Wkurza mnie...

dolly

#6259708 Napisano: 25.09.2016 23:01:56
giulietta napisał(a):

(...)
 a stalking to niby z czego? mam dużo znajomych... ale zaufanych itp., inteligentnych, szczerych, bo fałszywych unikam jak ognia i zgłaszam wiadomo gdzie  emotka  mam jasną aurę, mega pozytywną energię, ogromną wiedzę wynikająca z doświadczenia i nauki, jestem optymistką, mam empatię na niewyobrażalnym dla Ciebie poziomie, ludzi przyciągam jak magnes, zmieniam ich życie itp. więcej nie napiszę, bo skromność jest jedną z moich największych cech  emotka (...)

Stalking jest z sympatii??? hmm...
Giulietta... po kij tracisz czas, na ciągle użeranie się z innymi na forum. Pytam serio.

Gość: giuliettaX

#6259713 Napisano: 25.09.2016 23:14:54
zezowaty_kot napisał(a):

Moje sześcioletnie dziecko ma silniejsze argumenty niż Ty. Jasna aura, ogromna wiedza, zmieniasz życie ludzi... Ja, wieśniak z wsi, głumb, prostak, bez aury, bez empatii, stalker, przestępca, bandyta podły potwierdzam - te Twoje poziomy są dla mnie niewyobrażalne, świat alternatywny i za chorerę ogarnąć nie mogę, czy to sekta, czy pranie mózgu, czy ki czort sprawił, żeś taka irytująca.

MUTE CLIENT
"giulietta"

pisałam Tobie wcześniej... wiedza, wiedza i jeszcze raz wiedza emotka  wszystko przed Tobą emotka  chętnie poznam Twoje i Twojego dziecka argumenty np. za 20 lat emotka  wiesz to forum czytają ludzie na poziomie... z wiedzą jeszcze większą niż moja, więc co mogą myśleć o Tobie po takich wpisach? Wszystko oczywiście do naprawienia w miarę chęci nauki nawet dla własnego dziecka zwłaszcza w takich czasach w jakich żyjemy....
0 0

#6259721 Napisano: 25.09.2016 23:29:29
dolly napisał(a):

giulietta napisał(a):

(...)
 a stalking to niby z czego? mam dużo znajomych... ale zaufanych itp., inteligentnych, szczerych, bo fałszywych unikam jak ognia i zgłaszam wiadomo gdzie  emotka  mam jasną aurę, mega pozytywną energię, ogromną wiedzę wynikająca z doświadczenia i nauki, jestem optymistką, mam empatię na niewyobrażalnym dla Ciebie poziomie, ludzi przyciągam jak magnes, zmieniam ich życie itp. więcej nie napiszę, bo skromność jest jedną z moich największych cech  emotka (...)

Stalking jest z sympatii??? hmm...
Giulietta... po kij tracisz czas, na ciągle użeranie się z innymi na forum. Pytam serio.

tak, jest z chorej sympatii i zazdrości, ktoś kto tego nie przeżył i nie wysilił się aby doczytać nawet nie wie, co to jest, więc skąd wypowiedzi....? (nawet ziółko wrzuciła tu link do bloga o stalkingu z którym warto się zapoznać, bo to zjawisko postępujące z coraz gorszymi następstwami...) dolly ja się z nikim nie użeram (Ty tak odczuwasz? dlaczego? skąd masz takie odczucia?) nawet nie wiem, co to użeranie, agresja itp.... ja po prostu rozmawiam spokojnie, bez emocji mając silne argumenty emotka  pisałam nie raz, że inteligentne osoby r o z m a w i a j ą emotka  a nie krzyczą, pienią się, plotkują oczerniając kogoś bezpodstawnie itp... i używają argumentów nawet z własnych doświadczeń i wiedzy, a jak takich nie mają to skąd wypowiedzi?... wiesz to wszystko zależy od człowieka, jeden zdanie "ale super świeci słoneczko emotka " przeczyta z uśmiechem na twarzy i poda taką energię innym, a drugi przeczyta je trzęsąc się własną agresją i tocząc pianę.....        
0 0

dolly

#6259725 Napisano: 25.09.2016 23:43:04
Ostatnio, nie za często czytam forum, ale co uda mi się zajrzeć, widzę Twoje posty i jakąś "aferę", tak więc moje odczucia są takie jak napisałam wyżej. A może czasami warto zacisnąć usta i nie próbować "na siłę" przekazać innym swoje "racje/wiedzę"?

#6259727 Napisano: 25.09.2016 23:55:17
dolly napisał(a):

Ostatnio, nie za często czytam forum, ale co uda mi się zajrzeć, widzę Twoje posty i jakąś "aferę", tak więc moje odczucia są takie jak napisałam wyżej. A może czasami warto zacisnąć usta i nie próbować "na siłę" przekazać innym swoje "racje/wiedzę"?

ja też tu mało jestem od roku emotka  zalogowana nie znaczy ja  emotka  w żadnym moim poście nie ma afery, każdą swoją wypowiedź popieram regulaminem lub ogólnie dostępnymi przepisami emotka  skąd Twoje negatywne odczucia? nie wiem... dlaczego mam zaciskać usta jeżeli każdą wypowiedź popieram reg. i przepisami za co dostaję podziękowania, bo ktoś by musiał studiować 5 lat, a tak ma interesującą go wiedzę w minutę emotka  łatwo sprawdzić, bo google za free emotka  bez nerwów, agresji, piany itp. i zrozumieć, że faktycznie tak jest emotka  że to nie jej racja, zdanie itp. tylko faktycznie to wynika z reg. i przepisów emotka  wiesz ja nie jestem z udających, że mają klapki na oczach... jak jest wypadek to pomagam poszkodowanym, a nie robię fotki na yt

mia

#6259728 Napisano: 25.09.2016 23:58:08
Kurna mać! Przez to żarcie co tu odchodzi, i na które rzucam co pewien czas okiem, zamiast na swój inny numer wysłałam komuś smsa konkursowego (pomyliłam jedną cyferkę). emotka emotka emotka
I to jeszcze przed samą północą... Mam nadzieję, że nie była to osoba, której się wreszcie udało zasnąć po długim liczeniu baranów i została obudzona kretyńskim smsem o sposobach na sprzątanie domu! cenzura! emotka
0 0

#6259729 Napisano: 26.09.2016 00:07:31
mia napisał(a):

Kurna mać! Przez to żarcie co tu odchodzi, i na które rzucam co pewien czas okiem, zamiast na swój inny numer wysłałam komuś smsa konkursowego (pomyliłam jedną cyferkę). emotka emotka emotka
I to jeszcze przed samą północą... Mam nadzieję, że nie była to osoba, której się wreszcie udało zasnąć po długim liczeniu baranów i została obudzona kretyńskim smsem o sposobach na sprzątanie domu! cenzura! emotka

nie przejmuj się emotka  też tak raz zrobiłam emotka   a potem dzwonił do mnie z kilku numerów tym samym głosem emotka  warto spokojnie rozmawiać i wszystko sobie tłumaczyć emotka  http://demotywato...racic-czas-na-zbedne
0 0

taalvikki

#6259733 Napisano: 26.09.2016 01:04:03
joan napisał(a):

gosia16 napisał(a):

A czy ja mogę wysłać zgłoszenie na coca colę w Biedronce ,bo kupił ją dzisiaj mój mąż ? Bo zaczynam wątpić..... emotka

Nie możesz. Bo TY powinnaś była udać się do sklepu i zachwycić jego asortymentem, a potem nabyć Coca-Colę i zachwycić jej smakiem emotka Wszak zarówno sklep, jak i Coca-Cola to totalne nowości Tobie nieznane emotka

Co mnie fest dziwi, to dzielenie świata na czarno-biały emotka A świat taki nie jest (tak wiem - SZOK!)

przyznam, że ucieszył mnie ten argument, bo nań długo czekać musiałam, ale
od męża raczej nie KUPUJESZ paragonu na colę, zwłaszcza na forum. no chyba, że niektórzy to praktykują. emotka

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

czarno - biały świat zrobił ktoś, kto nagle zlikwidował wątek "paragony", nie myśląc, że przecież mogła szukać tam paragonu zdesperowana mamusia, która miała paragon, zagrała, by wygrać dla dzieciątka klocki LEGO, a później torebkę z paragonami jej skradziono. bo teoretycznie i tak mogło być. tak samo jak teoretycznie wygrywają w Topazie wasze ciotki ze Śląska.

podstawowa sprawa, której nie rozumiecie, to fakt, że mi nie chodzi o totalną czystość. bo wtedy rzeczywiście i forum by trzeba było zamknąć. mi chodzi o niekonsekwencję. bo jedno drobne odchylenie od regulaminu, skutkujące handlem akceptujecie, a innego już nie. to tak, jakby mówić, że jeden batonik w sklepie mogę ukraść, ale już palety pełnej czekolad już nie. tyle. 

święty Tomasz patrzy.
0 0

dolly

#6259734 Napisano: 26.09.2016 01:04:13
mia napisał(a):

Szkoda, że nie do mnie emotka a tak serio, to i tak nie wiedziałabym, na jaki poprawny numer odesłac, taka jestem ostatnio zorientowana w konkursach emotka
0 0

taalvikki

#6259737 Napisano: 26.09.2016 01:07:13
mia napisał(a):

nie przez żarcie, tylko przez niedokładność. nie zrzuca się winy za swoje błędy na innych. nieładnie.
0 0

kammaro

#6259743 Napisano: 26.09.2016 07:28:26
Wkurza mnie to, co sie dzieje od pewnego czasu na forum emotka  Az nie chce sie tu wchodzic.
Kiedys tu bylo tak fajnie... a teraz kiedy nie wejde to czytam o aferach, przepisach, oszustwach... A wszystko to mam wrazenie jest wyssane z palca.

spursman

#6259755 Napisano: 26.09.2016 08:30:24
wkurza mnie że nic ostatnia nie wpada. Może w tym tygodniu coś? emotka
0 0

tosca

#6259826 Napisano: 26.09.2016 11:16:51
kammaro napisał(a):

Wkurza mnie to, co sie dzieje od pewnego czasu na forum  emotka  Az nie chce sie tu wchodzic.
Kiedys tu bylo tak fajnie... a teraz kiedy nie wejde to czytam o aferach, przepisach, oszustwach... A wszystko to mam wrazenie jest wyssane z palca.

A ja weszłam z ciekawości do tego wątku i powiem szczerze,że czuję się zażenowana emotka brakiem swoich wiadomości,dotyczących przytaczanych tutaj co chwilę przepisów.Gdybym wiedziała,że są one tak bardzo przydatne w codziennym życiu,jak się to bez przerwy z naciskiem podkreśla,pewnie kosztem innych,bardziej przydatnych rzeczy,przestudiowałabym wszystkie kodeksy i regulaminy.A tak,no cóż,nie mam szansy w tej materii niczym się wykazać.Czy powinnam nad tym ubolewać?To może pozostawię ocenie innych...

Nie omieszkam jednak nadmienić,że przy okazji przypomina mi się historia pewnej znajomej,która zawsze wiedziała wszystko najlepiej,podpierając się często wyimaginowanymi przepisami i podkreślając swoją ogromną wiedzę w każdej dziedzinie.Nawet,jak ktoś był dla Niej miły,nie omieszkiwała doszukiwać w takim zachowaniu "drugiego dna",głośno zastanawiając się,czy czasami ta serdeczność  nie jest częścią jakiegoś spisku,który ma Jej później zaszkodzić.

Bywało też tak,że kiedy ktoś nie zgadzając się z lakonicznymi argumentami,które ona nazywała jedyną i słuszną racją,próbował podejmować rozmowę w celu przedstawienia swojego punktu widzenia,ucinała ją natychmiast,twierdząc,że jest zbyt mało inteligentny,by traciła czas na dyskusję.

Nie zliczę również skarg na innych (w Jej mniemaniu godzących w Jej dobre imię),składanych w różnych instytucjach.Oczywiście popartych tak śmiesznymi dowodami,że odrzucanych niemal natychmiast.I zamiast zastanowić się wtedy nad tym,że skazuje się na ośmieszenie,składała odwołanie za odwołaniem,z marnym skutkiem niestety.

Jak nie trudno się domyślić,nie wyszło Jej to na dobre.Dziś jest sama jak przysłowiowy palec.Znajomi unikają Jej,jak ognia oraz zablokowali numer telefonu.Nie chcą bowiem mieć nic do czynienia z osobą,która na każdym kroku wprowadza zamęt.Z mojego punktu widzenia przykre jest nawet to,że Jej najbliższa rodzina trzyma się od Niej z daleka.Ale cóż,nie mam prawa ich oceniać,wszak zapewne mają swoje powody.

W swoim życiu przeżyłam naprawdę wiele trudnych chwil,jednak nie żałuję ani jednej z nich,bo zmaganie z problemami,wiele mnie nauczyło.Zwłaszcza bycia wyrozumiałą dla innych.Nawet tych,przez których zdarzało mi się nieraz płakać.

Staram się nie skreślać ludzi natychmiast.Zawsze próbuję próbuję rozmawiać,pragnąc zrozumieć ich takie,a nie inne postępowanie,jednak po wielu spotkaniach ze wspomnianą znajomą,kiedy cierpliwie wysłuchiwałam żali i utyskiwania,iż czuje się nieakceptowana w swoim środowisku (według Niej z niewiadomych przyczyn,bo przecież jest taka sympatyczna i nastawiona pozytywnie do świata),w końcu spasowałam.Moje tłumaczenie i próby nakłonienia,by zastanowiła się nad tym,w którym miejscu być może popełnia błędy,spełzły na niczym.Ona nawet nie próbowała mnie słuchać.No bo po co?Przecież wiedziała najlepiej.Kiedy usłyszałam,że to inni powinni się zmienić,bo ona nie ma sobie nic do zarzucenia,moja wyrozumiałość
skończyła się.

Rzadko unikam konfrontacji z kimkolwiek,ale uwierzcie,kiedy widzę Ją na ulicy przechodzę szybko na drugą stronę i przyspieszam kroku.Wiem,trochę nie w porządku,ale nie mam wyjścia.W innych przypadkach takie zachowanie byłoby dla mnie nie do przyjęcia.Jednak ten jest szczególny,a ja nie mam ochoty słuchać monologu o kolejnym "mądrym"przepisie,na który się ostatnio natchnęła i nie zawaha użyć się go w swojej sprawie oraz o tym,że cały świat się przeciwko Niej zmówił.

Powiem Wam szczerze,że ja chyba wolę nie znać przepisów (choć to w oczach innych mocno na tym tracę),a w zamian postępować zgodnie ze swoim sumieniem.To czyni mnie w życiu bardziej szczęśliwą.Uważam,że jest ono zbyt krótkie,by tracić czas na szukanie odpowiednich paragrafów.

Być może po tej wypowiedzi posypią się gromy,ale jakoś się tym nie przejmuję.Szanuję bowiem każde zdanie,nawet jeśli inni wyrażają poglądy zupełnie odmienne od tych,które ja wyznaję. 

#6259956 Napisano: 26.09.2016 14:54:45
przecież to historyjka wyssana z palca, co widać po kilku błędach... świadczy też o autorze, który jak sam przyznał nie ma wiedzy i nie chce jej mieć? a jak nie ma o czym mówić to właśnie obrabia życie innych publicznie, co z naukowego punktu widzenia stawia go niestety w złym świetle... na to forum nie wnosi nic z wyjątkiem obrobienia fikcyjnej osoby... ja akurat unikam takich fałszywych osób, bez kultury, taktu, plotkarzy itp., bo takie w nasze życie nie wnoszą nic pozytywnego, mogłabym napisać doktorat o wzajemnych relacjach rozkładając ten wpis na czynniki pierwsze emotka  poza tym "wrony kraczą razem, orzeł szybuje sam" dlatego warto zgłębiać wiedzę emotka  

dolly

#6259968 Napisano: 26.09.2016 15:16:11
emotka historia zmyślona, ale autor plotkarz emotka

cudaczek121

#6259970 Napisano: 26.09.2016 15:16:38

dang21

#6259973 Napisano: 26.09.2016 15:22:11
Mnie też już od kilku dni wkurza to przegadywanie się na forum.

Idźcie zrobić sobie kawę, posprzątajcie w domu, pobiegajcie, zróbcie pranie, poukładajcie na nowo ubrania w szafie...Jest tyle rzeczy do zrobienia w ciągu dnia, że szkoda dnia na pisanie o tym, kto ma rację i która jest ważniejszaemotka

marzenier

#6259974 Napisano: 26.09.2016 15:23:47
cudaczek121 napisał(a):

Apeluję do wszystkich o spokój i opamiętanie emotka Tak, tak, nie pomyliłam wątków.

Bo gdyby tak machnac ręką,olać,przemilczeć,albo postąpić w myśl zasady 

to nie było by tej całej nic nie wnaszacej dyskusji.

#6259980 Napisano: 26.09.2016 15:34:21
dang21 napisał(a):

Mnie też już od kilku dni wkurza to przegadywanie się na forum.

Idźcie zrobić sobie kawę, posprzątajcie w domu, pobiegajcie, zróbcie pranie, poukładajcie na nowo ubrania w szafie...Jest tyle rzeczy do zrobienia w ciągu dnia, że szkoda dnia na pisanie o tym, kto ma rację i która jest ważniejsza emotka

możecie też zgłębiać wiedzę w necie emotka  wiedza to też kultura, etyka, a z czasem pewne sprawy wydadzą się zwyczajnie oczywiste, a rozmowa będzie przebiegać w miłej, życzliwej atmosferze emotka
0 0

Gość: chochliczka

#6260013 Napisano: 26.09.2016 16:23:00
Jak Was tak czytam to widze,ze niektorym sie bardzo nudzi.Po co tworzyc sztuczne problemy?Przyjdzie pora zjawia sie same.
wkurza mnie choroba o nazwie depresja, oraz ze do tej pory nie ma cudownrgo leku na nia.
0 0