Wkurza mnie...

Gość: koza.k90

#5695694 Napisano: 10.07.2013 22:56:00
ziolko napisał(a):

Agusia, powiedz mu, że logicznie rzecz biorąc lepiej wysłać wszystko w jednej paczce.
On zaoszczędzi czas na pakowaniu, a Ty pieniądze

Gdzie jest powiedziane, że musisz płacić oddzielnie?

Mnie też wkurzają ci, co zarabiają na przesyłkach emotka ostatnio mąż kupował coś u kogoś, z naszego miasta, więc napisał, że poprosi odbiór osobisty, bo jest blisko.
Sprzedawca odpisał, że to jest NIEMOŻLIWE i tylko wysyłka pocztą.
Sprawdziłam wcześniej w cenniku poczty, jak wygląda koszt, doliczyłam kopertę bąbelkową i mniej więcej wiedziałam, ile powinno kosztować.
Przesyłka przyszła i oczywiście było więcej, niż 4 zł policzone i koszt nie był doliczony do faktury

Jak kiedyś coś kupiłam i miało być wysłane paczką, było wysłane listem poleconym, napisałam prośbę o zwrot róznicy, do dziś cisza ze strony sprzedawcy emotka

ziolko, facet widocznie nie chciał pokazać światu w jakiej melinie trzyma towar
0 0

ziolko

#5695698 Napisano: 10.07.2013 22:59:12
nieważne, czy melina, czy nie
jeśli jest ktoś z danego miasta, ma 2 km po odbiór, to gdzie sens, gdzie logika, żeby wysyłać pocztą??

Albo jak widzę karty pamięci po kilka zł - wysyłka 16 zł.. druga sztuka - 16 zł
więc wiadomo, że płacą za wystawienie grosze, groszowe prowizje od sprzedaży, bo przecież nie za przesyłkę emotka
0 0

martaxxx73

#5695700 Napisano: 10.07.2013 23:00:18
like-a-bomb napisał(a):

dzasmina napisał(a):

kozuszka38 napisał(a):

nawet mufinki mnie olały emotka

mnie również, aż nie mogę się nadziwić emotka

Mnie również. Wkurza mnie to!

a mnie mufinki,kamis,helena,disney i inni...wkurzyli
0 0

Gość: koza.k90

#5695706 Napisano: 10.07.2013 23:26:39
ziolko napisał(a):

jeśli jest ktoś z danego miasta, ma 2 km po odbiór, to gdzie sens, gdzie logika, żeby wysyłać pocztą??

więc wiadomo, że płacą za wystawienie grosze, groszowe prowizje od sprzedaży, bo przecież nie za przesyłkę emotka

ale serio ? naliczył Ci po 16 zł od każdej sztuki ?
0 0

ziolko

#5695709 Napisano: 10.07.2013 23:36:36
napisałam "jak widzę", a nie, że zapłaciłam
unikam takich aukcji
0 0

aerdna

#5695742 Napisano: 11.07.2013 08:53:06
Wkurza mnie listonosz, który kolejny raz nie zostawia awizo emotka I sama muszę kontrolować po Rce, gdzie jest list. Gorzej z nagrodami, bo nawet nie mam jak sprawdzić czy coś na mnie czeka emotka
0 0

agusia147

#5695773 Napisano: 11.07.2013 09:53:09
ziolko napisał(a):

Albo chińskie mp3, co na aukcji każde kosztuje grosze, a wysyłka 50zł za sztukę... Wiadomo, że ktoś zarabia na przesyłce, bo wysyłka stamtąd wcale nie kosztuje tyle, tylko ceny są normalne, nie powinny przekroczyć 20zł.
0 0

jola29k

#5695800 Napisano: 11.07.2013 10:32:20
Ale się wkurzyłam Junkers nie działa nie mam ciepłej wody
0 0

kurlandzki

#5695801 Napisano: 11.07.2013 10:34:36
wkurza mnie że miałem dwa konkursy dodane od jakiegos czasu a wczoraj zniknął mi 1 z 2 z profilu... dlaczego tak sie dzieje? emotka
0 0

kurlandzki

#5695805 Napisano: 11.07.2013 10:37:51
aerdna napisał(a):

Wkurza mnie listonosz, który kolejny raz nie zostawia awizo emotka I sama muszę kontrolować po Rce, gdzie jest list. Gorzej z nagrodami, bo nawet nie mam jak sprawdzić czy coś na mnie czeka emotka

tez miałem podobne sytuacje... babeczka z poczty kazała mi napisac odrecznie pismo ze notorycznie takie sytuacje sie zdarzają... to działa !
0 0

agusia147

#5695969 Napisano: 11.07.2013 12:02:09
kurlandzki napisał(a):

aerdna napisał(a):

tez miałem podobne sytuacje... babeczka z poczty kazała mi napisac odrecznie pismo ze notorycznie takie sytuacje sie zdarzają... to działa !

To listonoszowi się oberwie, bo nie dość, że nie chce im się nosić, to jeszcze się opierdzielają i awizo nie chce wypisywać... U mnie to wg listonosza to większość przesyłek nie mieści się do euroskrzynki - nawet prenumeraty gazet...A na pocztę mam ze 2 kilosy... Dobrze chociaż że listonosz od paczek jest spoko gościu i zawsze do mnie dzwoni się spytać czy jestem aktualnie w domu lub czy może zostawić u sąsiadki.
0 0

ondine

#5696024 Napisano: 11.07.2013 12:25:54
ziolko napisał(a):

Agusia, powiedz mu, że logicznie rzecz biorąc lepiej wysłać wszystko w jednej paczce.

Mnie też wkurzają ci, co zarabiają na przesyłkach
emotka ostatnio mąż kupował coś u kogoś, z naszego miasta, więc napisał, że poprosi odbiór osobisty, bo jest blisko.
Sprawdziłam wcześniej w cenniku poczty, jak wygląda koszt, doliczyłam kopertę bąbelkową i mniej więcej wiedziałam, ile powinno kosztować.
Przesyłka przyszła i oczywiście było więcej, niż 4 zł policzone i koszt nie był doliczony do faktury

Jak kiedyś coś kupiłam i miało być wysłane paczką, było wysłane listem poleconym, napisałam prośbę o zwrot róznicy, do dziś cisza ze strony sprzedawcy emotka

Hah, najgorsze jest to, że automatycznie doliczają koszt przesyłki za kolejny przedmiot i później przez PzA nie da się tańszej przesyłki wybrać. Często kupuję soczewki na sztuki i jedna soczewka 7 zł przesyłka (zazwyczaj w najmniejszej bąbelkowej kopercie!) kolejna sztuka 2-3 zł, a wiadomo, że zazwyczaj kupuje się parę! Soczewka, która waży kilka gram! Nosz.. Wkurzające emotka
Co do zarabiania na przesyłkach to jest nagminne! Ale ostatnio zdarzyła mi się sytuacja, że Pan za odbiór osobisty zażyczył sobie 3 zł emotka

Mnie ostatnio wkurzył Kupujący, który 3 tygodnie nie dawał znaku życia, wystąpiłam o zwrot prowizji, a on w ostatnim dniu się odezwał. Straciłam 3 tygodnie na sprzedaż przedmiotu, który jest ostatnio "chodliwy" i pieniądze u innego mogłabym mieć z dnia na dzień. No ale cóż emotka
0 0

agusia147

#5696047 Napisano: 11.07.2013 12:40:04
ondine napisał(a):

ziolko napisał(a):

Mnie też wkurzają ci, co zarabiają na przesyłkach
emotka ostatnio mąż kupował coś u kogoś, z naszego miasta, więc napisał, że poprosi odbiór osobisty, bo jest blisko.

Hah, najgorsze jest to, że automatycznie doliczają koszt przesyłki za kolejny przedmiot i później przez PzA nie da się tańszej przesyłki wybrać. Często kupuję soczewki na sztuki i jedna soczewka 7 zł przesyłka (zazwyczaj w najmniejszej bąbelkowej kopercie!) kolejna sztuka 2-3 zł, a wiadomo, że zazwyczaj kupuje się parę! Soczewka, która waży kilka gram! Nosz.. Wkurzające emotka
Co do zarabiania na przesyłkach to jest nagminne! Ale ostatnio zdarzyła mi się sytuacja, że Pan za odbiór osobisty zażyczył sobie 3 zł emotka

Mnie ostatnio wkurzył Kupujący, który 3 tygodnie nie dawał znaku życia, wystąpiłam o zwrot prowizji, a on w ostatnim dniu się odezwał. Straciłam 3 tygodnie na sprzedaż przedmiotu, który jest ostatnio "chodliwy" i pieniądze u innego mogłabym mieć z dnia na dzień. No ale cóż emotka

Haha 3zł za odbiór osobisty? To już za naciśnięcie klamki sobie liczą? Dla mnie to paranoja
0 0

ziolko

#5696085 Napisano: 11.07.2013 12:57:06
3 zł?? widziałam na kilku aukcjach, że odbiór osobisty płatny podobnie, jak przesyłka!! min 10 zł
paranoja

wkurza mnie, że nic nie mogę sprzedać emotka
0 0

agusia147

#5696116 Napisano: 11.07.2013 13:22:07
A mnie wkurza, że wszystko mnie wkurza - a najbardziej małżonek...
0 0

anialistopad

#5696121 Napisano: 11.07.2013 13:23:42
agusia147 napisał(a):

ooo mam to samo i jeszcze dochodzi ból głowy do tego i brak wygranej pralki ,nie dzwonią do mnie z c4 emotka
0 0

agusia147

#5696150 Napisano: 11.07.2013 13:37:53
anialistopad napisał(a):

agusia147 napisał(a):

ooo mam to samo i jeszcze dochodzi ból głowy do tego i brak wygranej pralki ,nie dzwonią do mnie z c4 emotka

Do mnie nikt nie dzwoni poza mężem jak coś chce emotka Do tego oczy mnie bolą, a mam robotę na kompie ;(
0 0

Gość: fish1976

#5696367 Napisano: 11.07.2013 15:54:09
a mnie pogoda za oknem-pada,leje,leje,pada a lata zaledwie parę dni było emotka
0 0

inka113

#5696439 Napisano: 11.07.2013 17:14:10
Valbon!!! Wszystkiego juz chyba probowalam ale regularnie, tak samo zawsze mnie olewa emotka emotka
0 0

petunija1

#5696593 Napisano: 11.07.2013 20:02:59
agusia147 napisał(a):

Mnie mój.Ma pretensje,że wygrałam pralkę,bo będzie zagracać mieszkanie zanim znajdę kupca... emotka
Pewnie-lepiej by było jakbym nic nie wygrywała...
Zepsuł mi całą radość z wygranej. emotka
0 0