Wkurza mnie...

edi999a

#6283174 Napisano: 11.11.2016 14:56:56
pioge7 napisał(a):

Wyniki świezakow...niektóre fotki nawet mało widoczne i wygrały główne...  emotka  a nasze były takie ładne i nie mamy nic emotka  

Też mnie to wkurza - niektóre fotki-owszem pomysłowe,ale jest sporo słabych i stylowo podobnych, a zgłoszonych prac było duuużo. 
0 0

pioge7

#6283185 Napisano: 11.11.2016 15:35:33
edi999a napisał(a):

pioge7 napisał(a):

Wyniki świezakow...niektóre fotki nawet mało widoczne i wygrały główne...  emotka  a nasze były takie ładne i nie mamy nic emotka  

Też mnie to wkurza - niektóre fotki-owszem pomysłowe,ale jest sporo słabych i stylowo podobnych, a zgłoszonych prac było duuużo. 

Jury nie ma chyba gustu, a myślałem że zdjęcia typu brokuł i maskotka brokuły odpadną na wstępie. A tu główną zgarnęło... 
1 brucee 0

mysia

#6283190 Napisano: 11.11.2016 15:41:21
bruce napisał(a):

Niebieska_Laguna napisał(a):

Ludzka podłość, chciwość? Nie wiem jak to nazwać. Robiłam dziś zakupy, stojąc w kolejce przeglądałam internet na telefonie, a gdy przyszło do płacenia, odłożyłam telefon na taśmę i zapomniałam o nim. Nie zdążyłam wyjść ze sklepu, kiedy się zorientowałam, że nie mam telefonu. Wróciłam się na kasę, ale po telefonie nie było już śladu. Od razu zadzwoniłam z telefonu konkursowego, ale ktoś w przeciągu pięciu minut wyciągnął z niego karty albo go wyłączył... Musiała być to osoba, która stała za mną w kolejce i za pewne mijała mnie, gdy wracałam się do kasy...

I jak to się skończyło? Faktycznie do tej pory nie odzyskałaś telefonu? Przykra sprawa, naprawdę... Serdecznie Ci współczuję, sama z rodziną (jak pewnie większość z nas) też padałam ofiarą takiego podłego złodzieja, choć akurat nie o telefon chodzi.  emotka emotka
Miałam kilka lat temu podobną sytuację, znalazłam przypadkiem nowiuteńki smartfon na przystanku w bardzo ruchliwym miejscu w centrum miasta, na półce przed kioskiem i tam (w tym kiosku) go przy świadkach (którzy mi tak poradzili) od razu zostawiłam; ogłosiłam, gdzie tylko można było (m. in. na FB); z tego, co mi potem powiedziano, właściciel się odnalazł. Wiem, że to zabrzmi dość dziecinnie i naiwnie, ale - może na wszelki wypadek popytaj jeszcze raz w tym sklepie, czy ktoś się nie zgłosił, zerknij na pobliskie tablice ogłoszeniowe i słupy (ja tu u siebie dookoła ciągle mam jakieś odręcznie napisane ogłoszenia np. o znalezionych kluczach od domu czy dokumentach). A co ze sklepowym monitoringiem? Przecież w końcu po coś on jest zainstalowany! Trzeba zerknąć z policją kto stał za Tobą i co robił, kiedy odchodziłaś od kasy! Trzymam kciuki - mimo upływu czasu i Twojej utraty nadziei - za powodzenie i znalezienie zguby! emotka Takie skrajne zachowania ludzi też przechodzą zawsze moje najgorsze wyobrażenia. emotka

wystarczy wpisać w google "przywłaszczył/a sobie telefon" pamiętam kilka takich artykułów na naszym mieście, raz był filmik jak kobieta w autobusie sobie zabrała telefon osobie która go zostawiła na siedzeniu, wstyd jak nie wiem emotka wkurza mnie, że takie sytuacje mają miejsce..
1 brucee 0

Niebieska_Laguna

#6283195 Napisano: 11.11.2016 15:55:04
bruce napisał(a):

Ludzka podłość, chciwość? Nie wiem jak to nazwać. Robiłam dziś zakupy, stojąc w kolejce przeglądałam internet na telefonie, a gdy przyszło do płacenia, odłożyłam telefon na taśmę i zapomniałam o nim. Nie zdążyłam wyjść ze sklepu, kiedy się zorientowałam, że nie mam telefonu. Wróciłam się na kasę, ale po telefonie nie było już śladu. Od razu zadzwoniłam z telefonu konkursowego, ale ktoś w przeciągu pięciu minut wyciągnął z niego karty albo go wyłączył... Musiała być to osoba, która stała za mną w kolejce i za pewne mijała mnie, gdy wracałam się do kasy...

I jak to się skończyło? Faktycznie do tej pory nie odzyskałaś telefonu? Przykra sprawa, naprawdę... Serdecznie Ci współczuję, sama z rodziną (jak pewnie większość z nas) też padałam ofiarą takiego podłego złodzieja, choć akurat nie o telefon chodzi.  emotka emotka
Miałam kilka lat temu podobną sytuację, znalazłam przypadkiem nowiuteńki smartfon na przystanku w bardzo ruchliwym miejscu w centrum miasta, na półce przed kioskiem i tam (w tym kiosku) go przy świadkach (którzy mi tak poradzili) od razu zostawiłam; ogłosiłam, gdzie tylko można było (m. in. na FB); z tego, co mi potem powiedziano, właściciel się odnalazł. Wiem, że to zabrzmi dość dziecinnie i naiwnie, ale - może na wszelki wypadek popytaj jeszcze raz w tym sklepie, czy ktoś się nie zgłosił, zerknij na pobliskie tablice ogłoszeniowe i słupy (ja tu u siebie dookoła ciągle mam jakieś odręcznie napisane ogłoszenia np. o znalezionych kluczach od domu czy dokumentach). A co ze sklepowym monitoringiem? Przecież w końcu po coś on jest zainstalowany! Trzeba zerknąć z policją kto stał za Tobą i co robił, kiedy odchodziłaś od kasy! Trzymam kciuki - mimo upływu czasu i Twojej utraty nadziei - za powodzenie i znalezienie zguby! emotka Takie skrajne zachowania ludzi też przechodzą zawsze moje najgorsze wyobrażenia. emotka

Sprawę zgłosiłam na policję drugiego dnia i o dziwo potraktowali ją poważnie emotka Mają zająć się monitoringiem, spisali też numery IMEI telefonu. Niestety karty sim są już nieaktywne - musiałam zrobić duplikaty, bo miałam powysyłane zgłoszenia konkursowe. I całe szczęście, bo pralka przeszłaby mi koło nosa... Panie z obsługi klienta niechętnie ze mną współpracowały, więc zdecydowałam, że zostawię to policji, ale już w tym sklepie zakupów nie zrobię. Na to, że kto telefon sam odda już nie liczę, bo pewnie zrobiłby to zaraz po odejściu od kasy, a nie zabierał go do domu i już na parkingu wyciągał karty sim. Mam nadzieję, że uda się namierzyć ową osobę i narobić jej wstydu, że kradnie. A w małym miasteczku wieści szybko się rozchodzą.
1 brucee 0

Niebieska_Laguna

#6283203 Napisano: 11.11.2016 16:08:41
bruce napisał(a):

Sprawę zgłosiłam na policję drugiego dnia i o dziwo potraktowali ją poważnie emotka Mają zająć się monitoringiem, spisali też numery IMEI telefonu. Niestety karty sim są już nieaktywne - musiałam zrobić duplikaty, bo miałam powysyłane zgłoszenia konkursowe. I całe szczęście, bo pralka przeszłaby mi koło nosa... Panie z obsługi klienta niechętnie ze mną współpracowały, więc zdecydowałam, że zostawię to policji, ale już w tym sklepie zakupów nie zrobię. Na to, że kto telefon sam odda już nie liczę, bo pewnie zrobiłby to zaraz po odejściu od kasy, a nie zabierał go do domu i już na parkingu wyciągał karty sim. Mam nadzieję, że uda się namierzyć ową osobę i narobić jej wstydu, że kradnie. A w małym miasteczku wieści szybko się rozchodzą.

Dobrze zrobiłaś! emotka   Przykro mi bardzo, naprawdę,  emotka , takie zdarzenia zawsze mega mnie dołują...  emotka Wyobrażam sobie, co teraz przeżywasz 9sam pamiętam, co ja miałam po kradzieży, która dopadła moją rodzinkę), ale miejmy jeszcze nadzieję, że winny się znajdzie, zaś kolejne super wypasione wygrane emotka stratę choć częściowo Ci zrekompensują, czego serdecznie życzę. emotka

Dziękuję emotka Niestety, bardziej niż straty finansowe zasmuciło mnie to, że nikt tego telefonu nie oddał. Wracając do kasy miałam jakąś głupią nadzieje, że uczciwy znalazca go po prostu zwrócił i całą sytuację zakończę z uśmiechem. A tak zmieniło się wszystko w stres, płacz, problemy i ciąganie po policji. Na komisariacie byłam pierwszy raz, a pytając się o drogę do niego, ludzie patrzyli na mnie jakbym szła tam wyrok odsiedzieć. Już słyszę gadanie sąsiadów, kiedy dostanę zawiadomienie na policję w roli świadka emotka Ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło emotka Chociaż nowy telefon sobie sprawiłam i już mnie nie wkurza ciągłe zacinanie się emotka

donia7

#6283212 Napisano: 11.11.2016 16:57:27
bruce napisał(a):

Dziękuję emotka Niestety, bardziej niż straty finansowe zasmuciło mnie to, że nikt tego telefonu nie oddał. Wracając do kasy miałam jakąś głupią nadzieje, że uczciwy znalazca go po prostu zwrócił i całą sytuację zakończę z uśmiechem. A tak zmieniło się wszystko w stres, płacz, problemy i ciąganie po policji. Na komisariacie byłam pierwszy raz, a pytając się o drogę do niego, ludzie patrzyli na mnie jakbym szła tam wyrok odsiedzieć. Już słyszę gadanie sąsiadów, kiedy dostanę zawiadomienie na policję w roli świadka emotka Ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło emotka Chociaż nowy telefon sobie sprawiłam i już mnie nie wkurza ciągłe zacinanie się emotka

Wiesz, spokojnie... emotka Padłaś ofiarą złodzieja, przecież to normalna sytuacja, że musisz być wtedy na komisariacie. Każdego kiedyś to spotyka, takie czasy...
Nowy działa lepiej? emotka - a  zatem - nie ma tego złego... emotka

dokładnie emotka  u mnie w zeszłym roku była policja i mnie przesłuchiwali w sprawie pożaru w bloku emotka  i jeszcze te pouczenia, że mam "mówić prawdę"...czułam się jak kryminalistka emotka

andziulka21

#6283243 Napisano: 11.11.2016 18:06:23
oryginalny80 napisał(a):

Mysia napisał(a):

andziulka21 napisał(a):

Mysia, Jokan, Ziolko  emotka
Macie racje, przestane sie wogole przyznawać i będe mieć spokój...
A dowiadywali sie przewaznie przypadkiem, bo sama malo sie "chwalilam"...
Dziękuje za dobrą rade. emotka

PS. A teraz mnie wkurza co innego, by było w temacie.

ja kiedyś głównie chwaliłam się dobrej koleżance bo zawsze się cieszyła ze mną i nigdy nie wypytywała co i jak, aż kiedyś chciałam jej zrobić prezent i pomogłam wygrać troszkę większą nagrodę (wiem że jej się ta nagroda marzyła) i się zaczęło.. pytania o regulaminy, ile czego trzeba kupić itd. powiedziałam jej że mi to sporo czasu zajmuje i musi sobie sama takie rzeczy ogarniać.. ja jej się już nie chwalę, ale ona próbuje grać choć póki co z zerowym skutkiem, teraz wkurzam się na siebie i już mało się chwalę komukolwiek emotka niektórzy zazdroszczą, inni myślą że takie granie zajmuje człowiekowi 10min i gotowe, jeszcze inni powiedzą Ci że po prostu masz szczęście (bo gdzie tam talent emotka ), tylko konkursowicz zrozumie konkursowicza emotka

Ja jak wygram niedługo samochód lub coś równie wartościowego, to się nikomu nie przyznam... a że wygram to pewne jak zwycięstwo Clinton w wyborach emotka

Teraz już wiem,że lepiej siedzieć cicho.. Niektórzy tylko jak wyczuja dobre serce, to chcą jak najwiecej to wykorzystac.. Wkurza mnie takie cos.
Tak, tylko konkursowicze to rozumieja dlatego ciesze sie,ze mam się komu wyżalic emotka

ace

#6283294 Napisano: 11.11.2016 20:15:29
Mysia napisał(a):

ace napisał(a):

Opisy na paragonach. Kupiłam vegete na konkurs w Tesco, opis na paragonie: "75 g". No tego to jeszcze nie było!

na poprzedni konkurs vegety też miałam taki paragon, poszłam do punktu obsługi klienta, a tam odmówili mi podbicia i powiedzieli, że organizator może sobie u nich sprawdzić, że to vegeta..

i ja chyba wlasnie wezmę udział tym paragonem a w razie wygranej wyślę im razem z pustymi opakowaniami...
0 0

slavek

#6283395 Napisano: 12.11.2016 12:14:15
Czy promocja Prince Polo adresowana jest tylko dla Chorzowa?
0 0

zdolnabestia

#6283458 Napisano: 12.11.2016 17:00:53
Wkurza mnie nowa fala spamu: namierz.telefon, namierzacz, wysledz.online itp. emotka
0 0

bibeck

#6283460 Napisano: 12.11.2016 17:16:56
A mnie wkurzyła Poczta Polska. 10 listopada po godz. 15 wysyłałem oświadczenie listem poleconym priorytetowym, zapłaciłem 5.50 (czyli tyle ile za priorytet), dzisiaj sprawdzam w systemie i co? list polecony EKONOMICZNY. Ciekawe czy mogę to jakoś reklamować.
0 0

nelunia

#6283470 Napisano: 12.11.2016 18:52:04
moje dzisiejsze roztargnienieemotka .Pół miasta jechałam do Carrefoura, żeby kupić  produkty na konkursy i loterie. Mola - kup 2 produkty na jednym paragonie, ja kupiłam 3- każdy na osobnymemotka . Teraz chcę wklepać paragony na loterię, ale okazuje się, że zaczyna się dopiero 16 listopada emotka . Najgorsze jest to, że wszystko mam zapisane emotka ojjjjjj nelunia,nelunia.
0 0

mczarna

#6283474 Napisano: 12.11.2016 19:06:45
zdolnabestia napisał(a):

Wkurza mnie nowa fala spamu: namierz.telefon, namierzacz, wysledz.online itp.  emotka

Oj, mnie też to wkurza, nawet nie ma jak zrezygnować z otrzymywania mailingu...Spamują masakrycznie!
1 ziolko 0

ziolko

#6283497 Napisano: 12.11.2016 20:29:28
mczarna napisał(a):

zdolnabestia napisał(a):

Wkurza mnie nowa fala spamu: namierz.telefon, namierzacz, wysledz.online itp.  emotka

Oj, mnie też to wkurza, nawet nie ma jak zrezygnować z otrzymywania mailingu...Spamują masakrycznie!

nie klikajcie nic w tych mailach!! bo jak klikniecie "wypisanie" to tak naprawdę się zapiszecie!! 
0 0

mczarna

#6283499 Napisano: 12.11.2016 20:32:11
ziolko napisał(a):

mczarna napisał(a):

zdolnabestia napisał(a):

nie klikajcie nic w tych mailach!! bo jak klikniecie "wypisanie" to tak naprawdę się zapiszecie!! 

ziolko-tam nie ma nawet takiej opcji jak wypisanie, ciekawa jestem co za firma to rozsyła...
0 0

jokan

#6283500 Napisano: 12.11.2016 20:35:14
ziolko napisał(a):

mczarna napisał(a):

zdolnabestia napisał(a):

ooo mnie to tez wkurza, co nie zablokuje Namierz Telefon to przychodzi inny mail z nazwa Wysledz cos tam, i tak w kolko z inna nazwa...emotka
1 ziolko 0

ziolko

#6283501 Napisano: 12.11.2016 20:36:07
bibeck napisał(a):

A mnie wkurzyła Poczta Polska. 10 listopada po godz. 15 wysyłałem oświadczenie listem poleconym priorytetowym, zapłaciłem 5.50 (czyli tyle ile za priorytet), dzisiaj sprawdzam w systemie i co? list polecony EKONOMICZNY. Ciekawe czy mogę to jakoś reklamować.

możesz napisać im pw na profilu https://www.faceb...ocztapolska/?fref=ts

podobno tu też można pisać  skargi@centrala.poczta-polska.pl
0 0

jokan

#6283534 Napisano: 12.11.2016 22:43:49
ziolko napisał(a):

bibeck napisał(a):

obawiam sie ze takie skargi to oni maja gdzies....mają reklamację tez mieli gdzies....dopiero po uplywie terminu musialam sie telefonicznie i to 3 razy dopominac...i to mnie bardzo wkurza,. ze robią co chcą emotka
0 0

ziolko

#6283575 Napisano: 13.11.2016 10:45:36
jokan napisał(a):

ziolko napisał(a):

bibeck napisał(a):

obawiam sie ze takie skargi to oni maja gdzies....mają reklamację tez mieli gdzies....dopiero po uplywie terminu musialam sie telefonicznie i to 3 razy dopominac...i to mnie bardzo wkurza,. ze robią co chcą emotka

jak po upływie terminu to Twoje roszczenia powinny być uznane za zasadne i jeśli chciałaś odszkodowanie, to powinni Ci wypłacić. 
Wypłacili? 
0 0

jokan

#6283586 Napisano: 13.11.2016 12:24:32
ziolko napisał(a):

jokan napisał(a):

ziolko napisał(a):

bibeck napisał(a):

jak po upływie terminu to Twoje roszczenia powinny być uznane za zasadne i jeśli chciałaś odszkodowanie, to powinni Ci wypłacić. 
Wypłacili? 

tak wyplacilimi to b.szybko, ale wkurza mnie to, ze zupelnie zlali moja reklamację, a ponad miesiac po terminie odpowiedzi ja sama musialam sie upominac i to telefonicznie 3 razy, bo mieli gdzies....potem dostalam numer do samej "gory" w reklamacjach po czym tam Pani beztrosko powiedziala, ze dostane odpowiedz "dzisiaj" lub "jutro", no ale sie zebrala do roboty i jeszcze w ten sam dzien mialam odpowiedz pozytywna....wyjscia nie mieli, bo przebimbali termin...ale chyba taka u nich polityka....
0 0