Wkurza mnie...

zabcia0410

#6117378 Napisano: 22.11.2015 14:00:55
magalan83 napisał(a):

mczarna napisał(a):

zabcia0410 napisał(a):

mczarna napisał(a):

zabcia0410 napisał(a):

joan napisał(a):

zabcia0410 napisał(a):

oj jak się teraz wkurzyłamemotka wysłałam przez stronę3 kody z mąki szymanowskiej i 3 wykorzystane!!!!!!!!!!! normalnie skandal

Kilka osób pisało o tym na forum - to chyba jakiś ich błąd systemu. Niestety nie wiem, co i czy w ogóle odpisano innym uczestnikom, może się tutaj wypowiedzą.

dzięki,też już napisałam do agencji

Czy na pewno dobre te kody?Ja tak miałam i okazało się, że  nie zauważyłam 1 literki i kod po prostu był za krótki. ..

a ile znaków mają te kody?Ja wysyłałam 7 znakowe

7 znaków, więc dziwne,że odrzuca, a próbowałaś wysłać smsem?

To teraz ja się wkurzyłam !!!!! W zeszłej edycji nie udało mi się nigdzie zakupić mąki no taki urok mojej małej miejscowości; / wszystko dostarczają po faktach. Ale kilka dni temu udało mi się kupić iii pomyślałam sobie że z kodu nie skorzystam bo jest po konkursie emotka  nie spodziewałam się ze jest konkurs... 

wysyłałam sms i przyszło info,że błędna treść ,prawidłowy format to ..ble ble ble czyli taki jaki wysłałam i spróbuj jeszcze raz
0 0

kadett33

#6117379 Napisano: 22.11.2015 14:01:18
mczarna napisał(a):

zabcia0410 napisał(a):

mczarna napisał(a):

zabcia0410 napisał(a):

joan napisał(a):

zabcia0410 napisał(a):

oj jak się teraz wkurzyłamemotka wysłałam przez stronę3 kody z mąki szymanowskiej i 3 wykorzystane!!!!!!!!!!! normalnie skandal

Kilka osób pisało o tym na forum - to chyba jakiś ich błąd systemu. Niestety nie wiem, co i czy w ogóle odpisano innym uczestnikom, może się tutaj wypowiedzą.

Czy na pewno dobre te kody?Ja tak miałam i okazało się, że  nie zauważyłam 1 literki i kod po prostu był za krótki. ..

a może te kody są z poprzedniej promocji?
0 0

zabcia0410

#6117380 Napisano: 22.11.2015 14:03:38
kadett33 napisał(a):

mczarna napisał(a):

zabcia0410 napisał(a):

mczarna napisał(a):

zabcia0410 napisał(a):

joan napisał(a):

zabcia0410 napisał(a):

a może te kody są z poprzedniej promocji?

opakowania są oznakowane wyraźnie obecnie trwającą promocją
0 0

malmoki

#6117506 Napisano: 22.11.2015 20:07:04
zabcia0410 napisał(a):

opakowania są oznakowane wyraźnie obecnie trwającą promocją

Dzwońcie na numer 61 869 04 20 - dużo mają takich zgłoszeń !
0 0

monikar

#6117575 Napisano: 22.11.2015 22:51:17
Myślę sobie, że każda osoba która wyśmiewa prace nagrodzone zgodnie z regulaminem powinna sama zaprezentować swą wypowiedź konkursową abyśmy i my mogli ocenić dla porównania także i jej radosną twórczość.

I to mnie właśnie wkurza-jak tylko pojawiają się jakiekolwiek wyniki w których organizator ujawnia konkursowe hasła na forum zaczyna wrzeć.

A nie można kulturalnie porozmawiać o wynikach? W końcu po to mamy powyższe forum. Trzeba od razu obrażać, wyśmiewać, szydzić?

Im mniej atrakcyjnych konkursów tym większa rywalizacja. Tylko za jaką cenę...??
0 0

monikar

#6117579 Napisano: 22.11.2015 23:01:09
tomniewkurza napisał(a):

monikar napisał(a):

Myślę sobie, że każda osoba która wyśmiewa prace nagrodzone zgodnie z regulaminem powinna sama zaprezentować swą wypowiedź konkursową abyśmy i my mogli ocenić dla porównania także i jej radosną twórczość.

Myślę sobie, że choć założenie teoretyczne jest może i słuszne, w praktyce skończy się to prawie zawsze wyłącznie krytyką - czyli w zasadzie jest to powrót do punktu wyjścia, od którego chcesz uciec. Tyle, że TA krytyka miałaby charakter rewanżystowski. Kwadratura koła... emotka

Żartujesz? Przecież na tym forum jest tyle osób uważających się za fenomenalnych hasełkowych twórców...
0 0

taalvikki

#6117581 Napisano: 22.11.2015 23:15:58
tomniewkurza napisał(a):

monikar napisał(a):

to oczywiście nie jest słuszne. ot, choćby taka pani Zapendowska - ocenia śpiewaków, choć sama śpiewać wielce nie potrafi. czy jej też zabronicie ocen, bo sama nie śpiewa lepiej? podobnie jak wielu wielkich krytyków, czy to teatralnych, czy literackich, czy muzycznych. nie mówię o obelgach, ale krytyka nie zawsze jest zła. zastanówmy się czasem, zanim coś napiszemy...

osobiście nie zamierzam się wielce litować nad czymś, co jest według mnie mało kreatywne, natomiast uwielbiam przegrywać z dobrymi tekstami. i tyle. i zawsze będę o tym pisać. emotka
0 0

Gość: NosKruka

#6117599 Napisano: 23.11.2015 00:24:55
magnus napisał(a):

monikar napisał(a):

Myślę sobie, że każda osoba która wyśmiewa prace nagrodzone zgodnie z regulaminem.

Zgodnie z Regulaminem:
Komisja Konkursowa nagradza 20 uczestników, którzy w sposób najbardziej interesujący,pomysłowy, ale i poprawnie językowo wykonali zadanie konkursowe
Czyli to to wg Ciebie jest zgodne z Regulaminem :
Lod malutkij dziolszki czworonogóm fest przaja! Jakech 18 wiosynek skonczyla,Pasjo ze szcziganiym kundli se zrodziyla.Czosóm te kundle ,modnisie wele psiokóm uklodom,wielko milosc w to wklodóm!

Dla mnie to jest niezrozumiały bełkot, jezyk, którego nie znam i z całą pewnością nie ma nic wspólnego z poprawnościa językowąemotka

skąd te cudo?
0 0

Gość: NosKruka

#6117601 Napisano: 23.11.2015 00:29:30
magnus napisał(a):

NosKruka napisał(a):

magnus napisał(a):

monikar napisał(a):

Myślę sobie, że każda osoba która wyśmiewa prace nagrodzone zgodnie z regulaminem.

Zgodnie z Regulaminem:
Komisja Konkursowa nagradza 20 uczestników, którzy w sposób najbardziej interesujący,pomysłowy, ale i poprawnie językowo wykonali zadanie konkursowe
Czyli to to wg Ciebie jest zgodne z Regulaminem :
Lod malutkij dziolszki czworonogóm fest przaja! Jakech 18 wiosynek skonczyla,Pasjo ze szcziganiym kundli se zrodziyla.Czosóm te kundle ,modnisie wele psiokóm uklodom,wielko milosc w to wklodóm!

Dla mnie to jest niezrozumiały bełkot, jezyk, którego nie znam i z całą pewnością nie ma nic wspólnego z poprawnościa językowąemotka

skąd te cudo?

To cudo ??
To jest tekst nagrodzony w konkursie Vhiskas w Biedronce kwotą 20 tys zł

"cudo"- lepiej?
0 0

Gość: natka91

#6117733 Napisano: 23.11.2015 11:27:42
tomniewkurza napisał(a):

magnus napisał(a):Dla mnie to jest niezrozumiały bełkot, jezyk, którego nie znam i z całą pewnością nie ma nic wspólnego z poprawnościa językową

Język polski to także gwary regionalne. Słyszałeś pewnie o Kaszubach, Ślązakach i innych, prawda?
To jest po prostu tekst napisany gwarą. Ale nadal rdzennie polski i poprawny językowo. Ty nie znasz, Jury tak i nie uznało zgłoszenia za bełkot. To takie proste...

Zgadzam się całkowicie emotka Dla mnie niezrozumiałe jest te całe pieniactwo, wytykanie błędów szukanie dziury w całym. I żeby nie było - nie brałam udziału w konkursie, bo nie kupuję tego typu produktów.
0 0

joan

#6117743 Napisano: 23.11.2015 11:35:53
Zwyczajowo bym uznała, że to przerost formy nad treścią. Ale tutaj forma = częstochowskie rymy bazujące na czasownikach, co brzmi tak samo beznadziejnie w każdym narzeczu / gwarze. A jakaż to gwara? Nie wiem.
0 0

joan

#6117771 Napisano: 23.11.2015 12:06:04
tomniewkurza napisał(a):

joan napisał(a):

A jakaż to gwara? Nie wiem.

Gwara ślunska. Tym językiem posługują się na przykład niektórzy kabareciarze, że wspomnę dlanaprzykładu RAK. emotka

To nie jest gwara śląska, raczej powiedziałabym: stylizacja na tę gwarę, ewentualnie.

PS: Kabaretu Rak nie znoszę, gdy tylko ich zobaczę w tv, od razu zmieniam kanał na 5 minut. Jedyny nieśmieszny kabaret z tych okolic emotka
0 0

akaska

#6117823 Napisano: 23.11.2015 12:40:23
Gwara śląska to nie jest, raczej slang gwary. Istnieją słowniki gwary śląskiej i tak: Lod? może Łod czyli po wsiosku od, psiokóm- chyba chodzi o psy, ale po śląsku to po prostu pies, psy, szcziganiym nie mam pojęcia co to miało znaczyć, ole szcziga to po śląsku czarownica:)  Jeśli chodzi o czworonogóm i szcziganiym to wygooglałam tylko 1 wynik: dyskusja na e-konkursach:) 
0 0

joan

#6117838 Napisano: 23.11.2015 12:50:19
akaska napisał(a):

Gwara śląska to nie jest, raczej slang gwary. Istnieją słowniki gwary śląskiej i tak: Lod? może Łod czyli po wsiosku od, psiokóm- chyba chodzi o psy, ale po śląsku to po prostu pies, psy, szcziganiym nie mam pojęcia co to miało znaczyć, ole szcziga to po śląsku czarownica:)  Jeśli chodzi o czworonogóm i szcziganiym to wygooglałam tylko 1 wynik: dyskusja na e-konkursach emotka  

emotka

Szcziganie związane jest chyba z łoszczic = ostrzyc (włosy).
Z całego zgłoszenia śląskie są tylko wyrazy: dziołszka, fest, przaja i wele.

Pewnie czepiam się dlatego, że wg mnie różnicy między twórczością:
Mam bony jestem zadowolony
a
Mom bony jeżech zadowolony
nie ma wcale emotka
No oczywiście poza tym, że druga wersja jest wybitna, gwarą pisana i warta dwudziestu patoli emotka
0 0

ondine

#6117852 Napisano: 23.11.2015 12:56:41
akaska napisał(a):

Gwara śląska to nie jest, raczej slang gwary. Istnieją słowniki gwary śląskiej i tak: Lod? może Łod czyli po wsiosku od, psiokóm- chyba chodzi o psy, ale po śląsku to po prostu pies, psy, szcziganiym nie mam pojęcia co to miało znaczyć, ole szcziga to po śląsku czarownica:)  Jeśli chodzi o czworonogóm i szcziganiym to wygooglałam tylko 1 wynik: dyskusja na e-konkursach:) 

"Pasjo ze szcziganiym kundli se zrodziyla" czyli pewnie "pasja ze strzyżenia psów się zrodziła" emotka
0 0

Gość: chochliczka

#6117902 Napisano: 23.11.2015 13:27:26
Wystarczy na forum napisac cos o nagrodach a juz dostaje pw od ludzi,ktorych nie dosc,ze nie kojarze to jeszcze pisza pw i nawet nie chce sie im glupiego-witaj,czesc, czy dzien dobry napisac.Po co prawda?Lepiej od razu wypytywac...
Wkurza mnie chamstwo- dziekuje, dzien dobry, do widzenia to podstawa a i tego niektorzy nie potrafia.
0 0

Gość: polarniczka

#6117960 Napisano: 23.11.2015 14:20:46
Dzwonił do mnie numer 515 ... 115 i Pani w słuchawce, czy zgadzam się na rozmowę na mój koszt, ja się nie zgadzam i się rozłączam. Dzisiaj ten sam numer puszcza mi sygnał, więc pisze sms, że nie oddzwaniam na nieznane numery i nie godze sie na rozmowy na mój koszt...cisza...jaja se ktoś robi czy co...
0 0

Gość: poprostuanette

#6118023 Napisano: 23.11.2015 15:30:32
princes... jak zwykle nagrodził pierogi... niby ma być kreatywnie a nagradzają ciągle podobne potrawy emotka
0 0

joka

#6118028 Napisano: 23.11.2015 15:45:25
Wkurzam się że niedoczytałam regulaminu emotka tylko co trzeba kupić, od kiedy do kiedy, zjechałam na dół czy wyszczególnione sklepy a jednak sklepy były w innym załączniku. Wygrałam misia z Coli a paragon mam ale zły bo mojego miasta nawet nie ma na liscie.A tak by się córka cieszyła czy maluszek który za miesiąc przychodzi na świat. emotka
0 0

malutka456

#6118029 Napisano: 23.11.2015 15:46:41
poprostuanette napisał(a):

princes... jak zwykle nagrodził pierogi... niby ma być kreatywnie a nagradzają ciągle podobne potrawy emotka

właśnie zobaczyłam wyniki i jestem zła! tyle pracy włożyłam w swoją potrawę i nic emotka
0 0