Wkurza mnie...

batistutek123

#6148330 Napisano: 21.01.2016 01:05:11
Nie przypominam sobie, żebym gdzieś wpisał że mieszkam w Tarnowie- wpisałem to miasto na swoim profilu bo tutaj mam mieszkanie i często jestem, dom zaś w górach 1,5 godziny drogi od Tarnowa. Nie chce sie ujawniać bo jeszcze nasprowadzam "nieciekawych typów"- kilka lat temu miałem włamanie do domu. Włamywaczami okazali sie ludzie z sąsiedniej wioski, Krakowa i Wieliczki. Ulegli wypadkowi gdy wracali z "łupem" na sprzedaż. Wszystko odzyskałem z nadwyżką, wtedy zmieniłem zabezpieczenia w domu, od krat, po alarmy i podwójne zamki + opieka co jakiś czas sąsiada. Przyjdzie rozglądnie się.
Nie wiem czy wiecie, jak ubezpieczacie dom tak jak Ja w PZU to nie mówią, czytajcie regulamin wymagają dwóch niezależnych zamków bo z tytułu kradzieży z włamaniem nie wypłaca odszkodowania. Podobnie ma się sprawa z ubezp. od pożaru musi byc co pół roku przegląd kominiarza. Takie mankamenty a wpływają na wypłacanie świadczeń.
0 0

gosposia07

#6148346 Napisano: 21.01.2016 08:08:31
zaczytana-pola napisał(a):

Wkurza mnie to, że najpierw kupuję produkty i gromadzę paragony, a później myślę nad hasłami. Oczywiście zostawiam to zazwyczaj na ostatnią chwilę, bo zawsze jest coś ważniejszego do zrobienia. A w ostatniej chwili nie wiem co napisać emotka

Witaj w klubie, u mnie jeszcze dochodzi "zakręcenie", jak mam młyn w pracy, w domu, to często daty mi się mylą . Wydaje mi się, że jeszcze jest czas na zgłoszenie, a jak chcę ostatecznie wysłać -okazuje się , że konkurs zakończył się dzień wcześniejemotka emotka
0 0

tyros27

#6148609 Napisano: 21.01.2016 15:30:15
Wkurza mnie jak firmy na siłę próbują wyłudzić do celów marketingowych adres e-mail. Brałam udział w konkursie na Fb została mi przyznana nagroda,  poproszono mnie  o adres do wysyłki nagrody, więc go podałam.Za chwilę poproszono mnie jeszcze o adres e-mail , odmówiłam przecież mojego adresu E-mail nie potrzebuje listonosz.Jaką odpowiedź otrzymałam od szanownej firmy, że nie podałam danych do wysyłki nagrody i mi ją odbierają. Nie było, żadnego regulaminu nie mieli podstaw aby to uczynić.Nie sprzedałam adresu nie mam nagrody.
0 0

zdolnabestia

#6148625 Napisano: 21.01.2016 15:59:17
Wkurzają mnie kosmetyki bez podanej daty przydatności. Kupiłam farbę do włosów, a w środku kupon zniżkowy na następną ważny do 31.12.2013 emotka  Myślę, że farba, która stoi kilka lat na sklepowej półce może stracić swoje właściwości.
Niektóre polskie firmy kosmetyczne jeszcze nadrukowują datę przydatności, ale zdecydowana większość marek ma tylko na opakowaniu symbol wieczka z ilością miesięcy od otwarcia, a przecież te kosmetyki nie są hermetycznie zamknięte.
0 0

banka-manka

#6148626 Napisano: 21.01.2016 16:04:39
zdolnabestia napisał(a):

Wkurzają mnie kosmetyki bez podanej daty przydatności. Kupiłam farbę do włosów, a w środku kupon zniżkowy na następną ważny do 31.12.2013 emotka  Myślę, że farba, która stoi kilka lat na sklepowej półce może stracić swoje właściwości.
Niektóre polskie firmy kosmetyczne jeszcze nadrukowują datę przydatności, ale zdecydowana większość marek ma tylko na opakowaniu symbol wieczka z ilością miesięcy od otwarcia, a przecież te kosmetyki nie są hermetycznie zamknięte.

https://www.dolce.pl/dataprodukcji/
Spróbuj na tej stronie wpisać nr serii kosmetyku. Kiedyś tak robiłam (chyba nie na tej stronie dokładnie, bo było to dawno). I wiem, że jakąś farbę mi sprawdziło, czegoś nie. 
Jeśli będzie przeterminowana - reklamuj.
Nie powinno być tak, że bez daty, przecież kosmetyki nie są wieczne emotka
EDIT: Ja robiłam na tej: http://checkcosmetic.net/, z polecenia tego wpisu na blogu http://womanland....ukcji-kosmetyku.html
0 0

zdolnabestia

#6148632 Napisano: 21.01.2016 16:12:08
Ja korzystam czasami z tej strony:
http://checkcosmetic.net
ale to musztarda po obiedzie.
Kosmetyki marki Ziaja, Marion czy Sylveco mają podane daty przydatności i chwała producentom za to.
0 0

banka-manka

#6148634 Napisano: 21.01.2016 16:16:31
zdolnabestia napisał(a):

Ja korzystam czasami z tej strony:
http://checkcosmetic.net
ale to musztarda po obiedzie.
Kosmetyki marki Ziaja, Marion czy Sylveco mają podane daty przydatności i chwała producentom za to.

Czemu musztarda? Jeśli towar jest przeterminowany i taki Ci sprzedali w sklepie i łatwo to udowodnić, to zgłosić reklamacje emotka
0 0

zdolnabestia

#6148647 Napisano: 21.01.2016 16:42:53
Z tą musztardą chodzi mi o to, że sprawdza się datę produktów, które już się kupiło lub nawet użyło. Wg powyższego linka moja farba została wyprodukowana w marcu 2013 i jest ważna jeszcze przez 2 miesiące, producent daje na ten produkt 3 lata. Ciekawa jestem jak oni to sprawdzają w sklepach i czy ta partia rzeczywiście zniknie z półek za 2 miesiące...
Kupuję zwykle tą samą farbę, w każdej jest kupon zniżkowy na następną i szkoda, że kupon jest przeterminowany.
0 0

henryczka62

#6148649 Napisano: 21.01.2016 16:48:32

zdolnabestia napisał(a):

... Ciekawa jestem jak oni to sprawdzają w sklepach i czy ta partia rzeczywiście zniknie z półek za 2 miesiące...

Nie wiem jak to jest w sklepach, ale w aptece w systemie widzimy datę ważności każdego produktu jaki jest na stanie i kiedy kończy mu się termin ważności ściąga się go z półki.
0 0

myszania

#6148669 Napisano: 21.01.2016 17:51:48
Wkurzają mnie komentarze zawistnych ludzi pod wynikami konkursowymi...jezu, nie mogą przyjąć do wiadomosci, że byli lepsi....
A teksty typu "żądam ujawnienia prac"...no podnosi mi się na samą myśl.
0 0

calliope

#6148689 Napisano: 21.01.2016 18:58:56
zdolnabestia napisał(a):

Z tą musztardą chodzi mi o to, że sprawdza się datę produktów, które już się kupiło lub nawet użyło. Wg powyższego linka moja farba została wyprodukowana w marcu 2013 i jest ważna jeszcze przez 2 miesiące, producent daje na ten produkt 3 lata. Ciekawa jestem jak oni to sprawdzają w sklepach i czy ta partia rzeczywiście zniknie z półek za 2 miesiące...
Kupuję zwykle tą samą farbę, w każdej jest kupon zniżkowy na następną i szkoda, że kupon jest przeterminowany.

Nie wiem czy Cię pocieszę ale znajoma opowiadała mi jak kilka lat temu pracowała w małym sklepie z kosmetykami. Co szefowa robiła jak się termin przydatności farb kończył? Otóż przyjeżdżał facet (jakiś dystrybutor) z nowymi pudełkami od farb i po prostu je zamieniali... emotka Dlatego radzę sprawdzać czy numery fabryczne z kartonika zgadzają się z tymi na tubce bo jeszcze czasami gdzieś czytam, że jakiejś kobitce zamiast ładnego odcienia, którego dawno używa wychodzi niewiadomo co i nie wie dlaczego  emotka .
0 0

zdolnabestia

#6148691 Napisano: 21.01.2016 19:05:43
Sprawdziłam kod z tubki emotka

Słyszałam o dowcipnisiach, którzy w sklepie podmieniali tubki z kolorami w kartonikach, żeby sobie ludzie farbowali na inne kolory, niż chcieli. Bardzo śmieszne emotka  Zawsze warto się upewnić, że kolor na tubce to ten sam, co na opakowaniu.
0 0

calliope

#6148698 Napisano: 21.01.2016 19:21:33
O właśnie i te kolory też trzeba sprawdzać.
0 0

barszcz

#6148702 Napisano: 21.01.2016 19:36:06
Wkurzam się sama na siebie-zachciało się starej babie nart emotka  wywaliłam takiego orła,że ledwo chodzą i oczywiście całość dobiłam głową-dobrze,że jeżdźę w kasku.
0 0

mczarna

#6148722 Napisano: 21.01.2016 20:34:20
snowflake napisał(a):

tomniewkurza napisał(a):

erychta00 napisał(a):

Wkurzają mnie takie konkursy  emotka  https://www.faceb...ts/10153895512618188 Odpowiedź ma  być w jednym zdaniu, a zdania niczym eseje!

Konkurs normalny, tylko uczestnicy naciągający formułę do granic absurdu są nienormalni emotka emotka

Normalny by był, jakby rzeczywiście wygrywały odpowiedzi jednozdaniowe. Często wygrywają dłuższe...bo pomimo dłuższej treści, bardzo się ona spodobała...lub brane było pod uwagę tylko 1sze zdanie i ono się spodobało emotka

No ale podkreślili w komentarzu,że ma być 1 zdanie... Fakt,że wiele tego typu konkursów jest,że niby 1 zdanie, a wygrywa esej ( np. w Luminarcu tak było, nawet pisałam wtedy do nich w trakcie trwania, czy oby 1 zdanie czy więcej, odpisali,że ilość do woli, w końcu nie wzięłam udziału). Mnie wkurza,że nadal funkcjonują konkursy na lajki i głosy (  dla mnie to już wyszło z mody kilka lat temu), a także konkursy typu "dlaczego ja", "wymyśl życzenia" - takie same banały...
0 0

mczarna

#6148737 Napisano: 21.01.2016 21:11:12
@asante napisał(a):

ewikewik napisał(a):

@asante napisał(a):

Do szału doprowadzają mnie papierosy! Sąsiedzi zrobili sobie palarnię w mieszkaniu, bo na zewnątrz zimno, to kto by chodził palić na balkon. Efekt - w mieszkaniu mam smród z papierochów, którego nienawidzę i na który jestem uczulona, włazi wszelkimi możliwymi dziurkami, glównei otworami wentylacyjnymi, chodzę spać ze smrodem, budzę się ze smrodem, śluzówki w nosie opuchnięte, nic nie daje palenie świeczek, kadzidełek, a wietrzenie tylko wyciąga większy smród z wentylacji. Mam ochotę tym ludziom wsadzić rozżarzonego papierocha w d...ę!

Zapomniałaś dodać, że latem otwierasz okna z nadzieją na odrobinę ŚWIEŻEGO POWIETRZA ale palacze wiszą w oknie z fajką w zębach, na zmianę, więc smród leci oknem. W chacie też palą więc zamykanie okien robi z mieszkania komorę gazową... Wkurza mnie? Nie, mam ochotę zabić.

Nie zapomniałam, na to się będę wkurzać latem  emotka
Marzę, by paczka papierosów kosztowała 100 zł, może niektórym by się odechciało kopcenia pieniędzy emotka

No przesadziłaś z tym marzeniem...Może i wódka niech kosztuje stówkę za ćwiartkę- jestem zdecydowanie ZA! Przepraszam ale ja akurat palę i nie wyobrażam sobie palić w windzie czy w innym tego typu miejscu. Jak wejdę do windy , w którejś ktoś jarał to szlag mnie trafia ( na szczęście to rzadkość). Nie pale w domu, tak jak się paliło w latach 80-90,że bez znaczenia miejsce, szło wszystko przez komin. W zimie smród papierosów jest niestety bardziej intensywny i ja niestety tego nie lubię ale palić lubię.Jak macie ludzi,którzy palą w windzie to współczuję, sama bym coś z nimi zrobiła, bo nie rozumiem tego zjawiska, jak i zjawiska takiego- ktoś pali, podjeżdża autobus albo tramwaj , a ten jeszcze ciągnie i wchodzi z wydmuchem do autobusu! Palę ale pewnych zachowań nie toleruję!
0 0

wojowniczka

#6148744 Napisano: 21.01.2016 21:20:51
NESCAFE!!!
5 kręceń! i co? i du.a!
125 zł poszło się gonić. Babcia dostała kawę, dziadek jutro dostanie kawę, nawet prababcia napije się kawy! Kawę mam i ja!!!
0 0

mczarna

#6148770 Napisano: 21.01.2016 22:06:35
tomniewkurza napisał(a):

mczarna napisał(a):

@asante napisał(a):

Marzę, by paczka papierosów kosztowała 100 zł, może niektórym by się odechciało kopcenia pieniędzy emotka

No przesadziłaś z tym marzeniem... Może i wódka niech kosztuje stówkę za ćwiartkę - jestem zdecydowanie ZA! Przepraszam ale ja akurat palę...

emotka
To się dogadały...
Ja nie piję wódki, ale jestem przeciwny, by flaszka kosztowała stówę. BO TAK!
Za to jestem za tym, by państwo PRZESTAŁO ZARABIAĆ na akcyzie. Bo to obłuda. Z jednej strony trąbią, jakie to szkodliwe, umieszczają ostrzeżenia o śmierci z powodu palenia na paczkach, ale kasę to potrafią ciągnąć! emotka
To jest chore!!!!! Albo stwierdzamy: "coś jest złe, trzeba z tym skończyć" i koniec produkcji PAŃSTWOWEJ, koniec pobierania ZYSKÓW ze sprzedaży tej TRUCIZNY, albo przestaniemy pieprzyć w bambus, że działamy w obronie obywatela  emotka

Ta akcyza to w ogóle jakaś porażka...Ale trucizna to to i to, a oni wiedzą na czym zarabiać...Cwaniaki
0 0

onlyrybka

#6148822 Napisano: 22.01.2016 09:05:24
magnus napisał(a):

wojowniczka napisał(a):

NESCAFE!!!
5 kręceń! i co? i du.a!
125 zł poszło się gonić. Babcia dostała kawę, dziadek jutro dostanie kawę, nawet prababcia napije się kawy! Kawę mam i ja!!!

emotka

Nescafe będę i ja długo piła  emotka    Nakupowałam kaw po 20 zł na paragon.
Teraz do organizatora muszę napisać, aby anulował zgłoszenia emotka
0 0

asantesana

#6148873 Napisano: 22.01.2016 10:46:39
mczarna napisał(a):

@asante napisał(a):

ewikewik napisał(a):

@asante napisał(a):

Do szału doprowadzają mnie papierosy! Sąsiedzi zrobili sobie palarnię w mieszkaniu, bo na zewnątrz zimno, to kto by chodził palić na balkon. Efekt - w mieszkaniu mam smród z papierochów, którego nienawidzę i na który jestem uczulona, włazi wszelkimi możliwymi dziurkami, glównei otworami wentylacyjnymi, chodzę spać ze smrodem, budzę się ze smrodem, śluzówki w nosie opuchnięte, nic nie daje palenie świeczek, kadzidełek, a wietrzenie tylko wyciąga większy smród z wentylacji. Mam ochotę tym ludziom wsadzić rozżarzonego papierocha w d...ę!

Zapomniałaś dodać, że latem otwierasz okna z nadzieją na odrobinę ŚWIEŻEGO POWIETRZA ale palacze wiszą w oknie z fajką w zębach, na zmianę, więc smród leci oknem. W chacie też palą więc zamykanie okien robi z mieszkania komorę gazową... Wkurza mnie? Nie, mam ochotę zabić.

Nie zapomniałam, na to się będę wkurzać latem  emotka

No przesadziłaś z tym marzeniem...Może i wódka niech kosztuje stówkę za ćwiartkę- jestem zdecydowanie ZA! Przepraszam ale ja akurat palę... 

No pierwszy raz w życiu ktoś mi powiedział, ze przesadziłam z marzeniami i w ogóle mi narzucał o czym mi wolno marzyć emotka  To moje marzenia, a Ty sobie miej swoje, np. żeby paczka papierosów kosztowała 5 zł, pozwalam Ci  emotka
0 0