Wkurza mnie...

Gość: tato999

#5895709 Napisano: 29.07.2014 11:21:59
zazdroszczę Wam że jedynym zmartwieniem Waszym jest czy robić wesele czy nie a nie za co je zrobić

ja niestety nawet na najskromniejszy poczęstunek w restauracji sobie pozwolić nie mogę o weselu nie wspominając...
0 0

mia

#5895712 Napisano: 29.07.2014 11:22:46
cc_investigator napisał(a):

Wkurzają mnie te okołoweselne wymagania, presje, "zwyczaje", koperty itp. Nie lubię wesel, bo generalnie nieimprezowa jestem. Nie lubię wyciągań do tańca, nie lubię "zabaw weselnych", nie leży mi to i tyle. Najlepsze weselem było moje własne, 5-godzinny obiad w restauracyjnej weselnej sali, bez tańców (w tle muzyka, taka jaka mi pasowała), 35 osób, tylko najbliższe. Nie oglądaliśmy się na prezenty. Nie wynajęliśmy fotografa, zdjęcia robili nam znajomi.

Anka, normalnie jakbym to ja pisała! emotka emotka
Ale u mnie teściowa do tej pory przeżyć nie może (choć tyle lat minęło), że taki wstyd na wsi, zamiast prawdziwe wesele zrobić. Co prawda dwa lata później się powinna była pocieszyć, bo córce już wyprawiła "prawdziwe" wesele - był namiot, 150 gości, żarcia i wódki do obrzydzenia, poprawiny, śpiewali, tańczyli, pochlali się i nawet pobili, czyli wszystko jak należy! emotka
0 0

barszcz

#5895717 Napisano: 29.07.2014 11:26:55
Ja właśnie wróciłam z naszych gór.Spotkaliśmy przy pięknym drewnianym kościółku czwórkę młodych ludzi-para mloda i świadkowie.Właśnie wzięli ślub,a potem zdjecia w plenerze,aż im pozazdrościłam emotka Drugą parę widziałam na Kasprowym,w czasie zdjeć,ktore na pewno będą niepowtarzalne!:-))
0 0

kalisto1986

#5895719 Napisano: 29.07.2014 11:29:45
A u nas teście nas namawiali, że zamiast dokładki do wesela dadzą nam kase, ale chcieliśmy wesele i drugi raz też bym taką samą decyzję podjęła emotka
Tylko,że ja nie patrzałam na innych, wszystko robiliśmy pod siebie.
I oczywiscie były żale, że np po kościele goście musieli na nas czekać, bo zamiast najpierw na sale pojechaliśmy do męża babci, która ... wychodząc na nasze wesele upadła i uszkodziła sobie kręgosłup emotka Dla nas było to naturalne, że z kościoła jedziemy na 20 minut pokazać się jej, bo jechała przez pół Polski na ślub, którego nie mogła zobaczyć.

Była też "ucieczka" w trakcie wesela na szybką sesję, co pozwoliło nam trochę odetchnąć.
Ale ogólnie bardzo miło wspominam ten dzień i ciesze sie, że wszystko było tak jak ja chciałam, a nie robione pod ludzi.
0 0

asiam

#5895722 Napisano: 29.07.2014 11:31:19
tato999 napisał(a):

zazdroszczę Wam że jedynym zmartwieniem Waszym jest czy robić wesele czy nie a nie za co je zrobić

ja niestety nawet na najskromniejszy poczęstunek w restauracji sobie pozwolić nie mogę o weselu nie wspominając...

kto teraz myśli o pieniądzach?Bierze sie kredyty, najlepiej na wszystkich członków rodziny.A potem młodzi się szybko rozwiodą bo nie będą mieli za co żyć.A rodzinka nie pomoże bo musi spłacać emotka
0 0

ziolko

#5895724 Napisano: 29.07.2014 11:35:14
a mnie wkurza, że licząc się z ewentualnym zdaniem gości nie poprosiłam ich o kupony totka, tylko dostałam masę kwiatów.. aż żal było je wyrzucać, a niektóre bukiety kosztowały sporo, zdecydowanie więcej, niż porządny kupon totka emotka
jakbym znowu wesele miała robić, to chrzanię zdanie, wołam kupony emotka może na styl amerykański zrobię rocznicowy ślub? jak myślicie? emotka
0 0

zdolnabestia

#5895725 Napisano: 29.07.2014 11:37:15
asiam napisał(a):

kto teraz myśli o pieniądzach?Bierze sie kredyty, najlepiej na wszystkich członków rodziny.A potem młodzi się szybko rozwiodą bo nie będą mieli za co żyć.A rodzinka nie pomoże bo musi spłacać emotka

Moja przyjaciółka nie mając kasy chciała wielkie wesele. Z narzeczonym przestało jej się układać jakoś parę miesięcy przed planowanym ślubem, ale rodzice ją cisnęli "ani mi się waż teraz odwoływać, myśmy kredytów nabrali..". Męczyli się potem ze sobą przez 4 lata aż do rozwodu.
0 0

moskala22

#5895726 Napisano: 29.07.2014 11:39:51
ziolko napisał(a):

a mnie wkurza, że licząc się z ewentualnym zdaniem gości nie poprosiłam ich o kupony totka, tylko dostałam masę kwiatów.. aż żal było je wyrzucać, a niektóre bukiety kosztowały sporo, zdecydowanie więcej, niż porządny kupon totka emotka
jakbym znowu wesele miała robić, to chrzanię zdanie, wołam kupony emotka może na styl amerykański zrobię rocznicowy ślub? jak myślicie? emotka

w sobotę jest wesele mojej kuzynki - oni z kolei zamiast kwiatów, wina itp. proszą żeby iść do spowiedzi by na ślubie wszyscy mogli przyjąć komunię
0 0

kalisto1986

#5895727 Napisano: 29.07.2014 11:40:12
ziolko napisał(a):

My zamiast kwiatów prosiliśmy o art szkolne, słodycze i zabawki. Ale wtedy nie było to wcale popularne (byliśmy pierwszą taką "kapryśną" parą w rodzinie i okolicach), więc co niektórzy przynosili i to i to "bo jak to tak bez kwiatów), a dużo osób jednak same kwiaty emotka
Uzbierane rzeczy podzieliliśmy i daliśmy do świetlicy środowiskowej i szpiatala onkologicznego
0 0

cudaczek121

#5895730 Napisano: 29.07.2014 11:41:54
zdolnabestia napisał(a):

My w ramach wesela zorganizowaliśmy grilla w ogrodzie, a na ślubie byli tylko świadkowie emotka Było super emotka Absolutnie żadnych stresów, presji, wydatków, kopert, szopek - czysta radość emotka
Polecam.

Wow,marzy mi się taki ślub: "dwa świadki,dwa placki" emotka Ale po pierwsze póki co kandydata odpowiedniego brak,a poza tym moi rodzice na pewno na to nie pójdą.Przyjęcie weselne mojej siostry na 25 osób odbyło się w naszym rodzinnym domu.Niestety małżeństwo siostry po niespełna 2 latach zakończyło się rozwodem.
0 0

asantesana

#5895748 Napisano: 29.07.2014 12:05:47
edzia21 napisał(a):

W życiu się nie zwróci! Co prawda ja, nie miałam jeszcze tej przyjemności, ale znajomi robili dość duże weselicho i ogólnie wyszło to tak: 42 tys zł poszło, wróciło 27 tys emotka ... dlatego ja się grubo zastanawiam nad tym, czy nie lepiej zabrać świadków i lubego i wziąć slub na np. Dominikanie haha.

o! I to jest myśl! Nie musi być zaraz Dominikana, mozna wybrać coś tańszego, choćby Toskania czy Prowansja i spędzić cudowne kilka dni. Ja nienawidzę wesel, a głównym powodem jest to, że każdy robi tak, żeby inni byli zadowoleni(zarówno państwo młodzi jak i goście), a w efekcie i tak kazdy ma jakies "ale" i cos mu nie pasuje - a to prezenty nie te, a to jedzenie nie teges, a to ciocia miała brzydką fryzure, a panna młoda grubo wygladała w tej sukience, a pieniądze zamiast na prezent to byłyby na pomalowanie kuchni. I te pijackie przyśpiewki. A dajcie spokój...
0 0

Gość: bc14

#5895754 Napisano: 29.07.2014 12:12:38
sądzę, że to wszystko zależy od rodziny (moja jest zgrana i nawet jakbym wesela nie wyprawiała to i tak by się rodzicom zwalili i imprezowali) moje wesele trwało 3 dni emotka w tym poprawiny poprawin najlepesze emotka

hihi druga kwestia to tak- czy warto wychodzić za mąż?
Ja drugi raz bym tego nie zrobiła emotka

0 0

koper

#5895759 Napisano: 29.07.2014 12:16:43
bc14 napisał(a):

(...)
hihi druga kwestia to tak- czy warto wychodzić za mąż?

O to to !!

Ja teraz to raczej bym się ożeniła, bo zdecydowanie fajniej jest mieć żonę niż męża emotka emotka emotka
0 0

joan

#5895763 Napisano: 29.07.2014 12:19:33
bc14 napisał(a):

(...) hihi druga kwestia to tak- czy warto wychodzić za mąż?

Padłam i turlam się emotka

PS: Ja również nie poszłabym do spowiedzi, sam pobyt w kościele już duuużo mnie kosztuje, myślami i tak jestem gdzie indziej i jeśli się modlę, to jedynie... o rychły koniec emotka Ale to zależy od rodziny emotka

Za to z tymi kwiatami to przesada, jeśli ktoś wyraźnie mówi kwiatom nie, nietaktem jest je przynieść; pewnie wywaliłabym je do kosza od razu po otrzymaniu, niewiele osób by to zdziwiło, hehe. Wolałabym bukiet paragonów emotka
0 0

Gość: kasai

#5895765 Napisano: 29.07.2014 12:20:56
emanuela24 napisał(a):

moskala22 napisał(a):

ziolko napisał(a):

w sobotę jest wesele mojej kuzynki - oni z kolei zamiast kwiatów, wina itp. proszą żeby iść do spowiedzi by na ślubie wszyscy mogli przyjąć komunię

emotka o masakra ja już bym nie poszła, co za nierealne wymagania w czasach gdzie z masa kobiet bierze tabsy anty ma spirale, używają prezerwatyw itd (chyba że nie wiedzą że to grzech ?? a jeszcze wymagać aby takie osoby poszły kłamać do konfesjonału że żałują i postanawiają poprawę ? ) cyrk na kółkach jak dla mnie emotka

Po takim żądaniu grzecznie, ale zdecydowanie odmówiłabym udziału emotka
0 0

Gość: kasai

#5895768 Napisano: 29.07.2014 12:22:59
joan napisał(a):

bc14 napisał(a):

(...) hihi druga kwestia to tak- czy warto wychodzić za mąż?

Padłam i turlam się emotka

PS: Ja również nie poszłabym do spowiedzi, sam pobyt w kościele już duuużo mnie kosztuje, myślami i tak jestem gdzie indziej i jeśli się modlę, to jedynie... o rychły koniec emotka Ale to zależy od rodziny emotka

Za to z tymi kwiatami to przesada, jeśli ktoś wyraźnie mówi kwiatom nie, nietaktem jest je przynieść; pewnie wywaliłabym je do kosza od razu po otrzymaniu, niewiele osób by to zdziwiło, hehe. Wolałabym bukiet paragonów emotka

emotka Chciałabym zobaczyć miny ciotek i te paragonowre bukiety emotka
0 0

edzia21

#5895770 Napisano: 29.07.2014 12:23:51
moskala22 napisał(a):

ziolko napisał(a):

moi znajomi zamiast kwiatów zażyczyli sobie pluszaki z atestami, które później przekazali do domu dziecka emotka radość dzieci - bezcenna emotka
0 0

moskala22

#5895786 Napisano: 29.07.2014 12:40:31
kasai napisał(a):

emanuela24 napisał(a):

moskala22 napisał(a):

ziolko napisał(a):

emotka o masakra ja już bym nie poszła, co za nierealne wymagania w czasach gdzie z masa kobiet bierze tabsy anty ma spirale, używają prezerwatyw itd (chyba że nie wiedzą że to grzech ?? a jeszcze wymagać aby takie osoby poszły kłamać do konfesjonału że żałują i postanawiają poprawę ? ) cyrk na kółkach jak dla mnie emotka

Po takim żądaniu grzecznie, ale zdecydowanie odmówiłabym udziału emotka

ja nie ide na to wesele emotka
0 0

kalisto1986

#5895792 Napisano: 29.07.2014 12:44:55
Jakby ktoś przedstawił mi taką "prośbę" to bym go chyba wyśmiała emotka Do spowiedzi to ja mogę iść z własnej potrzeby, a nie czyjejś.
Swoją drogą jak muszą się wtedy czuć osoby, które mimo, że by chciały to do komunii przystąpić nie mogą ? Bo na bank wszystkie cioteczki i "przyjaciele" rodziny, którzy przyszli popatrzeć, będą dokładnie skanować kościół w poszukiwaniu grzeszników emotka
0 0

staszek

#5895816 Napisano: 29.07.2014 13:17:52
emotka a jak ktoś jest niewierzący albo nie chodzi do spowiedzi i nie robi innych szopek kościelnych?
0 0