Wkurza mnie...

darog

#6230776 Napisano: 19.07.2016 12:02:11
edzia21 napisał(a):

darog napisał(a):

Poczta Polska. Przyznała "najwyżej możliwe odszkodowanie" 100zł- uznała reklamacje- ale ponieważ deklarowana wartość przez nadawcę towaru była 5 tys, ale była ubezpieczona na zero- toteż ich deklarowana wartość nie interesuje..

niestety, ale to prawda. Koleżanka pracująca na poczcie nie raz mnie przestrzegała, że "deklarowaną zawartość" w razie "W" to ja mogę sobie w...kieszeń wsadzić. emotka

nie rozumiem-po co im deklarowana wartość?? (a to chyba się płaci) to takie wprowadzanie w błąd.. i sygnał dla złodziejaszków- paczka warta 5 tysiaków, to można brać, a nie żal 100żł wypłacić.. wściekły jestem..
0 0

darog

#6230777 Napisano: 19.07.2016 12:05:12
Przyszła przesyłka. Opakowanie - DPD...ale list przewozowy Siódemka... Nic nie rozumiem..
0 0

joan

#6230784 Napisano: 19.07.2016 12:12:40
darog napisał(a):

nie rozumiem-po co im deklarowana wartość?? (a to chyba się płaci) to takie wprowadzanie w błąd.. i sygnał dla złodziejaszków- paczka warta 5 tysiaków, to można brać, a nie żal 100żł wypłacić.. wściekły jestem..

Powiem Ci szczerze, że nigdy nie czułam się przez PP wprowadzona w błąd. Zawsze PRZED nadaniem ważniejszej paczki sprawdzam w necie na stronie poczty co i jak. Nie sądzę, by cokolwiek świadomie lub nieświadomie zatajali.

Po co im deklarowana wartość? Hmm, nie wiem, obstawiam przykładowo:
- przesyłki powyżej pewnej kwoty nie przewiozą z zasady, czyli np. nie można wpisać 1.000.000,00 zł;
- samochody poczty mają jakieś limity ubezpieczenia przewożonego towaru (jak zresztą każde auto w transporcie), więc na pewno istotna jest wartość przyjęta na samochód. W skrócie: przewoźnik nie może zabrać na samochód towaru o większej wartości, niż wynosi ubezpieczenie (ewentualnie w sytuacjach wyjątkowych dokupuje się tzw. cargo).

Oczywiście współczuję Ci ogromnie tej całej sytuacji, ale moim zdaniem odpowiedzialność leży po stronie nadawcy przesyłki. A co do złodzieja, to niech go %@#%^. Przy założeniu, że nadawca sfotografował voucher przed wysłaniem, od razu po stwierdzeniu kradzieży zgłosiłabym sprawę do biura podróży, żeby ten voucher uznało za nieważny. Ja nie pojadę na wakacje, ale i złodziej również nie.
0 0

zaczytana-pola

#6230785 Napisano: 19.07.2016 12:13:13
asiam napisał(a):

No to moja karta EKUZ poszła się bujać. Jutro wyjeżdżam to się nie doczekam.

EKUZ wysłali Ci Pocztą? Ja czekam właśnie na EKUZ, który wysłali tylko piepr*^^&%^%nym InPostem emotka .
0 0

calliope

#6230786 Napisano: 19.07.2016 12:17:06
darog napisał(a):

Przyszła przesyłka. Opakowanie - DPD...ale list przewozowy Siódemka... Nic nie rozumiem..

Jak dla mnie to nic dziwnego emotka . Często sprzedawcy itp. pakują rzeczy w to co mają pod ręką czyli np kopertę firmy X, a wysyłają firmą Y.
0 0

pioge7

#6230789 Napisano: 19.07.2016 12:18:48
darog napisał(a):

mczarna napisał(a):

defed napisał(a):

Paragon z Freshmarket emotka  

Mam podobny z Biedry...Ważne,że sumę widać. Jak coś będę się kłócić po całości

o właśnie na taki "czytelny" paragon w ubiegłej edycji Avanti nie wypłaciło mi 50 zł premii

Ani nawet nie strasz bo takich do Avanti wysłałem w tym roku chyba ze 3 emotka  
0 0

anus

#6230790 Napisano: 19.07.2016 12:19:18
calliope napisał(a):

darog napisał(a):

Jak dla mnie to nic dziwnego emotka . Często sprzedawcy itp. pakują rzeczy w to co mają pod ręką czyli np kopertę firmy X, a wysyłają firmą Y.

https://www.siode...pd-polska-sp-z-o-o-1

aurorcia

#6230791 Napisano: 19.07.2016 12:20:12
zaczytana-pola napisał(a):

asiam napisał(a):

EKUZ wysłali Ci Pocztą? Ja czekam właśnie na EKUZ, który wysłali tylko piepr*^^&%^%nym InPostem emotka .

A skąd wiesz, że InPOstem? Ja też czekam na karty, nie wiem czym wyślą, ale w zeszłym roku wysłane były pocztą, ale wcześniej nie informowali czym wysyłająemotka
0 0

silvia8

#6230792 Napisano: 19.07.2016 12:20:20

asiam napisał(a):

dziewczyny, nie od wszystkich zdarzeń jesteśmy ubezpieczeni dzięki karcie EKUZ, ja zawsze wykupuję sobie polisę turystyczną, poczytajcie http://www.nto.pl...slona-cene,id,t.html
0 0

calliope

#6230798 Napisano: 19.07.2016 12:28:23
anus napisał(a):

calliope napisał(a):

darog napisał(a):

https://www.siode...pd-polska-sp-z-o-o-1

słyszałam o tym połączeniu emotka
0 0

zaczytana-pola

#6230799 Napisano: 19.07.2016 12:29:54
aurorcia napisał(a):

asiam napisał(a):

A skąd wiesz, że InPOstem? Ja też czekam na karty, nie wiem czym wyślą, ale w zeszłym roku wysłane były pocztą, ale wcześniej nie informowali czym wysyłająemotka

Ponieważ dostałam e-maila z informacją o wysyłce.
0 0

asiam

#6230917 Napisano: 19.07.2016 17:32:28
joan napisał(a):

asiam napisał(a):

A nie masz możliwości podjechać do placówki? W moim mieście jest jakiś taki minioddział czegośtam, podajesz PESEL i za chwil parę na miejscu wyrabiają i wydają kartę EKUZ.

Załatwiałam pocztą bo nie miałam kiedy jechać 60 km by załatwić na miejscu. Ale dziś przyszedł list uffff!!!!!Jadę jutro spokojna.
0 0

mia

#6230919 Napisano: 19.07.2016 17:41:58
Punkt karny przyjmuję na klatę, ale czemu do diaska karniaków nie dostają ci, co nie piszą w "Dotarła nagroda" ani z jakiego konkursu, ani czym? Co komu mówi enigmatyczne "piłka z Biedronki"?
To może ja wpiszę "dotarły zamówione na Allegro gacie". Też na pewno wszystkich to zainteresuje. emotka

Czterdziecha

#6230955 Napisano: 19.07.2016 19:55:13
A Mnie wkurza 500+ emotka Jest juz 19lipca a ja dalej nie mam żadnej wiadomości.....ile może czekać samotna matka na decyzję .....
Dokumenty złożyłam w maju........Oczywiście sąsiedzi co "niby nie mają dochodów"a pobudowali sobie domy,mają kilka samochodów,dostają w dodatku jeszcze rodzinne i inne dodatki dostali pieniążki 3 tyg od złożenia dokumentów.....
W dodatku jeden z moich psów się rozchorował i kosztował Mnie jego powrót do zdrowia 700zł,przy zarobkach 1300zł na 3/4 etatu...... emotka

Gość: ewikewik

#6230960 Napisano: 19.07.2016 20:09:17
edzia21 napisał(a):

darog napisał(a):

Poczta Polska. Przyznała "najwyżej możliwe odszkodowanie" 100zł- uznała reklamacje- ale ponieważ deklarowana wartość przez nadawcę towaru była 5 tys, ale była ubezpieczona na zero- toteż ich deklarowana wartość nie interesuje..

niestety, ale to prawda. Koleżanka pracująca na poczcie nie raz mnie przestrzegała, że "deklarowaną zawartość" w razie "W" to ja mogę sobie w...kieszeń wsadzić. emotka

Szok, że ktoś nie ubezpieczył przesyłki, ostatnio u kuriera ubezpieczenie tv na kwotę 4000 zł kosztowało nas 3,50 zł + 23% vat...
A w temacie ja tyle razy w roku jestem wkurzona przez numery z pocztą, że już nawet skarg na co pomniejsze wpadki pisać mi się już nie chce.
0 0

doris1

#6230962 Napisano: 19.07.2016 20:12:55
mia napisał(a):

Punkt karny przyjmuję na klatę, ale czemu do diaska karniaków nie dostają ci, co nie piszą w "Dotarła nagroda" ani z jakiego konkursu, ani czym? Co komu mówi enigmatyczne "piłka z Biedronki"?
To może ja wpiszę "dotarły zamówione na Allegro gacie". Też na pewno wszystkich to zainteresuje. emotka

Tak, dobrze mówisz.
Ja dostałam karniaka, bo zapytałam, kto wozi? Bo nie można wpisać: z jakiego konkursu, jaka nagroda, i np. etap, czy co jest istotne dla danego konka. Kto wozi to dla mnie ważna informacja, ponieważ różni kurierzy jeżdżą w różnych godzinach.

A już karniaki powinni dostać Ci, co się pochwalą w "Moje dzisiejsze wygrane", bez informacji w "informują" - potem człowiek musi główkować, czy dzwonią, sms-ują, @ a może wyniki gdzieś były!
A niestety jest masa osób, które na pw po prostu nie odpisują.emotka
1 aneta411 0

benasia

#6230963 Napisano: 19.07.2016 20:14:39
darog napisał(a):

mczarna napisał(a):

defed napisał(a):

Paragon z Freshmarket emotka  

Mam podobny z Biedry...Ważne,że sumę widać. Jak coś będę się kłócić po całości

o właśnie na taki "czytelny" paragon w ubiegłej edycji Avanti nie wypłaciło mi 50 zł premii

u mnie podobny dziś druknęło   emotka   
0 0

szindy

#6230999 Napisano: 19.07.2016 21:49:47
Wkurzają mnie "łapki" na forum emotka

ziolko

#6231022 Napisano: 19.07.2016 22:58:41
doris1 napisał(a):

mia napisał(a):

Tak, dobrze mówisz.
Ja dostałam karniaka, bo zapytałam, kto wozi? Bo nie można wpisać: z jakiego konkursu, jaka nagroda, i np. etap, czy co jest istotne dla danego konka. Kto wozi to dla mnie ważna informacja, ponieważ różni kurierzy jeżdżą w różnych godzinach.

A już karniaki powinni dostać Ci, co się pochwalą w "Moje dzisiejsze wygrane", bez informacji w "informują" - potem człowiek musi główkować, czy dzwonią, sms-ują, @ a może wyniki gdzieś były!
A niestety jest masa osób, które na pw po prostu nie odpisują.emotka

bo niektórym nie chce się wklepać kilka dodatkowych literek, tylko wolą napisać enigmatycznie, a ty człowieku zastanawiaj się, co to za nagroda, z jakiego konkursu, jak dotarła itp... temat był wielokrotnie wałkowany, tak samo jak pytanie w temacie "informują" - jest wołami napisane nad polem do wpisywania komentarzy, co można pisać a czego nie, ale po co przeczytać ZE ZROZUMIENIEM??? 
1 doris1 0

mika19

#6231024 Napisano: 19.07.2016 23:01:20