Wkurza mnie...

kalka

#6309915 Napisano: 11.01.2017 18:04:10
asantesana napisał(a):

kalka napisał(a):

asantesana napisał(a):

Czy zna ktoś jakiś skuteczny "pochłaniacz zapachu"? Odkąd zaczęły się ujemne temperatury mam w mieszkaniu niebywały smród papierosów z sąsiednich mieszkań, cały dzień, całą noc, budzę się w nocy co chwilę przez ten smród, jestem uczulona na dym papierosów. Nic nie daje wietrzenie, palenie zapachowych świec czy kadzidełek (poza bólem głowy), to działa na chwilę. Nie wytrzymam do wiosny. Nie wiem kto wymyślił papierosy, ale mam ochotę mu wydłubać oko. emotka    

O, masakra! Szczerze Ci współczuję  emotka  Musisz odnaleźć miejsca gdzie przedostaje się smród i dym i je pozaklejać - u nas takim miejscem okazała się tablica rozdzielcza z bezpiecznikami  emotka  ,musiałam szczelnie pozaklejać drzwiczki i już było o wiele,wiele lepiej (mogą to być też szyby wentylacyjne)

Nie ma takiej możliwości, mam w domu piecyk gazowy, zasłaniając wentylację narażam się na zaczadzenie, to już chyba lepszy smród niż trup emotka  Smród wchodzi wieloma miejscami, wentylacją w łazience i kuchni, a nawet czuje go przy rurach od kaloryfera, co oczywiście potęguje ciepło kaloryferów. Dzisiaj wypróbuję zasłyszana metodę rozstawienia sody oczyszczonej na talerzykach.  

To już totalna masakra emotka  U nas nie ma gazu, więc możemy pozatykać to i owo emotka  
Współczuję Asante !  emotka  

joan

#6310036 Napisano: 11.01.2017 23:15:13
Co mnie się pomerdało, że na konek w Kaufie kupiłam Calgon + Finish?! emotka

Produkt Finisha nawet nie był mi potrzebny, ale mniejszy objętościowo, a trochę jednak z buta mam do sklepu emotka

Teraz się zorientowałam emotka
0 0

kalka

#6310037 Napisano: 11.01.2017 23:19:11

joan napisał(a):
Co mnie się pomerdało, że na konek w Kaufie kupiłam Calgon + Finish?! 

Joan, nie Ty pierwsza- zrobiłam kiedyś w Kaufie (porę konków wcześniej) tak samo emotka
 (a nawet lepiej, bo kupiłam tylko Finish  )  
1 joan 0

dolly

#6310502 Napisano: 13.01.2017 01:24:47
asantesana napisał(a):

Czy zna ktoś jakiś skuteczny "pochłaniacz zapachu"? Odkąd zaczęły się ujemne temperatury mam w mieszkaniu niebywały smród papierosów z sąsiednich mieszkań, cały dzień, całą noc, budzę się w nocy co chwilę przez ten smród, jestem uczulona na dym papierosów. Nic nie daje wietrzenie, palenie zapachowych świec czy kadzidełek (poza bólem głowy), to działa na chwilę. Nie wytrzymam do wiosny. Nie wiem kto wymyślił papierosy, ale mam ochotę mu wydłubać oko. emotka    

Musisz miec mikrowentylacje caly czas i wtedy nie bedziesz miala tego syfu u siebie. Tak, wiec z czym to sie wiąże emotka  i kółko zamknięte emotka
0 0

kozuszka38

#6310672 Napisano: 13.01.2017 14:18:35
http://www.polski...-moze-powodowac-raka       Wkurza mnie,że po zjedzeniu niezliczonej ilości słoików tego przysmaku czytam taki artykuł. A właściwie nie wkurzam się tylko jest mi przykro emotka   
0 0

eskel

#6310673 Napisano: 13.01.2017 14:19:24
kozuszka38 napisał(a):

http://www.polski...-moze-powodowac-raka       Wkurza mnie,że po zjedzeniu niezliczonej ilości słoików tego przysmaku czytam taki artykuł. A właściwie nie wkurzam się tylko jest mi przykro emotka   

Teraz wszystko powoduje raka. Szkoda czasu na takie newsy.

mczarna

#6310782 Napisano: 13.01.2017 19:34:39
rafi323raf napisał(a):

ziolko napisał(a):

pioge7 napisał(a):

Wkurzają mnie te wyzwania na fb... jak uzbieram 1000 lajków to dostanę coś za darmo... no ze sie firmy na to zgadzają emotka  napsizę zaraz do BMW czy za 1000 lajków dadzą mi samochód... przecież to dla nich reklama będzie  emotka

odpada... musiałbyś mieć ich chyba milion emotka  widziałam, jak dziewczyna chciała przedłużenie włosów za 500 lajków (wartość włosów 500 zł), to jej napisali, że ok, ale ma być 5000. Jak widziałam to miała ponad 7 tys. emotka  

Przecież to fejkowe konta, same firmy/gwiazdy/strony  sobie je tworzą i wysyłają pytanie do siebie by zdobyć rozgłos i poklask emotka

Mnie też to wkurza...Wcale nie są to fejki,jak piszesz firmy/gwiazdy itd,normalni ludzie ślą do firm te wyzwania.Część na szczęście odmawia.
0 0

koper

#6310786 Napisano: 13.01.2017 19:42:39
kozuszka38 napisał(a):

A mnie to akurat cieszy.
Ja zrobi się z tego jakaś większa burza w mediach, to może poprawią skład. A co ważniejsze, może zrobią jakąś fajną akcję promocyjną (czyt. konkurs) emotka  jak im sprzedaż spadnie emotka
3 brucee, canti0, ace 0

ziolko

#6310831 Napisano: 13.01.2017 21:42:28
bruce napisał(a):

Wkurza mnie idiotyczne tłumaczenie co poniektórych organizatorów lub sponsorów konkursowych: ponad miesiąc czeka się na badziewiowatą wygraną, a gość mi bezczelnie pisze, że nie miał wcześniej czasu, a teraz .. na allegro aukcja się już dawno skończyła, on nie zdążył i nagroda będzie (o ile w ogóle) chyba jednak inna... emotka emotka Nie byłoby mi żal, gdybym jej nie obiecała już komuś bardzo bliskiemu... emotka emotka

szczerze?? możesz powołać się na Publiczne przyrzeczenie nagrody, czyli nagroda ma być taka, jaka była w regulaminie, czy zasadach konkursu. 
I nie powinno Cię obchodzić, czy aukcja się skończyła, czy nie. 
Jeśli wygrałaś np. jakiś krem o wartości 100 zł, to nagrodą ma być krem o takiej samej wartości. Może być inny, ale wartość i przeznaczenie takie samo 
1 brucee 0

Gość: HOLLY

#6311093 Napisano: 15.01.2017 20:32:40
Nie oglądam pisowskiej tv ale dziś z ciekawości zerknęłam dla porównania serwisów info w różnych stacjach 

http://memnews.pl...-narodowych-mediach/

tyle w temacie emotka

ziolko

#6311117 Napisano: 15.01.2017 21:53:37
ponad tydzień temu stuknęło mi 11 lat na forum, a ja nie zauważyłam  emotka  tylko dopiero teraz i wkurzyło mnie to emotka  bo nie świętowałam emotka

ilonaxx5

#6311210 Napisano: 16.01.2017 10:29:13
laysemotka

cherry_coke

#6311233 Napisano: 16.01.2017 10:58:52
INPOST wkurza mnie już do granic możliwości
Najpierw doręczyciel przywłaszczył sobie moją paczkę. Miał ją w doręczeniu a że w domu nikogo nie było to postanowił sam sobie ją odebrać. Potem infolinia, na której trzeba tłumaczyć jak chłop krowie na rowie, że to ich pracownik, więc mogliby łaskawie poprosić go, aby paczkę oddał. Niestety to za trudne. Pani kazała łapać doręczyciela jak go zobaczę na osiedlu. Wolne żarty emotka   
No to złożyłam reklamację. Oczywiście znając politykę inpostu i ich oddawanie kosztów wysyłki od razu wypunktowałam wartość przesyłki, którą zresztą łatwo sprawdzić, bo była to aukcja allegro powiązana z wysyłką inpost. Minął ustawowy czas na reklamację i  oczywiście nikt nie odpowiedział. Nawet screeny robiłam mojej reklamacji, bo system inpost nie wysyła powiadomień o wysłaniu reklamacji tak na wszelki wypadek, pewnie żeby człowiek nie miał żadnego śladu po reklamacji. 

0 0

ziolko

#6311251 Napisano: 16.01.2017 11:29:57
cherry_coke napisał(a):

INPOST wkurza mnie już do granic możliwości
Najpierw doręczyciel przywłaszczył sobie moją paczkę. Miał ją w doręczeniu a że w domu nikogo nie było to postanowił sam sobie ją odebrać. Potem infolinia, na której trzeba tłumaczyć jak chłop krowie na rowie, że to ich pracownik, więc mogliby łaskawie poprosić go, aby paczkę oddał. Niestety to za trudne. Pani kazała łapać doręczyciela jak go zobaczę na osiedlu. Wolne żarty emotka   
No to złożyłam reklamację. Oczywiście znając politykę inpostu i ich oddawanie kosztów wysyłki od razu wypunktowałam wartość przesyłki, którą zresztą łatwo sprawdzić, bo była to aukcja allegro powiązana z wysyłką inpost. Minął ustawowy czas na reklamację i  oczywiście nikt nie odpowiedział. Nawet screeny robiłam mojej reklamacji, bo system inpost nie wysyła powiadomień o wysłaniu reklamacji tak na wszelki wypadek, pewnie żeby człowiek nie miał żadnego śladu po reklamacji. 

jak minęło 14 dni od złożenia reklamacji to znaczy,  że Inpost uznał ją za zasadną, więc teraz masz tylko czekać na kasę.
Możesz im to napisać na profilu emotka  informacja o czasie odpowiedzi na reklamację jest powszechnie dostępna

Tu masz przepisy, na które możesz się powołać
http://maszprawo....klamacji-konsumenta/

http://www.infor....rwac-reklamacja.html

ludzka_istota

#6311323 Napisano: 16.01.2017 13:33:58
O matko... 08.01 minęło mi 12 lat na forum emotka   tyle mam wszystkiego, że nie zauwazyłam

mixik

#6311364 Napisano: 16.01.2017 14:45:43
mixik napisał(a):
monisss napisał(a):

konkx napisał(a):

100 dni ważności konta w T-Mobile. Znając ich to jak mam rok wazne konto, to skrócą do 100 dni  emotka

Ja tez mam ta cudowna nagrode... a ktos nie wygral nic?;) wydaje mi sie ze sie nie da 

Co prawda w listopadzie sie zglosilem i nic nie zasilalem, ale dzieki "az" jednemu losowi wtedy nic nie ugralem... choc patrzac na grudniowe wygrane - moze to i lepiej
0 0

nelunia

#6311366 Napisano: 16.01.2017 14:59:07
mixik napisał(a):

mixik napisał(a):

monisss napisał(a):

konkx napisał(a):

100 dni ważności konta w T-Mobile. Znając ich to jak mam rok wazne konto, to skrócą do 100 dni  emotka

Ja tez mam ta cudowna nagrode... a ktos nie wygral nic?;) wydaje mi sie ze sie nie da 

Co prawda w listopadzie sie zglosilem i nic nie zasilalem, ale dzieki "az" jednemu losowi wtedy nic nie ugralem... choc patrzac na grudniowe wygrane - moze to i lepiej

Ja rejestrowałem 2 numery i 2 razy zasilałam konto i mnie nie wylosowali także się da,  nic  nie wygrać.
1 brucee 0

dolly

#6311374 Napisano: 16.01.2017 15:08:46
nelunia napisał(a):

mixik napisał(a):

mixik napisał(a):

monisss napisał(a):

konkx napisał(a):

Ja rejestrowałem 2 numery i 2 razy zasilałam konto i mnie nie wylosowali także się da,  nic  nie wygrać.

A ja sie zastanawialam, czy ktos nie zagra po rejestracji. I juz wiem. Ja emotka

emotka
0 0

ziolko

#6311534 Napisano: 16.01.2017 21:07:17
Noga boli, nie wiadomo od czego... ślisko wszędzie... nastrój pod psem... jestem zmęczona ogólnie... echh... nic mi się nie chce emotka  emotka emotka
1 brucee 0

bridget

#6311583 Napisano: 16.01.2017 23:00:05
wkurza mnie ta cała szopka komunijna, wszystkim rodzicom   ciężko dogodzić, a to  fotograf nie ten, a  to kamerzysta za drogi, a później  będą narzekać na jakość.... do maja już nie daleko, wiele tematów niedomkniętych, ale  ciężka przeprawa się szykuję.. ze tez dałam się  wciągnąć w  organizacje uhuh
0 0