Wkurza mnie...

bezaczek7

#6179183 Napisano: 02.04.2016 09:24:02
Że zostałam z kodami z szymanowskiej emotka  cale szczescie tylko  dwa.
0 0

aurorcia

#6179187 Napisano: 02.04.2016 09:36:24
A ja zostałam z paragonem Syoss z Kaufland ( konkurs skończył się 31.03) i pięknym zgłoszeniem w kajecikuemotka
0 0

pioge7

#6179191 Napisano: 02.04.2016 10:11:26
bezaczek7 napisał(a):

Nosz kur.... Faktycznie po konkursie emotka  a ja mam jeszcze zgrzewkę 10 kg nie otwarte.... Miałem wklepać w święta ... emotka
0 0

Czterdziecha

#6179195 Napisano: 02.04.2016 10:46:30
Kiciunia21 napisał(a):

kalka napisał(a):

Mysia napisał(a):

Wkurza mnie, że człowiek chodzi do pracy chory, a Ci zdrowi biorą sobie L4 ot tak..

A mnie z kolei wkurzają chorzy, którzy nie licząc się z innymi chodzą do pracy i zarażają innych! emotka   Tak np. jeden koleś chodził do pracy chory, prychał, kichał i zarażał, tak że po kilku dniach już kilka chorych na grypę osób musiało iść na L-4. Ciekawe, czy ten koleś chodził i narzekał, że on biedak chory łazi do pracy, a ci "zdrowi" (albo mniej chorzy od niego) siedzą sobie na L-4 emotka
Po to są L-4, żeby dać innym żyć i nie przekazywać im swoich chorób  emotka
Podobne sytuacje zdarzają się niestety także w przedszkolach i żłobkachemotka  Rodzice dziecku z podwyższoną temperaturą i gilem do pasa dają w tyłek czopek, wycierają nochala i do przedszkola wysyłają! A bywa, że jak  wychowawczyni zwróci uwagę, że dziecko chore przyprowadzają, to jeszcze potrafią awanturę biednej dziewczynie zrobić (żeby się więcej ze strachu nie czepiała). A co ich obchodzi połowa zarażonej grupy? Kompletnie NIC! emotka

Zależy od branży. Ja ze współpracownikami nie mam aż tak bliskiego kontaktu aby groziło mi/im zarażenie emotka Jednak nagminne L4 z powodu kataru to u nas codzienność. Odbija się to na innych- praca która byłaby do wykonania w 8 godzin przeciąga się do 10-12emotka ponieważ MUSI być wykonana. A ja jako stosunkowo nowy pracownik aby przejść na wyższy współczynnik i tym samym większą pensję chodzę do pracy kaszląca i "pociągająca", bo dopiero po roku pracy bez zwolnień lekarskich mogę na to liczyć...

Tez Mnie to wkurza!!Byłam chora,dostałam antybiotyk,zwolnienienia niestety nie mogłam wziąść,poniewaz inni z którymi pracuje,popili tak mocno,że do pracy sie nie nadawali,zadzwonili do pracy i dostali wolne,a ja do pracy,bo ja tylko"chora"emotka
Innym razem znajomy tak popił po pracy,że przewrocil sie o kraweznik,poobcierał sobie twarz i nie mógł przez okolo tydzien,jak nie wiecej obsługiwac ludzi.....
W przedszkolu znajomej córka chora okropnie,kaszle,prycha,nosem pociąga,matka wysyła do przedszkola,(mówi córka w domu się nudzi,)chodz sama nie pracuje,bo jej żadna praca nie odpowiada......Córeczka oczywiscie sie zarazila i w nocy gorączka,kaszel,katar...i tydzien znowu w domu i kolejne leki......Dobrze ze mieszka ze mną mama i moze zaopiekowac sie córeczka,bo inaczej przez czyjas głupote,stracilabym prace.....
0 0

dolly

#6179207 Napisano: 02.04.2016 11:26:43
A cos takiego jak urlop na żądanie juz nie istnieje? 
0 0

defed

#6179220 Napisano: 02.04.2016 11:50:06
dolly napisał(a):

A cos takiego jak urlop na żądanie juz nie istnieje? 

Ale to tylko 4 razy w ciagu calego roku...
Na swoim przykladzie widze, ze gdybym pracowala normalnie-poza domem, na umowe, to z powodow naglych, glownie chodzi o choroby dziecka, wykorzystalam swoje 4dni juz o kilkaset procent za duzo, a dopiero poczatek kwietnia! 
0 0

mysia

#6179223 Napisano: 02.04.2016 11:59:58
joasiajulia napisał(a):

Kiciunia21 napisał(a):

kalka napisał(a):

Mysia napisał(a):

Wkurza mnie, że człowiek chodzi do pracy chory, a Ci zdrowi biorą sobie L4 ot tak..

A mnie z kolei wkurzają chorzy, którzy nie licząc się z innymi chodzą do pracy i zarażają innych! emotka   Tak np. jeden koleś chodził do pracy chory, prychał, kichał i zarażał, tak że po kilku dniach już kilka chorych na grypę osób musiało iść na L-4. Ciekawe, czy ten koleś chodził i narzekał, że on biedak chory łazi do pracy, a ci "zdrowi" (albo mniej chorzy od niego) siedzą sobie na L-4 emotka
Po to są L-4, żeby dać innym żyć i nie przekazywać im swoich chorób  emotka
Podobne sytuacje zdarzają się niestety także w przedszkolach i żłobkachemotka  Rodzice dziecku z podwyższoną temperaturą i gilem do pasa dają w tyłek czopek, wycierają nochala i do przedszkola wysyłają! A bywa, że jak  wychowawczyni zwróci uwagę, że dziecko chore przyprowadzają, to jeszcze potrafią awanturę biednej dziewczynie zrobić (żeby się więcej ze strachu nie czepiała). A co ich obchodzi połowa zarażonej grupy? Kompletnie NIC! emotka

Zależy od branży. Ja ze współpracownikami nie mam aż tak bliskiego kontaktu aby groziło mi/im zarażenie emotka Jednak nagminne L4 z powodu kataru to u nas codzienność. Odbija się to na innych- praca która byłaby do wykonania w 8 godzin przeciąga się do 10-12emotka ponieważ MUSI być wykonana. A ja jako stosunkowo nowy pracownik aby przejść na wyższy współczynnik i tym samym większą pensję chodzę do pracy kaszląca i "pociągająca", bo dopiero po roku pracy bez zwolnień lekarskich mogę na to liczyć...

Tez Mnie to wkurza!!Byłam chora,dostałam antybiotyk,zwolnienienia niestety nie mogłam wziąść,poniewaz inni z którymi pracuje,popili tak mocno,że do pracy sie nie nadawali,zadzwonili do pracy i dostali wolne,a ja do pracy,bo ja tylko"chora"emotka
Innym razem znajomy tak popił po pracy,że przewrocil sie o kraweznik,poobcierał sobie twarz i nie mógł przez okolo tydzien,jak nie wiecej obsługiwac ludzi.....
W przedszkolu znajomej córka chora okropnie,kaszle,prycha,nosem pociąga,matka wysyła do przedszkola,(mówi córka w domu się nudzi,)chodz sama nie pracuje,bo jej żadna praca nie odpowiada......Córeczka oczywiscie sie zarazila i w nocy gorączka,kaszel,katar...i tydzien znowu w domu i kolejne leki......Dobrze ze mieszka ze mną mama i moze zaopiekowac sie córeczka,bo inaczej przez czyjas głupote,stracilabym prace.....

O tym właśnie pisałam, chodzę do pracy, pracownicy biorą kolejne L4 bo się niby źle czują (a te L4 to tak biorą co miesiąc/dwa), nagle po dwóch dniach mnie rozkłada, gorączka.. i co? I muszę iść do pracy, bo potem będzie, że jeden pracownik poszedł na L4 to ja sobie też olałam i poszłam i nie ma kto roboty wykonać.. Niektórzy tego nie zrozumieją, ja czuję się odpowiedzialna za moją pracę. Zresztą w takich przypadkach idę do lekarza, żeby ocenił czy koniecznie muszę zostać w domu, czy aż tak źle nie ma.. Ja na L4 chodzę (jak już muszę) może raz na rok, ostatnio byłam 1,5 roku temu, nie robię z siebie ofiary która z każdym katarem biega na L4, bo gdyby każdy miał biegać na zwolnienie z powodu: kataru, bólu głowy, bólu ręki, okresu, rozciętego palca.. to chyba nikt by nie pracował. Mam nadzieję, że takie osoby doczekają się kiedyś kontroli i zapłacą za kombinowanie, bo takie kombinowanie mnie właśnie wkurza.. emotka
0 0

asantesana

#6179237 Napisano: 02.04.2016 13:15:27
tomniewkurza napisał(a):

Dziś mnie wkurzyło zjawisko bałaganu, tumiwisizmu albo totalnej olewki w dziale konkursy lokalne.
Noż urwał nać pietruszki, co jest w końcu?! emotka
Długo było tak, że w tytule konkursów zgłaszanych jako lokalne, umieszczało się nazwę miasta/regionu, jakiego dotyczy. Taki niepisany dobry zwyczaj. Przeglądając bazę na stronie nowododanych można było jednym rzutem oka ogarnąć, czy to kogoś interesuje, czy warto kliknąć - ale teraz nie. No ja pier...wszy raz widzę taki rozmach w lekceważeniu tego zwyczaju! Odechciało mi się zgłaszać przez koniczynkę pojedynczo, wolę się poskarżyć zbiorczo, może to kogoś ruszy emotka

tomniewkurza, rozmach to masz Ty przy przesadzaniu emotka  W podanym przez Ciebie odnośniku widzę 6 konkursów, przy czym przy 4 nazwy miast. No tak, dwie osoby się nie postarały, ale czy to powód do takiego wkurzania się?   
0 0

asantesana

#6179241 Napisano: 02.04.2016 13:17:51
tomniewkurza napisał(a):

asantesana napisał(a):

tomniewkurza napisał(a):

Dziś mnie wkurzyło zjawisko bałaganu, tumiwisizmu albo totalnej olewki w dziale konkursy lokalne.
Noż urwał nać pietruszki, co jest w końcu?! emotka
Długo było tak, że w tytule konkursów zgłaszanych jako lokalne, umieszczało się nazwę miasta/regionu, jakiego dotyczy. Taki niepisany dobry zwyczaj. Przeglądając bazę na stronie nowododanych można było jednym rzutem oka ogarnąć, czy to kogoś interesuje, czy warto kliknąć - ale teraz nie. No ja pier...wszy raz widzę taki rozmach w lekceważeniu tego zwyczaju! Odechciało mi się zgłaszać przez koniczynkę pojedynczo, wolę się poskarżyć zbiorczo, może to kogoś ruszy emotka

tomniewkurza, rozmach to masz Ty przy przesadzaniu emotka  W podanym przez Ciebie odnośniku widzę 6 konkursów, przy czym przy 4 nazwy miast. No tak, dwie osoby się nie postarały, ale czy to powód do takiego wkurzania się?   

Bo już kilka zgłosiłem do uzupełnienia emotka emotka

A to jeszcze do tego jesteś niekonsekwentny emotka  Nie będę zgłaszał pojedynczo, a zgłoszę  emotka  
0 0

bezaczek7

#6179242 Napisano: 02.04.2016 13:17:54
aurorcia napisał(a):

A ja zostałam z paragonem Syoss z Kaufland ( konkurs skończył się 31.03) i pięknym zgłoszeniem w kajecikuemotka

Jesli to cie "pocieszy", to nie podawalo sie numeru, moze uda sie sprzedac emotka
0 0

Gość: tomniewkurza

#6179244 Napisano: 02.04.2016 13:22:26
asantesana napisał(a):

A to jeszcze do tego jesteś niekonsekwentny emotka  Nie będę zgłaszał pojedynczo, a zgłoszę  emotka  

To straszne. Masz mnie. Jestem niekonsekwentny. emotka
Taaa... Wcześniej zgłosiłem kilka poprawek pojedynczo, a potem się wkurzyłem i zbuntowałem. I w minionych dniach też po kilka. Codziennie zgłaszam jakieś poprawki - a to kategoria niewłaściwa, a to brak istotnych informacji... TUTAJ jest to norma emotka
0 0

bridget

#6179245 Napisano: 02.04.2016 13:25:39
bezaczek7 napisał(a):

u mnie trzy;)
0 0

asantesana

#6179246 Napisano: 02.04.2016 13:27:57
tomniewkurza napisał(a):

asantesana napisał(a):

To straszne. Masz mnie. Jestem niekonsekwentny. emotka
Taaa... Wcześniej zgłosiłem kilka poprawek pojedynczo, a potem się wkurzyłem i zbuntowałem. I w minionych dniach też po kilka. Codziennie zgłaszam jakieś poprawki - a to kategoria niewłaściwa, a to brak istotnych informacji... TUTAJ jest to norma emotka

Wiem, że to norma i tez mnie wkurza dodawanie konkursów po łebkach, bez regulaminów, bez przeczytania regulaminu - byle mieć 3 dodane. Ale dzisiaj jest tak piękna pogoda, że chodź, idziemy na spacer  emotka
0 0

delvitto

#6179248 Napisano: 02.04.2016 13:33:25
bridget napisał(a):

bezaczek7 napisał(a):

u mnie trzy;)

u mnie 4:(
i 2 nie wysłane paragony na coca-cola w C4;(
0 0

asantesana

#6179249 Napisano: 02.04.2016 13:37:36
tomniewkurza napisał(a):

asantesana napisał(a):

... dzisiaj jest tak piękna pogoda, że chodź, idziemy na spacer  emotka

emotka poszłabyś na spacer z zakałą portalu?! Narażasz się emotka
Pomysł zacny emotka Po obiedzie idę na rower.

Pewnie, że bym poszła, przecież nogi mi nie podstawisz emotka  Ale skoro wolisz rower emotka
0 0

mia

#6179255 Napisano: 02.04.2016 14:12:07
asantesana napisał(a):

tomniewkurza napisał(a):

asantesana napisał(a):

Pewnie, że bym poszła, przecież nogi mi nie podstawisz emotka  Ale skoro wolisz rower emotka

Najlepiej to chodźcie mi pomóc dziabać w ogródku. emotka Jeszcze hektar został do obrobienia.
A w przerwach cyrklowania z pazurkami między fiołkami, krokusami i hiacyntami (nie podeptać!) powkurzamy się na coś. Ja mam sporo ostatnio w temacie, ino mi się pisać już nie chce... emotka
0 0

asantesana

#6179258 Napisano: 02.04.2016 14:20:04
mia napisał(a):

Najlepiej to chodźcie mi pomóc dziabać w ogródku. emotka Jeszcze hektar został do obrobienia.
A w przerwach cyrklowania z pazurkami między fiołkami, krokusami i hiacyntami (nie podeptać!) powkurzamy się na coś. Ja mam sporo ostatnio w temacie, ino mi się pisać już nie chce... emotka

mia, uwierz mi, że gdybyś mieszkała bliżej, to już bym była w Twoim ogródku, bo lubię emotka
A tematów do wkurzania się nigdy nie braknie emotka
0 0

dolly

#6179271 Napisano: 02.04.2016 15:35:37
asantesana napisał(a):

tomniewkurza napisał(a):

asantesana napisał(a):

Osz Ty! Jeszcze niedawno chciałaś ze mną,  a tu co widzę? !
emotka  
0 0

cudaczek121

#6179273 Napisano: 02.04.2016 16:02:34
Wkurza mnie,że wczoraj padł mi komputer stacjonarny-po włączeniu słychać tylko biiip, na monitorze czarny ekran.Teraz korzystam z laptopa mamy, bo wyjechała na tydzień,ale na nim ciągle mam komunikat,że to połączenie nie jest zaufane, kiedy tylko wchodzę na jakiś konkurs-np Desperados.Czy możecie mi podać model jakiegoś fajnego laptopa albo ewentualnie jakiejś akcji promocyjnej, gdzie za jego zakup dostanę jakiś zwrot?
0 0

asantesana

#6179300 Napisano: 02.04.2016 18:19:12
dolly napisał(a):

Osz Ty! Jeszcze niedawno chciałaś ze mną,  a tu co widzę? !
emotka  

Bo dla Ciebie dolly zarezerwowałam niedzielę (o ile nie wypniesz się i nie pójdziesz na rower jak T.) emotka
0 0