Wkurza mnie...

Gość: gosia16

#5916962 Napisano: 13.09.2014 18:32:10
aerdna napisał(a):

koper napisał(a):

Wkurzają mnie mole spożywcze emotka

Normalnie ryczeć mi się chce. Przez te obrzydlistwa wychrzaniłam dzisiaj masę "dobrego" jedzenia. Szafki wymyte i przetarte octem, porozkładane listki laurowe. Normalnie pół dnia dzisiaj z mężem czyściliśmy kuchnię.
Łącznie było tylko 6 latających moli (te ich pajęczynki były w mąkach, kisielu, orzechach). I łudzę się, że może dopiero niedawno dostały się do nas i udało się wszystkie wytłuc i pozbyć wszystkich jajeczek i larw...

Zobacz na suficie - u mnie tam kopulowały, a potem chodziły małe obrzydliwe larwy. Miałam je przez 2 lata z rzędu. W tym roku (odpukać) widziałam tylko jednego i na tym się skończyło.

Podobnie jak u Ciebie, pajęczynki były w ryżu i kaszy. Potrafiły przegryź paczki z makaronem i w środku sobie mieszkać. Najbardziej uwielbiają migdały. Tam miałam ich całe stado.

Stosowałam te plastry na szafkach od wewnątrz + dodatkowo porozklejałam je w kuchni (z boku lodówki itp). Ja byłam z nich zadowolona, ale czytałam, że nie są dobre - ponieważ potrafią przyciągnąć mole nawet od sąsiadów. W tym roku z nich zrezygnowałam, nie przyklejałam "zapobiegawczo" żadnego. I na całe szczęście nie mam kłopotu.

Wiem, co czujesz emotka Też musiałam wyrzucić sporo jedzenia emotka

ja przyklejam te plastry i dzięki bogu mojego jedzenia w szafkach sie nie tykają emotka
0 0

ziolko

#5916971 Napisano: 13.09.2014 18:58:23
dziewczyny, w kwestii moli pisałam jakiś czas temu, poszukajcie na forum

wywalenie wszystkiego z szafek to część sukcesu, ponieważ jajeczka mogą być nawet w szczelinach szafek i po jakimś czasie wychodzą stamtąd larwy, lubią pełzać po suficie (takie małe białe larwy), można wciągać je odkurzaczem.
0 0

agusia147

#5916975 Napisano: 13.09.2014 19:13:20
rosik93 napisał(a):

Wkurza mnie, że jest masa lewych ogłoszeń o pracę emotka
A to to już przegięcie (dodatkowo szukają tylko mężczyzn w wieku 19-23-chyba naiwnych) Niepotrzebnie komuś podsyłam swój życiorys i dane osobowe emotka

Dziękuję opisze mniej więcej na czym praca polega i czy będzie pan zainteresowany a mianowicie .
Praca polega na monitorowaniu w biurze terminów spłat pożyczek zaciągniętych przez naszych klientów , również do pana obowiązków należało by udzielania takich pożyczek chwilówek oddział zostanie otwarty w poznaniu z dniem 25.09.2014 r. , godziny pracy to od 8.00-do 16.00 płatność z naszej strony wygląda następująco 9.00 PLN netto na godzinę + 9,83 Zł od terminowej spłaty pożyczki przez klienta . Jeśli jest pan zainteresowany dalszymi informacjami dot. działalności prosimy o przesłanie skanu Dowodu osobistego (dwie strony) + prawo jazdy(dwie strony)
wyżej wymienione dokumenty są potrzebne do przesłania panu umowy o zachowaniu poufności, następnie wyślemy panu resztę informacji , jeśli praca by panu odpowiadała umówimy się na spotkanie . proszę również podać nr tel oraz e mail , dokumenty skan należy wysłać na adres bok@effpoland.pl

Wyślesz takie dane i potem się zdziwisz w bik, że masz kredyt nie spłacony...
0 0

asantesana

#5917180 Napisano: 14.09.2014 16:48:47
koper napisał(a):

Wkurzają mnie mole spożywcze emotka

Normalnie ryczeć mi się chce. Przez te obrzydlistwa wychrzaniłam dzisiaj masę "dobrego" jedzenia. Szafki wymyte i przetarte octem, porozkładane listki laurowe. Normalnie pół dnia dzisiaj z mężem czyściliśmy kuchnię.
Łącznie było tylko 6 latających moli (te ich pajęczynki były w mąkach, kisielu, orzechach). I łudzę się, że może dopiero niedawno dostały się do nas i udało się wszystkie wytłuc i pozbyć wszystkich jajeczek i larw...

Było na ten temat sporo, wg mnie jedynym sposobem na to dziadostwo na wieki wieków jest trzymanie jedzenia w szczelnie zamkniętych pojemnikach. Nie masz pewności, ze się gdzieś nie objawią, ja po wyrzuceniu dwóch kartonów jedzenia zaczęłam wszystko trzymac w słoikach po kawach, puszkach metalowych i ceramicznych itd. Nawet gdy otwieram opakowanie z ryżem czy kaszą w torebkach i używam jednej torebki, pozostale wkładam do słoika i zakręcam. od tej pory nawet jeśli z zewnątrz przyleci jakiś nieproszony gość to go likwiduję i nie boję się, że zdążył złożyć jajeczka w moim jedzeniu. A kokony miałam nawet na gąbkach kuchennych w szafce, tragedia...
0 0

zaczytana-pola

#5917191 Napisano: 14.09.2014 17:29:20
rosik93 napisał(a):

A to to już przegięcie (dodatkowo szukają tylko mężczyzn w wieku 19-23-chyba naiwnych) Niepotrzebnie komuś podsyłam swój życiorys i dane osobowe emotka

Dziękuję opisze mniej więcej na czym praca polega i czy będzie pan zainteresowany a mianowicie .
Praca polega na monitorowaniu w biurze terminów spłat pożyczek zaciągniętych przez naszych klientów , również do pana obowiązków należało by udzielania takich pożyczek chwilówek oddział zostanie otwarty w poznaniu z dniem 25.09.2014 r. , godziny pracy to od 8.00-do 16.00 płatność z naszej strony wygląda następująco 9.00 PLN netto na godzinę + 9,83 Zł od terminowej spłaty pożyczki przez klienta . Jeśli jest pan zainteresowany dalszymi informacjami dot. działalności prosimy o przesłanie skanu Dowodu osobistego (dwie strony) + prawo jazdy(dwie strony)
wyżej wymienione dokumenty są potrzebne do przesłania panu umowy o zachowaniu poufności, następnie wyślemy panu resztę informacji , jeśli praca by panu odpowiadała umówimy się na spotkanie . proszę również podać nr tel oraz e mail , dokumenty skan należy wysłać na adres bok@effpoland.pl

Mnie ostatnio rozbroiło, że poszukują KIELNERÓW emotka
0 0

monikar

#5917308 Napisano: 15.09.2014 00:30:03
rosik93 napisał(a):

Miałam kiedyś podobną sytuację. Poszukiwali ludzi do pracy w księgowości. W celu podjęcia pracy w mailu zwrotnym miałam podać: PESEL, NIP, numer i serię dowodu, numer konta itp. Czy oni na prawdę myślą że ludzie są aż tak naiwni....?? emotka
0 0

edzia21

#5917309 Napisano: 15.09.2014 00:36:48
monikar napisał(a):

rosik93 napisał(a):

Miałam kiedyś podobną sytuację. Poszukiwali ludzi do pracy w księgowości. W celu podjęcia pracy w mailu zwrotnym miałam podać: PESEL, NIP, numer i serię dowodu, numer konta itp. Czy oni na prawdę myślą że ludzie są aż tak naiwni....?? emotka

ostatnio była afera, zaczynało się podobnie...a na zakończenie laska została z kredytem i kilkoma chwilówkami emotka
0 0

Gość: eveliina

#5917327 Napisano: 15.09.2014 08:23:38
Dalej brak bonu do ebutiku z avanteen, mimo że termin dostarczenia nagrody już minął emotka ale najbardziej wkurza mnie to, że skończyły się promocje na rzeczy, które sobie upatrzyłam - teraz ta sama kurtka jest 60 zł droższa, to samo spodnie i zamiast 5 rzeczy kupię za bon najwyżej 2!!! A wystarczyło tylko wysłać go w terminie, ech...:(
0 0

ziolko

#5917390 Napisano: 15.09.2014 11:02:13
w kwestii pracy - jeśli jest jakieś ogłoszenie z podaniem adresu mailowego, bez informacji o firmie, to pisałam wcześniej maila z pytaniem o firmę, albo chociaż o podanie miejscowości, czy ulicy, na której dana firma się znajduje.
Niestety na żadnego maila nie uzyskałam odpowiedzi, więc nie wysyłałam żadnych swoich danych.
Bo jeśli firma byłaby uczciwa i miała uczciwe zamiary, to żaden problem odpowiedzieć. A tak? wolę nie wysyłać swoich danych do osób, które je wykorzystają nie wiadomo do czego.

0 0

arabela79

#5917402 Napisano: 15.09.2014 11:14:27
Mnie tez te oferty wkurzaja. Na lokalnej stronie zawsze to mniejsza konkurencja niz na ogolnopolskich portalach pracy, ale po prostu boje sie wysylac. Raz juz ktos mojego maila podebral i do tej pory wysylaja mi na tlen po kilkanascie dziennie forexow i innych cenzura z imieniem i nazwiskiem z roznych domen. Dobrze, ze laduja same w spamie.
Czesto danego maila od "pracodawcy" wklepuje do wyszukiwarki i oczywiscie on dziala w innym miastach, na rozne stanowiska, nieraz ludzie ostrzegaja tez.
Tak, to mnie wkurza.
Nie dosc, ze nie moge znalezc normalnej nowej pracy, wszystkie na jedno kopyto typu werbowanie klientow, to jeszcze musze zawsze uwazac gdzie wysylam swoje CV.
0 0

teodozja

#5917435 Napisano: 15.09.2014 12:16:52
Mnie dziś wszystko wkur.. aż mnie telepie.Co za życie emotka
0 0

efelinkaaa

#5917486 Napisano: 15.09.2014 12:55:38
arabela79 napisał(a):

Mnie tez te oferty wkurzaja. Na lokalnej stronie zawsze to mniejsza konkurencja niz na ogolnopolskich portalach pracy, ale po prostu boje sie wysylac. Raz juz ktos mojego maila podebral i do tej pory wysylaja mi na tlen po kilkanascie dziennie forexow i innych cenzura z imieniem i nazwiskiem z roznych domen. Dobrze, ze laduja same w spamie.
Czesto danego maila od "pracodawcy" wklepuje do wyszukiwarki i oczywiscie on dziala w innym miastach, na rozne stanowiska, nieraz ludzie ostrzegaja tez.
Tak, to mnie wkurza.
Nie dosc, ze nie moge znalezc normalnej nowej pracy, wszystkie na jedno kopyto typu werbowanie klientow, to jeszcze musze zawsze uwazac gdzie wysylam swoje CV.

Nie piszcie nic o szukaniu pacy, błagam... Wszędzie słyszę: za małe doświadczenie... No, jestem jeszcze sporo przed 30tką, mam 4,5 roku stażu pracy biurowej i dwa lata prowadziłam własną dg...
Starałam się nawet do sklepu spożywczego, cokolwiek, ale wszędzie to samo emotka nie wiem już co mam robić...
0 0

Anita26

#5917504 Napisano: 15.09.2014 13:15:21
efelinkaaa napisał(a):

arabela79 napisał(a):

Tak, to mnie wkurza.

Nie piszcie nic o szukaniu pacy, błagam... Wszędzie słyszę: za małe doświadczenie... No, jestem jeszcze sporo przed 30tką, mam 4,5 roku stażu pracy biurowej i dwa lata prowadziłam własną dg...
Starałam się nawet do sklepu spożywczego, cokolwiek, ale wszędzie to samo emotka nie wiem już co mam robić...

skąd ja to wszystko znam, poszukiwanie pracy jest takie wkurzające w dzisiejszych czasach i tak potrafi podłamać wiarę we własne siły i zdolności, że czasem aż głowa boli od myślenia...
Wkurza mnie taki stan rzeczy, bo mam dość bezrobocia!!! emotka
0 0

asiam

#5917510 Napisano: 15.09.2014 13:20:14
efelinkaaa napisał(a):

arabela79 napisał(a):

Tak, to mnie wkurza.

A mnie się bardziej podoba jak ktoś informuje że się ma za wysokie kwalifiikacje emotka
0 0

xena

#5917547 Napisano: 15.09.2014 13:54:58
a mnie wkurza ta coraz powszechniejsza tajemniczość przy informowaniu o nagrodach w kwestii jaką nagrodę się wygrało emotka ostatnio laboo, dzisiaj czysta radość wygrywania -a ja taka ciekawa jestem emotka
0 0

ziolko

#5917747 Napisano: 15.09.2014 17:30:15
arabela79 napisał(a):

Tak, to mnie wkurza.

do mnie tez z forexów i innych "człowieków z niemiec" wysyłają, a co dziwne, tego maila nie używałam do cv emotka
0 0

joan

#5917802 Napisano: 15.09.2014 19:24:21
Wkurza mnie, że w dorobku widza mam "Z Archiwum X" zamiast serialu "Dr House", a przed chwilą przy kaszlnięciu mój układ oddechowy opuściło coś o konsystencji galaretki (nie mylić z glutem, to zupełnie co innego) emotka

Co do pracy, to często rekrutacją zajmują się łowcy głów i nie dowiesz się, o jaką firmę chodzi, aż nie przejdziesz na dalszy etap rozmów o pracę.

asiam napisał(a):

A mnie się bardziej podoba jak ktoś informuje że się ma za wysokie kwalifiikacje emotka

Tu się zgadzam, bo i o co kaman? Że ktoś się boi, iż będziesz chciała wygryźć go z posady? A możę, że po miesiącu jednak będziesz wolała nauczać na politechnice? Jeśli zechcę, mogę się zatrudnić przy układaniu pomidorów w spożywczaku, co kogo obchodzi, czy byłam na studiach emotka Najlepiej byłoby to wykreślić z CV i po prostu mieć lukę w kalendarzu, zaś na pytanie "A co Pani robiła między rokiem 2003, a 2007?" odpowiedzieć "Rozwiązywałam sudoku." emotka
0 0

dolly

#5917914 Napisano: 15.09.2014 23:09:30
joan napisał(a):

(...) a przed chwilą przy kaszlnięciu mój układ oddechowy opuściło coś o konsystencji galaretki (nie mylić z glutem, to zupełnie co innego) emotka

spoko-loko bedziesz żyć emotka

Tu się zgadzam, bo i o co kaman? Że ktoś się boi, iż będziesz chciała wygryźć go z posady? (..)

bingo emotka
0 0

Gość: jkkp

#5918066 Napisano: 16.09.2014 11:26:06
TQG, TQG za brak profesjonalizmu, kurierzy z Fedex że od piątku (dzień wysłania zmywarki z Makro) do tej pory nie ma jej w moim mieście, że na nagrody czeka się po 2-3 miesiące by dotarły no szlak by ich wszystkich normalnie emotka
0 0

Gość: amif

#5918167 Napisano: 16.09.2014 13:40:53
wkurza mnie Graf obsługujący promocje Coca Coli w Lukoilu, twierdzą, że numeru na który dostałam info o wygranej nie ma na liście wygranych...
0 0