Wkurza mnie...

benasia

#6041698 Napisano: 08.07.2015 12:09:53
A ja nie grałam o kolonie bo w rodzinie nie ma dzieci w odpowiednim wieku na takie wyjazdy. Ale w temacie wkurza mnie moje złe samopoczucie - kiedy to się skończy...    emotka
0 0

ino1975

#6041708 Napisano: 08.07.2015 12:21:11
katrin22 napisał(a):

ino1975 Sam/a napisałaś/eś, że Twoi synowie nie są zainteresowani taką formą wypoczynku- więc nie dziw się, że inni którzy grali dla swoich pociech są teraz zbulwersowani. Ich tak samo jak być może Ciebie nie stać na wykupienie koloni dla swoich dzieci.
Wiadomo, każdy gra jak sobie chce i z nagrodą też robic co chce, ale taki wpis jaki Ty dałaś/eś w MDW działa jak płachta na byka. Drugim razem proponuję wpisać się w "Wygrane na sprzedaż" i nie tłumaczyć się dlaczego chcesz się "pozbyć" nagrody.

W ogóle nie warto chyba nic pisać w temacie MDW.

A prawda jest taka, że jak wysyłałem zgłoszenie to myślałem, że sprawię chłopakom w razie wygranej frajdę. Pomyliłem się. A wszystkowiedzący besserwisserzy od razu dopisali sobie w głowach, że od początku wiedziałem, że nie pojadą. Cóż...
0 0

Monika11

#6042588 Napisano: 09.07.2015 21:25:23
Wkurza mnie że wszystkie @ z Łomży na mnie i moją rodzinę wygrały, a te które chciałam wygrać dla znajomych nie emotka
0 0

jokan

#6042606 Napisano: 09.07.2015 22:26:06
dotti25 napisał(a):

ostatnio wygrałam leżaczek hybrydowy, który, z racji wieku mojego dziecka już mu się nie przyda. Za to pieniądze z jego sprzedaży bardzo przydadzą się do spłaty części zadłużenia z mojej karty kredytowej, co wydatnie przyczyni się do mojego szczęścia, a więc i do szczęścia mojego dziecka, bo zadowolona mama jest lepsza
Czasem zdarza mi się zagrać o coś dla satysfakcji, ale głównie jednak gram dla pieniędzy

i bardzo dobrze
uwazam ze to nie powinno byc w zaden sposob potępiane:), ja tez tak czesto robię, sprzedaje a za pieniazki kupuje cos co mi jest bardziej potrzebne, lub dla moich dzieci i nikomu nic do tego - wygrywam ucziciwie i na wlasnych paragonach
0 0

cc_investigator

#6042612 Napisano: 09.07.2015 22:41:52
Zapalenie zatok. W życiu bym nie pomyślała, że to tak może boleć. Zawsze wydawało mi się, że problem polega w zatkanym nosie, a nie punktowym bólu który rozsadza czaszkę, tak, że 30-letnia kobieta płacze jak dziecko.
0 0

zezowaty_kot

#6042621 Napisano: 09.07.2015 23:04:25
ino1975 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

ino1975 Sam/a napisałaś/eś, że Twoi synowie nie są zainteresowani taką formą wypoczynku- więc nie dziw się, że inni którzy grali dla swoich pociech są teraz zbulwersowani. Ich tak samo jak być może Ciebie nie stać na wykupienie koloni dla swoich dzieci.
Wiadomo, każdy gra jak sobie chce i z nagrodą też robic co chce, ale taki wpis jaki Ty dałaś/eś w MDW działa jak płachta na byka. Drugim razem proponuję wpisać się w "Wygrane na sprzedaż" i nie tłumaczyć się dlaczego chcesz się "pozbyć" nagrody.

Nie warto, nie warto emotka   debili nie brakuje. 
0 0

Gość: stamp

#6042622 Napisano: 09.07.2015 23:07:33
jokan napisał(a):

dotti25 napisał(a):

ostatnio wygrałam leżaczek hybrydowy, który, z racji wieku mojego dziecka już mu się nie przyda. Za to pieniądze z jego sprzedaży bardzo przydadzą się do spłaty części zadłużenia z mojej karty kredytowej, co wydatnie przyczyni się do mojego szczęścia, a więc i do szczęścia mojego dziecka, bo zadowolona mama jest lepsza
Czasem zdarza mi się zagrać o coś dla satysfakcji, ale głównie jednak gram dla pieniędzy

i bardzo dobrze
uwazam ze to nie powinno byc w zaden sposob potępiane:), ja tez tak czesto robię, sprzedaje a za pieniazki kupuje cos co mi jest bardziej potrzebne, lub dla moich dzieci i nikomu nic do tego - wygrywam ucziciwie i na wlasnych paragonach

to nie jest normalne żeby naskawiwać na kogoś kto pisze że chce sprzedać nagrodeemotka każdy ma prawo robic co chce ze swoja własnościa.Pewnie temu komuś żal d.....ściskał że nie wygrał
0 0

taalvikki

#6042652 Napisano: 10.07.2015 01:18:39
ino1975 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

A prawda jest taka, że jak wysyłałem zgłoszenie to myślałem, że sprawię chłopakom w razie wygranej frajdę. Pomyliłem się. A wszystkowiedzący besserwisserzy od razu dopisali sobie w głowach, że od początku wiedziałem, że nie pojadą. Cóż...

ino1975, zawsze ci, co mają najmniej danych, więcej ich sobie muszą dośpiewywać.. a jak już w grę wchodzą "dzieci", to niektórzy doznają pomieszania zmysłów. szkoda, że tego samego nie widzą, gdy owe dzieci wykorzystują jako element zarobkowy fotek konkursowych. emotka  

poza tym co to za argument, że "kogoś może nie stać". czy to znaczy, że trzeba dać mu wygrać? ludzie.. mnie też nie stać na wiele rzeczy i tez mam prawo do szcześcia emotka czy to znaczy, że macie wszyscy zrezygnować z robienia mi konkursowej konkurencji? emotka
0 0

Vivacia

#6042729 Napisano: 10.07.2015 10:34:49
Wkurza mnie, że się jutro bronię i co czytam kolejne zagadnienie na egzamin, to się okazuje, że nic nie potrafię powiedzieć. Czyli nic nie umiem i wpadam w panikę emotka
0 0

Gość: ewikewik

#6042737 Napisano: 10.07.2015 10:47:48
Ja też konkursy traktuję jak uzupełnienie budżetu i nie widzę w tym nic złego. Poświęcam temu czas i środki.  Ale odpuszczam lokalne konkursy typu: wejściówka do lokalnego domu kultury na wieczorek plecenia warkoczy, bo to bez sensu. Za ile to sprzedać? 2, 5 zł? Uważam, że o takie nagrody warto grać lokalnie, dla siebie czy rodziny a nie zabierać szanse na miły wieczór komuś z drugiego końca Polski.Taka bezrozumna pazerność trochę mnie wkurza. Ale rozumiem, ze dla kogoś i 2 zł jest ważne w danym momencie... Tylko, że zazwyczaj taka wejściówka się marnuje.
0 0

Gość: malinka889

#6042752 Napisano: 10.07.2015 11:18:15
wkurza mnie ze poraz gram już w totka z 200 razy i nigdy nie miałam nawet 3 !!
0 0

maa

#6042765 Napisano: 10.07.2015 11:31:59
zezowaty_kot napisał(a):

ino1975 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

a może warto zacząć karać karniakami tych, którzy wypisują bzdury! czy to w komentarzach do wygranych czy to w komentarzach do tych, którzy sprzedają/kupują paragony czy w każdym innym wątku. Ja rozumiem, że można mieć różne zdanie na dany temat. Jednakże jeśli ktoś nie chce sprzedawać/kupować paragonów to niech nie wchodzi do tego wątku i się nie wypowiada. Przecież nikt mu nie każe tego robić. 
problem rozwiąże się sam. ludzie zaczną chętniej wpisywać co wygrali a malkontentów pozbędziemy się raz na zawsze
0 0

arya

#6042805 Napisano: 10.07.2015 12:43:49
Wkurza mnie moje gapiostwo i roztrzepanie emotka  emotka
0 0

dolly

#6042806 Napisano: 10.07.2015 12:45:11
zezowaty_kot napisał(a):

ino1975 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

Zezowata- jak Cie lubie, tak tutaj przesadzilas. Kazdy ma prawo do wlasnej opinii i do jej wyrazenia ale zeby w ten sposob kogos podsumowac, za to jak "czuje".... ?  a gwarantuje Ci, ze osob myslacych jak osoby, ktore zapoczatkowaly te dyskusje jest wiecej, tylko nie ma sensu na wypowiedz, bo z konkursow ludzie zrobili nie zabawe, a dochod. I ok. Mnie nie obchodzi z jakich powodow, kto gra i co robi dalej z nagrodami, ale faktycznie czasami warto sie zastanowic nad wzieciem udzialu w danym konkursie.  A co do chwalenia sie nagrodami.... tak co raz mniej osob sie chwali, ja sama jak sie wpisze to glownie z drobnostkami, wieksze i glowne zostawiam dla siebie i dla kilku ' bliskich' forumowiczow.
0 0

79magda

#6042841 Napisano: 10.07.2015 13:48:38
maa napisał(a):

a może warto zacząć karać karniakami tych, którzy wypisują bzdury! czy to w komentarzach do wygranych czy to w komentarzach do tych, którzy sprzedają/kupują paragony czy w każdym innym wątku. Ja rozumiem, że można mieć różne zdanie na dany temat. Jednakże jeśli ktoś nie chce sprzedawać/kupować paragonów to niech nie wchodzi do tego wątku i się nie wypowiada. Przecież nikt mu nie każe tego robić. 
problem rozwiąże się sam. ludzie zaczną chętniej wpisywać co wygrali a malkontentów pozbędziemy się raz na zawsze

A może tych, co mają swoje zdanie na dowolny temat w smołę i pierze? Albo kamień do szyi i sprawdzimy, czy wypłynie... emotka z tego, co się mgliście orientuję, mamy wolność i swobodę wypowiedzi, przynajmniej jeszcze do najbliższych wyborów emotka któż niby miałby określać, co jest bzdurą, a co nie, skoro dla każdego bzdurą jest coś innego... To, że ktoś nie chce kupować ani sprzedawać paragonu, nie pozbawia go prawa powiedzenia, co na ten temat myśli - ot choćby na temat paragonów z Natury, którego to konkursu w bazie próżno, oj próżno szukać... emotka
0 0

magdalena1020

#6042842 Napisano: 10.07.2015 13:49:26
A mnie wkurza wróżka z numeru 75500emotka
0 0

ludzka_istota

#6042848 Napisano: 10.07.2015 13:57:51
Wkurza mnie moje lenistwo... Drugi tydzień urlopu mam i leń mnie dopadł niesamowity...
0 0

maa

#6042853 Napisano: 10.07.2015 14:02:45
79magda napisał(a):

maa napisał(a):

A może tych, co mają swoje zdanie na dowolny temat w smołę i pierze? Albo kamień do szyi i sprawdzimy, czy wypłynie... emotka z tego, co się mgliście orientuję, mamy wolność i swobodę wypowiedzi, przynajmniej jeszcze do najbliższych wyborów emotka któż niby miałby określać, co jest bzdurą, a co nie, skoro dla każdego bzdurą jest coś innego... To, że ktoś nie chce kupować ani sprzedawać paragonu, nie pozbawia go prawa powiedzenia, co na ten temat myśli - ot choćby na temat paragonów z Natury, którego to konkursu w bazie próżno, oj próżno szukać... emotka

Nie zrozumiałaś mnie w ogóle 79magda. Mi nie chodzi o zakaz wypowiadania się w ogóle. Jak ktoś chce wylać swoje złości i żale to jest taki wątek jak ten - i można sobie pisać tutaj wszystko co dusza zapragnie (i przed i po wyborach). Natomiast jestem przeciwna zaśmiecaniu wątków przeznaczonych w konkretnym celu - czy to do chwalenia się nagrodami czy to do sprzedawania/kupowania paragonów czyimiś wywodami czy to jest fair czy nie fair postawa. 
0 0

Gość: marielu

#6042861 Napisano: 10.07.2015 14:13:34
wkurza mnie że punkty karne kiedyś dawano często i od czapy a kiedy trzeba top milczy jak zaklęty emotka
0 0

zezowaty_kot

#6042905 Napisano: 10.07.2015 15:32:30
Dolly,  spoko, podsumowałam ogólną sytuację na forum, nie ten konkretny przykład. Im więcej się chwalisz, tym bardziej Cię nienawidzą, a później z powodu rosnącej frustracji wypisują do różnych organizatorów szastając Twoimi danymi, danymi Twojej rodziny... Albo do innych instytucji. W najlepszym wypadku dowiesz  się jaka z Ciebie chytra łajza i że zachłannosc zostanie Ci wybaczona jeśli pokażesz swoje hasełka emotka
0 0