Wkurza mnie...

tereniagno

#6286840 Napisano: 18.11.2016 20:35:24
joan napisał(a):

tereniagno napisał(a):

Wkurza mnie złośliwość i uszczypliwość,wyśmiewanie się z drugich i to w różnych wątkach.Jestem nauczona od początku,że forum jest od służenia drugim i pomocy,a jednak tak nie jest.Nie chodzi mi w tej chwili  o mnie,ale czytam niektóre wypowiedzi,to krew mnie zalewa.Stwierdzam,że to nie jest już to forum,gdzie wszyscy byli,jak jedna rodzina emotka

Pewnie coś o mnie emotka

Forum jest, jak jedna rodzina - tak właśnie jest w rodzinie. Raz się kochamy, raz sobie nawrzucamy, ktoś kogoś wspomoże dobrym słowem, ktoś inny rzuci żartem, jeden drugiego brutalnie przywróci do pionu, drugi pierwszemu wytłumaczy zawiłości świata... i tak to się kula emotka

A wiesz,że nawet nie miałam Ciebie na myśli.Ty należysz do starej rodziny,ale przeleć niektóre wątki - i ta zazdrość i uszczypliwość,ale nie szukaj w moim,bo nie o mnie chodzi emotka
2 joan, andii 0

aljagus

#6286848 Napisano: 18.11.2016 20:54:48
Książki pisane na maszynie do pisania podobno są lepsze.
cudaczek121 napisał(a):

cb656 napisał(a):

Strasznie, ale to potwornie, wkurzyła mnie dziś jedna "stara" forumowiczka, która przysłała do mnie maila... emotka
Chodzi o brak zasad, nieznajomość podstaw netykiety. Nie rozsyła się wiadomości, w taki sposób, że NIEZNAJĄCYCH SIĘ wzajemnie odbiorców pakuje do jednego worka, czyli w pole adresu "wyślij do". No nie robi się tak i już!! emotka
Można robić masowe wysyłki, ale korzysta się wtedy z pola "kopia UKRYTA" i tam można wrzucić swoją listę mailongową, wtedy każdy dostanie wiadomość, ale NIE DOSTANIE dziesiątków adresów pozostałych odbiorców!!
Noż qrna olek, niby taka mądra, książki chce pisać, ale podstawowych zasad pisania w necie nie zna?!
Kto to widział!!! emotka JA SOBIE NIE ŻYCZĘ.

No to napisz do Niej i zwróć jej uwagę emotka

aljagus

#6286891 Napisano: 18.11.2016 22:37:59
Nie krzycz.Wkurza mnie to.
cb656 napisał(a):

Strasznie, ale to potwornie, wkurzyła mnie dziś jedna "stara" forumowiczka, która przysłała do mnie maila... emotka
Chodzi o brak zasad, nieznajomość podstaw netykiety. Nie rozsyła się wiadomości, w taki sposób, że NIEZNAJĄCYCH SIĘ wzajemnie odbiorców pakuje do jednego worka, czyli w pole adresu "wyślij do". No nie robi się tak i już!! emotka
Można robić masowe wysyłki, ale korzysta się wtedy z pola "kopia UKRYTA" i tam można wrzucić swoją listę mailongową, wtedy każdy dostanie wiadomość, ale NIE DOSTANIE dziesiątków adresów pozostałych odbiorców!!
Noż qrna olek, niby taka mądra, książki chce pisać, ale podstawowych zasad pisania w necie nie zna?!
Kto to widział!!! emotka JA SOBIE NIE ŻYCZĘ.

0 0

taalvikki

#6286954 Napisano: 19.11.2016 00:35:58
tereniagno napisał(a):

joan napisał(a):

tereniagno napisał(a):

Wkurza mnie złośliwość i uszczypliwość,wyśmiewanie się z drugich i to w różnych wątkach.Jestem nauczona od początku,że forum jest od służenia drugim i pomocy,a jednak tak nie jest.Nie chodzi mi w tej chwili  o mnie,ale czytam niektóre wypowiedzi,to krew mnie zalewa.Stwierdzam,że to nie jest już to forum,gdzie wszyscy byli,jak jedna rodzina emotka

Pewnie coś o mnie emotka

Forum jest, jak jedna rodzina - tak właśnie jest w rodzinie. Raz się kochamy, raz sobie nawrzucamy, ktoś kogoś wspomoże dobrym słowem, ktoś inny rzuci żartem, jeden drugiego brutalnie przywróci do pionu, drugi pierwszemu wytłumaczy zawiłości świata... i tak to się kula emotka

A wiesz,że nawet nie miałam Ciebie na myśli.Ty należysz do starej rodziny,ale przeleć niektóre wątki - i ta zazdrość i uszczypliwość,ale nie szukaj w moim,bo nie o mnie chodzi emotka

ale właśnie joan napisała, że w rodzinie tak się dzieje. a myślenie, że na świecie (i forum) całym wszyscy mają być wiecznie uśmiechnięci i szczęśliwi jest... wkurzające. poza tym wiele zależy od subiektywnego odbioru danego tekstu - znam masę osób, które konstruktywną krytykę od razu odbierają jako zazdrość czy hejt. znam też takich, którzy za krytykę podziękują. ludzie, jesteśmy różni, mamy różne osobowości i to zaakceptujmy, a nie oczekujmy przesłodzonego raju na ziemi wszędzie, gdzie popadnie. 

ps. co to jest "stara rodzina"? emotka

radosna

#6287021 Napisano: 19.11.2016 11:53:02
Stara rodzina. Czy prawie 10-letni staż upoważnia mnie do stwierdzenia, że jestem w starym mafijnym gronie?  emotka
Są tutaj starsi i chętnie bym posłuchała historii o początkach starej rodziny. Ja już nawet nie pamiętam dawnego
wyglądu strony. Skutki starości są okrutne, ale na szczęście nie zabijają poczucia humoru, co sobie bardzo cenię
w starej rodzinie. Gdyby każdy z nas był dobrze ułożony, grzeczny i cierpliwy, to ta nuda by zabiła moją radość.
PS. Wkurza mnie forumowa nuda!  emotka

mixik

#6287057 Napisano: 19.11.2016 13:57:23
Kompletny brak farta w obecnych loteriach, czy to smsowych, czy "wpisz, wcisnij i sprawdz czy wygrales". Nie pamietam kiedy cos takim jednym strzalem ugralem... oj daaawno temu
0 0

cudaczek121

#6287061 Napisano: 19.11.2016 14:17:43
cb656 napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

cb656 napisał(a):

Strasznie, ale to potwornie, wkurzyła mnie dziś jedna "stara" forumowiczka, która przysłała do mnie maila...

No to napisz do Niej i zwróć jej uwagę emotka

Kasiu, już to zrobiłem - pierwszy raz kilka lat temu, bo już wcześniej TEŻ się to zdarzyło. Teraz drugi raz. Niestety - jak widać - nie wyciągnęła z tego żadnych wniosków.
Wkurza mnie takie coś - latami się nie odzywa, nie wymieni żadnych nawet grzecznościowych uwag typu "a co tam słychać, bo u mnie to czy tamto". Nic. Ale jak przychodzi kryska na Matyska i potrzebuje na gwałt głosów, to oczywiście bach! i jest spam w skrzynce. Bo jak spam odbieram takie maile. emotka To wysoce irytujące jest.

Wybacz Edytce, bo się pogubiła, ale sympatyczna z niej babka.Jesteśmy "sąsiadami" na tej liście mailingowej emotka
0 0

cudaczek121

#6287063 Napisano: 19.11.2016 14:21:31
mixik napisał(a):

Kompletny brak farta w obecnych loteriach, czy to smsowych, czy "wpisz, wcisnij i sprawdz czy wygrales". Nie pamietam kiedy cos takim jednym strzalem ugralem... oj daaawno temu

Bo teraz nastały ciężkie czasy, więcej przypadkowych osób gra i coraz trudniej coś ugrać.
0 0

synk

#6287073 Napisano: 19.11.2016 15:14:42
wkurza mnie ubezpieczyciel. Moje OC wzrosło z 450zł na 780zł. Jeśli to ma być dobra zmiana - to pytam...dla kogo?
1 brucee 0

bethan

#6287153 Napisano: 19.11.2016 19:35:48
cb656 napisał(a):

A mnie wkurza, gdy ktoś nie zostawia spacji po kropce kończącej zdanie

Na pewno postawił(a) spację po ostatniej kropce emotka
1 mia 0

nanajka81

#6287161 Napisano: 19.11.2016 19:51:47
synk napisał(a):

wkurza mnie ubezpieczyciel. Moje OC wzrosło z 450zł na 780zł. Jeśli to ma być dobra zmiana - to pytam...dla kogo?

a u kogo ubezpieczasz? maz w LINK 4 i az sie boje bo mu sie konczy 30 grudnia, dotad placil kolo 520 wiec jak mu teraz z 900 zaspiewaja to total zalamka emotka
0 0

bezaczek7

#6287188 Napisano: 19.11.2016 20:29:14
Znów mam białe wiadomości, czerwona trójka stoi niczym w gardle ościemotka
0 0

ziolko

#6287198 Napisano: 19.11.2016 20:46:07
bezaczek7 napisał(a):

Znów mam białe wiadomości, czerwona trójka stoi niczym w gardle ości emotka

a u  mnie już w porządku 
0 0

joan

#6287232 Napisano: 19.11.2016 22:41:40
synk napisał(a):

U nas ubezpieczenie wzrosło tylko o 84 zł, ale co roku zmieniam ubezpieczyciela - brokerka wyszukuje nam najlepszą ofertę. Prawda jest brutalna: docenia się tylko nowych klientów, starzy to dla firm ubezpieczeniowych frayerasy  emotka
0 0

Prad

#6287234 Napisano: 19.11.2016 22:48:52
joan napisał(a):

synk napisał(a):

U nas ubezpieczenie wzrosło tylko o 84 zł, ale co roku zmieniam ubezpieczyciela - brokerka wyszukuje nam najlepszą ofertę. Prawda jest brutalna: docenia się tylko nowych klientów, starzy to dla firm ubezpieczeniowych frayerasy   emotka

A możesz zdradzić który ubezpieczyciel tak niewiele podniósł ceny bo robię jak Ty a cena niestety wzrośnie mi zaraz dużo więcej emotka
Wkurzają mnie loterie i to że wciąż biorę w nich udział...
0 0

jola29k

#6287235 Napisano: 19.11.2016 22:55:21
Prad napisał(a):

joan napisał(a):

synk napisał(a):

U nas ubezpieczenie wzrosło tylko o 84 zł, ale co roku zmieniam ubezpieczyciela - brokerka wyszukuje nam najlepszą ofertę. Prawda jest brutalna: docenia się tylko nowych klientów, starzy to dla firm ubezpieczeniowych frayerasy   emotka

A możesz zdradzić który ubezpieczyciel tak niewiele podniósł ceny bo robię jak Ty a cena niestety wzrośnie mi zaraz dużo więcej emotka

mąż w link 4 ubezpieczył samochód 450 zł
0 0

Kiciunia21

#6287239 Napisano: 19.11.2016 23:05:43
Deszcz! Spróbujcie buldoga francuskiego wyciągnąć na spacer w taką pogodę... Bo to się telepie, bo to patrzy błagalnym spojrzeniem... Siku, kupa i rura do domu... Ciekawe jak na pierwszy śnieg w życiu (4-miesięcznym) zareaguje?!emotka
0 0

bezaczek7

#6287240 Napisano: 19.11.2016 23:07:15
ziolko napisał(a):

bezaczek7 napisał(a):

Znów mam białe wiadomości, czerwona trójka stoi niczym w gardle ości emotka

a u  mnie już w porządku 

Nie było mnie chwilę i nie wiem kiedy się naprawiło, ale już jest dobrze.
0 0

joan

#6287241 Napisano: 19.11.2016 23:08:25
Prad napisał(a):

Teraz (od listopada) ubezpieczamy auto w Uniqa.

W porównaniu do ubiegłego roku cena za OC + AC + cośtamjeszcze wzrosła mniej więcej o 5%.

Oczywiście za rok pewnie będziemy mieć umowę z kolejnym ubezpieczycielem, ani razu nam się ubezpieczyciel nie powtórzył, co potwierdza moją teorię, że najlepsze oferty dają tylko nowym klientom.

Prad

#6287243 Napisano: 19.11.2016 23:15:30
joan napisał(a):

Prad napisał(a):

Teraz (od listopada) ubezpieczamy auto w Uniqa.

W porównaniu do ubiegłego roku cena za OC + AC + cośtamjeszcze wzrosła mniej więcej o 5%.

Oczywiście za rok pewnie będziemy mieć umowę z kolejnym ubezpieczycielem, ani razu nam się ubezpieczyciel nie powtórzył, co potwierdza moją teorię, że najlepsze oferty dają tylko nowym klientom.

Dzięki emotka jutro przejrzę ich ofertę bo nawet o nich nie słyszałam
0 0