Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
dotusia
Postów 476
Data rejestracji 06.06.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
wow, niezłe stawki... to u nas w rodzinie mniej...
http://allegro.pl...ng.php?us_id=1524623
Gość: mightyb
Tyle na ile Cie stać . Nie rozumiem co teraz za moda panuje a ja nie należę do ludzi którzy biorą kredyt żeby iść na wesele.
joan
Postów 18655
Data rejestracji 02.09.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Dokładnie tyle się właśnie daje, nic więcej, nic mniej. Musi być to kwota, która jest fair wobec nowożeńców i wobec obdarowującego
calliope
Postów 1900
Data rejestracji 03.08.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
też mi się wydaje, że to dosyć wysoki cennik
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
- bliscy, to znaczy osoby bliskie sercu, z którymi kontakt mam cały czas, niezależnie od stopnia pokrewieństwa -> 500 - 1000 zł;
- osoby, z którymi widuję się sporadycznie, ale bardzo się lubimy -> 300 - 500 zł;
- osoby, z którymi nie utrzymuję kontaktów, które nie pamiętają o naszych urodzinach, nie spotykają się ze mną, które widziałam raz w życiu albo wcale, które nie znają mojego adresu ani numeru telefonu -> ZERO złotych, nie będę już chodziła na takie wesela, uj mnie obchodzi, że ktoś sobie chce podbić statystyki gości albo uważa, że wypada mnie zaprosić, jestem stara baba i nie zamierzam więcej marnować czasu na takie imprezy.
asiam
Postów 4097
Data rejestracji 05.06.2004
Punkty karne 0
Konkursy dodane 4
Jeżeli wesele jest w knajpie, szczególnie w hotelu to płacą ok.150 zł od osoby.ktoś mi powiedział kiedyś,że daje się tyle by się zwróciło + troszkę więcej.Przykre jest to ,że uroczystość , która powinna być wielką radością i przyjemnością staje się problemem bo musimy nadwyrężyć swój budżet rodzinny. Z wielu uroczystości musiałam zrezygnować.Ale uważam ,że nie jest to żaden wstyd jak sie odmawia kuzynce i to takiej, z którą utrzymuje się niewielki kontakt.
ZAKUPY NA KONKURSY : Carrefour,Biedronka, Lidl, Lewiatan, Kaufland, Netto, Żabka,Chorten,Hebe,Groszek,Intermarche ,Delikatesy Centrum, ABC, Rossmann, Lewiatan,Orlen, Circle K, Laboo.
asiam-gwarancja uczciwości. Na e-konkach od 2004 roku!
Gość: hittmanka
ja sobie wrzuciłam trojana z tego maila
teodozja
Postów 1041
Data rejestracji 11.02.2013
Punkty karne 0
Konkursy dodane
jola29k
Postów 2306
Data rejestracji 27.09.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane 4
Jak ja miałam wesele to ani 1/3 się nie zwróciła . A na wesele idę do kuzynki czyli siostry ciotecznej . Nie chciałam iść bo lipiec -sierpień do wydatek do szkoły i przedszkola , ale kuzynka zawsze do nas chodziła komunia , chrzest itd. I co się kogoś spytam co z prezentem to on nie wie .
teodozja
Postów 1041
Data rejestracji 11.02.2013
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Trzeba iść,bo się rodzina obrazi
edzia21
Postów 9843
Data rejestracji 27.03.2011
Punkty karne 1
Konkursy dodane
\"Kopciuszek jest dowodem na to, że nowa para butów może odmienić życie...\"
ziolko
Postów 10403
Data rejestracji 06.01.2006
Punkty karne 1
Konkursy dodane
bilety na Dominikanę tez kosztują i to sporo
marzenier
Postów 2263
Data rejestracji 08.09.2013
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ahhh tez tak chciałam
Ale mama w szloch uderzyła i powiedziała ze sie obrazi
Juz jej moj brat taki numer wykręcił , że wziął ślub w tajemnicy
Wiec my,grzecznie zrobiliśmy wesele jak wypada
Skromne raczej.Cos ok.100 osób , ale i tak kasy ma to poszło , że do dziś mi słabo
Nie zwróciło sie i myśle ze żadko kiedy sie zwraca , bo wesela to tez pobocznego koszty
Nie tylko przyjęcie
U nas ksiądz powiedział : " co łaska, minimum 1000 zł
Do tego wiadomo sukienka,garnitur,kamerzysta,orkiestra
Brrrrr nigdy wiecej
A wycieczka była by za to cenzura
Gość: mikki85
od czego "wywiad rodzinny" ?
czasem taki prezent lepszy od gotówki
i nieraz droższy
ziolko
Postów 10403
Data rejestracji 06.01.2006
Punkty karne 1
Konkursy dodane
Cieszyliśmy się z każdego prezentu - nie powtórzyły się
wkurza mnie zachowanie ludzi, którzy umawiają się, że będą czekać w określonym miejscu, po czym jak już się dojeżdża to okazuje się, że ta osoba wsiadła w autobus i teraz szukaj wiatru w polu. Miała czekać na przystanku, to pociekła nie wiadomo gdzie.. na szczęście się znalazła
joan
Postów 18655
Punkty karne 0
Konkursy dodane 8
Oczywiście, że lepiej. Najprościej odkupić kilka voucherów z forum, to już spora oszczędność na starcie. Lepiej się świetnie bawić w 10 osób, niż tak sobie w 100
- żarcie smakuje nijako, szału nie ma, a wegetarianie to już w ogóle powinni głodować,
- rządzi disco polo i co kogo obchodzi, że wolałabym potańczyć na plaży przy reggae?
- prawie nie ma się kontaktu z młodymi, bo ona ciągle się uśmiecha i pozuje do zdjęć, przegrzewając się w sukience, a on popija wódę z wujkami, o których nawet nie wiem, co to za jedni,
- o kościelnym cyrku to nawet nie wspomnę.
Ja tam wolę Dominikanę
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ale mimo,że było okolo 100 osób, byli to najbliżsi (ja mam wielką rodzine). Nie wyobrażam sobie zapraszać ciotki, kuzynki które widziałam raz w życiu.
U nas teraz daje się średnio 300 zł, chrześni lub najbliżsi dają czasem więcej - jeśli ich stać.
Ja sama dawałam nie raz fajne bony np do duka, czy ekspres, mimo,że nie raz było to przyjmowane z pobłażliwym uśmiechem
Ostatnio nie pojechaliśmy na wesele męża kuzyna, którego ja nigdy nie widziałam, a mąż widział jak był mały, oczywiście, że był foch
Wypowiedź była edytowana 2 razy.
cc_investigator
Postów 4640
Data rejestracji 13.08.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A największa frajda - kupony do totka (zamiast zdychających kwiatków, które tez mi nie leżą) i sprawdzanie przez kilka dni wyników losowań, trafiliśmy 4-kę
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
zaczytana-pola
Postów 11519
Data rejestracji 24.03.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
zdolnabestia
Postów 5286
Data rejestracji 12.12.2005
Punkty karne 0
Konkursy dodane 9
Polecam.