Wkurza mnie...

dolly

#6151096 Napisano: 27.01.2016 19:14:44
barcza napisał(a):

kaskaderka1 napisał(a):

ewikewik napisał(a):

Rozumiem, że nie tylko Wam przeszkadza? Z sąsiadem trzeba założyć sprawę o notoryczne i złośliwe zakłócenia spokoju dziennego/nocnego. Jak macie świadka to sobie poradzicie. Świadkami mogą być członkowie rodziny, znajomi będący gośćmi, którzy zgodzą się zeznawać, też przecież słyszą co facet wyczynia. Doraźnie pod kątem takiej sprawy przydadzą się codzienne notatki: data, godzina i co wyczyniał.

Dziękuję za rady . emotka

żartujecie sobie chyba , dopiero by pokazał co potrafi a jak na Was naśle kolegów i was pobija albo okradną albo będzie ktoś nagle niszczył wam drzwi i takie inne przyjemności robił może nie on sam ale zapewne ma kolegów 

???
0 0

Gość: ewikewik

#6151151 Napisano: 27.01.2016 20:19:51
U mnie na klatce jest spokój. Pełnoletni chłopcy, oskarżający się nawzajem na zeznaniach (czytałam akta), na które zostali zabrani z domów przez policję, wyroki za groźby karalne, które mocno im mieszają w poszukiwaniu pracy a jednak  W KOŃCU od 2 lat jest idealny spokój. Coś ich jednak takie policyjno-sadowe przejścia nauczyły.
0 0

defed

#6151156 Napisano: 27.01.2016 20:29:30
emotka Jak tak można, no rzesz... Myślałam, że to wina mojej beznadziejnej twórczości, te niepowodzenia...
Pierwszy raz nie przeczytałam regulaminu przed zakupem i mam za swoje:
konkurs Kiory w Żabce zaczął się 18 listopada 2015 - ale tylko wg bazy e-konków... https://www.e-kon...ya.html#.VqkZjvnhDIU
Serdecznie dziękuję za wprowadzenie w błąd - pewnie nie tylko mnie - marzenka1483 emotka
emotka emotka emotka emotka

Wkurzenie poteguje fakt, ze Kiora  na moje przedwczesne SMSy wyslala prawidlowe zwrotki i do dzisiaj nie mialam pojecia o moim bledzie  emotka
0 0

serberta

#6151200 Napisano: 27.01.2016 21:23:59
zaczytana-pola napisał(a):

serberta napisał(a):

mia napisał(a):

joan napisał(a):

serberta napisał(a):

że wyrzuciłam w błoto 280 zł. Kupiłam z ogłoszenia tutaj na forum streamer philipsa, dogadałam się z jSprzedająca na privie , wybrałam odbiór osobisty w Krakowie i dostałam coś co absolutnie mi nie jest do niczego potrzebne.Nie miałam możliwości wypróbowania , przekazanie streamera nastąpiło w Galerii. Chciałam zwrócić powołując się na umowę zawartą na odległość, ale sprzedająca odmawia mi tego prawa.  Streamer miał być do wygładzania delikatnych ubrań ale nie ma żadnego efektu. Kurcze nie wiem czy ten egzemplarz jest wadliwy czy philips produkuje buble?

Nie ma czegoś takiego w przypadku osób fizycznych.

Proponuję Ci pogadać z Philipsem na FB, może też inni użytkownicy steamera się do Ciebie na PW odezwą... W ten sposób dowiesz się czy "to to" tak ma działać, jak działa.
A jak się okaże, że urządzenie nie jest wadliwe, tylko nieskuteczne, to wystaw na Allegro. emotka
W przypadku osób fizycznych, tak jak napisała joan, można liczyć tylko i wyłącznie na dobrą wolę...

Dziękuję za pomysły , niestety na dobrą wolę nie mogę liczyć....

Jeśli sprzedalabym Ci nowy, pełnowartościowy towar, a on po prostu nie spelnilby Twoich oczekiwań to nie przyjelabym zwrotu. Bo co mnie to obchodzi, że Ci się odwidzialo, skoro towar jest już używany? To tak jakbyś kupiła cukierki, zjadła pół opakowania i powiedziała, że chcesz oddać, bo niedobre. 

Sprzedający również sam przyznał że wypróbował streamer, ja również go wypróbowałam , dziesięć minut, cztery bluzki, przody. w dwa dni po zakupie . Bezpośrednio  po odebraniu stremera wyjechałam na krótko . Natychmiast poinformowałam Sprzedającego o tym że streamer  jest do niczego. Było to w 48 godzin o momentu gdy przekazano mi urządzenie.  Ma się to nijak do stwierdzenia że " zjadłam cukierki". Dla mnie to kosztowna nauczka by kupować raczej w sklepie gdzie nie byłoby najmniejszego problemu ze zwrotem, niż na forum. Te 10, 20 procent oszczedności nie jest warte tego stresu, kłopotu i możliwe, że straty finansowej
0 0

joan

#6151204 Napisano: 27.01.2016 21:30:15
serberta - nie jest tak, że w sklepie nie ma problemów ze zwrotem, żaden sklep nie ma obowiązku przyjąć używanego towaru. Nie ma takiego przepisu prawnego. Przy umowach na odległość również musisz oddać towar nieużywany, w oryginalnym opakowaniu itp.

Nadal nie wiadomo, czy steamer działa prawidłowo, czy nie. A to jest kluczowe.
0 0

serberta

#6151209 Napisano: 27.01.2016 21:34:27
@cc_investigator napisał(a):

serberta napisał(a):

mia napisał(a):

joan napisał(a):

serberta napisał(a):

że wyrzuciłam w błoto 280 zł. Kupiłam z ogłoszenia tutaj na forum streamer philipsa, dogadałam się z sprzedająca na privie , wybrałam odbiór osobisty w Krakowie i dostałam coś co absolutnie mi nie jest do niczego potrzebne.Nie miałam możliwości wypróbowania , przekazanie streamera nastąpiło w Galerii. Chciałam zwrócić powołując się na umowę zawartą na odległość, ale sprzedająca odmawia mi tego prawa.  Streamer miał być do wygładzania delikatnych ubrań ale nie ma żadnego efektu. Kurcze nie wiem czy ten egzemplarz jest wadliwy czy philips produkuje buble?

Proponuję Ci pogadać z Philipsem na FB, może też inni użytkownicy steamera się do Ciebie na PW odezwą... W ten sposób dowiesz się czy "to to" tak ma działać, jak działa.
A jak się okaże, że urządzenie nie jest wadliwe, tylko nieskuteczne, to wystaw na Allegro. emotka
W przypadku osób fizycznych, tak jak napisała joan, można liczyć tylko i wyłącznie na dobrą wolę...

Jeśli sprzedalabym Ci nowy, pełnowartościowy towar, a on po prostu nie spelnilby Twoich oczekiwań to nie przyjelabym zwrotu. Bo co mnie to obchodzi, że Ci się odwidzialo, skoro towar jest już używany? To tak jakbyś kupiła cukierki, zjadła pół opakowania i powiedziała, że chcesz oddać, bo niedobre. 

Choć bardzo współczuję nieudanego zakupu, to też się zgodzę. Jeśli nie ma on wady, to właśnie ze sprzętu nowego stał się używanym. I niestety stracił na wartości. To co mnie drażni na aukcjach allegro to: "sprzęt zupełnie nowy, tylko 3 razy użyty". Nie wiem jakie znaczenie ma to przy steamerze, ale przy niektórych sprzętach miałoby bardzo duże.

0 0

malenka

#6151212 Napisano: 27.01.2016 21:39:51
Serberta, nie wiem jaki Ty masz steamer. Ja mam biało- fioletowy, ten ręczny i uważam, że jest to bubel jakich mało. Potrafi wyprasować cienkie, bawełniane bluzeczki, ale wyłącznie z delikatnych zagięć. Wyprasowanie klasycznej męskiej koszuli? Za nic w świecie. Nie wydaje mi się żeby mój był jakoś uszkodzony, po prostu jest do niczego.
0 0

serberta

#6151231 Napisano: 27.01.2016 21:56:14
joan napisał(a):

joan napisał(a):

joan napisał(a):

serberta - nie jest tak, że w sklepie nie ma problemów ze zwrotem, żaden sklep nie ma obowiązku przyjąć używanego towaru. Nie ma takiego przepisu prawnego. Przy umowach na odległość również musisz oddać towar nieużywany, w oryginalnym opakowaniu itp.

Nadal nie wiadomo, czy steamer działa prawidłowo, czy nie. A to jest kluczowe.

bzowapani napisał(a):

W większości sklepów jest taka możliwość Saturn, MEDIA MARKT, EURO AGD , HIPErmarkety można towar zwrócić a sprzedający nawet do tego zachęcają. Myślę że zwrot butów które ktoś trzynał na czasami przepoconych i zagrzybionych stopach przez kilka godzin we własnym domu jest mniej kontrowersyjne niż krótkie wypróbowanie streamera. Bo jak inaczej przekonac się ,czy nam odpowiada. Jęśli jest ktoś kto nigdy nie zrobił nieudanego zakupu i nie próbował go zwrócić niech pierwszy rzuci we mnie kamień...

0 0

leoniu

#6151238 Napisano: 27.01.2016 22:10:13
Powiem brutalnie - było nie kupować. Uważam, że to jest nieuczciwe, podawanie linka dziewczyny na forum i jechanie po niej. Kupujesz taniej - twoje ryzyko. Tak jak - bywa - kupujemy taniej, ale bez gwarancji... Trudno. 
0 0

joan

#6151244 Napisano: 27.01.2016 22:16:05
serberta napisał(a):

W większości sklepów jest taka możliwość Saturn, MEDIA MARKT, EURO AGD , HIPErmarkety można towar zwrócić a sprzedający nawet do tego zachęcają. Myślę że zwrot butów które ktoś trzynał na czasami przepoconych i zagrzybionych stopach przez kilka godzin we własnym domu jest mniej kontrowersyjne niż krótkie wypróbowanie streamera. Bo jak inaczej przekonac się ,czy nam odpowiada. Jęśli jest ktoś kto nigdy nie zrobił nieudanego zakupu i nie próbował go zwrócić niech pierwszy rzuci we mnie kamień...

Nie chodzi o rzucanie kamieniem - wiem z pierwszej ręki (od mojej mamy), że towar możesz oddać (o ile sklep to przewiduje!) nieużywany. Czyli nie ma opcji, że ktoś zrobi 3x sok sokowirówką, a potem stwierdzi "Oj, słaba moc, pierdylę, oddaję!"

Moim zdaniem najważniejsza jest kwestia sprawności urządzenia. Jeśli jest sprawne, a Tobie nie odpowiada - sprzedaj je. Jeśli jest niesprawne, powinnaś przekazać je sprzedającej, a ona wyjaśnić sprawę z organizatorem. Tak byłoby uczciwie.
0 0

dolly

#6151246 Napisano: 27.01.2016 22:19:11
leoniu napisał(a):

Powiem brutalnie - było nie kupować. Uważam, że to jest nieuczciwe, podawanie linka dziewczyny na forum i jechanie po niej. Kupujesz taniej - twoje ryzyko. Tak jak - bywa - kupujemy taniej, ale bez gwarancji... Trudno. 

A gdzie niby ten link podany? 
0 0

joan

#6151247 Napisano: 27.01.2016 22:19:56
dolly napisał(a):

leoniu napisał(a):

Chodziło zapewne o NICK.
0 0

leoniu

#6151255 Napisano: 27.01.2016 22:29:20
joan napisał(a):

dolly napisał(a):

leoniu napisał(a):

Chodziło zapewne o NICK.

Masz rację emotka chodziło emotka  
0 0

dolly

#6151256 Napisano: 27.01.2016 22:30:41
leoniu napisał(a):

joan napisał(a):

dolly napisał(a):

leoniu napisał(a):

Chodziło zapewne o NICK.

To musial byc szybko usuniety emotka
0 0

leoniu

#6151258 Napisano: 27.01.2016 22:33:13
dolly napisał(a):

leoniu napisał(a):

joan napisał(a):

dolly napisał(a):

leoniu napisał(a):

Chodziło zapewne o NICK.

To musial byc szybko usuniety emotka

Był, bo ja go wczoraj widziałam i pamiętam... Pamiętam, bo sobie pomyślałam, że to jest - ze strony atakującej - nie fair. Może już go nie ma. Ale był.
0 0

leoniu

#6151264 Napisano: 27.01.2016 22:35:18
serberta napisał(a):

że wyrzuciłam w błoto 280 zł. Kupiłam z ogłoszenia tutaj na forum streamer philipsa, dogadałam się z sprzedającą na privie , wybrałam odbiór osobisty w Krakowie i dostałam coś co absolutnie mi nie jest do niczego potrzebne.Nie miałam możliwości wypróbowania , przekazanie streamera nastąpiło w Galerii. Chciałam zwrócić powołując się na umowę zawartą na odległość, ale sprzedająca odmawia mi tego prawa.  Streamer miał być do wygładzania delikatnych ubrań ale nie ma żadnego efektu. Kurcze nie wiem czy ten egzemplarz jest wadliwy czy philips produkuje buble?

Tu, zamiast słowa "sprzedająca" było wprost napisane o kogo chodzi... Już nie ma. 
0 0

leoniu

#6151265 Napisano: 27.01.2016 22:37:20

serberta napisał(a):

mia napisał(a):

joan napisał(a):

serberta napisał(a):

że wyrzuciłam w błoto 280 zł. Kupiłam z ogłoszenia tutaj na forum streamer philipsa, dogadałam się z ********na privie , wybrałam odbiór osobisty w Krakowie i dostałam coś co absolutnie mi nie jest do niczego potrzebne.Nie miałam możliwości wypróbowania , przekazanie streamera nastąpiło w Galerii. Chciałam zwrócić powołując się na umowę zawartą na odległość, ale sprzedająca odmawia mi tego prawa.  Streamer miał być do wygładzania delikatnych ubrań ale nie ma żadnego efektu. Kurcze nie wiem czy ten egzemplarz jest wadliwy czy philips produkuje buble?

o... a tu - gdzie gwiazdki - nadal jest... 
0 0

Gość: stenka

#6151266 Napisano: 27.01.2016 22:37:28
leoniu napisał(a):

serberta napisał(a):

że wyrzuciłam w błoto 280 zł. Kupiłam z ogłoszenia tutaj na forum streamer philipsa, dogadałam się z sprzedającą na privie , wybrałam odbiór osobisty w Krakowie i dostałam coś co absolutnie mi nie jest do niczego potrzebne.Nie miałam możliwości wypróbowania , przekazanie streamera nastąpiło w Galerii. Chciałam zwrócić powołując się na umowę zawartą na odległość, ale sprzedająca odmawia mi tego prawa.  Streamer miał być do wygładzania delikatnych ubrań ale nie ma żadnego efektu. Kurcze nie wiem czy ten egzemplarz jest wadliwy czy philips produkuje buble?

Tu, zamiast słowa "sprzedająca" było wprost napisane o kogo chodzi... Już nie ma. 

Na poprzedniej stronie w cytowaniach jest podany Nick
0 0

leoniu

#6151268 Napisano: 27.01.2016 22:42:09
Więc zamykając mój udział w tej dyskusji: chcesz mieć coś taniej - podejmujesz pewne ryzyko i jakby co - możesz być zły/zła tylko na siebie.
No i absolutnie zgadzam się z joan.
Amen. 
0 0

dolly

#6151273 Napisano: 27.01.2016 22:50:49
Tak, faktycznie, jest.
0 0