Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
tereniagno
Postów 5275
Data rejestracji 19.03.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Nie klikam,nie głosuję,natrętnych blokuję
arabela79
Postów 1022
Data rejestracji 16.06.2013
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dzwonia niby z Taurona (lub Orange-widzialam na necie) i wyludzaja dane typu pesel.
Nie da rady do nich oddzwonic. Wczoraj np. sciemniali z obnizkami za prad.
Gość: goralecka
dzis tak trzeba..mi wmowili ostatnio, ze moge sie do specjalisty zapisac tylko w sasiedniej przychodni a nie tak jak bylo do tej pory w tej ktora mi pasuje. No ale zadzwonilam do nfz-u i juz wszystko wiem i sobie wmowic nie dam. mam konkretna wiedze i moge sie nia podeprzec
cudaczek121
Postów 6776
Data rejestracji 28.02.2006
Punkty karne 2
Konkursy dodane
https://poznaj.to/rejestracja?r=qYGwG
http://greenpanth...pl/?rf=fe7923290ef74
http://rejestracj...apros.htm?u=76199977
https://panel.dem...2421eee602a151c9a17/
ziolko
Postów 10403
Data rejestracji 06.01.2006
Punkty karne 1
Konkursy dodane
cudaczek121
Postów 6776
Data rejestracji 28.02.2006
Punkty karne 2
Konkursy dodane
Od 4 roku życia noszę okulary i pierwszy raz słyszę o takiej ustawie
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
Tam, gdzie chciał się reklamować i być w bazach danych, to jest, a oni stosują sztuczki typu, że dzwonili kiedyś tam i podają datę, że było ustalane, co ma być w reklamie, poza tym już wysyłają kuriera z umową i wystarczy tylko potwierdzić adres.
Nic nie daje odmawianie, żądanie usunięcia danych (niestety, to nie jest osoba fizyczna...), cały czas dzwonią i męczą. Nieraz po kilka razy dziennie.
Szlag może trafić, bo żadne odpowiedzi nie dają rady.. zastanawiam się, czy może mąż trafił na ich czarną listę i dzwonią z nękaniem.
Aż w końcu się skusi (nie ma mowy o tym), albo straci cierpliwość i ich ostatecznie zbluzga.
Co byście radzili na takich nękających telemarketerów?
Ale w kwestii firmy, bo prywatnie można dać sobie z nimi radę szybciej.
Gość: koza.k90
niektórzy dla premii zrobią wszystko
ja bym jeszcze zgłosiła sprawę w biurze Powiatowego Rzecznika Praw Konsumenta
to bardziej podlega pod prawa konsumenckie, niż sam NFZ
wyobraźcie sobie, że jakaś Dziunia stwierdzi, że nie wolno Wam po marchewkę do Reala, bo pod blokiem jej warzywniak
Wypowiedź była edytowana 3 razy.
asiam
Postów 4096
Data rejestracji 05.06.2004
Punkty karne 0
Konkursy dodane 4
Jak jeszcze mąz nie płacił to bym tych okularów nie odebrała.Ale pewnie dał zaliczkę.
Zrobiłabym totalną zadymę u tego optyka !!!
ZAKUPY NA KONKURSY : Carrefour,Biedronka, Lidl, Lewiatan, Kaufland, Netto, Żabka,Chorten,Hebe,Groszek,Intermarche ,Delikatesy Centrum, ABC, Rossmann, Lewiatan,Orlen, Circle K, Laboo.
asiam-gwarancja uczciwości. Na e-konkach od 2004 roku!
sanitas
Postów 285
Data rejestracji 24.10.2012
Punkty karne 0
Konkursy dodane
http://www.coslyc...ingowcy-zarob-na-tym
tereniagno
Postów 5275
Data rejestracji 19.03.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ale to jest prywatny gabinet i nie przyjmuje na NFZ
Zapłacił całość za okulary,więc ja idę odebrać,bo mąż w pracy.
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
ziolko
Postów 10403
Punkty karne 1
Konkursy dodane
żaden problem, ale jak dzwoni klient, to co, naciągać go?
sanitas
Postów 285
Data rejestracji 24.10.2012
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Tamto rozwiązanie tak na poprawę humoru dodałam:)
Znalezione w necie:
Telefoniczny natręt
Gdy nęka cię ktoś telefonami, masz kilka możliwości reakcji:
Jeśli numer natręta się wyświetla, w niektórych telefonach można ustawić automatyczne odrzucanie tych połączeń.
Jeśli ze względu np. na kontakty biznesowe nie chcesz zmienić numeru, zgłoś sprawę na policję. Za uporczywe nękanie (tzw. stalking)grozi kara do 3 lat więzienia.
Ale musisz znać numery.
Gość: awi
Skandalicznie to brzmi. Ale może chodzi o lepsze parametry sprzętu. Ja bym zapytała dlaczego.
radosna
Postów 2443
Data rejestracji 20.02.2007
Punkty karne 1
Konkursy dodane
Jestem radosna jak wiosna!
malenka
Postów 441
Data rejestracji 20.01.2013
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Poczta Polska podstawiła swojego człowieka żeby zdyskredytować konkurencję
Chyba za dużo seriali szpiegowskich oglądam
notta
Postów 8821
Data rejestracji 20.02.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
i nasze bony z clubcard
Szczęśliwych paragonów życzę
|
Polecajki: Sprzedawaj na Vinted https://www.vinted.pl/invite/ivanotta | Zyskaj cashback za swoje zakupy https://letyshops...l/winwin?ww=26416744 |
selenes
Postów 629
Data rejestracji 08.03.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dla mnie to jakaś załama. W ogóle nie ma idealnego sposobu na przesyłkę w Polsce.
In Post - wyrzucają listy, są ulokowani niewiadomo gdzie, ludzie nie wiedzą o przepisanych rejonach (czy raczej kioskach)
PP - listonosze często nie zostawiają awiz i mają wszystko głęboko gdzieś, chociaż i tak uważam że to jedna z lepszych form przesyłek...
Kurierzy - tutaj mogłabym się rozpisywać, ale generalnie: Klient dla kuriera, a nie kurier dla klienta. Ile razy mi się zdarzyło szukać faceta w środku miasta po pracy, bo on już do mnie do domu nie zajedzie, a do pracy nie dojedzie bo korki. A jak nie to dopiero jutro, a jutro np. wylatuję do rodziny......
Chyba kurierów mam dość najbardziej, szczególnie że mieszkam w małym mieście i tu nie ma ich punktów, by sobie odebrać rzecz.
The ultimate inspiration is the deadline
malenka
Postów 441
Data rejestracji 20.01.2013
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Mnie jednak najbardziej wkurza PP. Ostatnio miałam przygodę bo przesyłka dotarła zniszczona więc musiałam ją odebrać na poczcie. Jak zobaczyłam w jakim jest stanie, powiedziałam, że mają ją odesłać do nadawcy. Pani wydała mi druczek na którym widniało "odmowa przyjęcia przesyłki". Poprosiłam o dopisanie powodu nieodebrania (czyli, że paczka dotarła zniszczona) i wtedy pani zaczęła kręcić, że po co, że na noc, przecież zwrot to zwrot. A właśnie, że nie jest tak, że zwrot to zwrot! Skoro paczka była zniszczona to ja chcę to dobitnie zaznaczyć, bo w przeciwnym razie mogę stracić prawo do nagrody, a nadawca uzna, że skoro nie odebrałam to mój problem, nagroda przepada.
misio666
Postów 88
Data rejestracji 22.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wypowiedź była edytowana 1 raz.