Wkurza mnie...

tosca

#6260026 Napisano: 26.09.2016 16:41:23
Opisana przeze mnie historia jest,jak najbardziej prawdziwa i dotyczy realnej osoby.Zaręczam,że wcale nie miała na celu obrabiania życia innych.Jest bardziej próbą zwrócenia uwagi na to,że człowiek czasem,pomimo szczerych chęci bywa bezsilny.

Dawałam szansę,pomimo tego,iż przez tę osobę znalazłam się kiedyś już w bardzo kłopotliwej dla mnie sytuacji.Starałam się zawsze wysłuchać,powiedzieć dobre słowo.Nie chciałam,aby miała poczucie,że już całkowicie wszyscy się od Niej odwrócili.Naiwnie bowiem wierzyłam,że dzięki okazanej serdeczności i radom płynącym z serca,zechce przeanalizować swoje postępowanie i wyciągnąć wnioski na przyszłość.Niestety nie udało mi się do Niej dotrzeć,ale przecież nie można zmuszać kogoś do czegoś na siłę.Jednocześnie pragnę podkreślić,że wcale nie jest mi z tym dobrze,że Jej ostatnio unikam,ale ja naprawdę nie mam więcej nic do zaoferowania od siebie.Ciągle mam jednak nadzieję,że w końcu na Jej drodze pojawi się ktoś,kto będzie w stanie pomóc uporać z problemem (bo tu bez wątpienia takowy istnieje),tak aby na nowo mogła zasymilować się z otaczającym ją środowiskiem i przestała mieć poczucie,że cały świat jest przeciwko Niej wrogo nastawiony.

A co do błędów w mojej wypowiedzi,które rzekomo sprawiają,iż opisana historia nie może zostać uznana za prawdziwą,to wybaczcie,ale pomimo szczerych chęci,nie jestem w stanie ich dostrzec.Być może faktycznie brakuje mi ku temu odpowiedniej wiedzy.Dobrze mi jednak z tym.W końcu nikt nie jest idealny...

tosca

#6260052 Napisano: 26.09.2016 17:19:06
chochliczka napisał(a):

Jak Was tak czytam to widze,ze niektorym sie bardzo nudzi.Po co tworzyc sztuczne problemy?Przyjdzie pora zjawia sie same.
wkurza mnie choroba o nazwie depresja, oraz ze do tej pory nie ma cudownrgo leku na nia.

Tak masz rację.Nie ma nic gorszego,niż ogromne uczucie przygnębienia i bezsilności,które odbiera siły i sprawia,że nie jesteśmy w stanie normalnie funkcjonować oraz czerpać radości z czegokolwiek.Przerabiałam ten stan i wiem,jak ciężko się z niego podnieść.Tylko ten,kto doświadczył,jest w stanie zrozumieć.W moim odczuciu największym problemem jest jednak nie brak cudownego leku,ale podejście społeczeństwa do chorych,spowodowane niewiedzą.Czasami mam ochotę udusić ludzi,którzy nie mając pojęcia o powadze sytuacji,osoby dotknięte depresją,uważają za histeryków i zamiast zaoferować realną pomoc,"sprzedają" rady typu "weź się w garść".To chyba najgorsze,co można w tej sytuacji usłyszeć.

Kochana trzymaj się cieplutko!Nie poddawaj i walcz!
Z własnego doświadczenia wiem,że droga do odzyskania stabilności bywa bardzo długa i kręta,ale zaręczam,że naprawdę warto stawić jej czoła.Z całego serca życzę,aby udało Ci jak najszybciej pokonać chorobę.
0 0

petunija1

#6260060 Napisano: 26.09.2016 17:34:39
Czasami zastanawiam się jaki jest sens pisać w topie"Informują"
Człowiek chce dobrze,to go jeszcze zminusują.emotka
W sumie bardziej to śmieszy niż wkurza. emotka

Całą resztę pozdrawiam. emotka
0 0

koper

#6260073 Napisano: 26.09.2016 17:55:21
Przewijając stronę (szczególnie w komórce) bardzo łatwo jest niechcący nacisnąć na łapkę w górę albo w dół. Nie ma co się przejmować minusami- może to zwykła pomyłka emotka

cudaczek121

#6260074 Napisano: 26.09.2016 18:00:21
koper napisał(a):

Przewijając stronę (szczególnie w komórce) bardzo łatwo jest niechcący nacisnąć na łapkę w górę albo w dół. Nie ma co się przejmować minusami- może to zwykła pomyłka emotka

Potwierdzam.Na wakacjach jak nie miałam neta stacjonarnego tylko korzystałam z komórki, to tak właśnie niechcący zminusowałam wypowiedź forumowej koleżanki, którą w dodatku znam prywatnie- a chciałam dać plusika.Obciach jak nicemotka

petunija1

#6260075 Napisano: 26.09.2016 18:04:02
koper napisał(a):

No niech będzie. emotka
0 0

cc_investigator

#6260081 Napisano: 26.09.2016 18:10:42
petunija1 napisał(a):

koper napisał(a):

No niech będzie. emotka

Dwa razy wlepilam minusowa lape na telefonie, gdy z ciekawosci chcialam zobaczyc kto zaminusowal lub wlasnie przewijalam emotka  szkoda, ze nie mozna odminusowac emotka
1 petunija1 0

koper

#6260088 Napisano: 26.09.2016 18:17:56
petunija1 napisał(a):

koper napisał(a):

No niech będzie. emotka

A zresztą, nawet jak specjalnie, to może ktoś inaczej interpretuje minusy.
Komuś bardzo zależało na konkursie, widzi w topie "informują", że już po ptakach, że zwycięzcy powiadomieni i daje łapkę w dół dla tej wiadomości, bo nie podoba mu się, że laureaci powiadomieni, a jego telefon milczy. Nic personalnego, tylko ten post go zasmucił.

Generalnie, więcej luzu i dystansu emotka

petunija1

#6260093 Napisano: 26.09.2016 18:20:29
koper -  przecież napisałam bez specjalnej spiny. emotka
0 0

defed

#6260096 Napisano: 26.09.2016 18:38:05
cc_investigator napisał(a):

petunija1 napisał(a):

koper napisał(a):

No niech będzie. emotka

Dwa razy wlepilam minusowa lape na telefonie, gdy z ciekawosci chcialam zobaczyc kto zaminusowal lub wlasnie przewijalam emotka  szkoda, ze nie mozna odminusowac emotka

Od kilku dni już MOŻNA emotka Pionas wprowadził zmianę. Nie wiem jak na telefonie, ale na lapku i tablecie działa (trzeba ponownie nacisnąć łapkę, by cofnąć lajka/antylajka emotka

oryginalny80

#6260104 Napisano: 26.09.2016 19:07:15
Ja kiedyś przez pomyłkę dalem sam sobie łapkę w górę. Wyszedłem na gościa który tak uwielbia swoje wpisy, że sam je ocenia emotka

kemli

#6260105 Napisano: 26.09.2016 19:08:13
wkurza mnie, że miałam zablokowaną możliwość wysyłania smsów premium o czym nie wiedziałam, bo jakiś czas temu normalnie wysyłałam... nawet nie chce wiedzieć ile nagród mi przepadło w konkursach gdzie wysyłało się zgloszenie przez strone... emotka
0 0

joan

#6260108 Napisano: 26.09.2016 19:10:18
oryginalny80 napisał(a):

Ja kiedyś przez pomyłkę dalem sam sobie łapkę w górę. Wyszedłem na gościa który tak uwielbia swoje wpisy, że sam je ocenia emotka

Gorzej byłoby, gdybyś dał sam sobie łapkę w dół - wyszedłbyś na schizofrenika emotka

nanajka81

#6260120 Napisano: 26.09.2016 19:30:16
Moja Szefowa emotka Po 10 latach pracy ma problem aby mi zapłacić za 20 nadgodzin i uważa ze zarobek 750 zł to niesamowite pieniądze na które ja osobiście nie zasługuje emotka Jestem idiotką że tam jeszcze pracuje emotka
0 0

edzia21

#6260153 Napisano: 26.09.2016 20:14:41
Wkurza mnie to, że Happen House to nic innego jak Columbit w owczej skórze. Nakupowałam paragonów...gdybym wcześniej wiedziała że to oni "pod przykrywką" nie traciłabym kasy emotka emotka
0 0

petunija1

#6260156 Napisano: 26.09.2016 20:18:20
edzia21 napisał(a):

Wkurza mnie to, że Happen House to nic innego jak Columbit w owczej skórze. Nakupowałam paragonów...gdybym wcześniej wiedziała że to oni "pod przykrywką" nie traciłabym kasy  emotka emotka

To mnie zmartwiłaś.
Jaki konkurs robią,bo kojarzę,że brałam w takowym udział,ale chwilowo nie mogę sobie przypomnieć. emotka

edit: Fairy. emotka No to po nagrodzie.I nawet po nadziei..emotka
0 0

zaczytana-pola

#6260158 Napisano: 26.09.2016 20:19:51
edzia21 napisał(a):

Wkurza mnie to, że Happen House to nic innego jak Columbit w owczej skórze. Nakupowałam paragonów...gdybym wcześniej wiedziała że to oni "pod przykrywką" nie traciłabym kasy  emotka emotka

emotka emotka To samo emotka
0 0

madzia1-s

#6260162 Napisano: 26.09.2016 20:21:34
edzia21 napisał(a):

a czy to zle? co to oznacza? 
0 0

edzia21

#6260166 Napisano: 26.09.2016 20:25:41
petunija1 napisał(a):

edzia21 napisał(a):

To mnie zmartwiłaś.
Jaki konkurs robią,bo kojarzę,że brałam w takowym udział,ale chwilowo nie mogę sobie przypomnieć. emotka

edit: Fairy. emotka No to po nagrodzie.I nawet po nadziei.. emotka

Fairy i Gillette... noż kur...emotka

madzia1-s napisał(a):

edzia21 napisał(a):

a czy to zle? co to oznacza? 

To są moje "osobiste" przemyślenia. Dla mnie źle. emotka
0 0

mysia

#6260201 Napisano: 26.09.2016 21:53:24
Atmosfera jest kiepska bo ludzie dają się prowokować, zamiast ignorować nakręcają się i tracą energię i nerwy na głupoty, a ja tak sobie czytam, uśmiecham się i nie pozwalam by ktoś zakłócał mój spokój (tyle konkursów muszę mieć dobry humor i dobre nastawienie emotka ). Co do przepisów itd. bywałam na różnych szkoleniach, czasem coś co nam wydaje się śmieszne, w świetle prawa to sprawa poważna, dlatego z dystansem podchodzę do wszystkich wypowiedzi tego typu, bo nie znam się na tyle, tym bardziej się nie wypowiadam.. Obsługiwałam kiedyś klientów, wielu tych "najmądrzejszych" odsyłałam do zwrócenia się po poradę prawną ale "nie i koniec pani nie ma racji", ale trochę ich rozumiałam, nie znali swoich praw, po prostu sąsiadka im powiedziała że tak jest, to na pewno tak jest. Nie wiem kto tu ma racje, przyznam że szczegółowo nie czytałam waszych wypocin..

Aaaaa i wkurzają mnie prowokacje i pełne jadu agresywne wypowiedzi! Po co tracić siły na jakieś spiny na forum?
0 0