Wkurza mnie...

Ola1201

#6151292 Napisano: 27.01.2016 23:46:57
....co do takich sąsiadów uciążliwych: zniszczyli auto: przebite opony i skakanie po masce i była sprawa w sadzie, bo wiedziałam kto..... ale po x-latach, była powtórka z rozrywki i.... naprawy na własny koszt  emotka  bo zmieniły się przepisy ubezpieczyciela i ustawodawcy.....
0 0

asia670

#6151296 Napisano: 28.01.2016 00:30:27
kaskaderka1 napisał(a):

@cc_investigator napisał(a):

asia670 napisał(a):

ewikewik napisał(a):

asia670 napisał(a):

a mnie wkurza/to mało powiedziane/ mój sąsiad-lat 28,który gdy tylko mama z tatą wyjadą i chata wolna zaczyna imprezowanie z kumplami.Wczoraj, nie to już przedwczoraj -zaczął o 16 i skończył gdzies koło 8 rano następnego dnia.Wczoraj ok.21 kolesie się schodzili na "poprawiny',no dom otwarty 24 godz/dobę.Na szczęscie obyło sie tym razem bez tańców,skakania po meblach/tak.tak- kiedys tak było/puszczania na cały regulator o 5 rano muzyki.Tylko bardzo głośne "rozmowy nocne Polaków" przy wódeczce.Ponieważ stukanie,chodzenie na górę,proszenie zawsze przynosi ten sam efekt,czytaj żaden,pozwoliłam sobie zadzwonic do mamusi.I wiecie co?Do pół godziny przyszedł z kumplem wstawiony, z wielkimi pretensjami że ile to on ma lat,a ja dzwonie do matki i że go wkur.....i nie mam do niego szacunkuemotka I co byście mi poradzili???spokojnej nocy Wam życze

Sprawa karna za zachłoptas kłócenie spoczynku nocnego nauczy gówniarza szacunku do Ciebie, możesz być pewna.

ciąg dalszy nastąpił-przebite 4 koła w samochodzie i zamocowany sznur od poręczy schodów do klamki.Mąz wychodził /wyskakiwał/dziś o 4 rano przez okno/mieszkamy na parterze/,bo nie dało sie otworzyć drzwi.Stracone 3 godziny na wulkanizatora i policje.OPINIA POLICJI-NISKA SZKODLIWOŚĆ SPOŁECZNA!!!emotka a sąsiad powiedział ,że sie ich nie boi i będzie robił dalej na złość.Ręce mi opadły,no wychodzi na to ,że to my jesteśmy bandytami i nie wiadomo czego chcemy....

W głowie mi się to nie mieści.
Bardzo, bardzo współczuję emotka

Zgłoś sprawę do dzielnicowego i od dzisiaj zgłaszaj za każdym razem wszystko Policji. Musisz uzbierać jak najwięcej zgłoszeń. Jeśli to zrobisz ,złóż oficjalne zawiadomienie . Sprawa wtedy ruszy.

Oj dokładnie tak już będzie od teraz-w sobotę jesteśmy umówieni z dzielnicowym,któremu nie jest bynajmniej obcy. Żałuję tylko,że człowiek czeka latami nie wiadomo na co i przeprasza ,że żyje i zakłóca dobrą zabawę innym.No w końcu jak tak można,nie? W sumie to powinnam ich zapytać,czy moze jakieś kanapeczki zrobić albo śledzika do wódeczki podać? A nie czepiać się niepracujących byków pod trzydziestkę/na marginesie rodzice bardzo fajni-na poziomie,dyrektorzy,tylko same problemy z "dorastającym" synkiem/drugi zupełne przeciwieństwo/.Pisząc tutaj oglądam sobie jednocześnie "narzędzia"zamontowane w naszych oponach-to 4 solidne gwoździe do podkuwania koni,takie na 7-8 cm każdy.Przynajmniej czegoś się znowu nauczyłam emotka bo nigdy ich nie widziałam...
0 0

marzenka1483

#6151313 Napisano: 28.01.2016 08:48:40
defed napisał(a):

emotka Jak tak można, no rzesz... Myślałam, że to wina mojej beznadziejnej twórczości, te niepowodzenia...
Pierwszy raz nie przeczytałam regulaminu przed zakupem i mam za swoje:
konkurs Kiory w Żabce zaczął się 18 listopada 2015 - ale tylko wg bazy e-konków... http://www.e-konk...ya.html#.VqkZjvnhDIU
Serdecznie dziękuję za wprowadzenie w błąd - pewnie nie tylko mnie - marzenka1483 emotka
emotka emotka emotka emotka

Wkurzenie poteguje fakt, ze Kiora  na moje przedwczesne SMSy wyslala prawidlowe zwrotki i do dzisiaj nie mialam pojecia o moim bledzie  emotka

Baaaaaaardzo przepraszam, to było nieświadome. emotka Najlepsze jest to że też mam paragon z przed konkursu tzn z listopada a regulamin przy dodawaniu konkursu czytałam. Musze sprawdzić dlaczego tak się stało, może mam jeszcze regulamin ściągnięty na kompie z 18 listopada. Ale wtopaemotka
0 0

ziolko

#6151314 Napisano: 28.01.2016 08:50:08
asia670 -Art. 124 KK. § 1. Kto cudzą rzecz umyślnie niszczy, uszkadza lub czyni niezdatną do użytku, jeżeli szkoda nie przekracza 250 złotych,podlega karze aresztu, ograniczenia wolności albo grzywny.
lub
Art. 288 KK Zniszczenie rzeczy
§ 1. Kto cudzą rzecz niszczy, uszkadza lub czyni niezdatną do użytku,
podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.
§ 2. W wypadku mniejszej wagi, sprawca
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.
§ 3. Karze określonej w § 1 podlega także ten, kto przerywa lub uszkadza kabel podmorski albo narusza przepisy obowiązujące przy zakładaniu lub naprawie takiego kabla.
§ 4. Ściganie przestępstwa określonego w § 1 lub 2 następuje na wniosek pokrzywdzonego.

Ile lat mają opony? ile zapłaciliście za wulkanizację? macie jakiś rachunek za naprawę i/lub za zakup opon? 
0 0

dolly

#6151448 Napisano: 28.01.2016 11:49:49
asia670 napisał(a):

Oj dokładnie tak już będzie od teraz-w sobotę jesteśmy umówieni z dzielnicowym,któremu nie jest bynajmniej obcy. Żałuję tylko,że człowiek czeka latami nie wiadomo na co i przeprasza ,że żyje i zakłóca dobrą zabawę innym.No w końcu jak tak można,nie? W sumie to powinnam ich zapytać,czy moze jakieś kanapeczki zrobić albo śledzika do wódeczki podać? A nie czepiać się niepracujących byków pod trzydziestkę/na marginesie rodzice bardzo fajni-na poziomie,dyrektorzy,tylko same problemy z "dorastającym" synkiem/drugi zupełne przeciwieństwo/.Pisząc tutaj oglądam sobie jednocześnie "narzędzia"zamontowane w naszych oponach-to 4 solidne gwoździe do podkuwania koni,takie na 7-8 cm każdy.Przynajmniej czegoś się znowu nauczyłam emotka bo nigdy ich nie widziałam...

Zawiazanie sznura uniemozliwiajace wydostanie sie w mieszkania jest ZAGROZENIEM ZYCIA I ZDROWIA mieszkancow mieszkania.
Na tym bym sie skupila, tu wchodzi prokurator. Zdjecia, wezwanie policji. Gdyby nie daj Boze wybuchl pozar, to jak byscie wyszli, masakra.
Nie ma znaxzenia, ze mieszkaxie na parterze, w domu moze byc starsza osoba i co? Ma skakac?
0 0

ziolko

#6151455 Napisano: 28.01.2016 11:55:24
tomniewkurza napisał(a):

ziolko napisał(a):

§ 3. Karze określonej w § 1 podlega także ten, kto przerywa lub uszkadza kabel podmorski albo narusza przepisy obowiązujące przy zakładaniu lub naprawie takiego kabla.

emotka emotka
W przypadku opon - zaiste, uszkodzenie takiego kabla niesie opłakane skutki dla auta, bo do środka dostaje się słona woda i auto rdzewieje podczas podwodnej podróży do Hameryki na ten przykład emotka

czepiasz się emotka  
Skopiowałam cały paragraf, a nie urywek
0 0

defed

#6151456 Napisano: 28.01.2016 11:57:43
tomniewkurza napisał(a):

defed napisał(a):

defed napisał(a):

Jak tak można, no rzesz... Myślałam, że to wina mojej beznadziejnej twórczości, te niepowodzenia...
Pierwszy raz nie przeczytałam regulaminu przed zakupem i mam za swoje

Przyznam, że nie rozumiem, jak można bazować WYŁĄCZNIE na danych z opisu. Przecież taka wzmianka na e-konkach to jedynie zajawka, a źródłem informacji zawsze jest strona konkursu. emotka
 A jak ktoś nie czyta, to - tak, jak piszesz - MA ZA SWOJE. Po co zrzucać to na innych? Hm... zła data w opisie to pikuś (zawsze przecież można zgłosić błąd przez koniczynkę). Wystarczy tylko chcieć.

To nie do konca tak jest, ze na 100% nie przczytalam regulaminu- ale takie na pierwsza mysl przyszlo mi wytlumaczenie, jedyne sensowne... 
Jest kilka osob z forum, ktore tak jak ja podejrzewaja zmiane w pierwotnym regulaminie, ale niestety nie wiemy jak to udowodnic, bo np.link  do regulaminu (z historii przegladarki dziewczyny zglaszajacej do bazy konkurs) "nie dziala" i za chwile przekierowuje juz do "nowego" regulaminu.

Ja jestem bardzo za czytaniem regulaminow, dlatego nie moge zrozumiec co sie w przypadku tego konkursu wydarzylo...
0 0

defed

#6151469 Napisano: 28.01.2016 12:21:22
marzenka1483 napisał(a):

defed napisał(a):

emotka Jak tak można, no rzesz... Myślałam, że to wina mojej beznadziejnej twórczości, te niepowodzenia...
Pierwszy raz nie przeczytałam regulaminu przed zakupem i mam za swoje:
konkurs Kiory w Żabce zaczął się 18 listopada 2015 - ale tylko wg bazy e-konków... http://www.e-konk...ya.html#.VqkZjvnhDIU
Serdecznie dziękuję za wprowadzenie w błąd - pewnie nie tylko mnie - marzenka1483 emotka
emotka emotka emotka emotka

Wkurzenie poteguje fakt, ze Kiora  na moje przedwczesne SMSy wyslala prawidlowe zwrotki i do dzisiaj nie mialam pojecia o moim bledzie  emotka

Baaaaaaardzo przepraszam, to było nieświadome. emotka Najlepsze jest to że też mam paragon z przed konkursu tzn z listopada a regulamin przy dodawaniu konkursu czytałam. Musze sprawdzić dlaczego tak się stało, może mam jeszcze regulamin ściągnięty na kompie z 18 listopada. Ale wtopaemotka

W oparciu o Twoje przekonanie, ze czytalas regulamin, no i po ochlonieciu po wczorajszych negatywnych emochach, wnioskuje ze ja sama rowniez musialam czytac regulamin, bo mam to w nawyku przed zakupami. Kiora zachowala sie bardzo nieprofesjonalnie zmieniajac regulamin, bez zachowania starej wersji i bez jakiejkolwiek informacji o poprawkach.
0 0

marzenka1483

#6151473 Napisano: 28.01.2016 12:24:50
defed napisał(a):

tomniewkurza napisał(a):

defed napisał(a):

defed napisał(a):

Jak tak można, no rzesz... Myślałam, że to wina mojej beznadziejnej twórczości, te niepowodzenia...
Pierwszy raz nie przeczytałam regulaminu przed zakupem i mam za swoje

Przyznam, że nie rozumiem, jak można bazować WYŁĄCZNIE na danych z opisu. Przecież taka wzmianka na e-konkach to jedynie zajawka, a źródłem informacji zawsze jest strona konkursu. emotka
 A jak ktoś nie czyta, to - tak, jak piszesz - MA ZA SWOJE. Po co zrzucać to na innych? Hm... zła data w opisie to pikuś (zawsze przecież można zgłosić błąd przez koniczynkę). Wystarczy tylko chcieć.

To nie do konca tak jest, ze na 100% nie przczytalam regulaminu- ale takie na pierwsza mysl przyszlo mi wytlumaczenie, jedyne sensowne... 
Jest kilka osob z forum, ktore tak jak ja podejrzewaja zmiane w pierwotnym regulaminie, ale niestety nie wiemy jak to udowodnic, bo np.link  do regulaminu (z historii przegladarki dziewczyny zglaszajacej do bazy konkurs) "nie dziala" i za chwile przekierowuje juz do "nowego" regulaminu.

Ja jestem bardzo za czytaniem regulaminow, dlatego nie moge zrozumiec co sie w przypadku tego konkursu wydarzylo...

po prostu pechemotka   (też mam paragon z datą z przed konkursu emotka ) Myślę że był przygotowywany regulamin i daty się zmieniły już po dodaniu przeze mnie konkursu a później nie zaglądałam tam jak już wzięłam udział, niestety nie mam regulaminu na dysku żeby to udowodnić.:-(
0 0

teodozja

#6151486 Napisano: 28.01.2016 12:41:30
dolly napisał(a):

asia670 napisał(a):

Zawiazanie sznura uniemozliwiajace wydostanie sie w mieszkania jest ZAGROZENIEM ZYCIA I ZDROWIA mieszkancow mieszkania.
Na tym bym sie skupila, tu wchodzi prokurator. Zdjecia, wezwanie policji. Gdyby nie daj Boze wybuchl pozar, to jak byscie wyszli, masakra.
Nie ma znaxzenia, ze mieszkaxie na parterze, w domu moze byc starsza osoba i co? Ma skakac?

Tylko podstawowa sprawa to że sąsiada nikt nie widział jak wiązał klamkę i dziurawił opony. Dla nas to oczywiste że zrobił to sąsiad w akcie zemsty. Policja na to nie bedzie miała zadnych dowodów dla ewentualnej sprawy sądowej.Musicie się zastanowić " uzgodnić z mężem "co powiecie dzielnicowemu.
0 0

dolly

#6151488 Napisano: 28.01.2016 12:46:52
teodozja napisał(a):

dolly napisał(a):

asia670 napisał(a):

Tylko podstawowa sprawa to że sąsiada nikt nie widział jak wiązał klamkę i dziurawił opony. Dla nas to oczywiste że zrobił to sąsiad w akcie zemsty. Policja na to nie bedzie miała zadnych dowodów dla ewentualnej sprawy sądowej.Musicie się zastanowić " uzgodnić z mężem "co powiecie dzielnicowemu.

Słowo przeciw słowu emotka
Jest motyw, a kolegę tez trzeba bedzie przesłuchać (kompana dekla) 
0 0

mczarna

#6151664 Napisano: 28.01.2016 19:07:37
Po co pisać w MDW,że się coś wygrało  i od razu narzekać,że choroba lokomocyjna, daleką podróż itd. To ja się pytam po co w ogóle się brało udział skoro wiadomo jaka wygrana? Oczywiście można wziąć udział z zamiarem sprzedania nagrody ale po co marudzić,że to i tamto?emotka
0 0

kalafior

#6151667 Napisano: 28.01.2016 19:15:40
mczarna napisał(a):

Po co pisać w MDW,że się coś wygrało  i od razu narzekać,że choroba lokomocyjna, daleką podróż itd. To ja się pytam po co w ogóle się brało udział skoro wiadomo jaka wygrana? Oczywiście można wziąć udział z zamiarem sprzedania nagrody ale po co marudzić,że to i tamto?emotka

Popieram! Brałam udział w tym konkursie, ale na mailu pusto.
Jestem ze Śląska, ale chętnie bym wypłyneła w morze!
Też się powkurzam! Tutaj można.
0 0

joan

#6151668 Napisano: 28.01.2016 19:16:57
mczarna napisał(a):

Nagrodami były również kamery i z wpisu wynika, że laureatka grała właśnie o nie. Niestety, nie zawsze wygrywamy to, co chcemy...
0 0

mczarna

#6151676 Napisano: 28.01.2016 19:24:55
joan napisał(a):

mczarna napisał(a):

Nagrodami były również kamery i z wpisu wynika, że laureatka grała właśnie o nie. Niestety, nie zawsze wygrywamy to, co chcemy...

Ja tam nie widzę by pisała coś w tym wpisie o kamerce ale mimo wszystko -nawet jeśli sprzedać chce to niech nie narzeka...
0 0

pszczola

#6152162 Napisano: 29.01.2016 15:47:03
Wkurza mnie, że Biedronka ma niekończącą się rezerwę, a moje zgłoszenia były tak kiepskie, że na nic się nie załapały...............
0 0

zaczytana-pola

#6152165 Napisano: 29.01.2016 15:53:00
pszczola napisał(a):

Wkurza mnie, że Biedronka ma niekończącą się rezerwę, a moje zgłoszenia były tak kiepskie, że na nic się nie załapały...............

Nie wkurzaj się. Najwidoczniej były za dobre emotka

Wkurza mnie choróbsko, które się do mnie przypałętało. emotka
0 0

yolka123

#6152167 Napisano: 29.01.2016 15:56:52
tomniewkurza napisał(a):

joan napisał(a):

mczarna napisał(a):

Po co pisać w MDW,że się coś wygrało  i od razu narzekać,że choroba lokomocyjna, daleką podróż itd. To ja się pytam po co w ogóle się brało udział skoro wiadomo jaka wygrana?

Taaa... Też grałem tylko o koszulki w LAYSACH, a dwa razy trafiłem bilety. I co? I muszę teraz w lutym lecieć do Rzymu na mecz Realu emotka No i kto by się spodziewał?! Nigdy qrna samolotem nie leciałem, piłkę kocham jak rozwolnienie, w Europie niebezpiecznie przez oszołomów i uchodźców... samo zło.
A, też ponarzekam sobie, w końcu top od tego emotka emotka

0 0

joan

#6152168 Napisano: 29.01.2016 15:58:19
zaczytana-pola napisał(a):

pszczola napisał(a):

Nie wkurzaj się. Najwidoczniej były za dobre emotka (...)

Dokładnie tak, jak i wszystkie moje emotka
0 0

dolly

#6152170 Napisano: 29.01.2016 16:02:55
tomniewkurza napisał(a):

yolka123 napisał(a):

Przyszły dziś koszulki Lays, ale na każdego, co tu ze mną pomieszkuje, są za duże.
I jak tu teraz jechać na mecz bez koszulki sponsorskiej?...toć nas nie wpuszcząemotka

Nooo... to poważny problem, ja pierdziu... No i jak tu teraz w samolocie rozpoznać "swoich"?! emotka

Ciebie i tak wszyscy rozpoznają,  jak bedziesz chcial sie z pilotem spotkac, bo leci nie tak jak powinien   emotka

Nie moglam sie powstrzymać emotka emotka
0 0