Wkurza mnie...

joan

#6254053 Napisano: 13.09.2016 21:46:04
Monika11 napisał(a):

Kiedyś tak było że się wszystko liczyło -wiek , zero szkody itd... teraz nam powiedział , że nic się nie liczy , mamy 2 auta -więc strach się bać emotka

Dżyzys, strach się bać, u nas zawsze te opłaty wypadają na koniec października i początek maja, kiedy mamy najwięcej urodzin/imprez w rodzinie emotka Ciekawe, jakie propozycje przyśle brokerka - w zeszłym roku składka wyszła prawie 1700 zeta, ale jednak ciągle spadała i nie spodziewałam się żadnych podwyżek na ten rok emotka
0 0

dzasmina

#6254063 Napisano: 13.09.2016 22:01:47
o, to teraz i ja z przerażeniem będę czekała na nową składkę, bo już w czerwcu jak ubezpieczaliśmy auto, to pani przestrzegała, żeby się dobrze zastanowić nad pojemnością, bo ceny wzrosną i to sporo.
0 0

zaczytana-pola

#6254064 Napisano: 13.09.2016 22:01:57
joan napisał(a):

Monika11 napisał(a):

Kiedyś tak było że się wszystko liczyło -wiek , zero szkody itd... teraz nam powiedział , że nic się nie liczy , mamy 2 auta -więc strach się bać emotka

Dżyzys, strach się bać, u nas zawsze te opłaty wypadają na koniec października i początek maja, kiedy mamy najwięcej urodzin/imprez w rodzinie emotka Ciekawe, jakie propozycje przyśle brokerka - w zeszłym roku składka wyszła prawie 1700 zeta, ale jednak ciągle spadała i nie spodziewałam się żadnych podwyżek na ten rok emotka

Spodziewaj się. Mąż ze zniżkami OC+AC zapłacił prawie 100 zł więcej, niż rok temu u tego samego ubezpieczyciela. Ja też teraz zapłaciłam duuuużo. emotka
0 0

visserarthur

#6254065 Napisano: 13.09.2016 22:17:48
No niestety zmieniają się przepisy jakieś i teraz opłaty za samo OC poszły ostro w górę...
0 0

Czterdziecha

#6254071 Napisano: 13.09.2016 22:29:35
joan napisał(a):

joasiajulia napisał(a):

mczarna napisał(a):

joasiajulia napisał(a):

Jak jest u was z ubezpieczeniem samochodu ?????
Za 6 dni kończy Mi się ubezpieczenie i w związku z tym dostałam smsa od ubezpieczalni o zapłatę danej należności......i tu zrobiłam oczy jak pięciozłotówki !Wiem że ubezpieczenie wzrosło,ale żeby aż tak?????Płaciłam co roku po około 600zł ,a teraz poprosili o wpłatę 2534zł za auto!!!!To chyba jakieś jaja..... emotka

Hmm, a co to za firma?OC i AC? Czy tylko OC?

PROAMA i zawsze tylko OC

Oszustwo jakieś, tyle byś zapłaciła za OC + AC. Najlepiej się z nimi skontaktuj, nie możesz mieć takiej zwyżki.

Pojadę w piątek do ubezpieczalni i wyjaśnię.Sprzedałam TV aby mieć na ubezpieczenie,liczyłam że wzrośnie tylko gdzieś na około 800zł-więcej nie ma tv,emotka
0 0

trebor1

#6254073 Napisano: 13.09.2016 22:34:32
w interRisk mają teraz chyba nie najgorsze stawki,  MTU sporo podskoczyło
0 0

ondine

#6254086 Napisano: 13.09.2016 23:16:39
joasiajulia napisał(a):

Za 6 dni kończy Mi się ubezpieczenie i w związku z tym dostałam smsa od ubezpieczalni o zapłatę danej należności......i tu zrobiłam oczy jak pięciozłotówki !Wiem że ubezpieczenie wzrosło,ale żeby aż tak?????Płaciłam co roku po około 600zł ,a teraz poprosili o wpłatę 2534zł za auto!!!!To chyba jakieś jaja..... emotka

Niee, to niemożliwe Idź, wyjaśnij, to pewnie z AC, tak jak ktoś pisał, szukają naiwniaków, którzy się skuszą albo nieświadomie zapłacą.
Ja mam zaufanego agenta i w tym roku zapłaciłam niecałe 100 zł więcej (z NNW), ubezpieczałam w czerwcu. Warto zapytać też o jakiś pakiet, ja mam też ubezpieczenie domu, i w pakiecie wyszło taniej niż samo OC emotka
0 0

zaczytana-pola

#6254088 Napisano: 13.09.2016 23:19:12
joasiajulia napisał(a):

Pojadę w piątek do ubezpieczalni i wyjaśnię.Sprzedałam TV aby mieć na ubezpieczenie,liczyłam że wzrośnie tylko gdzieś na około 800zł-więcej nie ma tv, emotka

Wylicz sobie sama składkę na rankomat.pl albo innej stronce i zobaczysz jakie są ceny. Może znajdziesz korzystniejszą ofertę, niż poprzednia emotka .
0 0

malutka456

#6254106 Napisano: 13.09.2016 23:55:45
joasiajulia napisał(a):

u mnie zdrożało o 300zł, ale mam OC, AC, NW i jakis pakiet... też zrobiłam wielkie oczy, jak się dowiedziałam, że musze  za mojego złomka zapłacic ponad 1100zł, z kolei w tym miesiącu czeka nas zapłata za drugie auto i tu 2000zł to będzie i tak za mało emotka  
0 0

cherry_coke

#6254138 Napisano: 14.09.2016 08:27:22
A może ktoś wie skąd są takie podwyżki?
Bo ja próbowałam się od ubezpieczyciela dowiedzieć i zrozumiałam, że dotychczas ubezpieczyciele bardzo mocno konkurowali jeśli chodzi o ubezpieczenia samochodów. Do tego stopnia, że część firm była w stanie dopłacać do ubezpieczeń aut z np. ubezpieczeń domów i żeby utrzymać się na rynku to zaniżali ceny ubezpieczeń samochodów. Rząd miał zakazać dawania ludziom tak dużych zniżek czasem poniżej opłacalności, do tego doszedł podatek bankowy i ciach... mamy ceny dwa razy wyższe.

Czy to prawda? Może jest tu jakiś ubezpieczyciel i potrafi to wyjaśnić.
Ja obecnie płacę za samochód, który ja wyceniam na jakieś 7 000 zł (oczywiście ubezpieczalnia wycenia go na więcej, ale oceniam sytuację zgodnie z rzeczywistością) około 700 zł płacąc w jednej racie u najtańszego ubezpieczyciela na rynku. Do tego 8 lat bezszkodowej jazdy, ani złotówki z ubezpieczenia z mojego powodu nie wypłacili, a tu takie jajca. 

A mi się zawsze wydawało, że jak ja zawalam pracę to mnie z niej wyrzucają, a jak Ci tam u góry rozwalają nasz piękny kraj to jeszcze w nagrodę podwyżki sobie dają i śmieją się ludziom prosto w twarz. A przecież to my tworzymy gospodarkę. Bez nas rządzący nie mieliby żadnych pieniędzy... 
0 0

banka-manka

#6254141 Napisano: 14.09.2016 08:35:28
cherry_coke napisał(a):

A może ktoś wie skąd są takie podwyżki?
Bo ja próbowałam się od ubezpieczyciela dowiedzieć i zrozumiałam, że dotychczas ubezpieczyciele bardzo mocno konkurowali jeśli chodzi o ubezpieczenia samochodów. Do tego stopnia, że część firm była w stanie dopłacać do ubezpieczeń aut z np. ubezpieczeń domów i żeby utrzymać się na rynku to zaniżali ceny ubezpieczeń samochodów. Rząd miał zakazać dawania ludziom tak dużych zniżek czasem poniżej opłacalności, do tego doszedł podatek bankowy i ciach... mamy ceny dwa razy wyższe.

Czy to prawda? Może jest tu jakiś ubezpieczyciel i potrafi to wyjaśnić.
Ja obecnie płacę za samochód, który ja wyceniam na jakieś 7 000 zł (oczywiście ubezpieczalnia wycenia go na więcej, ale oceniam sytuację zgodnie z rzeczywistością) około 700 zł płacąc w jednej racie u najtańszego ubezpieczyciela na rynku. Do tego 8 lat bezszkodowej jazdy, ani złotówki z ubezpieczenia z mojego powodu nie wypłacili, a tu takie jajca. 

A mi się zawsze wydawało, że jak ja zawalam pracę to mnie z niej wyrzucają, a jak Ci tam u góry rozwalają nasz piękny kraj to jeszcze w nagrodę podwyżki sobie dają i śmieją się ludziom prosto w twarz. A przecież to my tworzymy gospodarkę. Bez nas rządzący nie mieliby żadnych pieniędzy... 

W lutym agentka mówiła, że część podwyżek (na dzień ubezpieczania) wynika w nałożenia wyższego podatku na niektóre instytucje m.in. te związane z ubezpieczeniem. A wiadomo, przy takich akcjach państwa nie stracą firmy, a ludzie, bo po prostu agencja zrobi podwyżki i już. Tak jak pisałam, dopłaciliśmy ponad 150 zł więcej niż  w poprzednim roku, choć zamiast więcej, powinno być mniej ze względu na staż kierowcy. 
Nie wiem, czy jeszcze na dzień dzisiejszy jeszcze coś się pozmieniało i poszło w górę. 
0 0

jomajd86

#6254144 Napisano: 14.09.2016 08:39:30
U nas tez z 700zl na 1100 w PZU podrozalo
0 0

silvia8

#6254147 Napisano: 14.09.2016 08:55:31
joasiajulia napisał(a):

mam multiagencję ubezpieczeniową, mogę poszukać Ci najtańszego ubezpieczenia emotka
1 kumulacja 0

jokan

#6254168 Napisano: 14.09.2016 09:36:54
wkurzają mnie konkury z tzw. "bramkami"

mkrzysiek

#6254178 Napisano: 14.09.2016 10:05:13
Wkurza mnie że w biedronce kupiłem serek Almette bez sreberka 
Szybko robiłem zakupy 
Ludzie nawet sreberka zdejmują z serkówemotka
0 0

madzia1-s

#6254179 Napisano: 14.09.2016 10:07:28
mkrzysiek napisał(a):

Szybko robiłem zakupy 
Ludzie nawet sreberka zdejmują z serków emotka

Coo emotka szok...
0 0

monkakk

#6254181 Napisano: 14.09.2016 10:12:34
madzia1-s napisał(a):

mkrzysiek napisał(a):

Szybko robiłem zakupy 

Coo emotka szok...

Zaczyna się to o czym pisałam na samym początku emotka
0 0

mocia

#6254197 Napisano: 14.09.2016 10:28:22
Orange - wkurza to mało powiedziane.

mkrzysiek napisał(a):

Szybko robiłem zakupy 

lol
0 0

cudaczek121

#6254199 Napisano: 14.09.2016 10:30:07
monkakk napisał(a):

madzia1-s napisał(a):

mkrzysiek napisał(a):

Szybko robiłem zakupy 

Coo emotka szok...

Zaczyna się to o czym pisałam na samym początku  emotka

Ale po co im samo sreberko skoro i tak trzeba mieć paragonemotka
0 0

monkakk

#6254202 Napisano: 14.09.2016 10:37:34
cudaczek121 napisał(a):

monkakk napisał(a):

madzia1-s napisał(a):

mkrzysiek napisał(a):

Szybko robiłem zakupy 

Coo emotka szok...

Zaczyna się to o czym pisałam na samym początku  emotka

Ale po co im samo sreberko skoro i tak trzeba mieć paragon emotka

Paragon pewnie mają emotka a ile nakradną sreberek to ich emotka i na ten jeden paragon będą trzaskać xxx skradzionych kodów 
0 0