Wkurza mnie...

Gość: nawrotka

#6214726 Napisano: 15.06.2016 15:01:56
slonko365 napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

Wkurza mnie,że ostatnio przeglądając fb coraz częściej uświadamiam sobie jak bardzo odstaję od ludzi w moim lub zbliżonym do mojego wieku.Ludzie wychodzą za
mąż/żenią się tudzież żyją w udanych związkach na kocią łapę. Mają przeważnie 1-2
dzieci, chwalą się wycieczkami wygranymi lub za własną kaskę
zakupionymi wyjazdami.Niektórzy znajomi z forum co chwila wrzucają fotki lub wpisy, że im
coś tam dotarło z wygranych albo zdjęcia wygranych rzeczy, a ja nawet nie za bardzo mam powody do dumy
na jakimkolwiek polu,ech.

Kasia, jakiś badacz udowodnił, że porównywanie swojego życia do tego, co inni wypisują na FB to prosta droga do depresji emotka  Pamiętaj, że tam nie ma nic poza lansem. Nikt nie napisze, że mu życie nie wyszło, że nie wystarcza do pierwszego, że droga wycieczka to na kredyt, a mąż wieczorami ciężko pracuje z nową asystentką, że dzieci mają mamusię gdzieś i ma się ochotę sobie rwać włosy z głowy. Itp...  Lepiej przecież zamieścić zdjęcie szczęśliwej rodzinki pod palmami, a jak to wygląda w rzeczywistości, to się z FB nigdy nie dowiesz...

No nie wiem, ja znam ludzi, którzy na fb wylewaja miliony zali odnośnie przyjaciół, byłych chłopaków i jak mam wybierać oglądanie wycieczek znajomych a złote mysli typu" Nie mogę bez Ciebie żyć, me życie straciło sens, zobaczysz karta sie odwróci i ona Cie zostawi.." itd itp to juz wole cieszyc sie szczęsciem innych osób, które nie zawsze grzeszą skromnoscią emotka
Moze podejdź do tego inaczej - im się udało, kurcze mnie też się uda ! emotka
0 0

anialistopad

#6214734 Napisano: 15.06.2016 15:15:32
Smacznie sobie śpię.a tu kurier dzwoni i mnie budzi. Pyta o adres i okazuje się ze pomyłką nie mój adres.inne miasto .ulica.inne nazwisko. emotka
0 0

Czterdziecha

#6214774 Napisano: 15.06.2016 15:58:08
Godzinę temu p.Macierewicz podjął decyzję o wysłaniu Migów 16 do walki z Państwem Islamskim emotka
Dopiero się zacznie emotka
0 0

Czterdziecha

#6214777 Napisano: 15.06.2016 16:00:28
joasiajulia napisał(a):

Godzinę temu p.Macierewicz podjął decyzję o wysłaniu Migów 16 do walki z Państwem Islamskim emotka
Dopiero się zacznie emotka

Po to była ustawa antyterrorystyczna emotka Super pogratulować głupoty emotka
0 0

freyja88

#6214814 Napisano: 15.06.2016 16:49:33
Ależ się wkurzyłam! Wydrukowalam mężowi 7 kuponów na 4paki do zrealizowania w Biedronce. Miała mu kobieta nabić wszystkie razem na jeden paragon. Wbiła pierwszy-przeszlo, wbila drugi i...coś ją tknęłao i zadzwonila po kierowniczkę. Kierowniczka powiedziała, ze oni w tej Biedronce tego nie realizują i żadnej innej na terenie miasta. Najblizsza Biedrona w mieście obok. Może będą kupony realizowac od następnego tygodnia, ale pewna nie jest. W każdym razie paragony wycofała i powiedziala, ze skoro jest wycofane to można nabić raz jeszcze.  No nic, mąż pojechał do tej Biedronki w mieście sąsiednim i tam choć Pani nic nie wiedziała o konkursie, kupony przyjęła, ale......tylko pięć, bo dwa już zostały wykorzystane emotka  
I teraz musiał by się wracać i robić dym, tylko szkoda czasu, nerwów i w ogóle....
Nie wiem co robić? Czy pisać do Smolara w sprawie tych biedronek w których można realizowac te kupony?
Z tego co na forum widze tylko ja mam taki problem....
0 0

zaczytana-pola

#6214816 Napisano: 15.06.2016 16:51:56
buncia88 napisał(a):

Ależ się wkurzyłam! Wydrukowalam mężowi 7 kuponów na 4paki do zrealizowania w Biedronce. Miała mu kobieta nabić wszystkie razem na jeden paragon. Wbiła pierwszy-przeszlo, wbila drugi i...coś ją tknęłao i zadzwonila po kierowniczkę. Kierowniczka powiedziała, ze oni w tej Biedronce tego nie realizują i żadnej innej na terenie miasta. Najblizsza Biedrona w mieście obok. Może będą kupony realizowac od następnego tygodnia, ale pewna nie jest. W każdym razie paragony wycofała i powiedziala, ze skoro jest wycofane to można nabić raz jeszcze.  No nic, mąż pojechał do tej Biedronki w mieście sąsiednim i tam choć Pani nic nie wiedziała o konkursie, kupony przyjęła, ale......tylko pięć, bo dwa już zostały wykorzystane emotka  
I teraz musiał by się wracać i robić dym, tylko szkoda czasu, nerwów i w ogóle....
Nie wiem co robić? Czy pisać do Smolara w sprawie tych biedronek w których można realizowac te kupony?

Napisz. Powinni we wszystkich realizować.
0 0

rwas

#6214817 Napisano: 15.06.2016 16:54:48
buncia88 napisał(a):

buuu
u mnie podobnie,kasjerka zadzwonila juz po zeskanowaniu kodu po kierowniczke emotka ta odmowila realizacji,w poniedzialek wieczorem napisalam na kontakt biedronki,narazie ciszaemotka
nie zamierzam jezdzic po sasiednich miastach,czekam nie/ciepliwie na wyjasnienie.ciekawe jak wybrna z tego niby zrealizowanego a wycofanego emotka
0 0

freyja88

#6214826 Napisano: 15.06.2016 17:05:06
mąż nerwus jakich mało emotka ale zmęczony po pracy, więc odpuścił emotka Napisałam do Smolara. Czekam na odzew.
0 0

Gość: iskierka

#6214832 Napisano: 15.06.2016 17:08:55
mnie zaczynają wkurzać słowa:    pufa i tv emotka
0 0

tereniagno

#6214933 Napisano: 15.06.2016 19:04:48
Wyszłam dziś z domu o godzinie 10:40,ponieważ jechałam do szpitala do wnuczka.W powrotnej drodze załatwiłam sprawy w mieście(Mieszkam na dużym osiedlu). Wróciłam  już na osiedle,żeby odebrać dziecko z przedszkola.Po drodze zrobiłam zakupy i przyniosłam wszystko do domu.Była godzina ok.15:00. Wkładam klucz w drzwi i okazuje się,że nie mogę  odkluczyć. Klucz nawet nie chciał wejść w zamek.Wkład w zamku przekręcony z poziomu na pion i w żaden sposób nie można było włożyć klucza.Okazało się,że ktoś grzebał w zamku,ponieważ zamek jest dobry.Ktoś dobierał się do moich drzwi,więc albo nie mógł otworzyć zamka,albo go ktoś wystraszył emotka emotka
0 0

mczarna

#6214940 Napisano: 15.06.2016 19:13:39
bruce napisał(a):

buncia88 napisał(a):

mąż nerwus jakich mało emotka ale zmęczony po pracy, więc odpuścił emotka Napisałam do Smolara. Czekam na odzew.

emotka Mojego kiedyś namówiłam na przyjazd na loterię w M1, siedział po zakupach w Praktikerze na parkingu w samochodzie, zły, jak nie wiem co, przyszedł w końcu wściekły, aby mnie zabrać do domu, a tu akurat wygrałam wycieczkę. Sobie poużywałam wówczas... emotka

Ja z moim kiedyś weszłam do Kauflandu na mega szybkie zakupy. Jak zobaczyłam produkty Knorr to sobie przypomniałam,że jest właśnie loteria,więc wybieram co by tu wziąć, a ten jęczy,że nie po to przyszliśmy itd, marudził i marudził. Potem sms od Smolara o bonie do Duki:-) Hahha. To nie wycieczka ale wreszcie piękne sztućce kupiliśmy. Teraz już nie narzeka, choć jeszcze nie rozumie sensu zabierania paragonu ze sklepu i zapomina, nawet jak nic konkursowego nie kupi...
0 0

mczarna

#6214982 Napisano: 15.06.2016 20:05:05
bruce napisał(a):

mczarna napisał(a):

Ja z moim kiedyś weszłam do Kauflandu na mega szybkie zakupy. Jak zobaczyłam produkty Knorr to sobie przypomniałam,że jest właśnie loteria,więc wybieram co by tu wziąć, a ten jęczy,że nie po to przyszliśmy itd, marudził i marudził. Potem sms od Smolara o bonie do Duki:-) Hahha. To nie wycieczka ale wreszcie piękne sztućce kupiliśmy. Teraz już nie narzeka, choć jeszcze nie rozumie sensu zabierania paragonu ze sklepu i zapomina, nawet jak nic konkursowego nie kupi...

He-he-he! Brawa! Takie wygrane zawsze są naszym alibi.emotka

Tak:-) A potem jest tak z jego kolegami albo rodziną: "A skąd to macie", "A M wygrała " , heheh itd itp. Ciekawe jak Twój mąż się na wycieczce bawił? emotka
0 0

cudaczek121

#6214983 Napisano: 15.06.2016 20:07:16
Wkurza mnie,że próbuję wysłać sms na konkurs Columbita ten z Toyotą o treści ITM.numer mojego paragonu po 7055, to przychodzi mi zwrotka o jakimś konkursie karlsbadu, który się jutro zaczyna, a nie kończyemotka
0 0

mczarna

#6214997 Napisano: 15.06.2016 20:23:01
bruce napisał(a):

mczarna napisał(a):

Tak:-) A potem jest tak z jego kolegami albo rodziną: "A skąd to macie", "A M wygrała " , heheh itd itp. Ciekawe jak Twój mąż się na wycieczce bawił? emotka

Wiesz, najpierw jest pełno informacji od "życzliwych krewnych i znajomych": "Na pewno tam was zabiją, nie wypuszczą, zostawią na lotnisku o chlebie i wodzie, nie dadzą wizy, aresztują, okradną, uwięzią, bo - kto by dawał za darmo wycieczki?". Ile ja się pierwszy raz przed takim wyjazdem nadenerwowałam, to jedna wiem. emotka
Wiadomo - bawił się setnie, na dodatek w ostatnim momencie zmieniono nam hotel na droższy, bo w tamtym ... żurawie zabrudziły całą plażę. Jednak nadal trudno mi go przekonać do konkursów, które wciąż uważa jedynie za stratę czasu i pieniędzy. emotka

No co Ty, aż  takich znajomych masz? U mnie to każdy się cieszy, niektórzy pewnie podśmiechują się z takich zamiłowań ale nikt nigdy złośliwie ( w końcu każdy ma swoje zamiłowania). Dziwne,że taka wycieczka go nie przekonała do końca do konkursów , choć pewnie to zależy ile kupujesz i jakie masz statystyki wygranych:P Mój wie,że ja potrafię trzymać normę jak nic nie wygrywam, a jak wygrywam w danym to nawet i na pocztę poszedł i oświadczenia z paragonami ogarnął ( choć rozpiskę musiałam napisać konkretną, bo akurat mnie w kraju nie było jak wyniki podali):P Może wygraj mu coś męskiego to zacznie chętniej współpracować:-)
0 0

ludzka_istota

#6215000 Napisano: 15.06.2016 20:27:36
mczarna napisał(a):

bruce napisał(a):

mczarna napisał(a):

Wiesz, najpierw jest pełno informacji od "życzliwych krewnych i znajomych": "Na pewno tam was zabiją, nie wypuszczą, zostawią na lotnisku o chlebie i wodzie, nie dadzą wizy, aresztują, okradną, uwięzią, bo - kto by dawał za darmo wycieczki?". Ile ja się pierwszy raz przed takim wyjazdem nadenerwowałam, to jedna wiem. emotka
Wiadomo - bawił się setnie, na dodatek w ostatnim momencie zmieniono nam hotel na droższy, bo w tamtym ... żurawie zabrudziły całą plażę. Jednak nadal trudno mi go przekonać do konkursów, które wciąż uważa jedynie za stratę czasu i pieniędzy. emotka

No co Ty, aż  takich znajomych masz? U mnie to każdy się cieszy, niektórzy pewnie podśmiechują się z takich zamiłowań ale nikt nigdy złośliwie ( w końcu każdy ma swoje zamiłowania). Dziwne,że taka wycieczka go nie przekonała do końca do konkursów , choć pewnie to zależy ile kupujesz i jakie masz statystyki wygranych:P Mój wie,że ja potrafię trzymać normę jak nic nie wygrywam, a jak wygrywam w danym to nawet i na pocztę poszedł i oświadczenia z paragonami ogarnął ( choć rozpiskę musiałam napisać konkretną, bo akurat mnie w kraju nie było jak wyniki podali):P Może wygraj mu coś męskiego to zacznie chętniej współpracować:-)

W ub. roku, jak trafił mi się Thermomix z Biedronki mój (jeszcze nie mąż wtedy) strasznie marudził- że po co mi to, ze sprzedać i lepiej kuchenkę wypasioną kupić, albo kasę odłożyć, bo się do wesela przyda... Krótko i dobitnie mu oznajmiłam, ze jak wygra, to niech sprzedaje, wymienia albo robi co chce. Ten TM ja wygrałam i zamierzam go używać. No to jęczał, że on woli jak tradycyjnie gotuję (ale tylko jak widział, ze używam TM ). Ostatnio rozmawiał  z kolegą, którego żona namawia na kupno TM. Słowa mojego małżonka: "No wiesz, my mamy thermomix. Ale nie kupowaliśmy, wygraliśmy. Całkiem przydatny jest, wiadomo- na początku był szał, teraz rzadziej używamy, ale żona sobie chwali..." Amen
0 0

mczarna

#6215007 Napisano: 15.06.2016 20:35:50
ludzka_istota napisał(a):

mczarna napisał(a):

bruce napisał(a):

mczarna napisał(a):

W ub. roku, jak trafił mi się Thermomix z Biedronki mój (jeszcze nie mąż wtedy) strasznie marudził- że po co mi to, ze sprzedać i lepiej kuchenkę wypasioną kupić, albo kasę odłożyć, bo się do wesela przyda... Krótko i dobitnie mu oznajmiłam, ze jak wygra, to niech sprzedaje, wymienia albo robi co chce. Ten TM ja wygrałam i zamierzam go używać. No to jęczał, że on woli jak tradycyjnie gotuję (ale tylko jak widział, ze używam TM ). Ostatnio rozmawiał  z kolegą, którego żona namawia na kupno TM. Słowa mojego małżonka: "No wiesz, my mamy thermomix. Ale nie kupowaliśmy, wygraliśmy. Całkiem przydatny jest, wiadomo- na początku był szał, teraz rzadziej używamy, ale żona sobie chwali..." Amen

Hahha, cudowni Ci faceci! Mój tez już chciał szatkownicę z Vegety sprzedać , bo po co, kolejny śmieć w kuchni itd itp. Po czym coś tam pichcił i co mu się przydało?:P 
0 0

joan

#6215009 Napisano: 15.06.2016 20:39:29

(...) Słowa mojego małżonka: "No wiesz, my mamy thermomix. Ale nie kupowaliśmy, wygraliśmy. Całkiem przydatny jest, wiadomo- na początku był szał, teraz rzadziej używamy, ale żona sobie chwali..." Amen

emotka Ale wiesz, on po prostu chyba tak w Ciebie mocno wierzy - że możesz Thermomix co tydzień wygrywać, więc po co go sobie zostawiać teraz, kiedy nie jest aż tak bardzo potrzebny... emotka
0 0

ludzka_istota

#6215015 Napisano: 15.06.2016 20:45:29
joan napisał(a):

(...) Słowa mojego małżonka: "No wiesz, my mamy thermomix. Ale nie kupowaliśmy, wygraliśmy. Całkiem przydatny jest, wiadomo- na początku był szał, teraz rzadziej używamy, ale żona sobie chwali..." Amen

emotka Ale wiesz, on po prostu chyba tak w Ciebie mocno wierzy - że możesz Thermomix co tydzień wygrywać, więc po co go sobie zostawiać teraz, kiedy nie jest aż tak bardzo potrzebny... emotka

joan... litości!!! emotka
0 0

cudaczek121

#6215026 Napisano: 15.06.2016 21:02:09
bruce napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

Wkurza mnie,że próbuję wysłać sms na konkurs Columbita ten z Toyotą o treści ITM.numer mojego paragonu po 7055, to przychodzi mi zwrotka o jakimś konkursie karlsbadu, który się jutro zaczyna, a nie kończyemotka

Oni co jakiś czas mają problemy, pamiętam poprzednie konkursy, trzeba chyba skontaktować się z organizatorem, który pewnie znowu będzie się tłumaczył "dłuższą pracą nad tym zagadnieniem ich wszechwiedzących techników". emotka
A co do Twojego poprzedniego wpisu, Cudaczku121, nawet nie zdajesz sobie sprawy, jak wiele masz powodów do dumy i - jak wiele osób w Twoim (i - nie tylko) wieku zazdrości Ci tego, co posiadasz. A - że tego szczerze nie piszą i przesadnie chwalą się sobą - to już całkiem inna kwestia. emotka

No nic, może jeszcze jutro mi się uda jakoś poprawnie wysłać tego smsa. W tym roku jestem wybitnie pechowa, oby 2017 rok był łaskawszy emotka
0 0

cudaczek121

#6215036 Napisano: 15.06.2016 21:08:49
bruce napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

No nic, może jeszcze jutro mi się uda jakoś poprawnie wysłać tego smsa. W tym roku jestem wybitnie pechowa, oby 2017 rok był łaskawszy emotka

Najwyżej, jeśli się nie uda, napisz do nich mail'a albo zadzwoń. Na pewno wkrótce wygrasz sporo cennych nagród, a prawdziwym hitem będzie "Twój" rok - 2018. emotka

Dzięki
0 0