Wkurza mnie...

agniehaha89

#6314790 Napisano: 26.01.2017 16:34:50
bethan napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

No ale przecież jak kupię znaczki dajmy na to na list polecony za 4.20 dzisiaj, a zechce wysłać po 1 lutego...

To pani w okienku nie przyjmie takich znaczków z pewnością.

wtedy musisz dokupić znaczek za 1 zł 
0 0

agniehaha89

#6314792 Napisano: 26.01.2017 16:38:25
cudaczek121 napisał(a):

No ale przecież jak kupię znaczki dajmy na to na list polecony za 4.20 dzisiaj, a zechce wysłać po 1 lutego, to zapewne odbiorca mojego listu będzie musiał dopłacić różnicę, bo po podwyżce list będzie list droższy.Albo list nie dotrze wcale.

Jeśli zechcesz wysłac list w placówce pocztowej to zapewne pani na poczcie poinformuje Cię, że muszisz dokupić różnice w znaczkach tj. że musisz kupić znaczek za 1 zł i go dokleić . 
0 0

bethan

#6314793 Napisano: 26.01.2017 16:41:05
agniehaha89 napisał(a):

wtedy musisz dokupić znaczek za 1 zł 

Wiadomo. Nie ma zatem opcji, że odbiorca musi coś dopłacać, bo taki list nie może zostać wysłany (ze znaczkiem kupionym dzisiaj).

ondine

#6314795 Napisano: 26.01.2017 16:43:38
cudaczek121 napisał(a):

bethan napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

No ale przecież jak kupię znaczki dajmy na to na list polecony za 4.20 dzisiaj, a zechce wysłać po 1 lutego...

No więc właśnie nie mogę kupić znaczków już teraz emotka

Możesz. Chyba, że... zmienią znaczki. Po ostatniej podwyżce nie weszły nowe znaczki, są te same, bo nie posiadają już od dawna nominałów, więc jeśli teraz kupisz znaczek za 2 zł to będzie tak samo wyglądał jak ten za 2,60 zł. No chyba, że faktycznie zmienią znaczki, ale tak jak mówię, ostatnio nie zmieniali emotka
0 0

masza

#6314802 Napisano: 26.01.2017 17:17:11
...że zrobiłam falstart z Colgate w Biedronce  emotka emotka emotka emotka emotka
0 0

andziulka21

#6314805 Napisano: 26.01.2017 17:20:47
masza napisał(a):

...że zrobiłam falstart z Colgate w Biedronce  emotka emotka emotka emotka emotka

Ja prawie też, dobrze że w porę zauważyłam Start za... emotka
0 0

zina

#6314827 Napisano: 26.01.2017 18:42:07
Pseudo innych demaskowanie, poprzez nowych kont zakładanie. Bo odwagi cywilnej się nie ma, więc "uprzejmie donoszę" anonimowo jest już z założenia.

paula9891

#6314892 Napisano: 26.01.2017 22:54:28
bruce napisał(a):

Oprócz pokaźnej ilości zboczków na FB, mrozu, śniegu, wiatru, przeciągającej się w styczniu zimy i w ogóle całego tego zafajdanego życia, dziś (najpierw bardzo mnie ucieszyła znaleziona w bazie zapowiedź konkursu z Colgate w Biedronce, a potem) bardzo mnie wiadomość o Colgate wkurzyła, bo już przewiduję pesymistycznie, że niczego tam nie wygram - kolejny raz nie mam pojęcia, jak odczarować tego organizatora... emotka

Ja tez nie mam pojecia jak ich zaczarowac, ale moze tym razem jest nam pisany samochod emotka  Wiec glowa do gory I mysl nad haslem. Tym razem bedzie zjawiskowe (moje tez oczywiscie emotka )
1 brucee 0

Niebieska_Laguna

#6314934 Napisano: 27.01.2017 09:26:53
Kolejna złamana obietnica, że przy konkursie ze słodyczami nie będę jadła tego, co kupię... emotka

joan

#6314968 Napisano: 27.01.2017 10:48:17
Niebieska_Laguna napisał(a):

Kolejna złamana obietnica, że przy konkursie ze słodyczami nie będę jadła tego, co kupię... emotka

Aktualnie mam taki myk, że zakupione słodycze wkładam do kartonu po jakiejś tam nagrodzie - skoro ich nie widzę, w ogóle o nich nie myślę emotka
1 brucee 0

nanajka81

#6314976 Napisano: 27.01.2017 11:09:20
paula9891 napisał(a):

bruce napisał(a):

Oprócz pokaźnej ilości zboczków na FB, mrozu, śniegu, wiatru, przeciągającej się w styczniu zimy i w ogóle całego tego zafajdanego życia, dziś (najpierw bardzo mnie ucieszyła znaleziona w bazie zapowiedź konkursu z Colgate w Biedronce, a potem) bardzo mnie wiadomość o Colgate wkurzyła, bo już przewiduję pesymistycznie, że niczego tam nie wygram - kolejny raz nie mam pojęcia, jak odczarować tego organizatora... emotka

Ja tez nie mam pojecia jak ich zaczarowac, ale moze tym razem jest nam pisany samochod emotka  Wiec glowa do gory I mysl nad haslem. Tym razem bedzie zjawiskowe (moje tez oczywiscie  emotka )

heh no to mam to samo - najpierw radosc o "colgate, fajnie bo mi sie pasta konczy" a potem "kuź** przeciez ja w biedronce nigdy nic nie wygrywam wiec na co ja sie napalam?".
1 brucee 0

Niebieska_Laguna

#6314977 Napisano: 27.01.2017 11:14:02
joan napisał(a):

Aktualnie mam taki myk, że zakupione słodycze wkładam do kartonu po jakiejś tam nagrodzie - skoro ich nie widzę, w ogóle o nich nie myślę emotka

Ja kiedyś takie pudełko od razu taśmą zakleiłam, ale i tak nic to nie pomogło emotka Musze poszukać jakiejś instytucji charytatywnej w moim mieście, może organizują jakieś zbiórki żywności, to będę oddawać.

koper

#6314985 Napisano: 27.01.2017 11:24:28

Ja kiedyś takie pudełko od razu taśmą zakleiłam, ale i tak nic to nie pomogło emotka Musze poszukać jakiejś instytucji charytatywnej w moim mieście, może organizują jakieś zbiórki żywności, to będę oddawać.

Poszukaj jakiejś świetlicy środowiskowej w okolicy. Takiej do której dzieciaki z "trudniejszych" domów mogą zajść po szkole, odrobić lekcje i takie tam. 
Myślę, że w każdym mieście są takie miejsca. Ja w moim 30 tyś. mieście znalazłam taką i oddaję tam wiele rzeczy okołokonkursowych. 

Niebieska_Laguna

#6314994 Napisano: 27.01.2017 11:33:24
koper napisał(a):

Poszukaj jakiejś świetlicy środowiskowej w okolicy. Takiej do której dzieciaki z "trudniejszych" domów mogą zajść po szkole, odrobić lekcje i takie tam. 
Myślę, że w każdym mieście są takie miejsca. Ja w moim 30 tyś. mieście znalazłam taką i oddaję tam wiele rzeczy okołokonkursowych. 

Mam blisko dom dziecka, zawsze było mi głupio tam iść się zapytać, czy przyjmą takie rzeczy, ale teraz chyba się wybiorę.
0 0

marionzzz

#6314997 Napisano: 27.01.2017 11:34:29
joan napisał(a):

zjadaj rano to przez cały dzień spalisz emotka  ja tak robię i jakoś się trzymam... emotka
0 0

Niebieska_Laguna

#6314999 Napisano: 27.01.2017 11:35:04
bruce napisał(a):

Mam to samo, stąd moje rozmiary to obecnie: XXXXLLLL (i będzie więcej po zakupionych wczoraj Milkach...) emotka emotka .
Szkoda, że nie można tu polubiać stopek, bo masz rewelacyjną - kwintesencja mojego obecnego stanu! emotka emotka

Haha, bruce nie jesteś jedyna emotka Ale nie martw się - kiedyś zmądrzejemy emotka
1 brucee 0

joan

#6315005 Napisano: 27.01.2017 11:43:33
marionzzz napisał(a):

zjadaj rano to przez cały dzień spalisz emotka  ja tak robię i jakoś się trzymam... emotka

A co Ty, musiałabym chyba sufit szczoteczką do zębów myć, podskakując przy tym na taborecie emotka

Z ciekawości czytam ostatnio nie tylko skład produktów, ale też te wszystkie cyferki.
I wczoraj sprawdziłam, że w 100 g:
- batoników fioletowych jest: 45,00 g cukru,
- pomidorów w puszce jest: 2,90 g cukru.

Nie popadam w przesadę i z kalkulatorem pod pachą nie łażę, ale jakoś mi się odechciało szokolady emotka
0 0

Niebieska_Laguna

#6315022 Napisano: 27.01.2017 12:01:46
bruce napisał(a):

bruce napisał(a):

Mam to samo, stąd moje rozmiary to obecnie: XXXXLLLL (i będzie więcej po zakupionych wczoraj Milkach...) emotka emotka .
Szkoda, że nie można tu polubiać stopek, bo masz rewelacyjną - kwintesencja mojego obecnego stanu! emotka emotka

Haha, bruce nie jesteś jedyna emotka Ale nie martw się - kiedyś zmądrzejemy emotka

emotka emotka Moim problemem jest to... że - jak błędnie sądzę - rozumu i spokoju mi przybywa właśnie dzięki słodyczom oraz tym "najgorszym" rzeczom. Na razie nie zaznałam ani jednego, ani drugiego... emotka

Ja słodycze kupuję tylko na konkursy, potem denerwuję się, że nie idzie mi pisanie zgłoszeń i zajadam tymi słodyczami nerwy...
1 brucee 0

kadett33

#6315031 Napisano: 27.01.2017 12:23:43
cb656 napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

bethan napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

No więc właśnie nie mogę kupić znaczków już teraz emotka

A kto każe kupować znaczki z serii filatelistycznych z podanym nominałem?! emotka emotka Dawno chyba znaczków nie kupowałaś, to nie wiesz, jak wyglądają emotka Kup po prostu znaczki "do gabarytu A" albo "do gabarytu B" (jakich tam najczęściej używasz i pozamiatane. Zrobisz zapasik przed podwyżką. (kiedyś tak było w żetonach do aparatów telefonicznych wrzutowych, był żeton A na rozmowy lokalne i B na międzymiastowe - a tak naprawdę to po prostu na większą lub mniejszą ilość impulsów, czyli jednostek taryfikacyjnych). Dziś ze znaczkami jest tak samo emotka

od dzisiaj na stronie envelo.pl można kupić znaczki bez kwotowe, czyli kupując do końca stycznia znaczki będziemy mogli wysyłać listy od lutego ~20% taniej, a znaczki są ważne rok od zakupu.

marzena2210

#6315040 Napisano: 27.01.2017 12:41:13
play...doliczone mam 10 zl fo faktury i nie wiem za co a faktura jeszcze nie dostepna....wrrr
0 0