Wkurza mnie...

anialistopad

#5827407 Napisano: 20.02.2014 14:54:32
A mnie na dokladke wkur...to,ze nasz rzad pcha sie z pomoca tam gdzie nas nie chca. Gdybysmy to my potrzebowali pomocy to olali by nas i tyle.
0 0

Gość: gracet

#5827479 Napisano: 20.02.2014 16:22:37
od dawna wkurza mnie jeden z wątków na tym forum, już tam nie wchodzę a i tak mnie wkurza emotka
0 0

Ronja

#5827482 Napisano: 20.02.2014 16:27:26
anialistopad napisał(a):

A mnie na dokladke wkur...to,ze nasz rzad pcha sie z pomoca tam gdzie nas nie chca. Gdybysmy to my potrzebowali pomocy to olali by nas i tyle.

Pokolenie które nie pamięta żelaznej kurtyny?! i że w PRL rządzili formalnie mocodawcy z Moskwy a nie Polacy. Jak myślicie jak sobie już znowu podporządkuje Moskwa Ukrainę to jaki kraj będzie następny hę? Przecież całą kampanię Janukowycza i jego dojście do władzy zasponsorowała i umozliwiła róznymi środkami Moskwa a nie, że wybrali go sami Ukraińcy. Wraca co było...
0 0

Gość: jkkp

#5827490 Napisano: 20.02.2014 16:44:51
brightwitch napisał(a):

jkkp napisał(a):

koper napisał(a):

jkkp napisał(a):

ech ale się zdrażniłam mąż organizował zawody (umowa zlecenie w ubiegłym roku) kontaktowałam sie z nimi czy będzie jakiś pit do tego powiedzieli, że kwota jest poniżej 200 zł i nie wysyłają do takiej kwoty, rozliczyłam się już z US a tu kurcze przychodzi ten pit 11 z kwotą 175 zł i co ja teraz mam zrobić emotka

Złożyć korektę w US emotka

tak, tylko że ja zawsze rozliczam się przez internet, a tego co oni przysłali nie wiem jak wpisać nigdy takiego pita nie rozliczałam jest całkiem inny niż normalne pity z pracy emotka

No to wizyta w US i tam zrobisz korektę z pomocą urzędnika.

A w temacie: wkurza mnie moje dzisiejsze samopoczucie, jakaś taka rozbita i nieogarnięta jestem. I nic mi się nie chce.

no i po kłopocie, miła pani w US pomogła,wszystko zrobione, aby i Wasze wkurzenia przechodziły tak szybko jak moje emotka
0 0

maria1980

#5827499 Napisano: 20.02.2014 17:02:03
Ronja napisał(a):

anialistopad napisał(a):

Pokolenie które nie pamięta żelaznej kurtyny?! i że w PRL rządzili formalnie mocodawcy z Moskwy a nie Polacy. Jak myślicie jak sobie już znowu podporządkuje Moskwa Ukrainę to jaki kraj będzie następny hę? Przecież całą kampanię Janukowycza i jego dojście do władzy zasponsorowała i umozliwiła róznymi środkami Moskwa a nie, że wybrali go sami Ukraińcy. Wraca co było...

Pokolenie ,które pamięta żelazną kurtynę z tej strony....i lekcje historii i opowiadania babci ,która uciekała z Ukrainy...zdaje się ,że kiedyś Ukraińcy nas wygonili czytaj ....wykorzenili ,wyplewili,wyrwali ,wymordowali .Nie podoba mi się ,ze lecimy im ku pomocy ,kiedy oni nie potrafią sie przyznać ,ze te zbrodnie miały miejsce...niech bronią się sami ...wiem ,moze nie powinnam wszystkich zamiatać do jednej kupki ,ale Kaki ma racje - Irak ,Afganistan wszędzie nas pełno....a nawet tam gdzie nas nie chcą.
0 0

anialistopad

#5827504 Napisano: 20.02.2014 17:07:13
Maria dokladnie mam takie samo zdanie,czasami nawet mysle,ze moze lepiej by sie nam zylo gdyby Polska -Polską nie byla. Zaraz posypia sie na mnie gromy,ale takie mam zdanie i juz
0 0

selenes

#5827604 Napisano: 20.02.2014 20:05:16
Mnie wkurzają głupkowate rymowanki na konkurs, nawet jak nie biorę udziału, jak to czytam to aż mi się niedobrze robi.

Niektórzy mają świetne pióro i oczywiście nie ma mowy o takich częstochowskich, nudnawych rymach i jest pełna przewrotność i sensowna historia w takim utworze, ale większość to jakaś załama. Szczególnie jak zacznę przeglądać konki na FB.

Dzisiejszy dzień chyba mnie zainspirował wyjątkowo do takiego narzekania emotka

0 0

Gość: polarniczka

#5827637 Napisano: 20.02.2014 20:47:45
selenes napisał(a):

Mnie wkurzają głupkowate rymowanki na konkurs, nawet jak nie biorę udziału, jak to czytam to aż mi się niedobrze robi.

Niektórzy mają świetne pióro i oczywiście nie ma mowy o takich częstochowskich, nudnawych rymach i jest pełna przewrotność i sensowna historia w takim utworze, ale większość to jakaś załama. Szczególnie jak zacznę przeglądać konki na FB.

mnie też niestety to denerwuje, jeszcze jak ktoś zaczyna jakaś tam fanka wita i o zdrowie lub upominek pyta...mam ochotę wziąć za mordę i wywalić z fejsa...
0 0

malenka

#5827644 Napisano: 20.02.2014 20:57:13
selenes napisał(a):

O to to! Ja dłuższe wypowiedzi piszę w zasadzie wyłącznie prozą. Jednak wiele osób pisze rymem i te wierszyki po prostu nie mają sensu. Czytam to i ani to ładne, ani składne, a nagrodę zgarnie na zasadzie "wkład pracy i oryginalność". No soryy, ale w prozie też się trzeba narzeźbić i napracować żeby każde słowo smakowało jak mus czekoladowy. Coś jest rymowane więc jakby z założenia musi być lepsze? Guzik prawda. Śledzę konkursy na fejsie i bardzo mało jest prawdziwych poetów wśród tamtejszych konkursowiczów.
0 0

xooxoo

#5827654 Napisano: 20.02.2014 21:05:11
Wkurzam się, bo ludzie w ogóle się nie cenią. Przez to ja nie dostanę żadnego zlecenia, bo każdy wybiera tego najtańszego, który robi wszystko za pół darmo. Później ludzie się dziwią, że nic nie zarabiają.. a sami wyceniają swoją pracę za grosze. emotka
0 0

efelinkaaa

#5827676 Napisano: 20.02.2014 21:32:24
wkurza się, że jedna osoba z rodziny nie oddaje niewielkiego długu emotka ciężko mi się o niego upomnieć, ale od 5 m-cy cisza i chyba nie ma zamiaru oddać.. a pieniądze ma..

no, ale to rodzina emotka
0 0

selenes

#5827711 Napisano: 20.02.2014 22:16:27
polarniczka napisał(a):

selenes napisał(a):

mnie też niestety to denerwuje, jeszcze jak ktoś zaczyna jakaś tam fanka wita i o zdrowie lub upominek pyta...mam ochotę wziąć za mordę i wywalić z fejsa...

Polarniczka, z tymi " fanka wita i o upominek pyta"... to dla mnie jakaś straszna zagadka, której chyba nie chcę rozszyfrowywać.... Wchodzić tak i żebrać na każdy profil? Ten tekst nawet brzmi debilnie. Mój pięcioletni siostrzeniec ma lepsze sposoby na pozyskiwanie prezentów.

A zauważyłyście, że czym głupsza rymowanka to ma więcej zwrotek? emotka Widziałam ostatnio taką, btw w grze o kosmetyk wart 15 zł max, co była bogata w tyle zwrotek, niczym ballada Mickiewicza "Pani Twardowska....". Mdłe to i nudne było. Najgorsze, że potem takie osoby się wykłócają, jak ich wątpliwa twórczość nie zostanie doceniona emotka
emotka
0 0

selenes

#5827715 Napisano: 20.02.2014 22:20:35
xooxooxoo napisał(a):

Wkurzam się, bo ludzie w ogóle się nie cenią. Przez to ja nie dostanę żadnego zlecenia, bo każdy wybiera tego najtańszego, który robi wszystko za pół darmo. Później ludzie się dziwią, że nic nie zarabiają.. a sami wyceniają swoją pracę za grosze. emotka

To prawda, psucie rynku to chyba najgorsze co się obecnie dzieje w Polsce. Kiedyś pracowałam jako hostessa w Warszawie, świetnie zarabiałyśmy swego czasu, nikt nie chodził pracować za kiepskie stawki, nie było zainteresowania, a teraz znajdzie się ktoś nawet za 5 zł za godzinę emotka Ale pamiętam i dobre czasy, chociażby w tej dziedzinie, a niektórzy nawet na nie nie trafią, także jeden plus emotka
emotka
0 0

monikar

#5827725 Napisano: 20.02.2014 22:36:30
selenes napisał(a):

polarniczka napisał(a):

selenes napisał(a):

Polarniczka, z tymi " fanka wita i o upominek pyta"... to dla mnie jakaś straszna zagadka, której chyba nie chcę rozszyfrowywać.... Wchodzić tak i żebrać na każdy profil? Ten tekst nawet brzmi debilnie. Mój pięcioletni siostrzeniec ma lepsze sposoby na pozyskiwanie prezentów.

A zauważyłyście, że czym głupsza rymowanka to ma więcej zwrotek? emotka Widziałam ostatnio taką, btw w grze o kosmetyk wart 15 zł max, co była bogata w tyle zwrotek, niczym ballada Mickiewicza "Pani Twardowska....". Mdłe to i nudne było. Najgorsze, że potem takie osoby się wykłócają, jak ich wątpliwa twórczość nie zostanie doceniona emotka
emotka

rymowanki rymowankami mnie natomiast oprócz 10,100,1000 fanki wkurza także podlizywanie się organizatorom...są osoby na FB które jak zobaczą fajny konkurs na danym fanpejdżu to od razu atakują owy fanpejdź tysiącem postów zachwalających daną firmę czy produkt, same ochy i achy...strasznie to żenujące
0 0

selenes

#5827726 Napisano: 20.02.2014 22:39:44
Haha, też to zauważyłam. Nie sądzę, żeby to miało jakiś wpływ na wynik, zazwyczaj taki fan ma g*wno do powiedzenia na dany temat i wątpliwą wiedzę o produkcie emotka
0 0

ziolko

#5827762 Napisano: 21.02.2014 01:02:31
selenes napisał(a):

Haha, też to zauważyłam. Nie sądzę, żeby to miało jakiś wpływ na wynik, zazwyczaj taki fan ma g*wno do powiedzenia na dany temat i wątpliwą wiedzę o produkcie emotka

ostatnio był konkurs na profilu jednej firmy na najaktywniejszego fana. Jedna osoba wpadła w taki słowotok, że pisała wszędzie, byle co. Nawet same emotki, albo dzieliła zdanie na pojedyncze wyrazy, żeby było jak najwięcej wpisów.
I co? mimo zajęcia pierwszego miejsca w rankingu NIE wygrała emotka emotka
bo jej komentarze nie wnosiły nic do tego, co było na profilu danej firmy.

Poza tym też mnie wkurzają rymy wszędzie, gdzie się da, nawet jeśli zadaniem jest polubienie i udostępnienie informacji.
Albo wstawianie wszędzie tych samych rymowanek, w dodatku cudzych.
Albo zagranie na litość i żebranie o daną rzecz (rozumiem, że są różne sytuacje, ale tak sępić o cokolwiek?? trzeba mieć trochę godności)
Albo słodzenie wszystkim firmom, że TA najlepsza i żadnej innej nie! za chwilę na innym profilu, z tej samej dziedziny, ale inna marka pisze to samo. Żenada

0 0

selenes

#5827763 Napisano: 21.02.2014 02:03:27
ziolko napisał(a):

selenes napisał(a):

ostatnio był konkurs na profilu jednej firmy na najaktywniejszego fana. Jedna osoba wpadła w taki słowotok, że pisała wszędzie, byle co. Nawet same emotki, albo dzieliła zdanie na pojedyncze wyrazy, żeby było jak najwięcej wpisów.

Poza tym też mnie wkurzają rymy wszędzie, gdzie się da, nawet jeśli zadaniem jest polubienie i udostępnienie informacji.
Albo zagranie na litość i żebranie o daną rzecz (rozumiem, że są różne sytuacje, ale tak sępić o cokolwiek?? trzeba mieć trochę godności)
Albo słodzenie wszystkim firmom, że TA najlepsza i żadnej innej nie! za chwilę na innym profilu, z tej samej dziedziny, ale inna marka pisze to samo. Żenada

Hehe, ogólnie śmiesznie to brzmi, mój mąż nie ma bladego pojęcia co tutaj w konkursowym światku się wyprawia i nie dowierza, że ludzie piszą takie niekończące się wierszydła za zestaw patyczków do uszu i wacików emotka

Pewnie w loteriach też zamiast zwykłej odpowiedzi rymowanka na 10 smsów. emotka

"Aby za chwilę stać przed nagród tłokiem
podążam wciąż za rymowanym krokiem
by nagrody wszystkie wygrywać
nawet te za złotówkę"
Eee, nawet mi te rymy nie wychodzą częstochowskie emotka Pewnie po prostu zazdroszczę weny twórczej emotka emotka
0 0

zezowaty_kot

#5827774 Napisano: 21.02.2014 07:47:21
ziolko napisał(a):

selenes napisał(a):

Ja kojarzę z fb kilka osób, które widzę właśnie na każdym profilu, piszące i zachwalające dosłownie wszystko co się da. Nie wiem, dla samej zasady zachwalania? Czy z nadzieją, że skapnie na nich za to kilka kropel darmowego balsamu? emotka
0 0

tabaza209

#5827926 Napisano: 21.02.2014 12:51:49
Organizatorzy portalu We -dwoje organizowali konkurs z Merci.maiły być życzenia bo tak było w zasadach i regulaminie konkursu a wybrało 6 osób które nadesłały podziękowania.To żenujące i strasznie mnie wkurza .jak tak można złamac własny regulamin .W sosatku na facebooku bzdury pisza że mozna było i to i to wysyłac...bronia sie jak mogą teraz a złamali regulamin. Wstyd emotka
0 0

maria1980

#5827955 Napisano: 21.02.2014 13:23:46
Co do rymów częstochowskich-nic do nich nie mam,bywa,że sama używam,a niejednokrotnie zachwycałam się wierszykami pisanymi przez ludzi-niech ludzie grają sobie jak chcą i wygrywają czym chcą(BYLE NIE PLAGIATEM I ZGODNIE Z REG).Jeśli ktoś ma ochotę pisać tomami wierszyki na smycz niech pisze!Taki jest konkursowy świat ,nam się może wydawać ,że taki poemat męczący ,ale ktoś może się tym nie trudzi i gładko mu idzie pisanie.Może lubi pisać zgłoszenia właśnie tak?
Denerwuje mnie tylko właśnie "podlizywanie się" ,czy te sławne"...fanka wita i o upominek pyta" emotka
0 0