Wkurza mnie...

Gość: adamadam

#5788063 Napisano: 08.12.2013 16:16:34
ja nie miałem 2 dni internetu
pól dnia satelity

chyba pójda reklamacje bo pieniążki to biora od razu
0 0

Gość: konkursowiczka_marnotrawna

#5788070 Napisano: 08.12.2013 16:35:52
Co do prezentów, w zeszłym roku niespodziewanie zawitała do nas ciotka z Kanady niewidziana od 10 lat, ze swoimi córkami. Mojej młodej nie dała nawet cukierka (to już moi i męża znajomi z zagranicy, obcy przecież ludzie nigdy nie przyjeżdżają z pustymi rękoma, zawsze mają dla niej choćby czekoladę), za to ja wymknęłam się chyłkiem do sklepu i przyniosłam jej dziewczynkom po wypaśnej bombonierce "na odchodne" emotka
0 0

kalisto1986

#5788118 Napisano: 08.12.2013 18:07:46
sylzab2294 napisał(a):

kalisto1986 i babariba właśnie to mnie wkurza jak nie wiem co...bo moim zdaniem głupia czekolada by wystarczyła, albo jakaś "pierdołka"..dzieci miałyby buzie uśmiechnięte...ja z moim mężem mamy razem też 5 chrześniaków, a razem z ich rodzeństwem wychodzi 11...
Chyba pora zacząć odmawiać i popatrzeć na własne dzieci, a nie na inne i niech się obrażają...

Ooo to mamy tak samo "wesoło"
Ja w tym roku właśnie zaprotestowałam. Kupiłam synkowi prezent, który mówiłam, że w życiu nie kupie emotka W końcu zrobię normalny prezent mężowi( taki z myślą o nim, a nie pokonkursowy emotka ) Pamiętam o tych co pamiętają o nas, reszta niech się buja emotka Ja też nie oczekuje nie wiem czego, mój starszy syn cieszy się z każdej pierdoły, ale jeśli ktoś nie może wysilić się nawet kupując czekolade, ja też na siłe nic nie będę robiła.
Aż ciekawa jestem reakcji emotka ( mój mąż chodzi i powtarza jak ta papuga "w końcu" )
0 0

petunija1

#5788121 Napisano: 08.12.2013 18:12:25
kalisto1986 napisał(a):

sylzab2294 napisał(a):

kalisto1986 i babariba właśnie to mnie wkurza jak nie wiem co...bo moim zdaniem głupia czekolada by wystarczyła, albo jakaś "pierdołka"..dzieci miałyby buzie uśmiechnięte...ja z moim mężem mamy razem też 5 chrześniaków, a razem z ich rodzeństwem wychodzi 11...
Chyba pora zacząć odmawiać i popatrzeć na własne dzieci, a nie na inne i niech się obrażają...

Ja w tym roku właśnie zaprotestowałam. Kupiłam synkowi prezent, który mówiłam, że w życiu nie kupie emotka W końcu zrobię normalny prezent mężowi( taki z myślą o nim, a nie pokonkursowy emotka ) Pamiętam o tych co pamiętają o nas, reszta niech się buja emotka Ja też nie oczekuje nie wiem czego, mój starszy syn cieszy się z każdej pierdoły, ale jeśli ktoś nie może wysilić się nawet kupując czekolade, ja też na siłe nic nie będę robiła.
Aż ciekawa jestem reakcji emotka ( mój mąż chodzi i powtarza jak ta papuga "w końcu" )

I brawo.Chyba teraz kolej u mnie na takie rozwiązanie. emotka
0 0

Gość: konkursowiczka_marnotrawna

#5788125 Napisano: 08.12.2013 18:26:43
eciepecie napisał(a):

konkursowiczka_marnotrawna napisał(a):

Co do prezentów, w zeszłym roku niespodziewanie zawitała do nas ciotka z Kanady niewidziana od 10 lat, ze swoimi córkami. Mojej młodej nie dała nawet cukierka (to już moi i męża znajomi z zagranicy, obcy przecież ludzie nigdy nie przyjeżdżają z pustymi rękoma, zawsze mają dla niej choćby czekoladę), za to ja wymknęłam się chyłkiem do sklepu i przyniosłam jej dziewczynkom po wypaśnej bombonierce "na odchodne" emotka

To córce musiało być podwójnie (dwie dziewczyny emotka ) miło, gdy to zobaczyła...

Liczyłam na to, że ciotce zrobi się głupio... a córka po ich wyjściu dostała swoje ulubione ciacha, poza tym stwierdziła, że te czekoladki, które dałam dziewczynom są "niedoble" emotka
0 0

Gość: czarnygreg

#5788130 Napisano: 08.12.2013 18:44:54
petunija1 napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

sylzab2294 napisał(a):

I brawo.Chyba teraz kolej u mnie na takie rozwiązanie. emotka

Ja juz jestem po, po latach kupowania świetnych, przydatnych prezentów kiedy moje dziecko nie dostawało albo nic albo jakieś dziwactwa z wyprzedażowego koszyka z komentarzem ze pieniędzy mało postanowiłam ze zakręcam kurek emotka
i nie chodzi mi o to ze czasem prezentów nie było wcale, jeszcze gorsze jest chyba dostawanie rzeczy które np zalegały w szafie, kompletnie nieprzydatnych pierdółek typu durnostojki,
fajnie, ze mój spory juz syn potrafi patrzeć na to z poczuciem humoru,
ale mnie nieraz serce bolało, kiedy ja sie starałam znależć coś naprawdę fajnego a mój syn był obdarowywany np używaną grą komputerową, różowym T shirtem, emotka ehhh szkoda gadać,

są ludzie którzy tylko oczekują, liczą co dostaną a sami nawet na czekoladę sie nie wysilą,
ja sie nauczyłam o własne dziecko dbać i już
emotka
i wam też to polecam
emotka
0 0

monikar

#5788134 Napisano: 08.12.2013 18:48:17
zezowaty_kot napisał(a):

koza.k90 napisał(a):

http://www.sfora....sie-a62437/#comments

to sobie przeczytajcie - wkurza nie tylko opisana sytuacja, ale również mega chamstwo dyskutantów pod reportażem

"Kopa w plecy i ze schodów. I tak są społecznymi pasożytami."
"Najlepiej zapakować ich do tego autobusu i zapomnieć."
"W starożytnej Sparcie nie było niepełnosprawnych. Zgadnij, dlaczego?"

Nie chcę czytać dalej, poddaję się...

przeczytałam i oczom nie wierzę...aż mi łzy ciekną po policzkach...jak można coś takiego napisać?? w takich momentach życzę osobie która to napisała ciężkiej, bardzo bolesnej choroby...być może nie powinnam tego pisać ale inaczej nie potrafię...
0 0

Gość: kluseczka

#5788137 Napisano: 08.12.2013 18:52:05
mam trójkę dzieci - kupujemy im prezenty, chrześniakowi i od razu trójce jego rodzeństwa (nigdy się nie zrewanżowali), synkowi koleżanki (rewanż jest), córeczce drugiej koleżanki (rewanż jest), drugiej chrześniaczce i jej siostrze (raczej jest rewanż) i jeszcze ich rodzicom (rewanżu nie ma)
robimy prezenty moim rodzicom, teściom
od dwóch lat sąsiadce, która jest sama (właśnie dwa lata temu umarł jej mąż)(brak rewanżu), i jeszcze np. w tym roku dzieciom znajomych którzy do nas przyjadą przed świętami z drugiego końca polski (rewanż jest)
NIGDY NIE PATRZĘ KUPUJĄC PREZENT czy mogę się spodziewać rewanżu. Kupuję te wszystkie drobiazgi, bo lubię i sprawia mi dużą przyjemność obdarowywanie kogoś drugiego. Radość, zaskoczenie na twarzy obdarowanej osoby - bezcenne
A niestety sytuację mam ciężką, bo trójka dzieci to: kupowanie co sezon obuwia, ubrania, składki w szkole, przedszkolu, pieluchy... no po prostu cuda wianki.Pracuje tylko mąż, ja niekiedy niektóre z wygranych chowam skrzętnie przed dziećmi i właśnie z okazji świąt wyciągam i przepakowuję w świąteczny papier. Nie musi być drogi prezent, ważne jest że się myśli o drugiej osobie (zawsze staram się, by był adekwatny do potrzeb i użyteczny) A że ta osoba nie pomyślała, coż trudno, obejdę się bez czekolady.
0 0

petunija1

#5788139 Napisano: 08.12.2013 19:02:35
kluseczka wiesz tu nie chodzi o rewanż...piszemy o dzieciach,Jedne wciąz obdarowywane,drugie nie...Mi się już nie chce tłumaczyć moim maluchom dlaczego one zawsze są pomijane.
Może mam za mało dobre serce...może - w sumie mam to gdzieś.
Uwierz,że gdyby chodziło o ubogich krewnych tej rozmowy by nie było.
0 0

Gość: czarnygreg

#5788141 Napisano: 08.12.2013 19:08:18
Tu nie chodzi o rewanż tylko sposób traktowania innych, niektórzy tylko oczekują i im się należy a sami nawet nie pomyslą zeby twojemu dziecku sprawić upominek,
ja juz dawno prezentami dla mnie sie nie przejmuję emotka
ale dziecko to zupełnie inna sprawa,
0 0

Gość: bruce

#5788145 Napisano: 08.12.2013 19:27:20
Kluseczko, masz niewątpliwie rację, czekanie na rewanż nie przystoi i nie jest w dobrym tonie, ale my tu mówimy o czymś zupełnie innym - o zwykłym, ludzkim zachowaniu. emotka Chodzi o to, że wszak "wszystkie dzieci nasze są", zatem to przykre, że inni dorośli często traktują je jako "te lepsze i te lepsiejsze". Symboliczny smakołyk w zamian za prezent wielokrotnie rozwiązuje sprawę, ale nawet na niego nie stać często pyszałkowatych bogaczy. To jest problemem.
0 0

Gość: kluseczka

#5788210 Napisano: 08.12.2013 21:51:52
macie rację, ja też nie lubię osób, które uważają, że im się należy "bo tak" emotka
i swoje dzieci traktuję priorytetowo emotka
0 0

ludzka_istota

#5788231 Napisano: 08.12.2013 22:32:53
Wkurza mnie PP, która zgubiła moją paczkę z zamówionymi z empiku książkami (za wygrany u Wedla bon)... Reklamacja w toku.
0 0

isiulka

#5788540 Napisano: 09.12.2013 14:06:58
Wkurza mnie , że zamiast pisać hasła i brac udział w konkursach to trace czas na czytanie forum emotka
0 0

efelinkaaa

#5788607 Napisano: 09.12.2013 15:29:28
https://www.faceb...p;type=1&theater

Ktoś ukradł zdjęcia chorej dziewczynki i próbuje wyłudzić pieniądze!!!! Większego chamstwa dawno nie widziałąm!
0 0

cudaczek121

#5788612 Napisano: 09.12.2013 15:35:37
efelinkaaa napisał(a):

https://www.faceb...p;type=1&theater

Ktoś ukradł zdjęcia chorej dziewczynki i próbuje wyłudzić pieniądze!!!! Większego chamstwa dawno nie widziałąm!

czego to ludzie nie zrobią dla chęci wzbogacenia się emotka emotka Odrażające i prymitywne
0 0

isiulka

#5788640 Napisano: 09.12.2013 15:59:37
Niestety to nie pierwsza ich akcja, tydzień temu wdziałam na innym forum (nie konkursowym) podobny wpis tylko zbiórka dotyczyła innego dziecka. Numer konta ten sam. Na szczęście ktoś czujny od razu wyłapał, że to oszustwo.
Brak słów.
0 0

cudaczek121

#5788644 Napisano: 09.12.2013 16:02:13
isiulka napisał(a):

Niestety to nie pierwsza ich akcja, tydzień temu wdziałam na innym forum (nie konkursowym) podobny wpis tylko zbiórka dotyczyła innego dziecka. Numer konta ten sam. Na szczęście ktoś czujny od razu wyłapał, że to oszustwo.
Brak słów.

mam nadzieję,że nikt nie zdążył im nic wpłacić emotka
0 0

aniutka

#5788769 Napisano: 09.12.2013 17:53:32
Wkurzają mnie konkursy, czy ja jestem jakaś niewidzialna i żadne moje zgłoszenie nie docierają do organizatorów emotka Szlak by to trafił, mam dość emotka Nie dość ze mam bardzo mało powodów do radości to jeszcze i konkursy mają mnie w d... emotka
0 0

Gość: gosia16

#5788771 Napisano: 09.12.2013 17:55:30
Wkurzaja mnie konkursy urnowe,szczególnie takie w których nie ma urny.Ciekawe czy kasa nie poszła w błoto,wolę hasło wysłać sms emotka
0 0