Wkurza mnie...

malutka456

#6170495 Napisano: 08.03.2016 22:59:25
właśnie córka zalała mi nowego laptopa herbatą... wspaniałe zakończenie dnia emotka
0 0

batistutek123

#6170500 Napisano: 08.03.2016 23:07:22
29renata napisał(a):

defed napisał(a):

Wkurza mnie, że kolejny raz wierzyłam w jakąkolwiek wygraną w loterii, tyle dziś rozwiązań i nic. To ma być Dzień Kobiet? To ja podziękuję emotka  

Też mnie to wkurza i moja choroba emotka

jaka choroba?
malutka456 napisał(a):

właśnie córka zalała mi nowego laptopa herbatą... wspaniałe zakończenie dnia emotka

tylko nie mów że nie miałaś ubezpieczonego:)
0 0

malutka456

#6170503 Napisano: 08.03.2016 23:12:07
batistutek123   emotka   ubezpieczyłam to co najcenniejsze - siebie i dzieci  emotka  o laptopie nie pomyślałam emotka
0 0

batistutek123

#6170512 Napisano: 08.03.2016 23:25:40
malutka456 napisał(a):

batistutek123   emotka   ubezpieczyłam to co najcenniejsze - siebie i dzieci  emotka  o laptopie nie pomyślałam emotka

Wiem że siostra niedawno kupowała laptopa, była podoba sytuacja wylana kawa i miała ubezpieczonego to chyba w cenie zakupu wymieniła sobie na nowego po tej samej cenie- mogła dopłacić. Więc warto kupować rzeczy z ubezpieczeniem. Było to bodajże w takim sklepie media markt w Nowym Sączu jest takowy?
0 0

asantesana

#6170517 Napisano: 08.03.2016 23:48:44
batistutek123 napisał(a):

malutka456 napisał(a):

Wiem że siostra niedawno kupowała laptopa, była podoba sytuacja wylana kawa i miała ubezpieczonego to chyba w cenie zakupu wymieniła sobie na nowego po tej samej cenie- mogła dopłacić. Więc warto kupować rzeczy z ubezpieczeniem. Było to bodajże w takim sklepie media markt w Nowym Sączu jest takowy?

Bardzo śmieszne, ubezpieczenie nie obejmuje zalania kawą emotka  Siostra rozbiła wyświetlacz ubezpieczonego telefonu i oczywiście nie uznali roszczeń, bo to jej wina. Drobnym maczkiem jest duuużo "ale" przy ubezpieczeniu. 
0 0

ola26

#6170518 Napisano: 08.03.2016 23:52:53
@asante napisał(a):

malutka456 napisał(a):

Bardzo śmieszne, ubezpieczenie nie obejmuje zalania kawą emotka  Siostra rozbiła wyświetlacz ubezpieczonego telefonu i oczywiście nie uznali roszczeń, bo to jej wina. Drobnym maczkiem jest duuużo "ale" przy ubezpieczeniu. 

Się wtrącę- takie ubezpieczenie, które obejmuje zalanie kawą to tzw.ubezpieczenie rozszerzone. Wzięłam takie na laptopa, bo niezdara straszna ze mnie, na szczęście jeszcze nie korzystałamemotka  A moja siostra miała ubezpieczony w ten sposób telefon. Miesiąc przed końcem gwarancji pieprznęła nim o podłogę (tak doradził facet w sklepie, serio!) i dali nowy emotka oczywiście trzeba czekać, wysyłać mailem zdjęcia z uszkodzonym sprzętem, numerem polisy itd, ale mimo wszystko się opłaca.  Obie kupowałyśmy w Neonecie, ja za laptopa zapłaciłam niecałe 450 zł na dwa lata bodajże.
0 0

zaczytana-pola

#6170519 Napisano: 08.03.2016 23:56:35
@asante napisał(a):

malutka456 napisał(a):

Teraz przy ubezpieczeniach domów/ mieszkań można wykupić OC w życiu prywatnym. Roczny koszt nie jest jakoś specjalnie wygórowany, a przy dzieciach i psie wart rozważenia.
0 0

batistutek123

#6170521 Napisano: 08.03.2016 23:59:24
ola26 napisał(a):

@asante napisał(a):

malutka456 napisał(a):

Się wtrącę- takie ubezpieczenie, które obejmuje zalanie kawą to tzw.ubezpieczenie rozszerzone. Wzięłam takie na laptopa, bo niezdara straszna ze mnie, na szczęście jeszcze nie korzystałamemotka  A moja siostra miała ubezpieczony w ten sposób telefon. Miesiąc przed końcem gwarancji pieprznęła nim o podłogę (tak doradził facet w sklepie, serio!) i dali nowy emotka oczywiście trzeba czekać, wysyłać mailem zdjęcia z uszkodzonym sprzętem, numerem polisy itd, ale mimo wszystko się opłaca.  Obie kupowałyśmy w Neonecie, ja za laptopa zapłaciłam niecałe 450 zł na dwa lata bodajże.

To samo moja siostra zrobiła z samochodem kilka dni przed końcem terminu ubezpieczenia i chyba tez gwarancji, wiem że szwagier nie mógł go rozwalić zrzucając z balkonu to wpadli na pomysł że spróbuje jeździć po nim samochodem i jakoś dało radę wspomogli młotkiem. Wymienili jej na nowy bez żadnych probłemów i równiez to jej zaproponował sprzedawca w sklepie gdzie to kupowała.
Chce podziękowac w ostatnim czasie dużo pozytywnych wiadomości dochodzi na pw, dzięki za nie. Myślałem czasem że może faktycznie mi cos odbiło, obracam czasem rzeczywistość nie tylko tutaj ale w wielu sprawach o 180stopni.
0 0

ola26

#6170522 Napisano: 09.03.2016 00:01:48
A co do tematu wątku wkurza mnie ta Amica-niby ludzie się chwalą,że wygrali, a ja nie mam maila potwierdzającego weryfikację i nie wiem,czy się mogę już cieszyć, czy nie  emotka  a przy ostatniej suszy to takie...frustrująceemotka emotka  Na pewno się zmieściłam między 1700 a 1900 zgłoszeniem, był jeszcze licznik emotka
0 0

batistutek123

#6170523 Napisano: 09.03.2016 00:05:28
zaczytana-pola napisał(a):

@asante napisał(a):

malutka456 napisał(a):

Teraz przy ubezpieczeniach domów/ mieszkań można wykupić OC w życiu prywatnym. Roczny koszt nie jest jakoś specjalnie wygórowany, a przy dzieciach i psie wart rozważenia.

Ubezpieczałem dom i mieszkanie w obu polisach mam OC i NNW nie zauważyłem alepodobno to dobrze, bo jak się stanie to sumują. Bardzo dobra cena i plus taki ze na cały rok.
Na wiosce się ze mnie śmieją sąsiady że przepłacam za ubezpieczenie mam od lat w PZU i płace za dom 350 i za mieszkanie 350 , oni mają większe domy i płacą mniej. Ale to nie moja bajka póki nie stanowi to dla mnie bariery taka składka i jestem zadowolony z tego co proponują to mi wystarcza.

Mam pytanie może ktoś pomoże i dostane pewnie opiernicz, ale nie chce rozpoczynać nowego wątku.
Czy gdybym komuś kogo nie znał polecił sprzedaż starych złotych monet za około 10 tys. to jest to bezpieczne dla obydwu stron ?
Co tamta osoba ryzykuje i co ja mogę zaryzykować?
Jak może tamta osoba zminimalizować ryzyko. Płacę jej 5% od wartości sprzedaży, wysyłam zdjęcie, opis i sposób przeprowadzenia licytacji. (chodzi oczywiście o portal allegro)
0 0

asantesana

#6170524 Napisano: 09.03.2016 00:06:02
ola26, basisutku - ja udam, że tego nie widzę co napisaliście, bo przekracza to moje pojmowanie świata. Widzę, ze znicze to tylko wstęp do grubej ksiązki emotka
0 0

dolly

#6170531 Napisano: 09.03.2016 00:33:47
@asante napisał(a):

ola26, basisutku - ja udam, że tego nie widzę co napisaliście, bo przekracza to moje pojmowanie świata. Widzę, ze znicze to tylko wstęp do grubej ksiązki emotka

Czlowiek uczy sie przez cale życie,  tylko czy to mądrość czy.... cwaniactwo. Choc z drugiej strony nas tez ...
0 0

dolly

#6170538 Napisano: 09.03.2016 00:58:48

dolly napisał(a):

Basti do kogo piszesz ? Do mnie, Asante, czy nas obu w jednym zdaniu?

Teraz jak to czytam to chyba do was obu emotka Smucą mnie takie negatywne komentarze, każdy jest różny nic złego nie robi tylko w odpowiednim wątku pyta- nikt nie jest idealny. Każdy z nas ma inne talenty.

Sorry, ale nie wiem o co chodzi. Odnioslam sie do wypowiedzi Asante, ktora nie rozumie jak mozna, specjalnie niszczyc sprzet by dostac nowy i ja tez tego nie rozumiem. 
Druga czesc Twojej wypowiedzi tyczy sie zadanego przez Ciebie pytania tak????
Nie znam odpowiedzi, wiec nie komentuje i Asante tez nie, także nie zachowujemy sie jakbysmy wszystko wiedzialy, bo i nie wiemy.
Rozumiesz?
0 0

zdolnabestia

#6170585 Napisano: 09.03.2016 09:59:41

tak, tamte komentarze niepotrzebne usunę bo tylko zaśmiecają 

Jak nie chcesz zaśmiecać, to zapraszam do wątku "WC - rozmowy o wszystkim".
https://www.e-kon...wszystkim/strona/129
Tam możesz pisać o zniczach, życiu na wsi, ubezpieczeniach, złocie i o wszystkim innym. Tylko nie o depresji, po Twoich wywodach na temat tej choroby niektóre osoby poczuły się urażone.
0 0

moniazr

#6170591 Napisano: 09.03.2016 10:12:11
Wkurza mnie wygląd orła na banknocie 200 zł. Wygląda jakby zdechł i leżał w trumnie. Na 100 zł wygląda normalnie, z rozłożonymi skrzydłami i dumnie.
0 0

dorotade

#6170600 Napisano: 09.03.2016 10:23:35
Wawel emotka
0 0

dolly

#6170603 Napisano: 09.03.2016 10:30:57
A mnie moze nie wkurza, ale nie podoba się obecny wymóg en face na zdjeciach do dowodu. Kiedyś byly normalne, ładne zdjęcia,  a teraz czlowiek wyglada tak  emotka
0 0

joan

#6170609 Napisano: 09.03.2016 10:39:24
dolly napisał(a):

A mnie moze nie wkurza, ale nie podoba się obecny wymóg en face na zdjeciach do dowodu. Kiedyś byly normalne, ładne zdjęcia,  a teraz czlowiek wyglada tak  emotka

Dowodu ostatnio nie wyrabiałam, za to paszport kilka lat temu - tak. Wyglądam, jak mutant z epoki kamiennej, chyba babka na foto musiała mi nieco porozciągać twarz, żeby się mieściła w tym ich zasr* kółku na głowę. A Mój poszedł w lutym zdjęcie do paszportu trzasnąć, menel pierwsza klasa. Tak czy siak, nie jesteśmy do siebie nic a nic podobni emotka
0 0

ziolko

#6170610 Napisano: 09.03.2016 10:41:07
moja mama też nie pokazuje nikomu dowodu emotka  
Ja mam do wymiany jeszcze 4,5 roku, więc może coś się zmieni do tego czasu... 
0 0

dolly

#6170611 Napisano: 09.03.2016 10:42:48
joan napisał(a):

dolly napisał(a):

Dowodu ostatnio nie wyrabiałam, za to paszport kilka lat temu - tak. Wyglądam, jak mutant z epoki kamiennej, chyba babka na foto musiała mi nieco porozciągać twarz, żeby się mieściła w tym ich zasr* kółku na głowę. A Mój poszedł w lutym zdjęcie do paszportu trzasnąć, menel pierwsza klasa. Tak czy siak, nie jesteśmy do siebie nic a nic podobni emotka

Teraz nie ma roznicy miedzy zdjeciami do dowodu czy do paszportu, czyli wygladam tak jak Ty. emotka
Mam nadzieje, ze jednak ladna jestes emotka    emotka
0 0