Wkurza mnie...

efelinkaaa

#5805317 Napisano: 11.01.2014 20:27:17
Wkurzyłam się.
Co zrobić żeby przestali do mnie dzwonić z firmy Philipiak?? Czasami dzwonią kilka razy w tygodniu i jak grzecznie odpowiadam, że nie jestem zainteresowana, to ignorują to i recytują te swoje formułki. Nie wiem skąd mają numer tel., ale chciałabym żeby wykasowali i nie mogę znaleźć sposobu jak to zrobić?
0 0

marta_1234

#5805338 Napisano: 11.01.2014 21:01:09
Kilka dni temu na adres email, z którego wysyłam zgłoszenia konkursowe przyszła informacja o możliwości wzięcia kredytu. Nie był to żaden bankowy spam typu szybka pożyczka od znanych firm, tylko normalnie napiasana wiadomość. W polu nadawca było jakieś greckie (?) nazwisko.
Zdenerwowało mnie skąd mają mój adres. Skasowałam tą przypadkiem otworzoną wiadomość. Też was przed tym ostrzegam.
0 0

Gość: dotti25

#5805340 Napisano: 11.01.2014 21:04:55
efelinkaaa napisał(a):

Wkurzyłam się.
Co zrobić żeby przestali do mnie dzwonić z firmy Philipiak?? Czasami dzwonią kilka razy w tygodniu i jak grzecznie odpowiadam, że nie jestem zainteresowana, to ignorują to i recytują te swoje formułki. Nie wiem skąd mają numer tel., ale chciałabym żeby wykasowali i nie mogę znaleźć sposobu jak to zrobić?

wystarczy powiedzieć, że nie wyrażasz zgody na przetwarzanie przez ich firmę Twoich danych osobowych i prosisz o usunięcie ich z bazy danych
0 0

dolly

#5805346 Napisano: 11.01.2014 21:16:14
dotti25 napisał(a):

efelinkaaa napisał(a):

Wkurzyłam się.

wystarczy powiedzieć, że nie wyrażasz zgody na przetwarzanie przez ich firmę Twoich danych osobowych i prosisz o usunięcie ich z bazy danych

ja mowiłam to juz z tysiać razy, niestety nie skutkuje
0 0

antylopia

#5805349 Napisano: 11.01.2014 21:21:41
dolly napisał(a):

dotti25 napisał(a):

efelinkaaa napisał(a):

Wkurzyłam się.

ja mowiłam to juz z tysiać razy, niestety nie skutkuje

oniu upierają się że nie przechowują danych a numery wybiera im system komputerowy
0 0

staszek

#5805365 Napisano: 11.01.2014 21:55:38
efelinkaaa napisał(a):

Wkurzyłam się.

jeśli nagrywają rozmowy to bardzo prosto. Zawsze wtedy powinni zapytać czy wyrażasz zgodę na nagrywanie. Mówisz, że nie i po sprawie sami kończą rozmowę. Nie mają prawa nagrywać bez zgody. Albo jak Cię nie poinformują to sama na wstępie zapytaj czy nagrywają. Gorzej jak nie nagrywają rozmów. U mnie kilka razy z natrętami poskutkowało od razu.
Jest jeszcze jedno wyjście, trochę mniej kulturalne, ale nie ma się co przejmować emotka rozłączyć się i już jak nie rozumieją, że nie jesteś zainteresowana.
0 0

Gość: giuliettaX

#5805373 Napisano: 11.01.2014 22:13:04
staszek napisał(a):

efelinkaaa napisał(a):

Wkurzyłam się.

jeśli nagrywają rozmowy to bardzo prosto. Zawsze wtedy powinni zapytać czy wyrażasz zgodę na nagrywanie. Mówisz, że nie i po sprawie sami kończą rozmowę. Nie mają prawa nagrywać bez zgody. Albo jak Cię nie poinformują to sama na wstępie zapytaj czy nagrywają. Gorzej jak nie nagrywają rozmów. U mnie kilka razy z natrętami poskutkowało od razu.
Jest jeszcze jedno wyjście, trochę mniej kulturalne, ale nie ma się co przejmować emotka rozłączyć się i już jak nie rozumieją, że nie jesteś zainteresowana.

http://demotywato.../W-koncu-jest-sposob emotka
0 0

efelinkaaa

#5805446 Napisano: 12.01.2014 10:38:51
Już im mówiłam, że nie wyrażam zgody na przetwarzanie danych itd., rozmów też nie nagrywają... Teraz to chyba im powiem od razu, że jestem niepełnoletnia i może sami się rozłączą emotka
0 0

zezowaty_kot

#5805448 Napisano: 12.01.2014 10:42:57
Teściowa.
0 0

Gość: polarniczka

#5805458 Napisano: 12.01.2014 11:45:53
efelinkaaa napisał(a):

Już im mówiłam, że nie wyrażam zgody na przetwarzanie danych itd., rozmów też nie nagrywają... Teraz to chyba im powiem od razu, że jestem niepełnoletnia i może sami się rozłączą emotka

powiedz im, że oskarżysz ich o stallking emotka
0 0

#5805460 Napisano: 12.01.2014 11:50:01
eciepecie napisał(a):

polarniczka napisał(a):

powiedz im, że oskarżysz ich o stallking emotka

Myślisz, że zrozumieją? emotka

trudno powiedzieć, skoro nie rozumieją pojęć : nie dziękuję, nie jestem zainteresowana i dajcie mi spokój, podobno u kobiety działają takie słowa odwrotnie emotka
0 0

efelinkaaa

#5805500 Napisano: 12.01.2014 14:33:46
Wkurzam się.. znowu czuję się samotna, chociaż niby nie jestem sama... Mąż u teściowej, bo musi pomóc przy remoncie (może wróci do północy?), myślałam, że pójdziemy razem na Wośp, ale znowu moje plany legły w gruzach. Nie mam do kogo gęby otworzyć i się tak po prostu wyżalić, wypłakać... Wszyscy zajęci i dzwonią do mnie TYLKO wtedy gdy sami czegoś chcą. Szkoda, że nikt od dawna nie zapytał co u mnie słychać. Sorrki za marudzenie, źle mi dzisiaj. Tak po prostu.
0 0

#5805506 Napisano: 12.01.2014 15:02:17
efelinkaaa napisał(a):

Wkurzam się.. znowu czuję się samotna, chociaż niby nie jestem sama... Mąż u teściowej, bo musi pomóc przy remoncie (może wróci do północy?), myślałam, że pójdziemy razem na Wośp, ale znowu moje plany legły w gruzach. Nie mam do kogo gęby otworzyć i się tak po prostu wyżalić, wypłakać... Wszyscy zajęci i dzwonią do mnie TYLKO wtedy gdy sami czegoś chcą. Szkoda, że nikt od dawna nie zapytał co u mnie słychać. Sorrki za marudzenie, źle mi dzisiaj. Tak po prostu.

więc kochana co słychać u Ciebie emotka emotka
0 0

tabaza209

#5805508 Napisano: 12.01.2014 15:11:22
efelinkaaa napisał(a):

Remont w Niedzielę ?
0 0

efelinkaaa

#5805520 Napisano: 12.01.2014 15:26:33
tabaza - niestety. Za dużo by pisać w tym temacie, ale przecież nie mógł odmówić...
polarniczka dziękuję. Muszę się trochę otrząsnąć, pozbierać myśli. Chyba za długo dusiłam w sobie emocje i dzisiaj wybuchły.. brrr... Jutro będzie lepiej.
0 0

radosna

#5805656 Napisano: 12.01.2014 20:54:20
Maksi! Sio, sio, sio ...
0 0

maria1980

#5805707 Napisano: 12.01.2014 22:21:16
Ze wciąż mam katar ,mimo sterydów i antybiotyków ,a operacja usunięcia zatok ,polipów i małżowiny dopiero 6.02 ,jakby tego mało wkurza mnie ze im bliżej do operacji tym częściej czytam u dr. Google o powikłaniach i .... Coraz bardziej się boję.
Wkurza mnie ,ze jestem na l4 i nie mogę wyjść z domu bo kontrola z ZUS czai sie pewnie za rogiem,
Od października byłam na dworze 6,7 razy .... Czuje sie jak więzień we własnym domu emotka emotka
0 0

Gość: polec

#5805714 Napisano: 12.01.2014 22:42:30
maria1980 napisał(a):

Ze wciąż mam katar ,mimo sterydów i antybiotyków ,a operacja usunięcia zatok ,polipów i małżowiny dopiero 6.02 ,jakby tego mało wkurza mnie ze im bliżej do operacji tym częściej czytam u dr. Google o powikłaniach i .... Coraz bardziej się boję.
Wkurza mnie ,ze jestem na l4 i nie mogę wyjść z domu bo kontrola z ZUS czai sie pewnie za rogiem,
Od października byłam na dworze 6,7 razy .... Czuje sie jak więzień we własnym domu emotka emotka

Jeżeli mogłabym Ci coś doradzić, to zrób wymaz z krtani na Chlamydia pneumoniae, bo jeżeli męczy Cię katar i kaszel dłużej niż 3 tygodnie, może to być zakażenie bakteryjne atypowe

Niestety, nie pocieszę Cię , jak Ci powiem, że przeszłam swego czasu taką operację jak Ty i dalej wydzielina spływa mi tylną ścianą gardła, no i dalej kaszlę emotka .
Muszę diagnostykę robić od nowa, bo powód jakiś być musi, a póki co marnie idzie.
0 0

maria1980

#5805718 Napisano: 12.01.2014 22:49:38
polec napisał(a):

maria1980 napisał(a):

Jeżeli mogłabym Ci coś doradzić, to zrób wymaz z krtani na Chlamydia pneumoniae, bo jeżeli męczy Cię katar i kaszel dłużej niż 3 tygodnie, może to być zakażenie bakteryjne atypowe

Niestety, nie pocieszę Cię , jak Ci powiem, że przeszłam swego czasu taką operację jak Ty i dalej wydzielina spływa mi tylną ścianą gardła, no i dalej kaszlę emotka .
Muszę diagnostykę robić od nowa, bo powód jakiś być musi, a póki co marnie idzie.

Miałam robione badania i wyszedł mi gronkowiec złocisty wyleczylismy ,ale katar w ogóle nie zelżał.Wciaz sie nasila,rentgen i tomografia wskazały na przewlekłe zapalenie wszystkich zatok. Ja mam katar od listopada 2012 roku ,nie leczylam bo nie chciałam chodzić na l4 .Zakwalifikowałam sie do tej operacji. Kurczę myślałam ze po niej bedzie lepiej emotka trochę mnie zestresowalas mnie . Najbardziej sie boje ,ze uszkodzą mi jakiś nerw i oślepne . O i oczywiście nie dam sie uśpić chce miejscowe znieczulenie ,bo jak sie nie obudzę po narkozie ? ...masakra .
0 0

Gość: zabajka

#5805725 Napisano: 12.01.2014 22:59:29
Wkurza mnie, że do prawie wszystkich konków na FB trzeba udostępniać zdjęcie konkursowe.
Nosz kurde emotka .
Nie będę codziennie znajomym tablicy zaśmiecać, bo pomyślą, że jakaś psychiczna jestem emotka .
0 0