Wkurza mnie...

madzia34

#6245955 Napisano: 25.08.2016 14:13:36
wkurza mnie moj bałagan w moich paragonach:(   zbieram te na loterie paragonowa i teraz nie mge nzaleźć tego na kamis z nzem:(
pewnie przepadnie...nóz znaczy:)
0 0

visserarthur

#6245972 Napisano: 25.08.2016 14:44:02
Wkurza mnie od kilkunastu dni plaga "kupujących" na allegro, którzy chcą mnie przekręcić z tą wysyłką poza granice kraju, a później mi pewnie przelew z konta zniknie- wcześniej tacy ludzie do mnie nie pisali, a teraz plaga.
0 0

slonecznik1309

#6245982 Napisano: 25.08.2016 14:57:41
http://www.mocodvmax.pl/fotografia
zdjęcia tygodniowe i dzienne
0 0

kalka

#6245990 Napisano: 25.08.2016 15:12:58
visserarthur napisał(a):

Wkurza mnie od kilkunastu dni plaga "kupujących" na allegro, którzy chcą mnie przekręcić z tą wysyłką poza granice kraju, a później mi pewnie przelew z konta zniknie- wcześniej tacy ludzie do mnie nie pisali, a teraz plaga.

emotka  Jak to zniknie? Zaksięgowany przelew nie może zniknąć  emotka  O co więc chodzi?emotka  
0 0

Gość: barcza

#6245991 Napisano: 25.08.2016 15:14:15
kalka napisał(a):

visserarthur napisał(a):

emotka  Jak to zniknie? Zaksięgowany przelew nie może zniknąć  emotka  O co więc chodzi?emotka  

u mnie to samo normalnie już 10 kupujących chce mnie zrobić na przekręt Nigeryjski szok
0 0

Frama

#6245998 Napisano: 25.08.2016 15:21:31
barcza napisał(a):

kalka napisał(a):

visserarthur napisał(a):

u mnie to samo normalnie już 10 kupujących chce mnie zrobić na przekręt Nigeryjski szok

Też tak miałam - najlepiej nie odpowiadać na takie podejrzane emaile, pisane niby po polsku.
Wydaje mi się, że kolejny etap to email od allegro - informacja o zawieszeniu konta i link który kieruje do strony wyłudzającej hasło. Tym sposobem podszywają się pod kolejnego allegrowicza i "kupują" kolejne przedmioty z wysyłką poza granice i "gwarancją zapłaty przez bank". 
Generalnie bardzooo mnie to wkurza:(
0 0

Gość: huda

#6246006 Napisano: 25.08.2016 15:39:20
kalka napisał(a):

O! rozochocił Adaś wygranymi jedną fotką emotka  i poszedł dalej, ale nadal się ukrywa emotka

tu akurat trochę go poprę. Moja uroda jest raczej "radiowa" i nigdy bym nie wygrała konkursu pokazując całą gębę. A z okularami jest całkiem znośnie, może kiedyś coś wpadnie jak u Adasia..
0 0

assal

#6246009 Napisano: 25.08.2016 15:48:44
Slonecznik1309: O to mi chodziło. Ciekawe, czy w Liptonie też się sprawdzi  emotka
0 0

galenka

#6246011 Napisano: 25.08.2016 15:50:11
Frama napisał(a):

barcza napisał(a):kalka napisał(a):visserarthur napisał(a):Wkurza mnie od kilkunastu dni plaga "kupujących" na allegro, którzy chcą mnie przekręcić z tą wysyłką poza granice kraju, a później mi pewnie przelew z konta zniknie- wcześniej tacy ludzie do mnie nie pisali, a teraz plaga.  Jak to zniknie? Zaksięgowany przelew nie może zniknąć   O co więc chodzi?  u mnie to samo normalnie już 10 kupujących chce mnie zrobić na przekręt Nigeryjski szokTeż tak miałam - najlepiej nie odpowiadać na takie podejrzane emaile, pisane niby po polsku.Wydaje mi się, że kolejny etap to email od allegro - informacja o zawieszeniu konta i link który kieruje do strony wyłudzającej hasło. Tym sposobem podszywają się pod kolejnego allegrowicza i "kupują" kolejne przedmioty z wysyłką poza granice i "gwarancją zapłaty przez bank". 

wystawiłam konsolę i też z dziesięć pytań o wysyłkę za granicę, a po próbie dogadania się mejle z "gwarancją zapłaty przez bank", że też człowiek ciągle musi być czujny
0 0

kalka

#6246018 Napisano: 25.08.2016 16:17:29
Frama napisał(a):

barcza napisał(a):

kalka napisał(a):

visserarthur napisał(a):

Też tak miałam - najlepiej nie odpowiadać na takie podejrzane emaile, pisane niby po polsku.
Wydaje mi się, że kolejny etap to email od allegro - informacja o zawieszeniu konta i link który kieruje do strony wyłudzającej hasło. Tym sposobem podszywają się pod kolejnego allegrowicza i "kupują" kolejne przedmioty z wysyłką poza granice i "gwarancją zapłaty przez bank". 

Nigdy nic nie wysyłam, dopóki, dopóty nie mam na moim  osobistym koncie w banku zaksięgowanych pieniędzy. Nigeryjskie zaczepki faktycznie omijałabym szerokim łukiem, ale nadal nie rozumiem jak na Allegro nigeryjscy pseudo-klienci mogą robić przekręty, na Gumtree i tym podobnych- ok, wiem, że szukają jeleni, ale na Allegro? emotka  W jaki sposób?   
0 0

kalka

#6246021 Napisano: 25.08.2016 16:21:32
galenka napisał(a):

Frama napisał(a):

barcza napisał(a):kalka napisał(a):visserarthur napisał(a):Wkurza mnie od kilkunastu dni plaga "kupujących" na allegro, którzy chcą mnie przekręcić z tą wysyłką poza granice kraju, a później mi pewnie przelew z konta zniknie- wcześniej tacy ludzie do mnie nie pisali, a teraz plaga.  Jak to zniknie? Zaksięgowany przelew nie może zniknąć   O co więc chodzi?  u mnie to samo normalnie już 10 kupujących chce mnie zrobić na przekręt Nigeryjski szokTeż tak miałam - najlepiej nie odpowiadać na takie podejrzane emaile, pisane niby po polsku.Wydaje mi się, że kolejny etap to email od allegro - informacja o zawieszeniu konta i link który kieruje do strony wyłudzającej hasło. Tym sposobem podszywają się pod kolejnego allegrowicza i "kupują" kolejne przedmioty z wysyłką poza granice i "gwarancją zapłaty przez bank". 

wystawiłam konsolę i też z dziesięć pytań o wysyłkę za granicę, a po próbie dogadania się mejle z "gwarancją zapłaty przez bank", że też człowiek ciągle musi być czujny

Krótka piłka: żadnych "gwarancji" banku-najpierw kasa na moim koncie,potem wysyłka, a jak przekręt czuć na kilometr to olać - niech spadają oszuści!  Dwa razy wysyłałam za granicę (w Europie) - pieniądze wpłynęły na konto, to zrobiłam wysyłkę- inne opcje nie wchodzą w grę i koniec!
1 kumulacja 0

koper

#6246022 Napisano: 25.08.2016 16:22:13
W jaki sposób?
Wysyłają mailem niby potwierdzenie przelewu, który zostanie odblokowany przez bank dopiero jak dostarczą do banku skan potwierdzenia nadania przesyłki. Zapewniają, że tego przelewu nie da się cofnąć, a procedury w banku są takie jakie są i nie da się ich obejść.
Zdarzają się niestety naiwni ludzie, którzy paczkę wysyłają, przesyłają skan nadania i czekają na nienadchodzący przelew...
0 0

kalka

#6246026 Napisano: 25.08.2016 16:27:32
koper napisał(a):

W jaki sposób?
Wysyłają mailem niby potwierdzenie przelewu, który zostanie odblokowany przez bank dopiero jak dostarczą do banku skan potwierdzenia nadania przesyłki. Zapewniają, że tego przelewu nie da się cofnąć, a procedury w banku są takie jakie są i nie da się ich obejść.
Zdarzają się niestety naiwni ludzie, którzy paczkę wysyłają, przesyłają skan nadania i czekają na nienadchodzący przelew...

Od razu olałabym taką propozycję, przecież czuć oszustwo na kilometr!  Miałam coś takiego na Gumtree - nawet się nie zagłębiałam- olałam od razu, ale na Allegro nigdy nic podobnego nie miałam!  
0 0

visserarthur

#6246087 Napisano: 25.08.2016 19:08:22
koper napisał(a):

W jaki sposób?

Aha, czyli oni wysyłają tylko potwierdzenie- na potwierdzenie nigdy nie wysyłam. Wydawało mi się, że kiedyś gdzieś czytałem, że ten nigeryjski przekręt polega na tym, że niby kasa jest na koncie, a później znika- nie wiem jak, ale tak mi się zdawało...
1 kalka 0

mczarna

#6246107 Napisano: 25.08.2016 19:54:01
magnus napisał(a):

slonecznik1309 napisał(a):

ziolko napisał(a):

magnus napisał(a):

Wkurzają mnie ludzie bez twarzy. No kurde facet zgubił Tyskie (główna + inne), Prince Polo (główna) a położył Dax Sun koło siebie lezące w tych samych ciuchach juz ponad 2 lata na tej samej murawie w tej samej pozycjiemotka
Bez twarzy, bez ambicji ....
http://www.dax.co...otograficzny/gallery

tutaj tak samo http://www.radioz...Podwojna-radosc-z-HP

Wklejka i tyle emotka  to nawet nie jest pocztówka, tylko nieudolny fotomontaż 

Jak dla mnie żenada tego typu wklejanki. To już przestaje być śmieszne, a jest wręcz żałosne. Zrobił se chłopina w róznych pozach sesję na trawie i wydaje się to komuś fajne...Ciekawe czy ktoś to kiedyś zgłaszał i jak na to organizatorzy? Piszecie,że wygrywał i to dobre angrody ale czy coś działo się w tym kierunku? Ciekawe jak będzie przerabiał kolejne nowe fotki,które można wygooglać i które ktoś tu potem wstawił.Dla mnie to prawie jak "kartonówa" albo te włosy na dywanie...
1 brucee 0

mczarna

#6246159 Napisano: 25.08.2016 21:37:32
magnus napisał(a):

mczarna napisał(a):

Jak dla mnie żenada tego typu wklejanki. To już przestaje być śmieszne, a jest wręcz żałosne. Zrobił se chłopina w róznych pozach sesję na trawie i wydaje się to komuś fajne...Ciekawe czy ktoś to kiedyś zgłaszał i jak na to organizatorzy? Piszecie,że wygrywał i to dobre angrody ale czy coś działo się w tym kierunku? Ciekawe jak będzie przerabiał kolejne nowe fotki,które można wygooglać i które ktoś tu potem wstawił.Dla mnie to prawie jak "kartonówa" albo te włosy na dywanie...

Problem w tym , że to nie jest żadna sesja tylko jedna fotka, na której pan programista w ciągu 2 minut zmienia gadżety robiąc wszystkich w konia

To wiem ale z nogami i z czapką też ( raz tak , raz tak)?
0 0

kalka

#6246165 Napisano: 25.08.2016 21:51:36
koper napisał(a):

W jaki sposób?

Ale Koper, to trzeba być idiotą (lub baaaardzo naiwnym) żeby na takiej podstawie towar wysłać  emotka   "Zapewniają!?" emotka  -buahaha emotka
0 0

lager

#6246172 Napisano: 25.08.2016 22:00:18
kalka napisał(a):

koper napisał(a):

W jaki sposób?

Ale Koper, to trzeba być idiotą (lub baaaardzo naiwnym) żeby na takiej podstawie towar wysłać  emotka   "Zapewniają!?" emotka  -buahaha emotka

Kiedyś rozmawiając z kurierem opowiadał o jednym przypadku z jego objazdu, kobieta koło 40stki dała się na to nabrać, wysłała bodajże telewizor za granice, ale ktoś ją w miare szybko ocknął bo zdążyła jeszcze zadzwonić na infolinie do tej firmy kurierskiej i zablokowali dalszą drogę paczki ze względu na próbe oszustwa, udało się bo paczka była jeszcze w naszym kraju. Też byłam w szoku, że ktoś się na to nabrał, a jednak ta pani połknęła haczyk szok
0 0

defed

#6246330 Napisano: 26.08.2016 11:35:50
SZERSZEŃ!  Wleciał do pokoju przez balkon (4p. !?!), zawału serca dostałam słysząc ten przerażający dźwięk, aż mi w uchu zaczęło wibrować i nie chce przestać emotka  
0 0

noisy0000

#6246435 Napisano: 26.08.2016 14:58:48
Pisałam ostatnio na forum, że poszukuję miejsca w Warszawie gdzie kupię kwiaty(nie w kwiaciarni) i forumowiczki poleciły mi bazarek pod Halą Mirowską (za co bardzo dziękuję emotka ).
Dziś się tam wybrałam, dosyć długo kręciłam się między straganami oglądając kwiaty. W końcu podeszłam do pewnej pani i mówię, że chciałabym kupić kwiaty na urodziny siostry. Wskazałam paczkę białej eustomy (10szt), paczkę delikatnie różowej eustomy (10szt) oraz paczkę różowych róż (20szt) pytając czy bukiet z takiego połączenia będzie ładny. Odpowiedź brzmiała "będzie mdły". Zapytałam jaki kolor w takim razie poleca, żeby kolory były bardziej wyraziste i odpowiedź brzmiała "nie wiem, nie mam teraz za bardzo czasu".. Ręce mi opadły, powiedziałam że proszę mi spakować te kwiaty i sama sobie ułożę je po swojemu....
Nie wiem czym pani była tak zajęta skoro wcześniej mijałam ją co najmniej pięć razy i po prostu stała... Szkoda, że ludzie mają takie podejście...  
0 0