Wkurza mnie...

elotta

#6204057 Napisano: 30.05.2016 20:56:26
batistutek123 napisał(a):

Wkurza mnie zmienna pogoda w Dani. Czy zarobki 50 złotych na godzine są dobre jak na Polskie warunki ?

Tak, są dobre.
0 0

mczarna

#6204066 Napisano: 30.05.2016 21:01:47
zabcia0410 napisał(a):

monnikk napisał(a):

Lays. Wysłałam już chyba milion zgłoszeń, które rodzina określiła jako: fajne, głupie, pomysłowe oraz dziwne. Szkoda, że komisja ma inne
zdanie.

to dokładnie tak jak ja,już nie mam pojęcia co pisać:r
monnikk napisał(a):

Lays. Wysłałam już chyba milion zgłoszeń, które rodzina określiła jako: fajne, głupie, pomysłowe oraz dziwne. Szkoda, że komisja ma inne
zdanie.

pacz:może Ktoś pomoże ,może być na pw ,bardzo proszę,mój mały napalł się na pufę

Chyba warto podpytać osoby,które zdobyly teraz pufę, bo albo się zmieniły ich oczekiwania albo jest ich aż tyle,że aż losują. P.S. Laysy zaczęły mnie też wkurzać. 
0 0

mysia

#6204091 Napisano: 30.05.2016 21:24:18
mczarna napisał(a):

zabcia0410 napisał(a):

monnikk napisał(a):

zdanie.

to dokładnie tak jak ja,już nie mam pojęcia co pisać:r
monnikk napisał(a):

zdanie.

pacz:może Ktoś pomoże ,może być na pw ,bardzo proszę,mój mały napalł się na pufę

Chyba warto podpytać osoby,które zdobyly teraz pufę, bo albo się zmieniły ich oczekiwania albo jest ich aż tyle,że aż losują. P.S. Laysy zaczęły mnie też wkurzać. 

ja też mam wrażenie, że losują..
0 0

Gość: iskierka

#6204128 Napisano: 30.05.2016 21:54:37
mnie wkurza starość ... mamy zaproszenie na 18 stkę i zupełnie nie wiem co założyć.Będzie to lokal jak na przyjęcia,ale ma być muzyka kilkoro znajomych i rodzina solenizantki ..misiek mówi no jak 18 stka na dyskotekę się ubierz emotka  yhm .....chyba jak dla oldboy.. ów  ... ubiorę się elegancko ..a jak przesadzę? i wyjdzie weselnie emotka   najchętniej bym założyła jeansy i koszulę ...ale jak za mało uroczyście ? Jes....u emotka
0 0

androm

#6204131 Napisano: 30.05.2016 21:55:42
iskierka napisał(a):

mnie wkurza starość ... mamy zaproszenie na 18 stkę i zupełnie nie wiem co założyć.Będzie to lokal jak na przyjęcia,ale ma być muzyka kilkoro znajomych i rodzina solenizantki ..misiek mówi no jak 18 stka na dyskotekę się ubierz emotka  yhm .....chyba jak dla oldboy.. ów  ... ubiorę się elegancko ..a jak przesadzę? i wyjdzie weselnie emotka   najchętniej bym założyła jeansy i koszulę ...ale jak za mało uroczyście ? Jes....u emotka

małą czarną, to jest zawsze w modzie
0 0

joan

#6204139 Napisano: 30.05.2016 22:04:09
iskierka napisał(a):

Jeśli będziesz się dobrze w nim czuła, możesz założyć zestaw: luźna bluzka z krótkim rękawem + legginsy + Twoje ulubione buty emotka
0 0

jomajd86

#6204150 Napisano: 30.05.2016 22:21:06
@banka-manka napisał(a):

Poczta Polska emotka  Priorytet idzie 4 dni robocze!

mój polecony priorytet wyszedł 11.04 a doszedł 08.05 emotka
0 0

Gość: iskierka

#6204152 Napisano: 30.05.2016 22:23:56
joan napisał(a):

iskierka napisał(a):

Jeśli będziesz się dobrze w nim czuła, możesz założyć zestaw: luźna bluzka z krótkim rękawem + legginsy + Twoje ulubione buty emotka

w legginsach to raczej po domu wolę bo mam patyczakowate nogi emotka  obiad w zad idzie a nie w nogi  emotka
0 0

joan

#6204155 Napisano: 30.05.2016 22:25:44
iskierka napisał(a):

w legginsach to raczej po domu wolę bo mam patyczakowate nogi emotka  obiad w zad idzie a nie w nogi  emotka

Dlatego właśnie nogi warto pokazać emotka

Skoro najchętniej założyłabyś jeansy i koszulę, tak właśnie się ubierz. Przecież Ty również masz mieć dobry nastrój na tej imprezie emotka
0 0

asiatko

#6204159 Napisano: 30.05.2016 22:31:57
A ja durna sie stresuje ze wygrałam sprzatanie z Leclerc zamiast Karchera. Do tej pory myslalam ze mam w domu brudno a teraz patrze i mysle co oni tu beda robic, haha. I czy to zrobią po mojemu? I czy czasem nie będę musiała posprzątać za nimi żeby nie czuć sie nieswojo? I jak tu wpuścić obcych i nie patrzeć im ciągle na ręce? I co sąsiedzi powiedzą - siedzi w domu a firma jej sprząta? A do tej pory czasem wyobrażałam sobie jak to by było fajnie gdyby ktoś za mnie gruntownie całą chałupe posprzątał. Muszę sobie chyba baranka strzelić żeby to dziwne uczucie odeszło i nie mieszało mi mojego sianka w głowie emotka
0 0

mkrzysiek

#6204174 Napisano: 30.05.2016 22:45:47
Wkurza mnie że ktoś uszkodził nam zamki w skrzynkach pocztowych w całym bloku  za wstawienie nowego chcą 75zł od skrzynki emotka
0 0

olunka

#6204177 Napisano: 30.05.2016 22:47:34
asiatko napisał(a):

A ja durna sie stresuje ze wygrałam sprzatanie z Leclerc zamiast Karchera. Do tej pory myslalam ze mam w domu brudno a teraz patrze i mysle co oni tu beda robic, haha. I czy to zrobią po mojemu? I czy czasem nie będę musiała posprzątać za nimi żeby nie czuć sie nieswojo? I jak tu wpuścić obcych i nie patrzeć im ciągle na ręce? I co sąsiedzi powiedzą - siedzi w domu a firma jej sprząta? A do tej pory czasem wyobrażałam sobie jak to by było fajnie gdyby ktoś za mnie gruntownie całą chałupe posprzątał. Muszę sobie chyba baranka strzelić żeby to dziwne uczucie odeszło i nie mieszało mi mojego sianka w głowie emotka

najwaznie jsze, że nie wpadłaś na pomysł żeby posprzatac przed ekipą, zeby sobie nie pomyśleli bóg wie coemotka a na serio to cie całkowicie rozumiem
0 0

ziolko

#6204276 Napisano: 31.05.2016 09:16:24
jomajd86 napisał(a):

@banka-manka napisał(a):

wiecie, że jeśli list polecony priorytetowy nie dojdzie do adresata w określonym terminie, to możecie składać reklamację?? emotka  
Nawet jeśli w końcu doszedł, to i tak warto złożyć skargę na długi czas oczekiwania.
Kiedyś na forum był opisywany przypadek, że jedna osoba wysłała paragon poleconym priorytetem i list dotarł po chyba 15 czy 17 dniach, czyli zdecydowanie za późno, bo czas na dostarczenie paragonu do agencji było 10 dni. 
Oczywiście nagroda za 1000 zł przepadła, bo poczta nie poczuwała się do odpowiedzialności a agencja miała w reg zapis, że liczy się data dostarczenia listu, a nie wysłania....

Znalazłam info, że "Podstawa do złożenia reklamacji występuje dopiero wtedy, gdy przesyłka nie dojdzie w ciągu pięciu dni" 
http://ddwloclawe...ykle_naciaganie.html
http://www.gofin....esylka-lub-list.html

Można złożyć reklamację online
https://ereklamacje.poczta-polska.pl/

http://blog.poczt...klamowac-na-poczcie/
0 0

mkrzysiek

#6204277 Napisano: 31.05.2016 09:19:01
ziolko napisał(a):

jomajd86 napisał(a):

@banka-manka napisał(a):

wiecie, że jeśli list polecony priorytetowy nie dojdzie do adresata w określonym terminie, to możecie składać reklamację?? emotka  

składałem raz reklamację dostałem zwrot za znaczek 4,20zł   szkoda zachoduemotka
Wkurza mnie pogoda   
0 0

defed

#6204280 Napisano: 31.05.2016 09:24:47
mkrzysiek napisał(a):

ziolko napisał(a):

jomajd86 napisał(a):

@banka-manka napisał(a):

składałem raz reklamację dostałem zwrot za znaczek 4,20zł   szkoda zachoduemotka
Wkurza mnie pogoda   

bo trzeba składać reklamację nie o zwrot kosztów znaczka a o utracone korzyści, np. wycieczka na Hawaje Ci przepadła itepe emotka
0 0

jomajd86

#6204323 Napisano: 31.05.2016 10:23:36
ziolko napisał(a):

jomajd86 napisał(a):

@banka-manka napisał(a):

Nawet jeśli w końcu doszedł, to i tak warto złożyć skargę na długi czas oczekiwania.
Kiedyś na forum był opisywany przypadek, że jedna osoba wysłała paragon poleconym priorytetem i list dotarł po chyba 15 czy 17 dniach, czyli zdecydowanie za późno, bo czas na dostarczenie paragonu do agencji było 10 dni. 
Oczywiście nagroda za 1000 zł przepadła, bo poczta nie poczuwała się do odpowiedzialności a agencja miała w reg zapis, że liczy się data dostarczenia listu, a nie wysłania....

Znalazłam info, że "Podstawa do złożenia reklamacji występuje dopiero wtedy, gdy przesyłka nie dojdzie w ciągu pięciu dni" 
http://ddwloclawe...ykle_naciaganie.html
http://www.gofin....esylka-lub-list.html

Można złożyć reklamację online
https://ereklamacje.poczta-polska.pl/

http://blog.poczt...klamowac-na-poczcie/

Złożyłam reklamację i dopiero po jej złożeniu przesyłka dotarła. Na razie czekam na odpowiedź, bo mają na to 30 dni
0 0

ziolko

#6204338 Napisano: 31.05.2016 10:40:10
joasia4786 - mają na to, ale 14 dni!! termin może zostać przedłużony, ale wcześniej muszą Cię o tym poinformować

http://www.infor....wiedz-od-poczty.html
0 0

jomajd86

#6204344 Napisano: 31.05.2016 10:43:42
ziolko napisał(a):

joasia4786 - mają na to, ale 14 dni!! termin może zostać przedłużony, ale wcześniej muszą Cię o tym poinformować

Aha emotka  
Na poczcie od razu mi powiedzieli, że dostanę odpowiedź do 30 dni - muszę trochę poszperać  w necie:)
0 0

malutka456

#6204349 Napisano: 31.05.2016 10:45:00
wkurza mnie BelVita.....juz więcej nie kupie tych ciastek, nie wiem co mnie podkusiło, żeby zagrać emotka emotka
0 0

monnikk

#6204350 Napisano: 31.05.2016 10:46:26
jomajd86 napisał(a):

ziolko napisał(a):

Aha emotka  
Na poczcie od razu mi powiedzieli, że dostanę odpowiedź do 30 dni - muszę trochę poszperać  w necie:)

Mi na poczcie Pani powiedziała, że oni prawie zawsze przedłużają termin. I tak też było w przypadku mojej reklamacji.
0 0