Wkurza mnie...

asantesana

#5596095 Napisano: 26.02.2013 14:48:46
joan napisał(a):

asante napisał(a):

To oznacza dla mnie podwyżkę 620%, to się w głowie nie mieści, ja chce uciec z tego kraju...
A najgorsze w tym wszystkim jest to, że zawsze i wszędzie osoby chcące żyć same są dyskryminowane (bo opłata tanieje przy większych mieszkaniach, a gdybym mieszkała z kimś, również opłata na osobę byłaby mniejsza), nie mogę tego już znieść... emotka

Współczuję takiej podwyżki, u mnie wybrano opcję "na głowę", co ma - moim zdaniem - największy sens.

Co do drugiej części wypowiedzi, to zgadzam się emotka Wystarczy chociażby spróbować wyjechać w pojedynkę na wczasy emotka

Również moim zdaniem największy sens ma na głowę, czy dodatkowy metr mojego mieszkania produkuje kolejny worek śmieci emotka
Co do dyskryminacji - ja się spotykam z tym na każdym kroku, wszystkie opłaty są na moich barkach, a nie dzielona na kilka osób w domu, internet jest ten sam czy mieszkam sama czy w 5 osób, lodówka pobiera tyle samo prądu niezależnie od tego ile jedzenia w niej jest, pokój jednoosobowy w hotelu traktowany jest jak rarytas i musi być droższy, o wczasach nie wspomnę, bo sama nie jeżdżę, bilet do kina - zniżka przy drugiej osobie, jakbym sama nie mogła sobie obejrzeć filmu itd. itp. I do tego wszyscy naokoło trąbią o katastrofalnym przyroście naturalnym - żeńcie się, wychodźcie za mąż, rodźcie dzieci, inaczej jesteś niepełnowartościową jednostką. Nie masz prawa wybrać innej drogi, nawet jeśli los sprawił tak a nie inaczej. Rany, jak ja mam dość...
0 0

joan

#5596096 Napisano: 26.02.2013 14:48:51
zaczytana-pola napisał(a):

Czytam ostatnio o najnowszych doniesieniach i mam podobne odczucia. Najchętniej spakowałabym walizki i pojechała gdzieś do dżungli i zamieszkała w chacie z patyków i liści z dala od TV, Internetu i radia emotka

Nie słuchaj radia, nie oglądaj tv, zobaczysz całkiem inny świat. Media w dzisiejszych czasach służą tylko do tego, żeby wk* ludzi i siać strach. Każde wiadomości zaczynają się od info o czyjejś śmierci na autostradzie - co warte uwagi, nigdy nie podają, czy lub gdzie utworzył się korek, ale to oczywiste, bo chodzi tylko o grę na emocjach. Śmierć ludzi z balonu w Egipcie pobiła wszystko. Dobrze, że radia słucham rzadko, przeważnie, gdy do kogoś na chwilkę wpadam. I już mnie radio nie budzi, choć radiobudzik posiadam: wolę, gdy dzwoni telefon, jestem szczęśliwsza, gdy mi nikt nie pier* nad uchem emotka emotka
0 0

asantesana

#5596121 Napisano: 26.02.2013 15:19:03
joan napisał(a):

zaczytana-pola napisał(a):

Czytam ostatnio o najnowszych doniesieniach i mam podobne odczucia. Najchętniej spakowałabym walizki i pojechała gdzieś do dżungli i zamieszkała w chacie z patyków i liści z dala od TV, Internetu i radia emotka

Nie słuchaj radia, nie oglądaj tv, zobaczysz całkiem inny świat. Media w dzisiejszych czasach służą tylko do tego, żeby wk* ludzi i siać strach. Każde wiadomości zaczynają się od info o czyjejś śmierci na autostradzie - co warte uwagi, nigdy nie podają, czy lub gdzie utworzył się korek, ale to oczywiste, bo chodzi tylko o grę na emocjach. Śmierć ludzi z balonu w Egipcie pobiła wszystko. Dobrze, że radia słucham rzadko, przeważnie, gdy do kogoś na chwilkę wpadam. I już mnie radio nie budzi, choć radiobudzik posiadam: wolę, gdy dzwoni telefon, jestem szczęśliwsza, gdy mi nikt nie pier* nad uchem emotka emotka

Ja dwa lata mieszkałam bez telewizora, budziło to ogólne zdziwienie jak tak w ogóle się da, a mnie kompletnie nie przeszkadzało. Wystarczył mi internet. Teraz mam tv bardziej przez przypadek i załączam go raz na kilka dni, gdy jest coś, co na prawdę chcę zobaczyć. Ostatnio gdy oglądałam jakieś wiadomości wyłączyłam po 5 min. - ten kogoś zabił, tu wypadek, będzie kryzys... i ani jednej dobrej wiadomości.
0 0

joan

#5596141 Napisano: 26.02.2013 15:28:34
Ja również nie oglądam żadnych niusów – niczego istotnego w tv nie powiedzą, a jeśli przypadkiem tak, to dowiem się od znajomych i rodziny emotka Bardzo ubolewam nad tym, że telewizja stała się śmietniskiem, a ludzie tak mocno ekscytują się negatywnymi sprawami. Kiedyś po godz. 17 siadałam sobie na kanapie i oglądałam ciekawe programy, ale zmieniła się ramówka i teraz puszczają sam szmelc! Główna tematyka to: problemy rodzinne, śledztwa prywatnych detektywów, nastolatki-kryminaliści, poszukiwania żony na wschodzie Europy oraz wszelkie reality show emotka Przez to wszystko przerzuciłam się na oglądanie w necie przygód Cesara Millana (EN, DE)…
0 0

masza

#5596143 Napisano: 26.02.2013 15:29:00
asante napisał(a):

Własnie zwariowałam. A Prezydenta Miasta Krakowa mam ochotę zastrzelić. Ten emotka wymyślił sobie, że będziemy od lipca płacić za wywóz śmieci wg powierzchni mieszkania, nie od osoby. Dla mnie oznacza to wzrost opłaty z 8,46 zł na 53 zł. Mam ochotę rzucać czymś w tego d...a. emotka emotka emotka emotka emotka emotka

u mnie rachunek za wywóz śmieci , będzie uzależniony od zużycia wody:((((( a przy 5 osobach nie będzie to mały koszt emotka
0 0

kalisto1986

#5596180 Napisano: 26.02.2013 16:01:16
masza napisał(a):

asante napisał(a):

Własnie zwariowałam. A Prezydenta Miasta Krakowa mam ochotę zastrzelić. Ten emotka wymyślił sobie, że będziemy od lipca płacić za wywóz śmieci wg powierzchni mieszkania, nie od osoby. Dla mnie oznacza to wzrost opłaty z 8,46 zł na 53 zł. Mam ochotę rzucać czymś w tego d...a. emotka emotka emotka emotka emotka emotka

u mnie rachunek za wywóz śmieci , będzie uzależniony od zużycia wody:((((( a przy 5 osobach nie będzie to mały koszt emotka

u mnie też od zużycia wody emotka Tylko co ma piernik do wiatraka ? emotka
0 0

Gość: jowita3004

#5596200 Napisano: 26.02.2013 16:12:25
Wkurza mnie, że dałam się dzisiaj nabrać na jakieś maszynki do golenia, dla miłego, mobilnego pana konsultanta, który mówił z prędkością światła. Mam jedynie zapłacić za koszt wysyłki. Poczytałam na forach i okazało się, że to oszuści i w po wysłaniu tych nieszczęsnych maszynek potem co miesiąc wysyłają nożyki w cenie jedynie 60zł. A najlepsze jest to, że siedziba firmy znajduje się w Szwajcarii i nie mam pojęcia jak to teraz odkręcić emotka Ma ktoś jakiś pomysł?
0 0

Gość: czarnygreg

#5596221 Napisano: 26.02.2013 16:39:05
jowita3004 napisał(a):

Wkurza mnie, że dałam się dzisiaj nabrać na jakieś maszynki do golenia, dla miłego, mobilnego pana konsultanta, który mówił z prędkością światła. Mam jedynie zapłacić za koszt wysyłki. Poczytałam na forach i okazało się, że to oszuści i w po wysłaniu tych nieszczęsnych maszynek potem co miesiąc wysyłają nożyki w cenie jedynie 60zł. A najlepsze jest to, że siedziba firmy znajduje się w Szwajcarii i nie mam pojęcia jak to teraz odkręcić emotka Ma ktoś jakiś pomysł?

Nie odbieraj ich i juz, bo nie uwolnisz sie potem,
0 0

jorunn2010

#5596226 Napisano: 26.02.2013 16:44:47
u mnie też rachunek za śmieci jest proporcjonalny do użycia wody a spółdzielnia argumentowała to tym, że mieszkania zamieszkuja osoby niezameldowane czy nie zgłoszone w spółdzielni. oni nie mogą tego zweryfikowac ile osób rzeczywiście mieszka więc niby po zużyciu wody "poznają", czy jest jeden lokator czy pięć.
Trochę bez sensu, bo zyskują na tej polityce jedynie brudasy
0 0

Gość: jowita3004

#5596231 Napisano: 26.02.2013 16:55:47
czarnygreg napisał(a):

jowita3004 napisał(a):

Wyczytałam, że mam prawo odesłać im nie otwartą paczkę w przeciągu 10 dni od momentu dostarczenia wraz z wypowiedzeniem umowy na przesyłanie dalszych paczek. Napisałabym im maila z wypowiedzeniem, ale nawet nie da się go znaleźć. Straszne bagno! emotka
0 0

bethan

#5596278 Napisano: 26.02.2013 17:51:35
jowita3004 napisał(a):

czarnygreg napisał(a):

jowita3004 napisał(a):

Wyczytałam, że mam prawo odesłać im nie otwartą paczkę w przeciągu 10 dni od momentu dostarczenia wraz z wypowiedzeniem umowy na przesyłanie dalszych paczek. Napisałabym im maila z wypowiedzeniem, ale nawet nie da się go znaleźć. Straszne bagno! emotka

A po co odsyłać i płacić jeszcze za to? Nie odbieraj.
0 0

ameryka

#5596483 Napisano: 26.02.2013 21:23:46
anialistopad napisał(a):

Wkurza mnie radio zet i ich spam smsowy jak się tego pozbyć? emotka

Jeśli nie jesteś zainteresowany otrzymywaniem dodatkowych informacji, wyślij sms -a o treści:
STOP na bezpłatny numer 80910 lub e-mail na adres: reklamacje@radiozet.pl podając numer telefonu, na który wysyłane były informacje.
0 0

ameryka

#5596485 Napisano: 26.02.2013 21:24:49
Nie chcę otrzymywać SMS-owych zaproszeń do Loterii RMF FM. Jak mogę je zablokować?

Z numeru telefonu, na który nie chcesz otrzymywać dalszych zaproszeń, wyślij darmowy SMS o treści RMF.STOP pod numer 8065.
0 0

Gość: zabajka

#5596613 Napisano: 26.02.2013 23:29:47
Wkurza mnie, że od jakiegoś czasu jestem chronicznie śpiąca, zmęczona i kompletnie nic mi się nie chce. Aż dziś poszłam do lekarza po skierowanie na wyniki, bo to już za długo trwa nawet jak na przesilenie zimowe.
No i teraz mnie wkurza mój własny charakter, bo się już na zapas stresuję, czy te wyniki wyjdą dobre.
Głupia ja!!! emotka
0 0

Gość: mikki85

#5596898 Napisano: 27.02.2013 11:37:09
Plus ze swoimi pie***onymi loteriami emotka

doładuje człowiek komórę w ciągu kilku dni 3 x po 30 zł a tylko na miesiąc przedłużą stan konta emotka

normalne oszustwo emotka emotka emotka
0 0

ilonaxx5

#5596906 Napisano: 27.02.2013 11:44:23
mikki85 napisał(a):

doładuje człowiek komórę w ciągu kilku dni 3 x po 30 zł a tylko na miesiąc przedłużą stan konta emotka

a za 10 zł jak doładuje to nic nie przedłuża emotka
0 0

#5596927 Napisano: 27.02.2013 12:09:28
ilonaxx5 napisał(a):

mikki85 napisał(a):

a za 10 zł jak doładuje to nic nie przedłuża emotka

za 5 zł dają chociaż 3 dni
0 0

Gość: bc14

#5597492 Napisano: 27.02.2013 21:24:38
wkurza mnie, że dziś na rozmowie o pracę usłyszałam, że jestem za stara !! (mam 26 lat emotka )
na poprzedniej usłyszałam - brak doświadczenia
na wcześniejszej - nie spełnimy pani ambicji....
noż .. emotka
a premier na to http://www.joemon.../Walka_z_bezrobociem
0 0

#5597495 Napisano: 27.02.2013 21:30:18
cały ten Payback emotka

nie dość, że nie dorastają do pięt dawnemu programowi realowskiemu, to jeszcze co chwila problemy z kontem i dzwoń człowieku, żeby parę punktów zrealizować

słowem gra nie warta świeczki
0 0

Gość: utropek

#5597515 Napisano: 27.02.2013 21:49:34
Piszcząca świnka emotka
0 0