Wkurza mnie...

edzia21

#6150213 Napisano: 26.01.2016 08:51:10
Wkurza mnie moje lenistwo połączone z brakiem inspirujących i porywających  akcji promocyjnych emotka 26-ty dzień nowego roku na kalendarzu, a spod moich dłoni dotychczas nie wyłonił się ani jeden wers konkursowych wypocin emotka emotka
0 0

mdepfs

#6150339 Napisano: 26.01.2016 11:59:22
moje lenistwo. tyle konkursów do ogarnięcia, a wena roztopiła się chyba razem z śniegiem ... emotka  'any ideas' jak sie zmobilizować? 
0 0

Gość: logos89

#6150360 Napisano: 26.01.2016 12:34:04
Wkurza mnie, że nie mogę wejśc co na niektóre wątki
0 0

jokan

#6150362 Napisano: 26.01.2016 12:36:19
mdepfs napisał(a):

moje lenistwo. tyle konkursów do ogarnięcia, a wena roztopiła się chyba razem z śniegiem ... emotka  'any ideas' jak sie zmobilizować? 

buu mam to samo
0 0

mdepfs

#6150366 Napisano: 26.01.2016 12:41:02
jokan napisał(a):

mdepfs napisał(a):

buu mam to samo

wkurzające, wszyscy wkoło nagrody dostają a ja 2 w styczniu tylkooo eh emotka
0 0

rettib

#6150478 Napisano: 26.01.2016 15:47:29
że NIGDY nie rozgryzę Grafa emotka
0 0

mia

#6150484 Napisano: 26.01.2016 16:05:01
rettib napisał(a):

że NIGDY nie rozgryzę Grafa emotka

Być może jesteś w rezerwie, ale tego się NIGDY nie dowiesz, sprzedając paragony.
Sama podcinasz gałąź, na której siedzisz. emotka
0 0

serberta

#6150582 Napisano: 26.01.2016 20:07:51
że wyrzuciłam w błoto 280 zł. Kupiłam z ogłoszenia tutaj na forum streamer philipsa, dogadałam się z sprzedającą na privie , wybrałam odbiór osobisty w Krakowie i dostałam coś co absolutnie mi nie jest do niczego potrzebne.Nie miałam możliwości wypróbowania , przekazanie streamera nastąpiło w Galerii. Chciałam zwrócić powołując się na umowę zawartą na odległość, ale sprzedająca odmawia mi tego prawa.  Streamer miał być do wygładzania delikatnych ubrań ale nie ma żadnego efektu. Kurcze nie wiem czy ten egzemplarz jest wadliwy czy philips produkuje buble?
0 0

joan

#6150584 Napisano: 26.01.2016 20:12:56
serberta napisał(a):

że wyrzuciłam w błoto 280 zł. Kupiłam z ogłoszenia tutaj na forum streamer philipsa, dogadałam się z jaulią na privie , wybrałam odbiór osobisty w Krakowie i dostałam coś co absolutnie mi nie jest do niczego potrzebne.Nie miałam możliwości wypróbowania , przekazanie streamera nastąpiło w Galerii. Chciałam zwrócić powołując się na umowę zawartą na odległość, ale sprzedająca odmawia mi tego prawa.  Streamer miał być do wygładzania delikatnych ubrań ale nie ma żadnego efektu. Kurcze nie wiem czy ten egzemplarz jest wadliwy czy philips produkuje buble?

Nie ma czegoś takiego w przypadku osób fizycznych.
0 0

mia

#6150591 Napisano: 26.01.2016 20:26:41
joan napisał(a):

serberta napisał(a):

że wyrzuciłam w błoto 280 zł. Kupiłam z ogłoszenia tutaj na forum streamer philipsa, dogadałam się z jaulią na privie , wybrałam odbiór osobisty w Krakowie i dostałam coś co absolutnie mi nie jest do niczego potrzebne.Nie miałam możliwości wypróbowania , przekazanie streamera nastąpiło w Galerii. Chciałam zwrócić powołując się na umowę zawartą na odległość, ale sprzedająca odmawia mi tego prawa.  Streamer miał być do wygładzania delikatnych ubrań ale nie ma żadnego efektu. Kurcze nie wiem czy ten egzemplarz jest wadliwy czy philips produkuje buble?

Proponuję Ci pogadać z Philipsem na FB, może też inni użytkownicy steamera się do Ciebie na PW odezwą... W ten sposób dowiesz się czy "to to" tak ma działać, jak działa.
A jak się okaże, że urządzenie nie jest wadliwe, tylko nieskuteczne, to wystaw na Allegro. emotka
W przypadku osób fizycznych, tak jak napisała joan, można liczyć tylko i wyłącznie na dobrą wolę...
0 0

serberta

#6150594 Napisano: 26.01.2016 20:29:06
mia napisał(a):

joan napisał(a):

serberta napisał(a):

Proponuję Ci pogadać z Philipsem na FB, może też inni użytkownicy steamera się do Ciebie na PW odezwą... W ten sposób dowiesz się czy "to to" tak ma działać, jak działa.
A jak się okaże, że urządzenie nie jest wadliwe, tylko nieskuteczne, to wystaw na Allegro. emotka
W przypadku osób fizycznych, tak jak napisała joan, można liczyć tylko i wyłącznie na dobrą wolę...

Dziękuję za pomysły , niestety na dobrą wolę nie mogę liczyć....
0 0

filemon02c

#6150624 Napisano: 26.01.2016 21:48:52
nic nie idzie po mojej myśli...
0 0

Gość: poprostuanette

#6150673 Napisano: 26.01.2016 23:51:11
joan napisał(a):

serberta napisał(a):

masz prawo. Wszystko co zawarte na odległośc może być zwrócone. Ostatnio zamawiałam obrączkę bo straciłam ją i też mogłam zwrócić ją bo kupowałam przez interent... a obrączka była zamawiana wg mojego projektu z grawerem
0 0

snowflake

#6150676 Napisano: 26.01.2016 23:56:44
Nie wprowadzajcie innych w błąd emotka

Publiczne aukcje osób prywatnych ( między innymi) nie mają tu zastosowania, sprzedający nie ma obowiązku przyjęcia zwrotu.
0 0

snowflake

#6150684 Napisano: 27.01.2016 00:54:49
tomniewkurza napisał(a):

Jeśli przyjąć słownikową definicję słowa AUKCJA «publiczna sprzedaż rzeczy lub zwierząt, których nabywcą zostaje ten, kto oferuje najwyższą cenę»
to należałoby porównać z użytym słowem OGŁOSZENIE «wiadomość o czymś umieszczona w miejscu publicznym w formie pisemnej lub rozpowszechniona przez środki przekazu» i ustalić, jaką formę faktyczną miała ta sprzedaż emotka Zadanie dla językoznawcy emotka albo dla jednego z wielu specjalistów od języka polskiego, jakich tu na forum nie brakuje, jeśli wziąć pod uwagę same tylko wpisy tych, którzy potrafią zauważyć w CUDZYCH (nagrodzonych) tekstach każdy niuans emotka

Wystarczy wiedzieć, że Ustawa o prawach konsumenta nie dotyczy transakcji pomiędzy osobami prywatnymi  emotka
0 0

Gość: Dragomira30

#6150686 Napisano: 27.01.2016 01:06:29
dokładnie tak, w sprzedaży pomiędzy osobami prywatnymi kupującemu nie przysługuje prawo do odstąpienia od umowy.
http://prawoecomm...oje-prawa-obowiazki/
fajna stronka, warto poczytać
0 0

Gość: tomniewkurza

#6150687 Napisano: 27.01.2016 01:10:45
snowflake napisał(a):

Ustawa o prawach konsumenta nie dotyczy transakcji pomiędzy osobami prywatnymi  emotka

emotka
Mądrego to i dobrze poczytać, choćby w środku nocy. Masz absolutną rację, a ja o tym najważniejszym zapomniałem emotka
0 0

asia670

#6150688 Napisano: 27.01.2016 01:42:01
a mnie wkurza/to mało powiedziane/ mój sąsiad-lat 28,który gdy tylko mama z tatą wyjadą i chata wolna zaczyna imprezowanie z kumplami.Wczoraj, nie to już przedwczoraj -zaczął o 16 i skończył gdzies koło 8 rano następnego dnia.Wczoraj ok.21 kolesie się schodzili na "poprawiny',no dom otwarty 24 godz/dobę.Na szczęscie obyło sie tym razem bez tańców,skakania po meblach/tak.tak- kiedys tak było/puszczania na cały regulator o 5 rano muzyki.Tylko bardzo głośne "rozmowy nocne Polaków" przy wódeczce.Ponieważ stukanie,chodzenie na górę,proszenie zawsze przynosi ten sam efekt,czytaj żaden,pozwoliłam sobie zadzwonic do mamusi.I wiecie co?Do pół godziny przyszedł z kumplem wstawiony, z wielkimi pretensjami że ile to on ma lat,a ja dzwonie do matki i że go wkur.....i nie mam do niego szacunkuemotka I co byście mi poradzili???spokojnej nocy Wam życze
0 0

zaczytana-pola

#6150699 Napisano: 27.01.2016 07:29:23
serberta napisał(a):

mia napisał(a):

joan napisał(a):

serberta napisał(a):

Dziękuję za pomysły , niestety na dobrą wolę nie mogę liczyć....

Jeśli sprzedalabym Ci nowy, pełnowartościowy towar, a on po prostu nie spelnilby Twoich oczekiwań to nie przyjelabym zwrotu. Bo co mnie to obchodzi, że Ci się odwidzialo, skoro towar jest już używany? To tak jakbyś kupiła cukierki, zjadła pół opakowania i powiedziała, że chcesz oddać, bo niedobre. 
0 0

synk

#6150844 Napisano: 27.01.2016 13:29:56
wkurza mnie, że organizator narzuca termin realizacji nagrody (szkolenie) pomimo braku zapisu w regulaminie o jakimkolwiek terminie. Ba - nawet napisali że nagrodę dostarczą kurierem co sugerowało jej "materialność" w postaci bonu prezentowego. A tu ZONK. Nagroda-widmo
0 0