Wkurza mnie...

mysia

#6161430 Napisano: 17.02.2016 19:27:48
tomniewkurza napisał(a):

dolly napisał(a):

Co do dzieci to mam tak samo, konkurs dla pelnoletnich a jedna z druga wstawiaja biedne dzieciaczki, poprzebierane, wymazane (...)
Dorosly podejmuje decyzje sam o sobie, ze pokaze swoja facjate, a dziecko takiej decyzji podjac nie moze, a jednak wystepuje w glownej roli.
Szkoda, ze organizatorzy przyjmują takie fotki emotka

Święte słowa, choć smutny wydźwięk mają one. emotka (powiedział stary Yoda)

Dokładnie! Nic w internecie nie ginie, poza tym obserwując czasem te konkursowe fotki, przeraża mnie fakt, że takie dziecko może być kiedyś obiektem kpin.. smutne to.. Mnie wkurzają znajome (jedną już zablokowałam) które w nadmiernych ilościach wrzucają foty i statusy dotyczące swoich dzieci, teraz kolejna zamęcza rozbudowanymi postami z życia dzieci, same posty o tym jakie jej dzieci są wspaniałe i WSZYSCY się nimi zachwycają, a ona jest idealną matką.. Mam nadzieję, że jeżeli będę miała dzieci to nie stanę się taką wkurzającą matką emotka
0 0

agadawid

#6161441 Napisano: 17.02.2016 19:40:58
A już myślałam że tylko ja jestem taka skrzywiona i ta rozmazana czekolada na dziecięcych buziach tak głupio mi się kojarzy...
0 0

taalvikki

#6161444 Napisano: 17.02.2016 19:45:57
no cóż, niektóre panie wraz z dzieckiem rodzą także własny mózg. tyle, że tym drugim szybko przestają się opiekować. 
0 0

Gość: polarniczka

#6161448 Napisano: 17.02.2016 19:52:45
niech ta baba co wstawiła to wymazane dziecko idąc kiedyś w parku wyrżnie gębą w psie bobki świeżo zostawione jeszcze parujęce i se cyknie selfie a potem wstawia na widok publiczny...
0 0

evita

#6161478 Napisano: 17.02.2016 20:46:08
Mnie nie denerwują dzieci na zdjęciach. Chyba że jest to niezgodne z regulaminem, wtedy oczywiście.
Dzieci potrafią oddać wyrazem twarzy, mową ciała, spontanicznością prawdziwe odczuwanie czegoś, np. smaku, radości. Te fotografie mnie cieszą, zwyczajnie.
Ja nie mam dzieci, dziecko ma brat. Ani razu swojej córeczki nie myślał wstawiać na żadne media społecznościowe czy o zgrozo dla niego - na strony konkursowe. Uważa, że skoro ceni swoją prywatność bardzo, to z założenia córki również. Ale na spotkaniach rodzinnych zawsze jest radość jak przypominamy sobie pierwsze filmiki z jedzeniem przez nią  pierwszego jabłka,  kaszki czy pierwszych obiadków. Cudnie umazana, dziecięco ciekawa, radosna z postępów i naszego szczęścia. I wszyscy się wzruszamy. Daje nam to szczęście i jesteśmy dumni. To skłania mnie do podejrzenia, że może inni, zwyczajnie, chcą się pochwalić swoim maluchem, szczęśliwym, radosnym, samodzielnym?

Ps. Jakbym wyrżnęła na chodniku, prosto w kupę, nie miałabym problemu wysłania tego mojego selfie do Urzędu Miasta np. czy gdzie indziej. Bo to jest złe, że kupa jest na chodniku i że może się połamałam. Jakoś nie mam na uwadze straty osobistej, że z kupą mi będzie nie do twarzy. Komu będzie? Wszystko ma drugi dno. Nie ma co się zacietrzewiać. Niech każdy robi co uważa za słuszne dla siebie. Po co to komentować? Lepiej komuś?
0 0

evita

#6161482 Napisano: 17.02.2016 20:54:42
tomniewkurza napisał(a):

evita napisał(a):

(...) Nie ma co się zacietrzewiać. Niech każdy robi co uważa za słuszne dla siebie. Po co to komentować? Lepiej komuś?

Tym komentarzem dowodzisz, że komentowanie rzeczywistości jest ci potrzebne emotka
Paradoks? Obłuda? Rozdwojenie jaźni? TY możesz, inni już nie? emotka

Nie,  masz rację.  Absolutną.  Myślałam, że to zaprzeczenie, chciałam skasować. Uznałam jednak, że wydźwięk będzie nie taki z założenia. I zostawiłam. Choć nie powinnam pisać w ogóle. By było zgodne.
0 0

fineessa

#6161503 Napisano: 17.02.2016 21:17:57
Czytałam ostatnio w internecie artykuł o matkach-blogerkach, które na wszelakie portale społecznościowe typu Fb czy instagram wrzucają codziennie po kilka zdjęć swoich dzieci (w ubrankach od sponsorów, w wózkach od sponsorów itp). Wiadomo, że za wyżej wymienione czynności otrzymują  przeróżne benefity, także finansowe. Koniec artykułu został niezwykle trafnie podsumowany jednym, prostym zdaniem:
"A Ty za ile sprzedasz dziś swoje dziecko?"
Uważam że jego autor dosłownie trafił w sedno.

W temacie wkurza mnie handel paragonami na forum.
0 0

noisy0000

#6161519 Napisano: 17.02.2016 21:35:42
bzowapani napisał(a):

evita napisał(a):

(...) Nie ma co się zacietrzewiać. Niech każdy robi co uważa za słuszne dla siebie. Po co to komentować? Lepiej komuś?

Mi lepiej... przynajmniej wiem, że nie jestem jakaś dziwna, że nie wzruszają mnie te "słodziaki" bo przekonałam się, że jest więcej osób, które mają podobne zdanie...
0 0

evita

#6161526 Napisano: 17.02.2016 21:48:41
noisy0000 napisał(a):

evita napisał(a):

evita napisał(a):

Mi lepiej... przynajmniej wiem, że nie jestem jakaś dziwna, że nie wzruszają mnie te "słodziaki" bo przekonałam się, że jest więcej osób, które mają podobne zdanie...

Mnie słodziaki wzruszają, ale to wiadomo kwestia indywidualna emotka
Dziwna na pewno nie jesteś, mnie nie wzruszają papugi np.  A innych koty ani psy.
Kalinea, to o czym piszesz to znów coś innego. Koleżanka prawie ze studiów, dwójka dzieci. Wycieczki na tydzień co miesiąc. Bardzo dobrze sytuowani rodzice. Kasa duża. Zaczęli pisać bloga o wyprawach - pełne fotorelacja, ciekawe miejsca, zabytki. Książki, zabawki itp. Po dwóch latach sami zaczęli pisać sponsorzy a wcześniej rodzice: w co ubrane są dzieci , wyglądają super itp. I odsprzedaj bluzkę, sukienkę, daj namiar itp. To się samo kręci i ma własne życie.
0 0

mczarna

#6161532 Napisano: 17.02.2016 21:53:24
Wkur... mnie reklama Calominal  z tym aktorem udającym lekarza i nie mówiącym litery "r". Wrrrrrrrr
0 0

mczarna

#6161540 Napisano: 17.02.2016 22:15:38
Polecam ten wątek - tomniewkurza oraz taalvikki- jak nic pasujecie do siebie:-)
0 0

zaczytana-pola

#6161541 Napisano: 17.02.2016 22:20:49
taalvikki napisał(a):

no cóż, niektóre panie wraz z dzieckiem rodzą także własny mózg. tyle, że tym drugim szybko przestają się opiekować. 

Nie obraź się, ale kto wie, jak będzie z Tobą. Być może też rodząc dziecko urodzisz własny mózg. I co wtedy? emotka

Wkurza mnie pogoda.
0 0

estrelitta

#6161542 Napisano: 17.02.2016 22:23:09
mczarna napisał(a):

Polecam ten wątek - tomniewkurza oraz taalvikki- jak nic pasujecie do siebie:-)

emotka
0 0

batistutek123

#6161550 Napisano: 17.02.2016 22:33:40

Wkurza mnie że chyba będę musiał zmienić Norwegie na Danie bo lepsze pieniądze- nic po za tym. Podobało mi się w Norwegi.
0 0

mczarna

#6161553 Napisano: 17.02.2016 22:48:18
zaczytana-pola napisał(a):

taalvikki napisał(a):

Nie obraź się, ale kto wie, jak będzie z Tobą. Być może też rodząc dziecko urodzisz własny mózg. I co wtedy? emotka

Wkurza mnie pogoda.

emotka

Mnie też wkurza ale mnie wkurza od dawna, bo ja chcę wiosnę!!!
0 0

marzenier

#6161554 Napisano: 17.02.2016 22:58:25
mczarna napisał(a):

zaczytana-pola napisał(a):

taalvikki napisał(a):

Wkurza mnie pogoda.

emotka

Mnie też wkurza ale mnie wkurza od dawna, bo ja chcę wiosnę!!!

A ja nie chce emotka bo znowu nie zdążyłam schudnąć i to mnie wkurza emotka  ;)
0 0

batistutek123

#6161566 Napisano: 17.02.2016 23:41:06
tomniewkurza napisał(a):

estrelitta napisał(a):

mczarna napisał(a):

Polecam ten wątek - tomniewkurza oraz taalvikki- jak nic pasujecie do siebie emotka

emotka

emotka A ja nie rozumiem. Dlaczego tak uważacie? emotka

Pasujecie do siebie:))
0 0

evita

#6161570 Napisano: 17.02.2016 23:45:36
tomniewkurza napisał(a):

estrelitta napisał(a):

mczarna napisał(a):

Polecam ten wątek - tomniewkurza oraz taalvikki- jak nic pasujecie do siebie emotka

emotka

emotka A ja nie rozumiem. Dlaczego tak uważacie? emotka

Roar, złap potwora emotka
0 0

zabcia0410

#6161572 Napisano: 17.02.2016 23:47:35
mczarna napisał(a):

Wkur... mnie reklama Calominal  z tym aktorem udającym lekarza i nie mówiącym litery "r". Wrrrrrrrr

mnie tęż ta reklama wyjątkowo wkurza,a facet ponoć jest lekarzem tyle,że niepraktykującym i pracuje w firmie zajmującej się dezynfekcją  o ile dobrze pamiętam krąży w okolicach Wrocławia
0 0

Gość: katrin22

#6161577 Napisano: 18.02.2016 00:11:16
zabcia0410 napisał(a):

mczarna napisał(a):

mnie tęż ta reklama wyjątkowo wkurza,a facet ponoć jest lekarzem tyle,że niepraktykującym i pracuje w firmie zajmującej się dezynfekcją  o ile dobrze pamiętam krąży w okolicach Wrocławia

Mnie też wkurza, ale jest specyficzna i zapada w pamięć. Mnie dodatkowo wkurza ta reklama z Jogobellą tam gdzie wyją w tych truskawkowych słuchawkach.
0 0