Wkurza mnie...

joan

#5972458 Napisano: 27.01.2015 22:35:28
turli - prawie zaczęłam wrzeszczeć, że to nie ja, to zmowa adminów tego forum, ale skumałam, że najpierw wpisałam techników, a potem nie zmieniłam wyrazu prawidłowo emotka

doalki - konkursy pokazują, że marzenia się spełniają i warto je mieć. Choć nie zawsze spełniają się wtedy, gdy tego chcemy i tak, jak tego chcemy emotka
0 0

dolly

#5972461 Napisano: 27.01.2015 22:42:35
zaczytana-pola napisał(a):

Już jakiś czas temu powiedziałam sobie: Po jaką chole*ę Ci to było? Trzeba było skończyć zawodówkę i zostać jakąś fryzjerką, później jakieś kursy, tego typu sprawy... I tak naprawdę człowiek miałby stałą, przyzwoicie płatną pracę.
A tak? Studia skończone i du*a blada. A taka koleżanka ze szkoły średniej, która nie potrafiła napisać zdania bez błędów ortograficznych, jadąca na samych dwójach i trójach siedzi sobie teraz na ciepłej, państwowej posadce. Grunt to posiadać szczęście/ znajomości/ odpowiednio się ustawić w życiu... Studia to tylko dodatek.

Ilona, zaraz CI się od fryzjerek dostanie, oj dostanie emotka

Mnie z kolei rozbraja tytuł technika- osoby do pomocy osobom starszym emotka emotka
0 0

zaczytana-pola

#5972464 Napisano: 27.01.2015 22:49:37
dolly, pisząc "zostać jakąś fryzjerką" nie miałam na myśli nic złego emotka . Może powinnam napisać: zostać jakąś fryzjerką, sprzedawcą, piekarzem lub mechanikiem emotka . Łatwiej znaleźć pracę fryzjerce, niż magistrowi. Takie jest moje zdanie emotka . Ba! Często ta fryzjerka zarobi sporo więcej, niż ten magister emotka . Wiec chyba powodów do obrazy nie ma.
0 0

doalki

#5972467 Napisano: 27.01.2015 22:53:19
Joan- to prawda,wiara czyni cuda emotka
0 0

dolly

#5972470 Napisano: 27.01.2015 23:02:34

dolly, pisząc "zostać jakąś fryzjerką" nie miałam na myśli nic złego emotka . Może powinnam napisać: zostać jakąś fryzjerką, sprzedawcą, piekarzem lub mechanikiem emotka . Łatwiej znaleźć pracę fryzjerce, niż magistrowi. Takie jest moje zdanie emotka . Ba! Często ta fryzjerka zarobi sporo więcej, niż ten magister emotka . Wiec chyba powodów do obrazy nie ma.

nie wiem emotka stoję po tej drugiej stronie barykady emotka
0 0

rogaliczek

#5972472 Napisano: 27.01.2015 23:10:52

Zgadzam się gdyż jak zmieniałam pracę to ofert pełno,mozna wybierac i przebierać emotka  (jesli chodzi o warunki pracy)
0 0

zezowaty_kot

#5972474 Napisano: 27.01.2015 23:15:40
Taki przykład dorzucę od siebie.  Mój brat zdobył tytuły i teraz wykłada w Warszawie. Panele,  płytki,  terakotę.... emotka
0 0

barszcz

#5972476 Napisano: 27.01.2015 23:23:04
To nie do końca jest tak,że dziś studije się po coś.Mój syn już na początku liceum został laureatem kilku olimpiad i miał wstęp wolny na każdą uczelnię.Ku naszemu zdziwieniu wybrał kierunek swojej pasji -chemię.On uwielbia siedzieć w laboratorium i nie myśli(stety,czy niestety) czy będzie z tego chleb.Dziś przyniósł swoją pracę inzynierska(obrona za parę dni).Przeczytałam własnie,choć nic,ale to nic z tego nie rozumiem.Cięko mi nawet przeczytać nazwy tych związków i reakcji.Jedno jednak zrozumiałam-podziekowania dla nas ,rodziców,za to że go wspieramy w rozwoju jego pasji.Siedzę własnie i chlipie po cichu.Może gdyby poszedl do pracy zaraz po liceum,miałby lepszy start.Ale wiem,że jest szczęśliwy i to jest najważniejsze.Ludzie sa różni i dobrze,bo świat dzięki temu jest interesujacy:-)
0 0

dolly

#5972477 Napisano: 27.01.2015 23:25:13
zezowaty_kot napisał(a):

Taki przykład dorzucę od siebie.  Mój brat zdobył tytuły i teraz wykłada w Warszawie. Panele,  płytki,  terakotę.... emotka

jak w tym kawale
Profesor spotyka swojego dawnego ucznia Jasia
P: co tam u Ciebie Jasiu, czym się zajmujesz?
J: a w porządku, wykładam chemię
P: Oooooo a na której uczelni
J: w Tesco

emotka

Edit: Barszcz, dodałaś swój post, zanim go zauważyłam, wieć oczywiscie mój post nie jest żadną aluzją w Waszą stronę emotka
0 0

barszcz

#5972478 Napisano: 27.01.2015 23:29:01
Spoko,też często ten dowcip przerabiamy z synem:-)Tym bardziej,że mój syn ,to Jan:-))
0 0

benasia

#5972479 Napisano: 27.01.2015 23:31:54
cóż zrobić osobom po studiach  trudniej  zdobyć pracę niż osobom bez studiów,ale też może dlatego,że są wybredni? Ja sama też po studiach nie mogłam znaleźć pracę, potem urodził się synek a w chwili obecnej by wejść niedługo żwawym krokiem na rynek pracy sama dla siebie poszłam do kolejnej szkoły by się dokształcić i poszerzyć swoje kwalifikacje   emotka
0 0

dolly

#5972480 Napisano: 27.01.2015 23:33:43
barszcz napisał(a):

Spoko,też często ten dowcip przerabiamy z synem:-)Tym bardziej,że mój syn ,to Jan:-))

haha emotka
0 0

petunija1

#5972554 Napisano: 28.01.2015 11:05:24
Ciągle czekam na jakieś wyniki.
Od tego czekania fioła idzie dostać. emotka
Wrrrr....
0 0

Gość: boom30

#5972741 Napisano: 28.01.2015 18:03:25
Każdy ma swoje powody by iść na studia, u mnie było odwrotnie... nie miałem wsparcia z żadnej strony. Cały czas słyszałem od rodzeństwa / rodziców, że nie dam sobie rady i za to posłali mnie do "zawodówki" - nie miałem wyboru - najgorsze 3 lata moje życia. Po ukończeniu poszedłem do pracy potem do Liceum dla dorosłych, aż w końcu ukończyłem Informatykę pobierając przez cały okres stypendium naukowe (średnia min. 4,5). W każdej wolnej chwili poszerzam kwalifikacje, kursy, szkolenia - jeśli nie będziemy inwestować w siebie to w co? Ja to robiłem aby udowodnić sobie, że jestem coś wart... I pewny jestem jednego, że jeszcze nie jedne studia przede mną emotka Plusy są z tego takie, że jest co wpisać w CV emotka
0 0

moskala22

#5972836 Napisano: 28.01.2015 21:59:06
PMS - nie mogę wytrzymać ze sobą 
a w pracy muszę wytrzymać z jeszcze 2 dziewczynami które mają PMS w tym samym czasie 
0 0

Gość: katrin22

#5972888 Napisano: 29.01.2015 01:13:00
joan napisał(a):

katrin22 napisał(a):

Prawdziwy student emotka  nie wkurzaj się, grunt, że ma ambicje i się kształci emotka

Zirytowałam się.
Sugestią, jakoby studiowanie świadczyło o ambicji - to się nawet nie mieści w pojęciu bzdury totalnej. Ludzie studiują z różnych powodów, a szczególnie popularne są:
- bo nie wiedzą, co zrobić z życiem, żeby było lepiej;
- bo im ktoś każe (mama, szef itd.);
- bo chcą się dowartościować (naprawdę sporo ludzi musi sobie studiami zrobić dobrze, np. mama mojej koleżanki miała słowo mgr na drzwiach razem z imieniem i nazwiskiem!);
- bo to ma sens - wąska, naprawdę wąska grupa zawodowa musi być powiązana ze studiami, bo przecież nie chcemy, żeby kroił nas chirurg, który znajomość anatomii opiera na prenumeracie Plejboja.

Jeśli rolnik pójdzie na studia, dajmy na to, antropologiczne, to co, stanie się ambitny? A kiedy tę jego ambicję zaczniemy uznawać za głupotę? Gdy po studiach wróci na wykopki? Bo ta jego ambicja w kontekście ziemniaka, to chyba coś nie ten tegez. Wkrótce nowe "ambitne" filmiki w sieci: jedzenie wodzionki bez wody, zjazd na nartach po trawiastym zboczu, przepisywanie podręczników sokiem z cytryny.

PS: Żaden z powyższych powodów studiowania nie jest związany z ambicją. Polska ambicja poleciała w przepaść, gdy pękła lina Jerzego Kukuczki i od tej pory rzadko jest widywana.

To pisałam ja, ex-studentka, posiadaczka dwóch tytułów.
Wk*rwiona niebotycznie, bo przed chwilą dostałam propozycję cenową nabycia mojego przedmiotu; cena kompletnie od czapy, a pan się tłumaczy, że "jest biednym studentem". To mógł wybrać kopanie rowów, byłoby go stać. K* mać.

Rozumiem, że miałaś zły dzień i próbowałaś mnie (właśnie nie wiem jak to nazwać) sprostować/ pouczyć? nieważne zresztą.
Czy ja napisałam/ sugerowałam, że inni nie są ambitni?NIE ! czytaj ze zrozumieniem. No chyba, że studiowałaś filozofię, to możemy tak sobie pisać i pisać.
0 0

dolly

#5972890 Napisano: 29.01.2015 01:33:57
Skoro "odgrzewamy stare kotlety" to ja napisze tylko tyle- widać prawdziwym studentem nie byłam, skoro dwój z zaliczeń nie przynosiłam.
I wkurza mnie, takie kategoryzowanie - prawdziwy student, bo oblewa - dosłownie i w przenośni.
0 0

ameryka

#5972920 Napisano: 29.01.2015 09:12:16
dodawane zdublowane konkursy - SUSHI, Colgate
0 0

Gość: iwonciaaa

#5972925 Napisano: 29.01.2015 09:32:55
dolly napisał(a):

Skoro "odgrzewamy stare kotlety" to ja napisze tylko tyle- widać prawdziwym studentem nie byłam, skoro dwój z zaliczeń nie przynosiłam.
I wkurza mnie, takie kategoryzowanie - prawdziwy student, bo oblewa - dosłownie i w przenośni.

Niestety takie są stereotypy emotka
 Skończyłam kulturoznawstwo, teraz studiuję dziennikarstwo i uwielbiam swoje studia.  I pewnie cała masa osób powie, że dlatego, że nie mam co robić z życiem, że nic nie robię, że lubię napić się piwa ze znajomymi i pooglądać sobie memy, jak to student ze smutną miną prosi wykładowcę ,,Pan da 3''. Szczególnie aktywnie wypowiadać się będą Ci, którzy zrobili światową karierę na zmywaku w Anglii emotka Każdy ma inne aspiracje. Jeśli ktoś się świetnie czuje jako fryzjer, piekarz - super, niech dąży do tego by pracować w takim zawodzie. A ktoś, kto ma ochotę zagłębić się bardziej w swoje zainteresowania - niech studiuje (nawet i 5 kierunków). Inna sprawa, że teraz magister to nie jest jakieś wielkie osiągnięcie.
0 0

100krotka

#5972961 Napisano: 29.01.2015 10:09:05
"Tym razem nie udało Ci się trafić nagrody.
Dziś możesz jeszcze zagłosowac 0 razy!
"
PEPSIemotka czy ja kiedykolwiek trafię inny komunikatemotka
0 0