Wkurza mnie...

Gość: barcza

#6249773 Napisano: 04.09.2016 15:25:25
petunija1 napisał(a):

kalka napisał(a):

barcza napisał(a):

kalka napisał(a):

Wkurzyłam się dzisiaj, kiedy robiąc porządki w paragonach zauważyłam, że paragon na Vegetę z początku lipca jest już mało czytelny   
Nie dosyć, że konk był bez podawania numeru par emotka , to jeszcze trwa tak długo, że zanim podadzą wyniki całkiem wyblaknie - nie lubię takich konkursów  emotka

daj paragon do koperty i lodówki dotrwa

Dzięki, tak chyba zrobię, tylko że już teraz tam niewiele widać  emotka

serio lodówka pomaga?Bo też mam z tym problem. emotka

moim pomaga nigdy mi nie wyblakły od czasu gdy je daje do lodówki ktoś na forum też pisał ,że daje do klasera takiego od zdjęć i też mu nie blaknie
0 0

slonecznik1309

#6249784 Napisano: 04.09.2016 16:34:17
barcza napisał(a):

petunija1 napisał(a):

kalka napisał(a):

barcza napisał(a):

kalka napisał(a):

Wkurzyłam się dzisiaj, kiedy robiąc porządki w paragonach zauważyłam, że paragon na Vegetę z początku lipca jest już mało czytelny   
Nie dosyć, że konk był bez podawania numeru par emotka , to jeszcze trwa tak długo, że zanim podadzą wyniki całkiem wyblaknie - nie lubię takich konkursów  emotka

moim pomaga nigdy mi nie wyblakły od czasu gdy je daje do lodówki ktoś na forum też pisał ,że daje do klasera takiego od zdjęć i też mu nie blaknie

u mnie jedna półeczka w lodówce przeznaczona jest na paragony - przechowuję je w folijce na dokumenty emotka
0 0

bridget

#6249797 Napisano: 04.09.2016 17:38:07
slonecznik1309 napisał(a):

barcza napisał(a):

petunija1 napisał(a):

kalka napisał(a):

barcza napisał(a):

kalka napisał(a):

u mnie jedna półeczka w lodówce przeznaczona jest na paragony - przechowuję je w folijce na dokumenty emotka

ja za to chciałam wysłac  zgłoszenie na konkurs kt trwał  do 31 sierpnia  i znow kolejny paragon niewykorzystany
0 0

medziks1

#6249827 Napisano: 04.09.2016 19:15:02
Podczas remontu ktoś wyrzucił moją kopertę z paragonami, mam tylko skan Puchatka i Oxford i Pilot w portfelu. Soraya i Danio poszły... Pierwszy raz mam nadzieję, że nie wygram. Jeszcze dwie rundki po pudłach w domu i się poddaję, ech emotka
0 0

nkba

#6249836 Napisano: 04.09.2016 19:29:14
angie222 napisał(a):

bucik-konkursy napisał(a):

angie222 napisał(a):

Studenciaki. Myślą, że 120 zł za napisanie 40 stron pracy magisterskiej to atrakcyjna stawka.

Źle czynisz, choć tego jeszcze nie rozumiesz.

Tak, przyznaję, nie powinnam godzić się na pisanie innym, bo są teraz w złej sytuacji życiowej et cetera. Tak, łatwo złapać mnie na empatię. I tak, wiem, że Ci ludzie powinni sami stworzyć własne prace dyplomowe, dlatego zmieniam numer co pół roku, aby takie kwiatuszki do mnie nie dzwoniły. Czasem wydaje mi się, że w ten sposób komuś pomagam, ale chyba wcale tak nie jest...

Nie chcę Cię smucić ale nie pomagasz emotka
0 0

kemli

#6249897 Napisano: 04.09.2016 22:18:52
angie222 napisał(a):

Studenciaki. Myślą, że 120 zł za napisanie 40 stron pracy magisterskiej to atrakcyjna stawka. Ba, jeszcze chcieliby przypisu na każdej stronie oraz wykorzystania zebranej przez nich literatury. Po tym, jak wysłałam takiej osobie znaczny fragment i oddzwoniła z mordą od ucha do ucha, że nie ma wszędzie przypisów, postanowiłam olać jej pracę. Sama zrobi lepiej, a ja już naiwnie nie dam się złapać na kolejną biedną i zapracowaną studenciarę. emotka

120? ja słyszałam, że za licencjat biorą ludzie po 1000 a za magisterke 1500. oczywiście mowa o pracy nie-badawczej. ja jestem mega dumna z siebie, że sama napisałam i licencjat i magisterke. wbrew pozorom to wcale nie jest takie trudne, trzeba tylko siaść na cenzura i sie za to wziąć emotka

norweska20

#6249912 Napisano: 04.09.2016 23:03:08
bridget napisał(a):

slonecznik1309 napisał(a):

barcza napisał(a):

petunija1 napisał(a):

kalka napisał(a):

barcza napisał(a):

kalka napisał(a):

ja za to chciałam wysłac  zgłoszenie na konkurs kt trwał  do 31 sierpnia  i znow kolejny paragon niewykorzystany

keiti78zq mam ten sam problem..zapomniałam wysłać zgłoszenie..do tego na konk VANISHA  kupiłam złe produkty i na szybciora dzisiaj dokupowałam vaniska-tak konk vanisha -1 zgłoszenie konkursowe wyszło mnie prawie 60 zł
0 0

Kiciunia21

#6249916 Napisano: 04.09.2016 23:19:13
kemli napisał(a):

angie222 napisał(a):

Studenciaki. Myślą, że 120 zł za napisanie 40 stron pracy magisterskiej to atrakcyjna stawka. Ba, jeszcze chcieliby przypisu na każdej stronie oraz wykorzystania zebranej przez nich literatury. Po tym, jak wysłałam takiej osobie znaczny fragment i oddzwoniła z mordą od ucha do ucha, że nie ma wszędzie przypisów, postanowiłam olać jej pracę. Sama zrobi lepiej, a ja już naiwnie nie dam się złapać na kolejną biedną i zapracowaną studenciarę. emotka

120? ja słyszałam, że za licencjat biorą ludzie po 1000 a za magisterke 1500. oczywiście mowa o pracy nie-badawczej. ja jestem mega dumna z siebie, że sama napisałam i licencjat i magisterke. wbrew pozorom to wcale nie jest takie trudne, trzeba tylko siaść na cenzura i sie za to wziąć emotka

Cudownie wspominam pisanie własnej pracy licencjackiej i magisterskiej- tematy ciekawe a wnioski zaskakujące emotka Chociaż jeszcze w tamtym czasie nieznany był mi świat konkursowy to licencjat pisałam o wpływie reklamy na społeczeństwo.
Gdybym miała wycenić koszt swojej pracy, badań i wniosków- są bezcenne emotka
1 kemli 0

dejzi

#6249934 Napisano: 05.09.2016 08:26:26
kupilam w tesco ciastoline z Hasbro, ktorej nie ma w regulaminie na konkurs za 20zl
0 0

mysia

#6249942 Napisano: 05.09.2016 09:02:21
Kiciunia21 napisał(a):

kemli napisał(a):

angie222 napisał(a):

Cudownie wspominam pisanie własnej pracy licencjackiej i magisterskiej- tematy ciekawe a wnioski zaskakujące emotka Chociaż jeszcze w tamtym czasie nieznany był mi świat konkursowy to licencjat pisałam o wpływie reklamy na społeczeństwo.
Gdybym miała wycenić koszt swojej pracy, badań i wniosków- są bezcenne emotka

Ja trafilam na dosyć wymagającego promotora, ciągle nie tak, za mało tego i tamtego, za mało literatury (porownalam z inna osoba która się u niego broniła i miała mniej ode mnie..), mialam dużo badan, wykresów, wywiadów, nawet własnych zdjęć. Ciągle urlopy i zwalnianie się z pracy żeby przyjechać na uczelnie, w końcu mój promotor wziął dluuugi urlop i znow czekanie.. Ja źle wspominam pisanie pracy, najpierw radość i duma potem ciągle wkurzanie się i płacz. Jedyne co mnie podniosło na duchu to jedna osoba z komisji ktora zachwalala moje zdjęcia i spostrzeżenia. Obrona 40min,(licencjata bronilam może 5min) wiec czasem myślę ze może lepiej było komuś zapłacić, pracowałam ciężko a nie zostało to docenione..
0 0

anialistopad

#6250011 Napisano: 05.09.2016 11:50:02
Wkurzył mnie dziś móju 10 letni syn,to kur......zero odpowiedzialności jak wróci ze szkoły to nie wiem co mu zrobię dziś. Od 2 lat ma chomika to jego ukochane zwierzątko,zawsze o niego dbał,a dziś sprzątałam mu klatkę i patrzę nie ma chomika w jego domku,zaglądam z tyłu za domek ,a chomik leży skulony,oczy zamknięte i się nie rusza.Myślałam,że zdechł ,ale go dotknełam poruszył się.Myślę sobie co z nim jest? Wziełam go na ręcę ,a on taki niemrawy,bez siły.Patrzę nie ma jedzenia biedak,wsypałam mu do miseczki to nawet nie miał siły podnieść główki.Nakarmiłam go z ręki i dopiero po jakiś 20 minutach zrobił się żywszy,teraz jest niby ok,bawi się w klatce.No kurde,aż się za nim poryczałam tak mi szkoda zwierzaka.Nie wiem co mam zrobić z tym moim czortem jaką karę mu dać? Czy zakaz gry na xboxie przez tydzień to nie za mało? Kurde jak zła jestem na niego codziennie przypominałam ,by go nakarmił i twierdził,że dawał mu jesc,fakt mogłam sprawdzić jeszcze po nim. Teraz już wiem,że dziecku nie ma co wierzyć do końca 
0 0

aleksiak

#6250013 Napisano: 05.09.2016 11:55:42
anialistopad napisał(a):

Wkurzył mnie dziś móju 10 letni syn,to kur......zero odpowiedzialności jak wróci ze szkoły to nie wiem co mu zrobię dziś. Od 2 lat ma chomika to jego ukochane zwierzątko,zawsze o niego dbał,a dziś sprzątałam mu klatkę i patrzę nie ma chomika w jego domku,zaglądam z tyłu za domek ,a chomik leży skulony,oczy zamknięte i się nie rusza.Myślałam,że zdechł ,ale go dotknełam poruszył się.Myślę sobie co z nim jest? Wziełam go na ręcę ,a on taki niemrawy,bez siły.Patrzę nie ma jedzenia biedak,wsypałam mu do miseczki to nawet nie miał siły podnieść główki.Nakarmiłam go z ręki i dopiero po jakiś 20 minutach zrobił się żywszy,teraz jest niby ok,bawi się w klatce.No kurde,aż się za nim poryczałam tak mi szkoda zwierzaka.Nie wiem co mam zrobić z tym moim czortem jaką karę mu dać? Czy zakaz gry na xboxie przez tydzień to nie za mało? Kurde jak zła jestem na niego codziennie przypominałam ,by go nakarmił i twierdził,że dawał mu jesc,fakt mogłam sprawdzić jeszcze po nim. Teraz już wiem,że dziecku nie ma co wierzyć do końca 

Nie krzycz,pogadaj z nim na spokojnie, wytłumacz że przez jego nieodpowiedzialność chomik mało nie umarł. Wytłumacz że zwierzę bardzo cierpiało itd. I od tej pory kontroluj 
0 0

anialistopad

#6250015 Napisano: 05.09.2016 12:00:18
Aleks83 nie potrafię na niego za takie coś  nie nakrzyczeć ,no szlag mnie trafia,że tak można potraktować małe zwierzątko,bo gra jest ważniejszaemotka
0 0

cudaczek121

#6250017 Napisano: 05.09.2016 12:06:12
angie222 napisał(a):

Jeśli komuś po kilku latach studiowania nie chce się samodzielnie sklecić  choćby kilkudziesięciu stron, to w ogóle nie powinien uzyskać tytułu magistra tudzież licencjata.Ja kończyłam studia w 2010 roku, pisałam pracę z prawa rzymskiego dotyczącą skargi pauliańskiej. Praca na około 50 stron A4. Nie wyobrażam sobie,abym zleciła napisanie komuś za mnie pracy magisterskiejemotka
2 nkba, agicho 0

cudaczek121

#6250022 Napisano: 05.09.2016 12:11:31
anialistopad napisał(a):

Spytaj syna, jak on by się czuł gdybyś to Ty jako matka przez kilka dni nie dała mu nic do jedzenia i picia. Zakaz na xboxie przez miesiąc a do tego ograniczenie kieszonkowego,aby na głupoty nie wydawał emotka
0 0

aleksiak

#6250026 Napisano: 05.09.2016 12:14:50
anialistopad napisał(a):

Aleks83 nie potrafię na niego za takie coś  nie nakrzyczeć ,no szlag mnie trafia,że tak można potraktować małe zwierzątko,bo gra jest ważniejszaemotka

dlatego ogranicz granie, u mnie syn ma lat 13 a nawet nie zapyta w roku szkolnym czy może zagrać w tygodniu, wie że mu nie pozwolę. W tygodniu ma być skupiony na innych rzeczach. W weekend pozwolę zagrać ale pod warunkiem,że są zrobione lekcje, nauczony na sprawdziany i pokój posprzątany. 

misiamisiam

#6250035 Napisano: 05.09.2016 12:37:37
A mnie wkurza oxfrod emotka wczoraj dodałam zdjęcie by załapać się na stary tydzień a dziś łaskawie dostałam emaila z akceptację. Wchodzę do galerii i moje zdjęcie - owszem jest- ale w nowym tygodniu emotka Wiem, mogłam posłać wcześniej ale przez urodziny synka nie ogarnęłam emotka
0 0

Gość: jkkp

#6250045 Napisano: 05.09.2016 12:55:55
cudaczek121 napisał(a):

anialistopad napisał(a):

Spytaj syna, jak on by się czuł gdybyś to Ty jako matka przez kilka dni nie dała mu nic do jedzenia i picia. Zakaz na xboxie przez miesiąc a do tego ograniczenie kieszonkowego,aby na głupoty nie wydawał emotka

Przeżywam to samo z żółwiem mojego syna, ale wczoraj nie wytrzymałam i jak syn się spytał, czy mogłabym zrobić mu kanapeczkę na kolacje, to mu odpowiedziałam, że przecież jego żółw już nie jadł drugi dzień to i On może iść spać głodny, uwierz mi podziałało skutecznie emotka

r_olo

#6250046 Napisano: 05.09.2016 12:56:46
angie222 napisał(a):

Ręce opadają... Ciekawe kiedy napisze tu biedny dealer narkotyków, którego klienci oskarżają, że sprzedaje im za małe porcje, a on przecież uczciwie odważa i w ogóle pomaga jak może, bo jest mu ich żal... Albo złodziej telefonów, że klient strzelił focha, bo kradziony telefon był biały, a nie czarny... Świat schodzi na psy...
1 mia 0

kemli

#6250055 Napisano: 05.09.2016 13:06:38
anialistopad napisał(a):

Kaki napewno są 'nalogi' gorsze niż grania ale reaguj póki jest młody. Mam znajoma co całymi dniami gra. Znajomych coraz mniej, bo zawsze gry były ważniejsze. Studia olała. Prawie całe swoje życie przeniosła do 'wirtuala'. Najpierw obowiązki a potem przyjemności. Świat gier jest bardzo zgubny. Chociaż dawkowany z umiarem potrafi być świetnym miejscem. 
zycze powodzenia w rozmowie z synem. Oby incydent z chomikiem już nigdy się nie powtórzył emotka
0 0