Wkurza mnie...

Gość: polarniczka

#5973601 Napisano: 30.01.2015 12:13:02
ondine napisał(a):

dorotade napisał(a):

polarniczka napisał(a):

napisał(a):emka86 napisał(a):Wkurza mnie ,iż syna dotychczasowa nauczycielka nie wróci już do pracy - zaszła w ciążę i zostanie na zwolnieniu do końca roku szkolnego. Od początku roku dzieci mają 2 nauczycielki na zmianę... Dla dziecka 5 letniego to ogromny stres i szok... Dzieci prawie nic się nie uczą ,a zajęcia przypominają ,,przechowalnię ,,. Jak te maluchy mają wkroczyć  w 1 klasę?

wychodzi na to, że przedszkolanki i nauczycielki nie powinny zachodzić w ciąże...no nieźle

No sorry, ale taki tekst to dla mnie jak dostać obuchem między oczy. Jestem mamą 6 - latki i wiem, co znaczy zmiana nauczycielki w trakcie roku i wiem, jak dzieci na to reagują (żeby nie było, że jestem stronnicza - rozumiem też potrzeby młodych kobiet, które chcą założyć rodzinę).

emka86, trzymaj się emotka

To co powinna sobie wybierać termin zajścia w ciążę tak, żeby w razie czego nie odeszła w ciągu roku ? emotka
Rozumiem problem, ale też mam wrażenie, że dzieci się szybko przyzwyczajają i nie zostawia to rysy na ich psychice, gorzej z rodzicami  emotka Ale nie zgodzimy się raczej w tym temacie, uważam, że dzisiejszy świat jest... przewrażliwiony.

gorzej niż przewrażliwiony...wszyscy chuchają, dmuchają zamiast przyzwyczajać do realiów życia...jak ja miałam parę lat (w latach 80) nikt się z dziećmi nie cackał a teraz jak widzę co się porobiło to mi ręce opadają...
0 0

Gość: emka86

#5973605 Napisano: 30.01.2015 12:21:19
Nie wkurza mnie nauczycielka ,która zaszła w ciążę tylko brak 1 ! nauczyciela,który potrafiłby zająć się maluchami. Poza tym w latach 80 do pierwszej klasy obowiązkowo nie szły 6-o latki! I proszę zauważyć ,że każde dziecko jest inne.
0 0

ondine

#5973607 Napisano: 30.01.2015 12:25:30
polarniczka napisał(a):

ondine napisał(a):

dorotade napisał(a):

napisał(a):polarniczka napisał(a):

napisał(a):napisał(a):emka86 napisał(a):Wkurza mnie ,iż syna dotychczasowa nauczycielka nie wróci już do pracy - zaszła w ciążę i zostanie na zwolnieniu do końca roku szkolnego. Od początku roku dzieci mają 2 nauczycielki na zmianę... Dla dziecka 5 letniego to ogromny stres i szok... Dzieci prawie nic się nie uczą ,a zajęcia przypominają ,,przechowalnię ,,. Jak te maluchy mają wkroczyć  w 1 klasę?

wychodzi na to, że przedszkolanki i nauczycielki nie powinny zachodzić w ciąże...no nieźle

No sorry, ale taki tekst to dla mnie jak dostać obuchem między oczy. Jestem mamą 6 - latki i wiem, co znaczy zmiana nauczycielki w trakcie roku i wiem, jak dzieci na to reagują (żeby nie było, że jestem stronnicza - rozumiem też potrzeby młodych kobiet, które chcą założyć rodzinę).

emka86, trzymaj się emotka

To co powinna sobie wybierać termin zajścia w ciążę tak, żeby w razie czego nie odeszła w ciągu roku ?  emotka
Rozumiem problem, ale też mam wrażenie, że dzieci się szybko przyzwyczajają i nie zostawia to rysy na ich psychice, gorzej z rodzicami  emotka Ale nie zgodzimy się raczej w tym temacie, uważam, że dzisiejszy świat jest... przewrażliwiony.

gorzej niż przewrażliwiony...wszyscy chuchają, dmuchają zamiast przyzwyczajać do realiów życia...jak ja miałam parę lat (w latach 80) nikt się z dziećmi nie cackał a teraz jak widzę co się porobiło to mi ręce opadają...

Chciałam to delikatnie ująć, bo znam rodziców i wiem, że niektórzy wręcz agresją reagują. Jestem ostrożna  emotka
Jeśli dziecko zmienia nauczyciela to prędzej czy później wychodzi na plus dla niego, bo nie jest ukierunkowane na jedną osobę, uczy się przystosowywać do różnych, nowych, innych warunków, jest bardziej otwarte, śmiałe i jestem zdania, że wiek niewiele tu ma do rzeczy. Stres... wchodzi zawsze w grę, ale często jest chwilowy, jak trwa dłużej to jest niepokojące. Często też jest tak, że rodzice przeżywają, stresują się, a dzieci to wyczuwają i też reagują nerwowo. Dzieci są dzielne! emotka
Ogólnie zgadzam się z Tobą, pomyślcie czy kiedyś któryś rodzic by się przejął takimi rzeczami. A sama miałam zmieniane nauczycielki począwszy od przedszkola przez szkołę podstawową. Ani tego jakoś nie przeżywałam ani nie kojarzy mi się to z traumą  emotka
emka86, rozumiem to, że się denerwujesz, ale spróbuj znaleźć plusy tej sytuacji, bo są emotka Dacie sobie radę!
0 0

pioge7

#5973677 Napisano: 30.01.2015 13:57:36
Wkurza mnie ząb. We wtorek wizyta u dentysty była, niby ok, a przeszywa mnie ból. Nie wiem czy to ząb czy dziąsło bo jest uszkodzone nad tym zębem  akurat. Ale mnie to wkurza,,,,  kremy, maści, płukanki... Tak jestem od wczoraj, emotka  
0 0

martunik3

#5973887 Napisano: 30.01.2015 21:45:44
wkurzają mnie reklamy w necie, których nie można pominąć. Krótki filmik chcę oglądnąć - najpierw reklama ! Piosenki chcę posłuchać - najpierw reklama ! Synek chce sobie pograć - znowu reklama emotka
0 0

snowflake

#5973904 Napisano: 30.01.2015 22:29:36
Próbowałaś Adblocka?
0 0

jasnoniebieska

#5973941 Napisano: 31.01.2015 10:05:54
Nie mogę wygrać imprezowego mixu emotka
0 0

asantesana

#5973943 Napisano: 31.01.2015 10:08:32
Czy tylko ja piszę wiadomości prywatne niewidocznymi literkami? Nawet nie mam jak napisać do adminów, ratujcie!
0 0

zezowaty_kot

#5973946 Napisano: 31.01.2015 10:27:45
asante napisał(a):

Czy tylko ja piszę wiadomości prywatne niewidocznymi literkami? Nawet nie mam jak napisać do adminów, ratujcie!

Ja widzę normalnie.
0 0

benasia

#5973949 Napisano: 31.01.2015 10:31:35
asante napisał(a):

tez czasami tak mam nie wiem czemu, i dopiero jak wysle wiadomość pw  widać co napisałam - ale po zaznaczeniu ich tła na niebiesko widze przed wysłaniem co napisałam. Czasami mam normalnie - zależy do kogo piszę  emotka
0 0

asantesana

#5973956 Napisano: 31.01.2015 10:59:35
benasia napisał(a):

asante napisał(a):

tez czasami tak mam nie wiem czemu, i dopiero jak wysle wiadomość pw  widać co napisałam - ale po zaznaczeniu ich tła na niebiesko widze przed wysłaniem co napisałam. Czasami mam normalnie - zależy do kogo piszę  emotka

Czyli jak wyślesz, to ten ktoś widzi normalnie? Pionas, zmień te białe literki na czarne emotka   
0 0

marta_1234

#5974077 Napisano: 31.01.2015 17:05:36
Wkurza mnie  za całokształt twórczości wizaz. Brak wygranych, błędy na forum. Kiedyś tam było lepiej.
0 0

pionas

#5974216 Napisano: 01.02.2015 10:51:23
asante napisał(a):

benasia napisał(a):

asante napisał(a):Czy tylko ja piszę wiadomości prywatne niewidocznymi literkami? Nawet nie mam jak napisać do adminów, ratujcie!

Czyli jak wyślesz, to ten ktoś widzi normalnie? Pionas, zmień te białe literki na czarne emotka   

możesz podesłać jakiś zrzut ekranu? 
0 0

asantesana

#5974261 Napisano: 01.02.2015 14:16:00
pionas napisał(a):

asante napisał(a):

benasia napisał(a):

napisał(a):asante napisał(a):Czy tylko ja piszę wiadomości prywatne niewidocznymi literkami? Nawet nie mam jak napisać do adminów, ratujcie!

możesz podesłać jakiś zrzut ekranu? 

Chętnie bym to zrobiła, tylko dzisiaj działa normalnie emotka  A dwa dni pisało mi białymi literkami i dopiero po zaznaczeniu tekstu dało się przeczytać. Następnym razem zrobię zrzut. 
0 0

pionas

#5974271 Napisano: 01.02.2015 14:41:03
Może to chwilowe było, nie jestem pewien ale chyba przeglądarka korzystała z cache'u i stare pliki wczytało.
Gdyby w przyszłości był podobny problem to wymuś odświeżenie strony np. F5 lub ctrl+R (firefox, nie wiem jak inne przeglądarki)...
I pisz do mnie na pw emotka
0 0

asantesana

#5974280 Napisano: 01.02.2015 15:39:14
pionas napisał(a):

Może to chwilowe było, nie jestem pewien ale chyba przeglądarka korzystała z cache'u i stare pliki wczytało.
Gdyby w przyszłości był podobny problem to wymuś odświeżenie strony np. F5 lub ctrl+R (firefox, nie wiem jak inne przeglądarki)...
I pisz do mnie na pw emotka

Tak właśnie uczynię  emotka
0 0

synk

#5974330 Napisano: 01.02.2015 19:15:23
Allegro. Miałem wrzucone do koszyka parę towarów (których aukcje kończyły się nawet za 2 tygodnie) - i nagle...koszyk pusty. Nie jest możliwe aby 5 aukcji skończyło się o jednym czasie, ewentualnie ktoś podkupił (tym bardziej że to były kosiarki)
0 0

benasia

#5974331 Napisano: 01.02.2015 19:22:01
asante napisał(a):

benasia napisał(a):

asante napisał(a):Czy tylko ja piszę wiadomości prywatne niewidocznymi literkami? Nawet nie mam jak napisać do adminów, ratujcie!

tak ktoś miał normalne wiadomości, tylko my nie widzialyśmy co piszemy   emotka
0 0

anialistopad

#5974657 Napisano: 02.02.2015 14:32:30
kurde poszłam do stokrotki po delmę extra,kupiłam ,zapłaciłam,ą paragonu nie mam.emotka  nI jeszcze ładowarkę od telefonu gdzieś zgubiłam 
0 0

ondine

#5975013 Napisano: 02.02.2015 22:28:22
Wkurzają mnie złodzieje z Allegro, którzy zarabiają na przesyłce! emotka
0 0