyczki i potrzebne programy - ale mój lapek jest już zmęczony życiem i często muszę 2-3 minuty czekać aż się cokolwiek zacznie otwierać a potem i tak mam komunikat nie możemy wyświetlić strony albo twój serwer nie odpowiada

wkurza mnie ,ze nie mogę wygrać lapka żeby już nie mieć takich problemów
emotka
0 0

79magda

#5219303 Napisano: 04.06.2012 07:44:27
zarania napisał(a):

pomimo prawdziwej chęci nie blokuję takich osób, bo jestem na to zbyt miła.
Irytuje mnie również to, że niektórym się wydaje, że tak łatwo jest coś wygrać. Skoro tak, to niech sami próbują swojego szczęścia, a nie składają śmieszne propozycje wymiany za bezcen.

Wydaje mi się, że to nie jest kwestia bycia miłym, tylko interesownym... Dziś zablokujesz, jutro nie napiszą...

emotka

A niektórzy zapewne chętniej próbowaliby swojego szczęścia w konkursach, nie mając tej bolesnej świadomości, że są tu osoby grające na zamówienie i pobierające opłaty, tudzież robiące wymiany, nawet za wygranie keczupu, naklejek pod taborety, magnesów, ściereczek, czy też pilniczków do piłowania paznokci tylko z lewej dłoni...
0 0

zarania

#5219305 Napisano: 04.06.2012 07:45:23
polec napisał(a):

Mąż golił włosy na głowie maszynką 6mm, a ja mu podgalałam koło uszu itd. na zero.

Później miał ogolić włosy Młodemu. Kiedy mój mąż był pod prysznicem, Młody stwierdził, że obetnie włoski na krótko i zrobił sobie pasek na środku głowy wygolony na zero. emotka

Już po ścięciu włosów, wygląda jakby go kosiarka dopadła.
Oprócz kreatywności 5 latka, to teraz pozostaje mi już czekać tylko na buty z ćwiekami i bluzy z kapturem.

Faktycznie dzieci teraz bardzo szybko rosną.... emotka

dzięki polec, odrazu mi lepiej. emotka
Widzę, że spokoju i cierpliwości mogłabym się uczyć od Ciebie. Ciekawe tylko, co o fryzurze chłopca (i inwencji twórczej jego rodziców) pomyśli pani w przedszkolu. emotka
0 0

Gość: polec

#5219319 Napisano: 04.06.2012 07:50:43
zarania napisał(a):

polec napisał(a):

Mąż golił włosy na głowie maszynką 6mm, a ja mu podgalałam koło uszu itd. na zero.

Później miał ogolić włosy Młodemu. Kiedy mój mąż był pod prysznicem, Młody stwierdził, że obetnie włoski na krótko i zrobił sobie pasek na środku głowy wygolony na zero. emotka

Już po ścięciu włosów, wygląda jakby go kosiarka dopadła.
Oprócz kreatywności 5 latka, to teraz pozostaje mi już czekać tylko na buty z ćwiekami i bluzy z kapturem.

Faktycznie dzieci teraz bardzo szybko rosną.... emotka

dzięki polec, odrazu mi lepiej. emotka
Widzę, że spokoju i cierpliwości mogłabym się uczyć od Ciebie. Ciekawe tylko, co o fryzurze chłopca (i inwencji twórczej jego rodziców) pomyśli pani w przedszkolu. emotka

Daj spokój, aż się boje pomyśleć - chłopiec z paskiem na głowie, A TO JEGO DRUGI DZIEÑ W NOWYM PRZEDSZKOLU... emotka

W tej sytuacji nie dało się zareagować inaczej niż śmiechem. No co zrobisz, każdy kiedyś obciął sobie włosy.

W końcu musiał być ten pierwszy raz...
0 0

izoldaaa6

#5219320 Napisano: 04.06.2012 07:50:55
ale się wkurzyłam na własną głupotę i na zdzierców - kurierów !
sprzedałam grilla na allegro, przesyłkę zaznaczyłam 50 zł kurierem (bo tak mieli wszyscy) teraz jak chcę wysłać to wychodzi mi minimum 129 zł emotka chyba ich popier...., sprawdzę jeszcze na poczcie polskiej, ale jak będzie tak samo to się chyba pochlastam - no masakra jakaś wrrrrrr
0 0

henryczka62

#5219321 Napisano: 04.06.2012 07:50:58
wkurza mnie, że na tyle sklepów musiałam kupić ten przeklęty Kamis w Tesco i nie uznali mi paragonu emotka
0 0

ziolko

#5219348 Napisano: 04.06.2012 08:00:42
izoldaaa6 napisał(a):

sprzedałam grilla na allegro, przesyłkę zaznaczyłam 50 zł kurierem (bo tak mieli wszyscy) teraz jak chcę wysłać to wychodzi mi minimum 129 zł emotka chyba ich popier...., sprawdzę jeszcze na poczcie polskiej, ale jak będzie tak samo to się chyba pochlastam - no masakra jakaś wrrrrrr

bo tak mieli wszyscy emotka
echh...
- sprawdzaj SAMA koszty przesyłki, bo czasami można się przejechać
- firmy mają często umowy z kurierami
- możesz skorzystać z alternatywnej wersji kuriera, typu 4logis, wysylajtaniej, kurjerzy,
- niestety, ile podałaś, tyle musisz respektować, bo zawarłaś umowę z kupującym.
Możesz zasugerować kupującemu dopłatę, że się pomyliłaś, ale nastaw się na odmowę, ponieważ kupujący może dopłacić, ale nie musi.
Ja tak miałam w przypadku jednego zakupu na alle. Przesyłka 25 zł, ok, zgodziłam się, bo to cena normalna. Ale facet wysłał innym kurierem, droższym, a później chciał dopłatę.
Jakby skorzystał z alternatywy to nawet mniej by zapłacił, niż te 25 zł.
Nie cierrrpię, jak ktoś zarabia na przesyłkach, np, karty pamięci za 16 zł, 2 szt - 30 zł a przychodzi listem poleconym za 4,15 ;/

sama szukam oferty na wysłanie rowera i nie wiem, co i jak, bo z tego co się dowiedziałam to albo nie przyjmują takich dużych przesyłek od osób fizycznych, albo wychodzi... 264 zł emotka
0 0

notta

#5219352 Napisano: 04.06.2012 08:02:10
wkurza mnie mój słaby wzrok... chyba potraktuje go laserem emotka
0 0

zarania

#5219358 Napisano: 04.06.2012 08:04:45

Daj spokój, aż się boje pomyśleć - chłopiec z paskiem na głowie, A TO JEGO DRUGI DZIEÑ W NOWYM PRZEDSZKOLU... emotka

W tej sytuacji nie dało się zareagować inaczej niż śmiechem. No co zrobisz, każdy kiedyś obciął sobie włosy.

Osobiście w jego wieku obcięłam sobie włosy nad uszami, bo mi z kitki wystawały. emotka
0 0

ziolko

#5219365 Napisano: 04.06.2012 08:08:59
zarania napisał(a):

Osobiście w jego wieku obcięłam sobie włosy nad uszami, bo mi z kitki wystawały. emotka

hihih.. miałam to samo emotka tez ciachnęłam włosy nad uszami, bo za długie miałam (2 kitki), wieczorem rozpuściłam włosy, jak mnie rodzice zobaczyli to nożyczki poszły w ruch i miałam krótko ścięte włosy, żeby wyrównać moje dzieło emotka emotka
0 0

Gość: polec

#5219372 Napisano: 04.06.2012 08:12:33
ziolko napisał(a):

zarania napisał(a):

hihih.. miałam to samo emotka tez ciachnęłam włosy nad uszami, bo za długie miałam (2 kitki), wieczorem rozpuściłam włosy, jak mnie rodzice zobaczyli to nożyczki poszły w ruch i miałam krótko ścięte włosy, żeby wyrównać moje dzieło emotka emotka

Śmiejcie się, śmiejcie dziewczyny emotka .

Wiecie co, a ja dzisiaj mu dałam paczkę krówek do przedszkola, żeby odwrócić uwagę dzieci od tego paska.... no nie mogłam.

Drugi dzień w przedszkolu,a tu taka ekstrawagancja emotka , jak mąż go odwoził rano, to nie miałam odwagi zapytać o reakcje Pani, która go przyjmowała...
0 0

izoldaaa6

#5219373 Napisano: 04.06.2012 08:12:40
ziolko napisał(a):

izoldaaa6 napisał(a):

bo tak mieli wszyscy emotka
echh...
- sprawdzaj SAMA koszty przesyłki, bo czasami można się przejechać
- firmy mają często umowy z kurierami
- możesz skorzystać z alternatywnej wersji kuriera, typu 4logis, wysylajtaniej, kurjerzy,
- niestety, ile podałaś, tyle musisz respektować, bo zawarłaś umowę z kupującym.
Możesz zasugerować kupującemu dopłatę, że się pomyliłaś, ale nastaw się na odmowę, ponieważ kupujący może dopłacić, ale nie musi.
Ja tak miałam w przypadku jednego zakupu na alle. Przesyłka 25 zł, ok, zgodziłam się, bo to cena normalna. Ale facet wysłał innym kurierem, droższym, a później chciał dopłatę.
Jakby skorzystał z alternatywy to nawet mniej by zapłacił, niż te 25 zł.
Nie cierrrpię, jak ktoś zarabia na przesyłkach, np, karty pamięci za 16 zł, 2 szt - 30 zł a przychodzi listem poleconym za 4,15 ;/

sama szukam oferty na wysłanie rowera i nie wiem, co i jak, bo z tego co się dowiedziałam to albo nie przyjmują takich dużych przesyłek od osób fizycznych, albo wychodzi... 264 zł emotka

właśnie na tych stronach mi tak wyszło, albo że w ogóle nie wysyłają takich rozmiarów - haha pierwszy i ostatni raz tak zrobiłam, no nic trzeba płacić za swoje błędy emotka
0 0

ziolko

#5219375 Napisano: 04.06.2012 08:13:41
izoldaaa, ale skoro wyszło, w sensie wymiarów i wagi, to co teraz nie tak, że więcej nalicza?? emotka
0 0

kalisto1986

#5219381 Napisano: 04.06.2012 08:17:28
izoldaaa6 napisał(a):

O właśnie weszłam powkurzać się, że jakiś babsztyl mnie obudził, a tak dobrze mi sie spało emotka
Ten grill ma takie wymiary, ze powinien się łapać w tych tanich wysyłkach, sprawdź czy na pewno wszystlo dobrze wpisujesz
0 0

joan

#5219382 Napisano: 04.06.2012 08:17:45
izoldaaa6 napisał(a):

właśnie na tych stronach mi tak wyszło, albo że w ogóle nie wysyłają takich rozmiarów - haha pierwszy i ostatni raz tak zrobiłam, no nic trzeba płacić za swoje błędy emotka

Podaj wymiary i wagę, coś się wymyśli emotka
0 0

picola

#5219383 Napisano: 04.06.2012 08:18:03
izoldaaa6 popytaj w firmach kurierskich o przesyłkę paletową, ja tak wysyłałam rower, który był w całości i zapłaciłam coś około 120 zł.
0 0

79magda

#5219384 Napisano: 04.06.2012 08:18:08
polec napisał(a):

Wiecie co, a ja dzisiaj mu dałam paczkę krówek do przedszkola, żeby odwrócić uwagę dzieci od tego paska.... no nie mogłam.

Drugi dzień w przedszkolu,a tu taka ekstrawagancja

Ejj, ty, z paskiem, daj krówkę, bo Ci wytnę drugi...
emotka emotka emotka

P.S. emotka nie śmieję się personalnie, też mam córkę w przedszkolu emotka
0 0

masza

#5219405 Napisano: 04.06.2012 08:28:37
kalisto1986 napisał(a):

izoldaaa6 napisał(a):

O właśnie weszłam powkurzać się, że jakiś babsztyl mnie obudził, a tak dobrze mi sie spało emotka
Ten grill ma takie wymiary, ze powinien się łapać w tych tanich wysyłkach, sprawdź czy na pewno wszystlo dobrze wpisujesz

http://sendit24.pl/

tu wychodzi tanio, ja kuchnię bobovity za 75 zł tu słałam
0 0

Gość: cb656Old

#5219453 Napisano: 04.06.2012 08:50:52
izoldaaa6 napisał(a):

ale się wkurzyłam na własną głupotę ... sprzedałam grilla na allegro, przesyłkę zaznaczyłam 50 zł kurierem (bo tak mieli wszyscy) teraz jak chcę wysłać to wychodzi mi minimum 129 zł emotka ....się chyba pochlastam -

wszyscy tak mają, bo prawdopodobnie mają podpisane umowy na współpracę długofalową z firmami kurierskimi i dlatego cenę przesyłki mają skalkulowaną na niższym poziomie, niż szarak, który robi to od wielkiego dzwonu.
Takie koszty przed wysyłką można łatwo sprawdzić na stronie przewoźnika, udostępniane są symulacje.
Na przykład UPS tutaj: https://wwwapps.u...L&WT.svl=PNRO_L1
0 0