Wkurza mnie...

zezowaty_kot

#5786909 Napisano: 06.12.2013 12:05:32
joan napisał(a):

mia napisał(a):

Niech wstąpi do mnie na kawę, zapraszam! emotka A potem możemy sobie w ramach relaksu podjechać do Mielna ( o ile drzewa nie zwaliły się na drogę), rzucić okiem na morze! emotka

Przy tym wietrze oka możecie później po próżnicy szukać emotka

zezowaty_kot - bo wiadomo, że są zawody, gdzie bez studiów ani rusz (lekarz, prawnik itp.) Ale cała reszta, to pic na budę.
Myślę, że warto się zastanowić, jak to było dawniej. Otóż: studia były przywilejem. I tak powinno się je traktować i teraz, jak komuś zbywa na czasie i kasie, proszę bardzo, w przeciwnym razie - lepiej sobie darować, bo i tak są bez znaczenia.

Tym bardziej, że studia może dziś skończyć każdy, nawet bez predyspozycji. O ile ma kasę. Widzę ile moich znajomych ma tytuły, ale w życiu ponoszą klęski nieurodzaju - nie radzą sobie. Papierek nie uchroni nikogo przed brutalną rzeczywistością, łeb na karku jest w cenie, nie dokument, że się łeb ma.
0 0

barszcz

#5786911 Napisano: 06.12.2013 12:06:28
Joan jest jeszcze jeden aspekt.Mój syn ,to typ naukowca .Chce zostać na uczelni,bo ma naukowe podejście,mógłby nie wychodzić z laboratorium.A ja jestem załaman,bo mimo ze zdolny,to wątpię,żeby dało się z tego godziwie życ emotka
0 0

zezowaty_kot

#5786913 Napisano: 06.12.2013 12:09:30
barszcz napisał(a):

Joan jest jeszcze jeden aspekt.Mój syn ,to typ naukowca .Chce zostać na uczelni,bo ma naukowe podejście,mógłby nie wychodzić z laboratorium.A ja jestem załaman,bo mimo ze zdolny,to wątpię,żeby dało się z tego godziwie życ emotka

Jeszcze Cię może mocno zaskoczyć emotka Jeśli ma ciągoty, możliwości i pasję to nie ma co się martwić. Może mieć mniej ale czuć się spełniony w odkrywaniu tego co kocha. Osobiście, wolałabym zarabiać połowę mniej w pracy, którą lubię, niż mieć wyższą pensję i gnić psychicznie, żyjąc w stresie.
0 0

mia

#5786917 Napisano: 06.12.2013 12:11:14
barszcz napisał(a):

Nie da się. emotka
Chyba, że ... Będzie naprawdę dobry - profesor już z pensji wyżyje.
Mój tez zostaje na uczelni - jak to skomentowałam, kolejny dziad w rodzinie. emotka Ale tak naprawdę, to najważniejsze w życiu robić to, co się lubi! emotka

Pa, zbieram się do wyjścia... emotka emotka emotka
0 0

barszcz

#5786920 Napisano: 06.12.2013 12:14:03
Mia okruszku,cegły zabierz do torebki emotka
0 0

joan

#5786921 Napisano: 06.12.2013 12:14:04
barszcz napisał(a):

Hmm, nie patrzałabym na to w ten sposób emotka Bo widzisz, mam już swoje latka emotka i zgadzam się z tym, co napisała zezowaty_kot: liczy się to, jak kto sobie radzi w życiu, a nie tytuły i dyplomy. Zatem tytuł może mu nie pomóc, ale przeszkadzać nie będzie, wystarczy samodzielność, odpowiedzialność życiowa i tzw. obrotność, żeby mu się udało. W tym go warto wspierać, bo studia to pewien rodzaj "stuprocentowego hobby", o ile nie przekładają się na pieniądze.

mia - "kolejny dziad w rodzinie", ała, Tyś to jest szczera, jak ten Twój po wygraniu przez Ciebie cenzurataśmy emotka
0 0

calliope

#5786923 Napisano: 06.12.2013 12:15:32
barszcz napisał(a):

I wkurza i przeraża mnie ta wichura za oknem. emotka Czegoś takiego jeszcze nie widziałam i nie słyszałam.

mnie też, wiatr przewrócił drzewo koło mojego domu i strażacy przyjechali je usuwać, poza tym musiałam przełożyć spotkanie mikołajkowe bo strach wyjść z domu

poza tym wkurza mnie dyskusja o studentach co powinni robić w czasie studiów, a czego nie

a najbardziej to, że ostatnio wszystko się psuje i rozlatuje, same problemy, nerwowa atmosfera w domu i w ogóle emotka
0 0

petunija1

#5786946 Napisano: 06.12.2013 12:32:50
mia napisał(a):

barszcz napisał(a):

I wkurza i przeraża mnie ta wichura za oknem. emotka Czegoś takiego jeszcze nie widziałam i nie słyszałam.

Ciesz się, że nie mieszkasz 15 km od morza, jak ja. Tu jest dopiero bal. emotka emotka

A ja z kolei się ciesze, że nie mieszkam 0,5 km od morza, tylko 15 km (no w linii prostej to chyba 10 jest). emotka

mia-pomijając dzisiejszy kataklizm pogodowy,jak jak Ci zazdroszczę,że mieszkasz tak blisko morza. emotka

Nawet trochę mnie to wkurza. emotka emotka
0 0

wesoyromek

#5786952 Napisano: 06.12.2013 12:44:14
petunija1 napisał(a):

mia napisał(a):

barszcz napisał(a):

Ciesz się, że nie mieszkasz 15 km od morza, jak ja. Tu jest dopiero bal. emotka emotka

A ja z kolei się ciesze, że nie mieszkam 0,5 km od morza, tylko 15 km (no w linii prostej to chyba 10 jest). emotka

powiem wam, że ja mieszkam 800 metrów od morza i w sumie armagedonu nie mam, także odpukać
mia-pomijając dzisiejszy kataklizm pogodowy,jak jak Ci zazdroszczę,że mieszkasz tak blisko morza. emotka

Nawet trochę mnie to wkurza. emotka emotka

0 0

cudaczek121

#5786958 Napisano: 06.12.2013 12:53:19
isiulka napisał(a):

mia napisał(a):

Isiulka, miałam się odzywać, ale nie zdzierżę.
Wybacz, ale to co piszesz, to czysta demagogia.
Piszesz o osobie, która nie miała wyboru, bo nie ma za co żyć/utrzymać się, jeśli dobrze rozumiem. Jak się to ma do laski, która wynajmuje mieszkanie (sic!) i rzuca nonszalanckimi tekstami?
To był typowy tekst pod publikę, a la nasi politycy. Wyrwijmy coś z kontekstu i jedźmy na tym.

EOT z mojej strony.
Kto chciał, to zrozumiał co miałam na myśli (Size - ukłon!).
Kto nie, wyrwał z kontekstu też co chciał.

P.S. Mój syn jest aktualnie na V roku i pracuje/dorabia sobie w knajpie. To odnośnie, jakby ktoś uznał, że tępię studentów. Bo ino czekam na taki głos.

Mia, nie potrzebnie bierzesz to do siebie, bo odnosiłam się do całokształtu, a nie wyłącznie do Twojej wypowiedzi.
Nie wiem czy sobie zdajesz sprawe, ale panuje wszechobecne bezrobocie, ludzie pracują w g*wnianych firmach na g*wnanych warunkach nie z przyjemności , tylko dlatego że muszą ( do ludzi zaliczam też studentów, więc możesz sobie to zamiennie interpretować).
Studia kosztują bardzo dużo pieniędzy, mało kogo stać teraz na studiowanie (zwłaszcza , że straciły one na wartości) i jak ktoś jest zdeterminowany to często musi się poniżać za grosze, w imie tego że kiedyś te studia zaprocentują.
Myślę, że nie dogadamy się w tym temacie po prostu. Ty masz swoje zdanie, ja swoje. Czasami tak bywa.
A donosisz się do przykładu dziewczyny, wcale nie znając szczegółów. Bo nie wiesz (ja też nie) czy wynajmuje mieszkanie, na jakich warunkach i jaka ma sytuacje materialna, więc możemy tylko gdybać.

Ja natomiast znam sytuację materialną tej dziewczyny- ojciec ma hurtownię zabawek w Warszawie,mama pracuje w szkole specjalnej,starszy brat mieszka z rodziną za granicą, ojciec opłaca jej studia.Choćbym była nie wiem jak biedna, nigdy nie odważyłabym się publicznie powiedzieć,że szef ma mi płacić za mieszkanie, bo za mało płaci emotka
0 0

cudaczek121

#5786961 Napisano: 06.12.2013 12:55:58
Też mnie wkurza ta pogoda.Musiałam pójść służbowo do 2 sądów i momentami wiatr z ogromną siłą popychał mnie do przodu,że ledwo na nogach ustałam emotka
0 0

jofe8484

#5786970 Napisano: 06.12.2013 13:04:43
że dziś tyle rozwiązań konkursów mikołajkowych i we wszystkich czarna d... i jeszcze ten zawiany Ksawery ;-(( buuu
0 0

tygrysek82bu

#5786975 Napisano: 06.12.2013 13:08:19
A mnie wkurza, że w nocy była u nas burza, śnieg, deszcz, zawierucha, pioruny, grzmoty... a ja to przespałam emotka Może jestem dziwna, ale uwielbiam patrzeć na takie coś (oczywiście siedząc bezpiecznie w domu emotka )
0 0

notta

#5786986 Napisano: 06.12.2013 13:16:47
jofe8484 napisał(a):

że dziś tyle rozwiązań konkursów mikołajkowych i we wszystkich czarna d... i jeszcze ten zawiany Ksawery ;-(( buuu

MNIE TO TEŻ WKURZA.. człowiek się stara, stara a tu nic
0 0

zezowaty_kot

#5786988 Napisano: 06.12.2013 13:19:54
Mnie bardziej wkurza czekanie na nagrodę kilka tygodni.
0 0

henryczka62

#5786994 Napisano: 06.12.2013 13:24:58
za pół godziny muszę wyjść do pracy, a za oknem biało, nie widać nic emotka
0 0

aniutka

#5786999 Napisano: 06.12.2013 13:31:58
Wkurza mnie wszystko, ząb usunięty tydzień temu a dziąsło ciągle boli, wszystkie konkursy mnie olewają nic nie mogę wygrać, jakaś czarna seria i ogólnie sprawy codziennie nie układają mi się emotka Mam wszystkiego dość emotka Wiem ze mogło być gorzej ale i tak to co się dzieję jest do kitu emotka
0 0

Gość: mightyb

#5787006 Napisano: 06.12.2013 13:40:57
Plus emotka emotka
aktywowałam pakiet 240zl EXTRA! Miał być aktywny a tu skucha emotka Przez kolejne 12 zasileń po 30 zl otrzymywać miałam po 20 zl na usługi wychodzące a tu skucha nie ma nic emotka emotka
0 0

mia

#5787014 Napisano: 06.12.2013 13:54:53
joan napisał(a):

mia - "kolejny dziad w rodzinie", ała, Tyś to jest szczera, jak ten Twój po wygraniu przez Ciebie cenzurataśmy emotka

Joan, my po prostu wielbimy szczerość! emotka
A poza tym - takie są fakty - jestem w tym temacie ponad 20 lat, więc wiem, co mówię.
Ale tak jak pisałam - najważniejsze w życiu (w sensie pracy) to robić to, co się lubi! emotka

Wróciłam, żyję. Tylko czasem koty przefruwały koło mnie w powietrzu. emotka
Ale na razie nie wygląda, żeby miało się polepszyć. Poza tym łeb mnie chyba przestanie boleć dopiero jak skończy wiać, co mnie dodatkowo wkurza. emotka No i żaden konkurs mnie Mikołajem nie chce obdarować, nawet symbolicznym. emotka
0 0

dochaaa

#5787015 Napisano: 06.12.2013 13:56:56
a mnie pogoda wkurza tylko ciut ciut bo chcialam wyjsc z mlodym na spacer dzisiaj ale w takie wietrzysko to by mi go zwialo raczej emotka mieszkam w Gdańsku w odległości ok 15km od morza ( w linii prostej) ale tragedii nie ma, fakt pada śnieg i troche już go spadło momentami mocniejsze porywy wiatru ale szczerze myślałam że będzie gorzej emotka okazji nie miałam aby przekonać sie na własnej skórze jak zimno jest na dworzu bo wszystko co potrzeba mam w domu, ale serio myslalam ze bedzie tu istne pieklo, a tutaj w sumie nic nadzwyczajnego i niespotykanego emotka
0 0