Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
mia
Postów 17548
Data rejestracji 04.05.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane 38
Moje dzieciątka są w Gdańsku, a córka dziś pociągiem wraca do domu wieczorem. Kiedy dojedzie, to Bóg raczy wiedzieć (pociąg dalekobieżny), ale cieszę się, że przynajmniej na dworzec tam dotrze bez problemów!
Opowiedz Panu Bogu o swoich planach na przyszłość, a rozbawisz Go do rozpuku...
radosna
Postów 2443
Data rejestracji 20.02.2007
Punkty karne 1
Konkursy dodane
Jestem radosna jak wiosna!
dochaaa
Postów 1146
Data rejestracji 16.12.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Małżeństwo w tym jest podobne do życia, że to pole walki, a nie grządka róż.
mia
Postów 17548
Data rejestracji 04.05.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane 38
dochaaa
Postów 1146
Data rejestracji 16.12.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
zarania
Postów 3645
Data rejestracji 20.04.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zrobię zakupy w ABC, Dino, Polomarket, Intermarche, Rossmann. PW
Gość: marcellka
petunija1
Postów 2507
Data rejestracji 24.11.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja rozumiem,że jest chrześniak i człowiek chętnie przyjedzie z prezentem na różnorakie okazje-tyle,że my tez mamy dzieci i nawet zwrotnie nie dostały złamanej czekolady.
Od nas się za to wymaga...
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
Gość: bruce
Masz rację. Ja kiedyś byłam świadkiem żenującej wręcz kłótni między chrzestnymi (do której powoli włączali się inni członkowie rodziny dziecka) podczas przyjęcia 9-letniego chłopca z okazji jego I Komunii świętej, a spór ten dotyczył kwestii - który z owych chrzestnych zakupił lepszy, droższy, ładniejszy tort i które róże na tym torcie są... jadalne, a które nie.
zezowaty_kot
Postów 2789
Data rejestracji 28.11.2013
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Abrakadabra MIAU 🐈⬛
cudaczek121
Postów 6774
Data rejestracji 28.02.2006
Punkty karne 2
Konkursy dodane
Przeraża mnie takie zachowanie
https://poznaj.to/rejestracja?r=qYGwG
http://greenpanth...pl/?rf=fe7923290ef74
http://rejestracj...apros.htm?u=76199977
https://panel.dem...2421eee602a151c9a17/
Ustalenie bardzo mądre i sensowne.
Najgorzej, jak w szkole zaczyna się przechwalanie, kto od kogo ile dostał, a kto - nie.
zezowaty_kot
Postów 2789
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Niestety, my mamy problem przy wyjazdach dalszych, do krewnych, bo wtedy zaproszone rodziny są liczne, a dzieci (często - nawet nam nieznanych, a tam będących) - nawet kilkanaścioro.
staszek
Postów 3670
Data rejestracji 07.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wrrrr, jak mnie to wkurza.
A wczoraj widziałam delikwenta, który nawet nie odśnieżył prawego lusterka i spokojnie sobie jechał, przy żadnej widoczności z prawej strony. Debilizm niektórych kierowców mnie przeraża.
luko922
Postów 4863
Data rejestracji 05.08.2010
Punkty karne 1
Konkursy dodane
W oczekiwaniu na główną...
beniaminowa
Postów 1327
Data rejestracji 21.02.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Nie wiem czy to prawda, ale za nieodśnieżenie auta można dostać mandat. Sama byłam świadkiem jak tafla zmożonego śniegu spadła z dachu auta dostawczego na osobówkę. Cud że tylko przednia szyba poszła... Jak widzę jadące nieodśnieżone auto, które mi sypie śniegiem "po oczach" mam ochotę zadzwonić na policję
zezowaty_kot
Postów 2789
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja myślę, że w dużej mierze to zasługa rodziców, wpajających dzieciom, że suma prezentów jest miarą wartości człowieka. To bardzo irytujące, bo rosną później takie aroganckie, niczego nie szanujące dzieciaki. Nasze dzieci uczymy, że każda zabawka to rezultat ciężkiej pracy i jest takie oczekiwanie na wymarzoną rzecz do świąt, do urodzin. Kilka razy spotkałam się z krytyką - bo żałujemy dziecku. Nie, nie żałuję mu, oddałabym wszystko. Ale oddaję rozsądnie. Poza tym nie cena sprawia, że zabawka jest super. Ja mojemu trzylatkowi na Mikołajki kupiłam domino za 15 zł i codziennie gramy, śmiejemy się, rywalizujemy, uczymy się wygrywać i przegrywać... Za to 15zł brzdąc ma więcej radości, niż gdyby dostał wypasionego Zygzaka za 150zł.
Zezowaty Kot, zgadzam się całkowicie! Kiedyś zwykły breloczek czy przysłowiowa szmacianka to był ukochany prezent na lata!
petunija1
Postów 2507
Data rejestracji 24.11.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zgadzam się całkowicie.
Mnie boli tylko to,że moje dzieci są całkowicie pomijane.
Mąż chrzestny to kupić musi.
Dla moich dzieci nigdy nic nie mają.Uwierzcie,że nie chodzi mi o jakieś prezenty.Symboliczna czekolada by starczyła,wystarczyłby gest.