Wkurza mnie...

ziolko

#5860191 Napisano: 10.05.2014 09:56:30
boom30 napisał(a):

zezowaty_kot napisał(a):

A mnie wkurzył występ Polaków na Eurowizji... Ale wstyd, jak można było coś takiego pokazać? Dobrze, że te wyuzdane panienki nie zaczęły się jeszcze tarzać w wodzie z tego wiadra... emotka

A ja jestem z nich dumny. W końcu coś innego nowego, jeśli są w tym jeszcze piękne kobiety to co w tym złego. Niektórzy to wszędzie widzą perwersję i zboczenie. Dla mnie to pierwszy od kilkunastu lat występ na eurowizji - którego właśnie się nie wstydzę!

też uważam, że nasi wyróżnili się wśród tłumu "nowoczesnej" aranżacji.
Nie wyobrażam sobie, żeby piosenka o Słowianach była w wersji elektronicznej, czy nowoczesnej.
I tak Cleo miała krótką spódniczkę emotka

Dla mnie nie do przyjęcia była "kobieta" z brodą i fakt, że prowadząca podeszła do Cleo i zapytała tylko o picie i palenie, jakby fakt, że nie pije i nie pali to było jakieś kuriozum emotka
I to, że tak wyróżniła tą Kiełbasę emotka emotka
0 0

zezowaty_kot

#5860199 Napisano: 10.05.2014 10:30:16
Mam świadomość, że wielu osobom się ten występ podobał, ale nie narzekam dla samego narzekania. Nie podoba mi się to, zupełnie, nie trafia w mój gust i w mojej ocenie piosenka i wykonanie są... raczej poniżające...
0 0

ziolko

#5860201 Napisano: 10.05.2014 10:34:35
zezowaty_kot napisał(a):

Mam świadomość, że wielu osobom się ten występ podobał, ale nie narzekam dla samego narzekania. Nie podoba mi się to, zupełnie, nie trafia w mój gust i w mojej ocenie piosenka i wykonanie są... raczej poniżające...

mam tylko nadzieję, że Polacy (szczególnie Polki) nie będą kojarzone z bogatymi kształtami wylewającymi się z dekoltów emotka
0 0

zezowaty_kot

#5860207 Napisano: 10.05.2014 10:46:59
ziolko napisał(a):

zezowaty_kot napisał(a):

mam tylko nadzieję, że Polacy (szczególnie Polki) nie będą kojarzone z bogatymi kształtami wylewającymi się z dekoltów emotka

Ja właśnie myślę, że to będzie pierwsze skojarzenie, niekoniecznie odbierane w pozytywnym kontekście.
0 0

ziolko

#5860208 Napisano: 10.05.2014 10:49:29
pożyjemy... zobaczymy...
;)
0 0

isiulka

#5860212 Napisano: 10.05.2014 11:15:01
zezowaty_kot napisał(a):

ziolko napisał(a):

zezowaty_kot napisał(a):

Ja właśnie myślę, że to będzie pierwsze skojarzenie, niekoniecznie odbierane w pozytywnym kontekście.

No bez przesady, oni tam reprezentują polską muzykę (chociaż uważam że to też naduzycie,bo moim zdaniem oni reprezentują wyłącznie siebie) a już na pewno nie Polskę jako Naród. To tak jakby teraz kojarzyć że wszystkie Austriaczki mają brodę.
Ale nawet jeśli ktoś ma tak płytkie myślenie to ja nie mam nic przeciwko aby mnie kojarzono z młoda laską z fajnymi balonami emotka ...się zdziwią emotka
0 0

ziolko

#5860214 Napisano: 10.05.2014 11:27:09
zawsze lepiej być kojarzoną z "mleczarką" niż ze złodziejami i pijakami emotka
0 0

isiulka

#5860218 Napisano: 10.05.2014 11:48:41
ziolko napisał(a):

Najlepiej jakby każdy sam pracował na swoją opinię a nie "był kojarzony jako" emotka Ja staram się nikogo nie szufladkować na podstawie stereotypów i plotek. Liczę, że jakaś garstka ludzi podziela moje poglądy, a resztą się nie przejmuje. Bo na każdego można by się doszukać jakiejś "krzywdzącej go" plakietki.
0 0

79magda

#5860219 Napisano: 10.05.2014 11:52:29
ziolko napisał(a):

Myślę, że chodzi raczej o to, że Polki są uważane za "łatwe", a taki strój i dekolt to tylko w pewien sposób może potwierdzać...
0 0

anialistopad

#5860223 Napisano: 10.05.2014 12:01:23
A co moze Polki nie są łatwe? Zobaczcie jaką opinię mamy w Angli,puszczalskie i na 1 raz. Na szczescie nie wszystkie takie sa i to pociesza
0 0

zaczytana-pola

#5860225 Napisano: 10.05.2014 12:02:09
79magda napisał(a):

ziolko napisał(a):

Myślę, że chodzi raczej o to, że Polki są uważane za "łatwe", a taki strój i dekolt to tylko w pewien sposób może potwierdzać...

Do tego te pytania do Cleo: Naprawdę nie palisz? Nie pijesz? emotka
Ogólnie piosenka wg mnie była słabo wykonana. Jeśli mam wybierać, to wolę słuchać jej w samochodzie. Jakoś lepiej brzmi, niż na wielkiej scenie emotka
0 0

isiulka

#5860227 Napisano: 10.05.2014 12:08:31
anialistopad napisał(a):

A co moze Polki nie są łatwe? Zobaczcie jaką opinię mamy w Angli,puszczalskie i na 1 raz. Na szczescie nie wszystkie takie sa i to pociesza

No własnie o to chodzi, że niektóre Polki ciężko pracowały na taką opinię. Idź na imprezę w Anglii i zobacz jak się zachowują niektóre dziewczyny. Same sobie rzepkę skrobią, bo to one w tym środowisku żyją. To my żyjąc w Polsce mamy się martwić jak poprawić opinię o Polkach za granicą? Jak same sobie na to nie zapracują, to nawet jak wszyscy zaczniemy chodzić w habitach to i tak nic to nie da.
0 0

anialistopad

#5860228 Napisano: 10.05.2014 12:16:36
Isiulka o tym wlasnie pisze,ze Polki same sobie zapracowały na taką opinie i piosenka Cleo nic nie zmienia
0 0

marzenier

#5860230 Napisano: 10.05.2014 12:21:30
isiulka napisał(a):

anialistopad napisał(a):

No własnie o to chodzi, że niektóre Polki ciężko pracowały na taką opinię. Idź na imprezę w Anglii i zobacz jak się zachowują niektóre dziewczyny. Same sobie rzepkę skrobią, bo to one w tym środowisku żyją. To my żyjąc w Polsce mamy się martwić jak poprawić opinię o Polkach za granicą? Jak same sobie na to nie zapracują, to nawet jak wszyscy zaczniemy chodzić w habitach to i tak nic to nie da.

No sorry!
Ale że co?że niby w pl.na imprezach to się nie zdarza?że polska młodzież popijając herbatę gra w kalambury?
Ja mieszkam za granicą.Po imprezach chodziłam i myśle że jak panna z natury jest "gościnna w kroku" to jest.Bez względu na to czy jej kraj pochodzenia to Polska,Grancja czy Ameryka emotka

0 0

zezowaty_kot

#5860231 Napisano: 10.05.2014 12:27:55
anialistopad napisał(a):

Isiulka o tym wlasnie pisze,ze Polki same sobie zapracowały na taką opinie i piosenka Cleo nic nie zmienia

Właśnie piosenka Cleo potwierdza - Europo, macie racje, Polki jakie są, każdy widzi emotka
Oczywiście, ja wiem, że to nie zależy od pochodzenia, że nie można szufladkować, że kobiety z każdej dziedziny sportu są przecież na wszystkich szerokościach geograficznych. Jednak ja odbieram to w ten sposób, że Cleo wyśpiewała całemu światu opinię na temat Słowianek. I to uwłaczającą opinię. Mam się z tego cieszyć?
0 0

Gość: katrin22

#5860235 Napisano: 10.05.2014 12:40:40
Mi się wykonanie nawet podobało,, taka rytmiczna, wpadająca w ucho piosnka,a co do "cyców" to przecież wszystko robione jest dla jaj. Tyle, że inne narody tego nie zrozumieją. Biorą wszystko dosłownie.
A jeśli chodzi o opinię o Polkach/ Polakach, to szwaby czy angole zawsze coś znajdą na nas...bo zwyczajnie nas nie lubią.

A pamiętacie Wiśniowskiego w zielonych włosach, jak śpiewał Keine Grenzen, to był obciach emotka
0 0

anialistopad

#5860237 Napisano: 10.05.2014 12:51:50
Bylam i widziałam jak na imprezach zachowuja sie Polki wiec sorki,ale mam swoje zdanie na ten temat. Znajomi anglicy tez maja wyrobione zdanie na nasz temat,dlugo nie mogli uwierzyc,ze nie kazda polka jest latwa.
0 0

sabinka71

#5860242 Napisano: 10.05.2014 13:20:21
W moim mieście w kwietniu było otwarcie nowego marketu.Był konkurs -nagroda główna telewizor.W gazetce była informacja żeby robić zakupy i do paragonu dołączyć dane adresowe i odpowiedź na pytanie konkursowe.Była tez informacja że losowanie nagród odbędzie się tego a tego dnia.Po co było to pytanie konkursowe jak zrobili zwykłą loterię.Była pełna urna paragonów wysypali je do kosza , wylosowali jeden i po konkursie.Nikt nie czytał tych odpowiedzi.Wkurza mnie że zasady konkursu nijak się mają do rzeczywistości.
0 0

ziolko

#5860243 Napisano: 10.05.2014 13:21:25
gościnna w kroku - padłam emotka emotka emotka
świetne określenie emotka i takie... grzeczne emotka emotka
0 0

ziolko

#5860244 Napisano: 10.05.2014 13:22:34
sabinka71 napisał(a):

W moim mieście w kwietniu było otwarcie nowego marketu.Był konkurs -nagroda główna telewizor.W gazetce była informacja żeby robić zakupy i do paragonu dołączyć dane adresowe i odpowiedź na pytanie konkursowe.Była tez informacja że losowanie nagród odbędzie się tego a tego dnia.Po co było to pytanie konkursowe jak zrobili zwykłą loterię.Była pełna urna paragonów wysypali je do kosza , wylosowali jeden i po konkursie.Nikt nie czytał tych odpowiedzi.Wkurza mnie że zasady konkursu nijak się mają do rzeczywistości.

taaa... skoro losowanie, to żeby US za kilka lat nie dobrał się do wszystkich osób biorących udział, bo organizator nie dopełnił formalności i nie zgłosił loterii
0 0