Wkurza mnie...

zezowaty_kot

#5973466 Napisano: 29.01.2015 23:43:54
Jak to mówią - chłop ze wsi wyjść może,  ale wieś z chłopa nigdy emotka  
0 0

edzia21

#5973467 Napisano: 29.01.2015 23:46:38
Kończąc wasze wypociny o studiach emotka  są studia i studia - można o tym napsiać rozprawę doktorską. 
Kontynuując...są studia po których idzie się do pośredniaka i łapie wszytskiego, co wpadnie (lub nie wpadnie) i są studia, podczas których sypią się propozycje pracy, ponieważ po poleceniach kadry naukowej - pracodawcy "wyłapują z tłumu" emotka  A czy studia są przydatne? To już osobista sprawa każdego z Was i nie widzę powodu do szufladkowania i obrażania innych.
0 0

selenes

#5973469 Napisano: 29.01.2015 23:51:52
edzia21 napisał(a):

Kończąc wasze wypociny o studiach emotka  są studia i studia - można o tym napsiać rozprawę doktorską. 
Kontynuując...są studia po których idzie się do pośredniaka i łapie wszytskiego, co wpadnie (lub nie wpadnie) i są studia, podczas których sypią się propozycje pracy, ponieważ po poleceniach kadry naukowej - pracodawcy "wyłapują z tłumu" emotka  A czy studia są przydatne? To już osobista sprawa każdego z Was i nie widzę powodu do szufladkowania i obrażania innych.

:*

A mnie dziś nic nie wkurza emotka  
0 0

Gość: bc14

#5973472 Napisano: 30.01.2015 00:12:07
o też to mnie wkurza !
Ja pochodzę ze wsi i nie mam z tym problemu ale scyzoryk mi się otwiera, jak słysze tekst "wieśniak ", "chłopki leża a w polu im samo rośnie"
0 0

Gość: katrin22

#5973478 Napisano: 30.01.2015 01:18:06
Może wieki temu była różnica między osobą ze wsi,a osobą z miasta, teraz to się wyrównało i ja tam żadnej różnicy nie widzę.

A w sprawie studiowania,  nadal mam takie samo zdanie, że warto się kształcić jeśli się ma taką możliwość i chęci.
I uważam, że maż konkursowiczki skoro uczy się, to jest AMBITNY, a z tym, że Mu się nie udaje, to zażartowałam, że "prawdziwy student", widać niektórzy nie mają poczucia humoru emotka

dolly i joan jak chcecie dogryźć, to może zjedzcie snickersa emotka  
0 0

dolly

#5973479 Napisano: 30.01.2015 02:24:58
katrin22 napisał(a):

Może wieki temu była różnica między osobą ze wsi,a osobą z miasta, teraz to się wyrównało i ja tam żadnej różnicy nie widzę.

A w sprawie studiowania,  nadal mam takie samo zdanie, że warto się kształcić jeśli się ma taką możliwość i chęci.
I uważam, że maż konkursowiczki skoro uczy się, to jest AMBITNY, a z tym, że Mu się nie udaje, to zażartowałam, że "prawdziwy student", widać niektórzy nie mają poczucia humoru emotka

dolly i joan jak chcecie dogryźć, to może zjedzcie snickersa emotka  

Dogryźć??? emotka
No cóż, po przeczytaniu powyższego wpisu, wolę uchodzić za osobę bez, niż z kiepskim poczuciem humoru.
0 0

taalvikki

#5973481 Napisano: 30.01.2015 04:05:01
wkurza mnie.. studenteryjne tak zwane poczucie humoru.  
i ogólnonarodowy, wykreowany w politycznych celach pęd ku studiom.  i to, że lud nie rozumie, w co i dlaczego jest wpędzany. a jak rozumie i o tym mówi, to oczywiście.. 'nie potrafi się bawi'ć. emotka
0 0

pioge7

#5973495 Napisano: 30.01.2015 08:51:36
wkurza mnie że na odczepnego czytam regulaminy emotka zerkam na mało ważne rzeczy a np. na listę sklepów która bierze udział w konkursie już nie emotka i tak w ITM się udało, sprawdzam terazi jest mój sklep ale actimel w C4 już nie ma mojego sklepu a produkty kupiony.... no chole*a mać .... muszę to zmienić na przyszłość....
0 0

milax88

#5973521 Napisano: 30.01.2015 10:03:25
pioge7 napisał(a):

wkurza mnie że na odczepnego czytam regulaminy emotka zerkam na mało ważne rzeczy a np. na listę sklepów która bierze udział w konkursie już nie emotka i tak w ITM się udało, sprawdzam terazi jest mój sklep ale actimel w C4 już nie ma mojego sklepu a produkty kupiony.... no chole*a mać .... muszę to zmienić na przyszłość....

Ja nauczyłam się czytać cały regulamin emotka No, pomijając kwestie reklamacji.
Wkurza mnie, że nie mogę zmienić moich głupich przyzwyczajeń.
0 0

joan

#5973538 Napisano: 30.01.2015 10:22:01
katrin22 napisał(a):

(...) skoro uczy się, to jest AMBITNY (...)

I dlatego się właśnie nie dogadamy emotka Czas porzucić wszelkie próby; akurat zjadłam na śniadanie śledziki po góralsku, na myśl o Snickersie aż mną telepło emotka

Co do "wieśniaków" - w pewnym momencie słowo to przestało oznaczać mieszkańca wsi i teraz ma wydźwięk zwyczajnie obraźliwy. Ale czy na pewno? Bo jak nazwiemy kobietę, która mieszka poza miastem? Wieśniaczką? Wieśniarą? Rolniczką? Kim będę, gdy już wygram te mnóstwo milionów i ucieknę hen hen daleko od mutantów zwanych miastami?

zaczytana-pola - Ty się nie przejmuj tym, co wyczytasz w internetach emotka Mój facet mi onegdaj wytłumaczył, co to jest "prowokacja" emotka
0 0

pioge7

#5973540 Napisano: 30.01.2015 10:25:23
milax88 napisał(a):

pioge7 napisał(a):

Ja nauczyłam się czytać cały regulamin emotka No, pomijając kwestie reklamacji.
Wkurza mnie, że nie mogę zmienić moich głupich przyzwyczajeń.

ja w reg. patrzyłem tylko na czas kiedy trwa i co do wygrania i co trzeba kupić i tyle... nie przychodzi mi do głowy że jak organizuje konkurs tesco, to nie we wszystkich sklepach.... ale teraz już wiem, że mam patrzeć jeszcze na koniec.... no i cały regulamin, pomijajać rgelamacje
0 0

delvitto

#5973564 Napisano: 30.01.2015 11:06:33
wkurza mnie, że ostatnio sporo konkursów jest zdublowanych. Gdy wrzucam jakiś do bazy, to nieraz wyskakuje, że chyba jest w bazie, to nie zmieniam mu tytułu, tylko odpuszczam. Nie wiem, czemu system przyjmuje skoro link z regulaminem jest ten sam? Dziś wisi  zdublowany Wedel i wycieczka do Austrii ze Statoil ( ten sama kilka dni temu wrzucałam), wczoraj był zdublowany Sushi, wcześniej też kilka innych. 
Swoją drogą, osoby które wrzucają konkursy, mogłyby się posługiwać jego nazwą zaczerpniętą z regulaminu, a nie spisaną z reklamowego plakatu. Potem jeden konkurs wisi pod kilkoma nazwami:(
0 0

marzenier

#5973568 Napisano: 30.01.2015 11:11:00
delvitto napisał(a):

wkurza mnie, że ostatnio sporo konkursów jest zdublowanych. Gdy wrzucam jakiś do bazy, to nieraz wyskakuje, że chyba jest w bazie, to nie zmieniam mu tytułu, tylko odpuszczam. Nie wiem, czemu system przyjmuje skoro link z regulaminem jest ten sam? Dziś wisi  zdublowany Wedel i wycieczka do Austrii ze Statoil ( ten sama kilka dni temu wrzucałam), wczoraj był zdublowany Sushi, wcześniej też kilka innych. 
Swoją drogą, osoby które wrzucają konkursy, mogłyby się posługiwać jego nazwą zaczerpniętą z regulaminu, a nie spisaną z reklamowego plakatu. Potem jeden konkurs wisi pod kilkoma nazwami:(

Zgłaszasz i po kłopocie . Zdublowane konkursy znikają emotka
Boże, chciałabym mieć takie powody do nerwów emotka
0 0

Gość: emka86

#5973579 Napisano: 30.01.2015 11:27:15
Wkurza mnie ,iż syna dotychczasowa nauczycielka nie wróci już do pracy - zaszła w ciążę i zostanie na zwolnieniu do końca roku szkolnego. Od początku roku dzieci mają 2 nauczycielki na zmianę... Dla dziecka 5 letniego to ogromny stres i szok... Dzieci prawie nic się nie uczą ,a zajęcia przypominają ,,przechowalnię ,,. Jak te maluchy mają wkroczyć  w 1 klasę?
0 0

Gość: polarniczka

#5973584 Napisano: 30.01.2015 11:39:19
emka86 napisał(a):

Wkurza mnie ,iż syna dotychczasowa nauczycielka nie wróci już do pracy - zaszła w ciążę i zostanie na zwolnieniu do końca roku szkolnego. Od początku roku dzieci mają 2 nauczycielki na zmianę... Dla dziecka 5 letniego to ogromny stres i szok... Dzieci prawie nic się nie uczą ,a zajęcia przypominają ,,przechowalnię ,,. Jak te maluchy mają wkroczyć  w 1 klasę?

wychodzi na to, że przedszkolanki i nauczycielki nie powinny zachodzić w ciąże...no nieźle
0 0

anialistopad

#5973586 Napisano: 30.01.2015 11:43:32
kurde znowu gniazdo ładowania w telefonu padlo emotka
0 0

mimbla

#5973588 Napisano: 30.01.2015 11:47:51
Wkurza mnie,  że ostatnio nic nie wygrywam.
Niby  wysyłam kreatywne odpowiedzi ale nie trafiają w gust organizatora.
0 0

dorotade

#5973590 Napisano: 30.01.2015 11:50:02
polarniczka napisał(a):

emka86 napisał(a):

wychodzi na to, że przedszkolanki i nauczycielki nie powinny zachodzić w ciąże...no nieźle

No sorry, ale taki tekst to dla mnie jak dostać obuchem między oczy. Jestem mamą 6 - latki i wiem, co znaczy zmiana nauczycielki w trakcie roku i wiem, jak dzieci na to reagują (żeby nie było, że jestem stronnicza - rozumiem też potrzeby młodych kobiet, które chcą założyć rodzinę).

emka86, trzymaj się emotka
0 0

ondine

#5973596 Napisano: 30.01.2015 12:04:21
dorotade napisał(a):

polarniczka napisał(a):

emka86 napisał(a):Wkurza mnie ,iż syna dotychczasowa nauczycielka nie wróci już do pracy - zaszła w ciążę i zostanie na zwolnieniu do końca roku szkolnego. Od początku roku dzieci mają 2 nauczycielki na zmianę... Dla dziecka 5 letniego to ogromny stres i szok... Dzieci prawie nic się nie uczą ,a zajęcia przypominają ,,przechowalnię ,,. Jak te maluchy mają wkroczyć  w 1 klasę?

No sorry, ale taki tekst to dla mnie jak dostać obuchem między oczy. Jestem mamą 6 - latki i wiem, co znaczy zmiana nauczycielki w trakcie roku i wiem, jak dzieci na to reagują (żeby nie było, że jestem stronnicza - rozumiem też potrzeby młodych kobiet, które chcą założyć rodzinę).

emka86, trzymaj się emotka

To co powinna sobie wybierać termin zajścia w ciążę tak, żeby w razie czego nie odeszła w ciągu roku ? emotka
Rozumiem problem, ale też mam wrażenie, że dzieci się szybko przyzwyczajają i nie zostawia to rysy na ich psychice, gorzej z rodzicami  emotka Ale nie zgodzimy się raczej w tym temacie, uważam, że dzisiejszy świat jest... przewrażliwiony.
0 0

kaskaderka1

#5973597 Napisano: 30.01.2015 12:08:07
Mój synek ma 6 lat i jest alergikiem nawet na śladowe ilości orzechów.
Wkurza mnie to że pomimo że wszystkie Panie wiedzą co może a co nie może jeść.Dostał wczoraj ciasto i cały wczorajszy wieczór i noc kaszlał okropnie emotka
Dziś siedzi w domu. emotka
0 0