Wkurza mnie...

anialistopad

#5720966 Napisano: 18.08.2013 00:27:22
leoniu napisał(a):

Boli mnie gardło i mam katar... Ale bardziej to gardło. Rozumiem we wrześniu, ale kurde, jak teraz mi siądzie to gardło, to jak zacznę mówić we wrześniu to tragedia będzie...

doskonale wiem co czujesz mam to samo,dzis juz jest dobrze,antybiotyk dziala
0 0

pioge7

#5720983 Napisano: 18.08.2013 08:42:35
kupiłem na allegro zegarek. Przyszedł po kilku dniach os zakupu, ubrałem go i po pierwszym dniu zaczęła schodzić z niego farba (obwódka zegarka). Napisałem reklamację do sklepu i mi odpisali, że "osobą zajmująca stanowisko rozpatrujące reklamacje na podstawie dokumentacji zdjęciowych oznajmiła, że uszkodzenia mogły powstać na skutek czynników zewnętrzych, zależych od klienta."

pomyśleli że haratałem tym zegarkiem chyba o co tylko się da, a farba dalej schodzi... porażka. Nie polecam sklepu:
jellyshop_eu na allegro!!!!

0 0

Gość: koza.k90

#5721039 Napisano: 18.08.2013 12:30:01
pioge7 napisał(a):

kupiłem na allegro zegarek. Przyszedł po kilku dniach os zakupu, ubrałem go i po pierwszym dniu zaczęła schodzić z niego farba (obwódka zegarka). Napisałem reklamację do sklepu i mi odpisali, że "osobą zajmująca stanowisko rozpatrujące reklamacje na podstawie dokumentacji zdjęciowych oznajmiła, że uszkodzenia mogły powstać na skutek czynników zewnętrzych, zależych od klienta."

pomyśleli że haratałem tym zegarkiem chyba o co tylko się da, a farba dalej schodzi... porażka. Nie polecam sklepu:
jellyshop_eu na allegro!!!!

mają plastikowe zegarki w przedziale cenowym 3 - 50 zł

więc czego można oczekiwać
0 0

ziolko

#5721054 Napisano: 18.08.2013 13:29:52
Ogólnie wkurza mnie Media Contact
właśnie jestem w trakcie czytania decyzji UOKiK w sprawie przepisów, jakie stosuje MC i znalazłam takie coś

"Przedsiębiorca wraz z wyjaśnieniami przedłożył deklarację CIT-8 za rok 2011 r. potwierdzającą osiągnięty dochód. Ponadto Spółka wskazała, iż 90% przychodu generuje prowadzone call center dla branży ubezpieczeniowej oraz usług turystycznych. Osiągnięty
przychód z przedmiotowego konkursu był minimalny lub nie było go wcale, mając na względzie wysokość nagrody i liczbę zgłoszeń."

Nieźle co??
chodzi o http://malymdruki...ia+contact&body=

stąd https://www.e-kon...870343/p/5/#p5721048

Przecież nawet jak są reklamacje, to oni je zlewają ciepłym sikiem, a później bezczelnie twierdzą, że nic nie było

ciekawostka
Prezes UOKiK ustalił nadto, iż Spółka osiągnęła w 2011 r. przychód w wysokości 4.243.892,61 zł. Zdecydowaną większość, bo aż 90% przychodu, generuje prowadzone przez
przedsiębiorcę call-center dla branży ubezpieczeniowej i turystycznej.

ciekawostka dlatego, że organizuje tyyyyyle konkursów i tylko 10% przychodu ma z tego??
emotka
0 0

#5721059 Napisano: 18.08.2013 13:43:29
ziólko, czyli miesięcznie trzydzieści pięć tysięcy z hakiem

ale przychodu czy dochodu rozumianego w tym sensie, że czysta kasa do portfela
0 0

madzia34

#5721060 Napisano: 18.08.2013 13:45:17
życie emotka czemu sami sobie robimy pod górke??i z małych problemów wychodza WIELKIE?? emotka
0 0

ziolko

#5721061 Napisano: 18.08.2013 13:47:13
koza.k90 napisał(a):

ziólko, czyli miesięcznie trzydzieści pięć tysięcy z hakiem

ale przychodu czy dochodu rozumianego w tym sensie, że czysta kasa do portfela

skopiowałam tak jak jest napisane
polecam lekturę - 35 stron emotka
ale można sporo się dowiedzieć, dzięki czemu można zdobyc broń do walki z tą agencją w przyszłości emotka
0 0

#5721072 Napisano: 18.08.2013 14:27:56
tablica

czy na tym portalu sami oszuści żerują emotka emotka

składzik z częściami zamiennymi sobie znaleźli czy co emotka

w ciągu 2-ch miesięcy już druga osoba kit mi wciska, że coś jest nie tak z produktem, który sama dostarczyłam

czyli 100 % zatopionych - 2 odpowiedzi na ogłoszenia, 2 pomyłki

tracę zaufanie do tego portalu emotka
0 0

Gość: nniewidzialnaa

#5721074 Napisano: 18.08.2013 14:32:31
koza.k90 napisał(a):

tablica

czy na tym portalu sami oszuści żerują emotka emotka

składzik z częściami zamiennymi sobie znaleźli czy co emotka

w ciągu 2-ch miesięcy już druga osoba kit mi wciska, że coś jest nie tak z produktem, który sama dostarczyłam

czyli 100 % zatopionych - 2 odpowiedzi na ogłoszenia, 2 pomyłki

tracę zaufanie do tego portalu emotka

nie sami, ja sprzedaję uczciwie, kupujący też nie mieli problemu na jakieś 11 transakcji emotka
widocznie masz wielkiego pecha, a to faktycznie, może wkurzać emotka
0 0

#5721075 Napisano: 18.08.2013 14:38:30
jeden gość "podmienił" dzbanek z blendera - odesłał swój zepsuty, ze śladami klejenia i w innym odcieniu, niż wygrane przeze mnie rzeczy (mam taki sam)

teraz babka twierdzi, że brakuje jej 1 bardzo ważnej części, chociaż wczoraj pakując pudełko przed dostarczeniem wszystko dokładnie sprawdzałam
0 0

zaczytana-pola

#5721079 Napisano: 18.08.2013 14:44:00
koza.k90 Ty to za każdym razem masz cyrki z tablica.pl. Może czas zmienić serwis? emotka
0 0

#5721091 Napisano: 18.08.2013 15:20:46
ilonka, chyba tak emotka

tablica to tylko "przechowalnia bagażu"
0 0

agusia147

#5721212 Napisano: 18.08.2013 21:46:50
koza.k90 napisał(a):

ilonka, chyba tak emotka

tablica to tylko "przechowalnia bagażu"

Ja tam zawsze pilnuję by osoba wystawiła mi aukcję na allegro, i w drugą stronę również jeśli to ja sprzedaję.
0 0

Gość: chochliczka

#5721223 Napisano: 18.08.2013 22:01:57
Wkurza mnie, ze moja Babcia juz miesiac cierpi przez to, ze właśnie owego czasu bylismy na weselu u kuzyna, podczas tanców jakis osioł tak jej nadepnał na nogę ze az miala rozcięta i noge ma jak banka. Wczesniej noga byla az granatowa, Babcia była u lekarza, dal jej antyiobtyk i kazal moczyc w jakiejs soli, nic nie pomaga ;/ Stope dalej ma granatową i wygląda jakby zbierala sie tam w srodku ropa ;/ Próbowalismy juz przykladanie babki lancetowej, okładów z rumianku i nic, znacie jakies sposoby?
Kurcze taka jestem zla, że wesele dawno temu minelo a Ona nadal cierpi emotka
0 0

evita

#5721233 Napisano: 18.08.2013 22:13:26
chochliczka napisał(a):

Wkurza mnie, ze moja Babcia juz miesiac cierpi przez to, ze właśnie owego czasu bylismy na weselu u kuzyna, podczas tanców jakis osioł tak jej nadepnał na nogę ze az miala rozcięta i noge ma jak banka. Wczesniej noga byla az granatowa, Babcia była u lekarza, dal jej antyiobtyk i kazal moczyc w jakiejs soli, nic nie pomaga ;/ Stope dalej ma granatową i wygląda jakby zbierala sie tam w srodku ropa ;/ Próbowalismy juz przykladanie babki lancetowej, okładów z rumianku i nic, znacie jakies sposoby?

BEZPIECZNIEJ i chyba najrozsądniej udać się do lekarza jeszcze raz. Ktoś z fachowców powinien zobaczyć to i ocenić, czy nie doszło albo do zapalenia albo innego paskudztwa (ropowica to chyba się zwie).
0 0

Gość: chochliczka

#5721235 Napisano: 18.08.2013 22:16:04
evita napisał(a):

chochliczka napisał(a):

BEZPIECZNIEJ i chyba najrozsądniej udać się do lekarza jeszcze raz. Ktoś z fachowców powinien zobaczyć to i ocenić, czy nie doszło albo do zapalenia albo innego paskudztwa (ropowica to chyba się zwie).

No walsnie lekarz powiedzial jak poszla drugi raz ze to zapalenie kosci i wypisal sol do moczenia... nic to nie daje ;/ Ech a Babcia juz nie chce isc do lekarza ;/
Az odechciewa sie kolejnych wesel w rodzinie emotka
0 0

evita

#5721261 Napisano: 18.08.2013 23:45:53
chochliczka napisał(a):

No walsnie lekarz powiedzial jak poszla drugi raz ze to zapalenie kosci i wypisal sol do moczenia... nic to nie daje ;/ Ech a Babcia juz nie chce isc do lekarza ;/

To samo mogło zdarzyć się w domu, w sklepie (wózek na nodze).
Nie wiem ile Twoja Babcia ma lat, ale próbowałabym Ją do tego lekarza jednak przekonać. Możecie spróbować jeszcze maści ichtiolowej, jednak myślę, ze to doraźnie.
Organizm starszej osoby regeneruje się wolniej, jeśli Babcia cierpi na inne schorzenia np. cukrzycę, tym bardziej.
Moja rada: Babunia porwana, dostarczona chirurgowi na okazanie kończyny emotka
Nie zwlekajcie z tym, to może być nic a może okazać się potem gorsze w leczeniu i dodatkowo z powikłaniami.

0 0

asantesana

#5721262 Napisano: 18.08.2013 23:47:49
chochliczka napisał(a):

evita napisał(a):

chochliczka napisał(a):

Kurcze, ale mnie wkurzają lekarze, stwierdził zapalenie kości i przepisał sól, no ręce opadają, dobrze że nie przepisał modlitwy o zdrowie. Z domowych sposób są jeszcze okłady z liści kapusty, wyciągają ból i obrzęki, ale nie wiem czy to pomoże na taką poważną sprawę. Trzeba np. tłuczkiem do mięsa trochę rozbić liscie (zwlaszcza ten twardy srodek), obłożyc nogę i zawinąć jakimś bandażem lub materiałem na noc. Mnie nie raz pomogło. A! I koniecznie kupcie arnikę (np. w granulkach) do zażywania. Tyle przychodzi mi do głowy, jak wkrotce się nie poprawi to koniecznie trzeba iść do dobrego lekarza.
0 0

79magda

#5721264 Napisano: 18.08.2013 23:53:09
asante napisał(a):

Kurcze, ale mnie wkurzają lekarze, stwierdził zapalenie kości i przepisał sól, no ręce opadają, dobrze że nie przepisał modlitwy o zdrowie.

Jakiś czas temu okulista zapisał mi zioła na krótkowzroczność zamiast okularów... stwierdził, że mam pić 5 kubków dziennie, a okularów nie nosić, bo oczy w nich nie pracują emotka nieważne, że bez okularów nie byłabym w stanie wejść do Jego gabinetu, błądziłabym po korytarzach do dziś być może... emotka
0 0

evita

#5721265 Napisano: 18.08.2013 23:58:48
79magda napisał(a):

Jakiś czas temu okulista zapisał mi zioła na krótkowzroczność zamiast okularów... stwierdził, że mam pić 5 kubków dziennie, a okularów nie nosić, bo oczy w nich nie pracują emotka nieważne, że bez okularów nie byłabym w stanie wejść do Jego gabinetu, błądziłabym po korytarzach do dziś być może... emotka

Może mają limity i o to chodziło. I teraz nie wiem czy emotka czy emotka
0 0