Wkurza mnie...

defed

#6309355 Napisano: 10.01.2017 09:28:25
Nie dość, że oszuści, to jeszcze pazerni! Piszą, że czynność urzędowa kosztuje 200zł, a dają blankiet do wpłaty na 250zł emotka  emotka

synk

#6309369 Napisano: 10.01.2017 10:01:18
qrde, zagotował mnie pracownik....emotka
0 0

tadziuuu

#6309442 Napisano: 10.01.2017 12:50:22
Wkurzyli mnie ci z Żołądkowej Gorzkiej na face. człowiek regulaminów dwa wersy zrobił a i tak większość zwycięzców to ci którzy pisali elaboraty. Nie mam żalu o przegrana tylko jednak o traktowanie ludzi jak komu pasuje ;/

monkakk

#6309444 Napisano: 10.01.2017 12:55:27
defed napisał(a):

Nie dość, że oszuści, to jeszcze pazerni! Piszą, że czynność urzędowa kosztuje 200zł, a dają blankiet do wpłaty na 250zł  emotka   emotka

jedno wielkie oszustwo. Czynności urzędowe są za darmo...
Nie ma czegoś takiego jak CEODG - ale mnóstwo ludzi  i tak płaci
0 0

bridget

#6309552 Napisano: 10.01.2017 17:44:35
dolly napisał(a):

bridget napisał(a):

wkurza mnie fakt,ze musiałam  dziś przed 5 wstać jak za PRL-u żeby zapisać   dziecko na półkolonie, a i  tak byłam 13 ( pierwsza osoba stała już od 4 z krzesełkiem  pod CRS-em) gdy zapisy były od 7:30 emotka w wakacje koleżanka stała od 5:30 i nie udało jej się zapisać   dziecka... no ale temat do przodu.. emotka tylko ja padnięta.

A co to za kolonie, zs trzeba sie tak zapisywać?   emotka

półkolonie od  9-15  ale dofinansowane z  Miasta  , koszt tyg tylko 150 - inne zazwyczaj od 350 wzwyż
2 brucee, dolly 0

bezaczek7

#6309634 Napisano: 10.01.2017 22:48:14
Kurier zamowiony tydzien temu do dzis nie odebral paczki. Straszny mroz maja w tym Bielsku, ze im wszystkie auta padly na raz <sarkazm>
0 0

aurorcia

#6309636 Napisano: 10.01.2017 22:54:15
bezaczek7 napisał(a):

Kurier zamowiony tydzien temu do dzis nie odebral paczki. Straszny mroz maja w tym Bielsku, ze im wszystkie auta padly na raz <sarkazm>

Jeżeli to K-EX to nic mnie już nie zdziwiemotka
0 0

Monika11

#6309641 Napisano: 10.01.2017 23:02:33
bridget napisał(a):

dolly napisał(a):

bridget napisał(a):

wkurza mnie fakt,ze musiałam  dziś przed 5 wstać jak za PRL-u żeby zapisać   dziecko na półkolonie, a i  tak byłam 13 ( pierwsza osoba stała już od 4 z krzesełkiem  pod CRS-em) gdy zapisy były od 7:30 emotka w wakacje koleżanka stała od 5:30 i nie udało jej się zapisać   dziecka... no ale temat do przodu.. emotka tylko ja padnięta.

półkolonie od  9-15  ale dofinansowane z  Miasta  , koszt tyg tylko 150 - inne zazwyczaj od 350 wzwyż

150 ? U mnie  za darmo -wyjścia do kina , na basen -miasto sponsoruje z tego co wiem
0 0

taalvikki

#6309642 Napisano: 10.01.2017 23:10:01
Monika11 napisał(a):

bridget napisał(a):

dolly napisał(a):

bridget napisał(a):

150 ? U mnie  za darmo -wyjścia do kina , na basen -miasto sponsoruje z tego co wiem

nie miasto, tylko mieszkańcy. i to mnie wkurza. 

kalka

#6309653 Napisano: 11.01.2017 00:25:29
taalvikki napisał(a):

Monika11 napisał(a):

bridget napisał(a):

dolly napisał(a):

bridget napisał(a):

nie miasto, tylko mieszkańcy. i to mnie wkurza. 

Taalvikki, ale to najczęściej jest w ramach szkoły - "Lato w mieście" "Zima w mieście" - coś w rodzaju świetlicy, kiedy rodzice muszą iść do pracy, a dzieci za małe żeby samodzielnie zostały w domu (0-3 kl) (a opłaty, to koszt żywienia-jak w szkole)  emotka  

bezaczek7

#6309733 Napisano: 11.01.2017 10:44:04
aurorcia napisał(a):

bezaczek7 napisał(a):

Jeżeli to K-EX to nic mnie już nie zdziwi emotka

Ależ oczywiście. A niedawno DPD mi wywinął taki numer, kurier ponoć był dwa razy po paczkę, nikt mu nie otwierał. Ja twierdzę, że brama na oścież była otwarta od 9-10 do zmierzchu. K-EX z opisanej sytuacji ponoć również był dwa razy. A teraz mają wejść do GEID czy coś, zmiana nazwy, wejście w spółkę, akurat trafiłam na ten moment, od 09.01. zmiana maili itp, także i tak dobrze, że jeszcze mi z tamtego odpisali emotka  I jak tu być w dobrych stosunkach z kurierami, cieszyć się na ich przyjazd, z nutką podniecenia oczekiwać jaką też nagrodę tym razem przywiozą... Jak tu taki niesmak zostaje.
0 0

jokan

#6309826 Napisano: 11.01.2017 13:40:56
wkurza mnie, ze juz pojawaiaj sie konkursy walentynowe...a niedlugo bedzie ich wysyp z takimi samymi pytaniami tendencyjnymi....
1 brucee 0

Gość: mattadore

#6309830 Napisano: 11.01.2017 13:50:29
Wielkopolski Gong i ich poślizg z wynikami >>>
0 0

edzia21

#6309834 Napisano: 11.01.2017 14:00:11
cb656 napisał(a):

edzia21 napisał(a):

jokan napisał(a):

wkurza mnie, ze juz pojawiaja sie konkursy walentynowe... a niedlugo bedzie ich wysyp z takimi samymi pytaniami tendencyjnymi....

Co to znaczy "pytania tendencyjne"?  emotka  W sensie niesprawiedliwe, krzywdzące?

Tak, pytanie tendencyjne na Walnętynki to każde z gatunku "Powiedz, za co kochasz swoją drugą połówkę?"
To jest zmowa wiadomych sił, usiłujących wmówić, że każdy ma kogoś do kochania. emotka
A przecież wiadomo, że nie każdy! I co? I dyskryminacja konkursowa jak znalazł. Pojawią się akty desperacji, płacze, lamenty: "takie fajne nagrody, a konkurs jest wybiórczy, nie dla mnie, to jawna dyskryminacja" emotka

Eee tam - walentynki, walentynkami.
Dzień Babci, Dzień Dziadka itd. w przypadku ich wcześniejszej straty...według mnie bardziej "krzywdzące" święto.
3 joan, donia7, kalka 0

pioge7

#6309846 Napisano: 11.01.2017 14:42:34
Wkurzają mnie te wyzwania na fb... jak uzbieram 1000 lajków to dostanę coś za darmo... no ze sie firmy na to zgadzają emotka  napsizę zaraz do BMW czy za 1000 lajków dadzą mi samochód... przecież to dla nich reklama będzie emotka
2 joan, zarania 0

ziolko

#6309880 Napisano: 11.01.2017 16:01:54
pioge7 napisał(a):

Wkurzają mnie te wyzwania na fb... jak uzbieram 1000 lajków to dostanę coś za darmo... no ze sie firmy na to zgadzają emotka  napsizę zaraz do BMW czy za 1000 lajków dadzą mi samochód... przecież to dla nich reklama będzie  emotka

odpada... musiałbyś mieć ich chyba milion emotka  widziałam, jak dziewczyna chciała przedłużenie włosów za 500 lajków (wartość włosów 500 zł), to jej napisali, że ok, ale ma być 5000. Jak widziałam to miała ponad 7 tys. emotka  
0 0

Gość: rafi323raf

#6309889 Napisano: 11.01.2017 16:31:53
ziolko napisał(a):

pioge7 napisał(a):

Wkurzają mnie te wyzwania na fb... jak uzbieram 1000 lajków to dostanę coś za darmo... no ze sie firmy na to zgadzają emotka  napsizę zaraz do BMW czy za 1000 lajków dadzą mi samochód... przecież to dla nich reklama będzie  emotka

odpada... musiałbyś mieć ich chyba milion emotka  widziałam, jak dziewczyna chciała przedłużenie włosów za 500 lajków (wartość włosów 500 zł), to jej napisali, że ok, ale ma być 5000. Jak widziałam to miała ponad 7 tys. emotka  

Przecież to fejkowe konta, same firmy/gwiazdy/strony  sobie je tworzą i wysyłają pytanie do siebie by zdobyć rozgłos i poklask emotka
0 0

asantesana

#6309907 Napisano: 11.01.2017 17:44:21
Czy zna ktoś jakiś skuteczny "pochłaniacz zapachu"? Odkąd zaczęły się ujemne temperatury mam w mieszkaniu niebywały smród papierosów z sąsiednich mieszkań, cały dzień, całą noc, budzę się w nocy co chwilę przez ten smród, jestem uczulona na dym papierosów. Nic nie daje wietrzenie, palenie zapachowych świec czy kadzidełek (poza bólem głowy), to działa na chwilę. Nie wytrzymam do wiosny. Nie wiem kto wymyślił papierosy, ale mam ochotę mu wydłubać oko. emotka    
0 0

kalka

#6309911 Napisano: 11.01.2017 17:51:38
asantesana napisał(a):

Czy zna ktoś jakiś skuteczny "pochłaniacz zapachu"? Odkąd zaczęły się ujemne temperatury mam w mieszkaniu niebywały smród papierosów z sąsiednich mieszkań, cały dzień, całą noc, budzę się w nocy co chwilę przez ten smród, jestem uczulona na dym papierosów. Nic nie daje wietrzenie, palenie zapachowych świec czy kadzidełek (poza bólem głowy), to działa na chwilę. Nie wytrzymam do wiosny. Nie wiem kto wymyślił papierosy, ale mam ochotę mu wydłubać oko. emotka    

O, masakra! Szczerze Ci współczuję emotka  Musisz odnaleźć miejsca gdzie przedostaje się smród i dym i je pozaklejać - u nas takim miejscem okazała się tablica rozdzielcza z bezpiecznikami  emotka  ,musiałam szczelnie pozaklejać drzwiczki i już było o wiele,wiele lepiej (mogą to być też szyby wentylacyjne)
0 0

asantesana

#6309912 Napisano: 11.01.2017 17:56:29
kalka napisał(a):

asantesana napisał(a):

O, masakra! Szczerze Ci współczuję  emotka  Musisz odnaleźć miejsca gdzie przedostaje się smród i dym i je pozaklejać - u nas takim miejscem okazała się tablica rozdzielcza z bezpiecznikami  emotka  ,musiałam szczelnie pozaklejać drzwiczki i już było o wiele,wiele lepiej (mogą to być też szyby wentylacyjne)

Nie ma takiej możliwości, mam w domu piecyk gazowy, zasłaniając wentylację narażam się na zaczadzenie, to już chyba lepszy smród niż trup emotka  Smród wchodzi wieloma miejscami, wentylacją w łazience i kuchni, a nawet czuje go przy rurach od kaloryfera, co oczywiście potęguje ciepło kaloryferów. Dzisiaj wypróbuję zasłyszana metodę rozstawienia sody oczyszczonej na talerzykach.  
1 kalka 0